PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Over Podcast Luisteren
(aka PodNL)

Over deze site

Hoe vind je de beste Nederlandstalige podcasts? Om het voor jou, de luisteraar, wat eenvoudiger te maken, verzamelen we op deze site de beste podcasts uit Nederland en Vlaanderen overzichtelijk op een rij.

Podcast Luisteren (PodNL) is een initiatief van Studio Lijn 14 en Proto.


Hoe werkt het?

Op de homepage van Podcast Luisteren hebben we in de etalage wat suggesties voor je neergezet - gebundeld in overzichtelijke playlists. Het zijn tips van de redactie omdat wij het spannende, inhoudelijk sterke of opmerkelijke Nederlandstalige podcasts vinden.

Naast de uitgelichte podcasts kun je ook zoeken op trefwoord. Rechts bovenaan vind je het zoek-icoon. Je kunt op trefwoord zoeken, op alfabetische volgorde of op categorie. Op dit moment zijn er meer dan 1000 Nederlandstalige podcasts te beluisteren.

Door te klikken op het logo van een podcast ga je naar de aflevering. Druk op play en de aflevering begint. We hebben zowel een iPhone-app als een Android-app.

Vind je de PodNL-app leuk? Deel die dan met je vrienden en laat een recensie achter, zodat we beter gevonden worden door andere geïnteresseerden.


Wat is podcast?

Een podcast is een mp3-audiobestand dat je streaming luistert of per aflevering downloadt. Door te downloaden kun je de podcast op elk gewenst moment afspelen, zonder internet en zonder verstoring.

Het voordeel van podcast is dat je alleen luistert wanneer het jou schikt. In de trein, in de auto, tijdens het wachten; er zijn de hele dag door momenten waarop je een podcast kunt downloaden en luisteren.


PodNL iPhone + Android apps

Luisteren hier op de PodNL website, of probeer de apps op  iPhone & Android:

Ontdek het op the App Store