PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Alle wegen leiden naar Morricone

Zijn muziek is bekender dan zijn naam. Ennio Morricone schreef de wereldberoemde soundtrack van 'Once Upon a Time in The West' en 'The Mission'. Maar minstens even bijzonder is dat hij tot op zijn negentigste door Europa toerde om concerten met zijn eigen muziek te dirigeren. Als Jet Berkhout (presentator NPO Radio 4/AVROTROS) dat ontdekt, wil ze hem ook zien. En ze wil hem leren kennen. Want wat drijft iemand, die ogenschijnlijk introvert en schuw is, om zo lang door te gaan? Liefde voor zijn v...more

Afleveringen

 • #6 - De jacht op Morricone

  Jan 30 2020

  Omdat de 91-jarige componist Ennio Morricone geen interviews meer geeft, moet Jet Berkhout een creatieve oplossing vinden om met hem in contact te komen. Ze verzint een list. Gaat het werken en zal ze de Maestro eindelijk in het echt kunnen ontmoeten?

 • #5 - Morricone als mens

  Jan 30 2020

  Hoe is componist Ennio Morricone aan de keukentafel? Jet Berkhout praat met Morricones zoon Andrea over de band met zijn vader en hoe ingewikkeld het is om zo’n beroemd familielid te hebben.

 • #4 - Morricone in levenden lijve

  Jan 30 2020

  Hoe is hij van dichtbij? In Lucca geeft de 91-jarige componist Ennio Morricone zijn afscheidsconcert. Nog één allerlaatste keer beklimt hij het podium en wordt hij toegejuicht door een verhitte menigte. Jet Berkhout is erbij en is verbluft door Morricones reactie.

 • #3 - Morricones schaduwkanten

  Jan 30 2020

  Opvliegend, achterdochtig, gefrustreerd: Maestro Ennio Morricone blijkt geen brandschoon imago te hebben. Ook is niet al zijn muziek even geslaagd. Jet Berkhout ontrafelt een rel.

 • #2 - Morricone is booming

  Jan 30 2020

  Jet Berkhout ontdekt dat er een hele community achter Ennio Morricone blijkt te zitten: een heuse fanclub en een harde kern Morricone-verzamelaars. Jet ontmoet de grootste verzamelaar ter wereld, die haar misschien wel met de Maestro in contact kan brengen.

 • #1 - Wie is Morricone?

  Jan 30 2020

  Hij is een man van superlatieven: meer dan 500 filmscores op zijn naam, een record aantal platen verkocht en overladen met prijzen. Maar Ennio Morricone is ook sober en publiciteitsschuw. Toch probeert NPO Radio 4-presentatrice Jet Berkhout contact met hem te leggen, om hem beter te leren kennen. Wat drijft de 91-jarige levende legende?

 • Vanaf 31 januari in je feed: Alle wegen leiden naar Morricone

  Jan 20 2020

  Zijn muziek is bekender dan zijn naam... Ennio Morricone schreef de wereldberoemde soundtracks van 'Once Upon a Time in The West' en 'The Mission'. Jet Berkhout (presentator NPO Radio 4/AVROTROS) zoekt hardcore fans op, musici die onder Morricone speelden, collega-filmcomponisten, critici en Morricone’s zoon. En tussen de bedrijven door leert ze verwoed Italiaans, om uiteindelijk de Maestro zelf te kunnen spreken. Want dát is haar missie. 'Alle wegen leiden naar Morricone', vanaf 31 januari te b...more