PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Alles Onwijs Eerlijk: puberdagboekpodcast

Ik ben Ronald Venema en ik heb heel veel dagboeken. Die ga ik allemaal verpodcasten. Te beginnen met m’n dagboek uit 1992/1993. Van toen ik 14 was en over ALLES ONWIJS EERLIJK schreef. Hoe ik verlangde naar hetzelfde haar als Kurt Cobain van Nirvana, maar op het voetbalveld werd uitgescholden voor Arnie. Hoe ik aan snuiftabak uit Oostenrijk kwam zodat ik eigenlijk een soort van kon roken in de klas. En hoe ik, ook al was ik al mijn hele leven klein voor mijn leeftijd, hoopte eindelijk eens ee...more

Afleveringen

 • Aflevering 12 (slot puberdagboek 1)

  Jun 08 2020

  In aflevering 12 (april/mei 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vraagt Dion wie ik wel een dagje zou willen zijn, hijzelf kiest voor Tatjana. Er vindt een ramp plaats in het handenarbeidlokaal. En ik ga met goede hoop naar het Koninginnedagfeest in de sporthal, waar alles, ik herhaal: ALLES, misgaat.

 • Aflevering 11

  Jun 01 2020

  In aflevering 11 (april 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk ben ik heel blij voor René Klijn die aids, maar nu ook een nummer 1-hit heeft. Ik leg daarnaast uit hoe alles rondom de dood werkt. En tijdens de verjaardag van mijn vader laat een oom een flesje bier op ons vloerkleed vallen waarna de sfeer in de huiskamer omslaat.

 • Aflevering 10

  May 25 2020

  In aflevering 10 (maart/april 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk noemen verdedigers van de tegenpartij mij kleine tering Arnie, is mijn moeder erg verdrietig omdat ome René niet van haar slappe boontjes houdt, en vertelt Dion me van welk fruit hij geil wordt.

 • Aflevering 9

  May 18 2020

  In aflevering 9 (maart 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk word ik na de mis voor mijn opa en oma opgelicht door de pastoor. Bij handvaardigheid moeten we wéér dingen met klei doen. En voor geschiedenishuiswerk spit ik ongeïnteresseerd een krant door, tot ik stuit op de advertenties voor 06-lijnen.

 • Aflevering 8

  May 11 2020

  In aflevering 8 (februari/maart 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk blijkt de nieuwe biologielerares erg coole kleren te hebben, vlucht ik binnenshuis voor thuiskapster Tineke, en vraag ik me af of ie langer is dan een geo.

 • Aflevering 7

  May 04 2020

  In aflevering 7 (februari 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vraag ik me, na het zien van de kerstbalfoto’s, af hoe mijn orgasmegezicht er eigenlijk uitziet. In de voetbalkleedkamer gaan Serge en Michiel bijna vechten vanwege de aanvoerderskwestie. En op school geven geheime en minder geheime geliefden elkaar een roos met Valentijnsdag. Ik krijg er ook een.

 • Aflevering 6

  Apr 27 2020

  In aflevering 6 (januari 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vertel ik over het lastige verzoek van oma Venema. Ook komt broertje Bas onaangekondigd de badkamer binnen. En is onze conrector zo woest op onze klas dat er tijdens zijn tirade een beetje spuug uit zijn mond komt.

 • Aflevering 5

  Apr 20 2020

  In aflevering 5 (december 1992 en januari 1993) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vertel ik dat onaneren een mooi woord is, vier ik oud en nieuw met neef Stefan die heel veel strijkers en een moeilijke huid heeft, en heb ik mijn eerste dansles die mijn tongtop3 overhoop gooit.

 • Aflevering 4

  Apr 13 2020

  In aflevering 4 (december 1992) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vertel ik onder meer uitvoerig over het fan-tas-ti-sche kerstbal, met een nieuwe nummerrrr 1 in mijn tongtop3 tot gevolg. Vertel ik ook over wat aanvoerder Michiel in de voetbalkleedkamer doet met een natte handdoek, en zit ik kennelijk 'Too much love will kill you' te neuriën in de kerkbank.

 • Aflevering 3

  Apr 06 2020

  In aflevering 3 (december 1992) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vertel ik over hoe goed dat jasje me staat dat ik voor het kerstbal heb aangeschaft. Vertel ik over het bezoek aan een kerkmis waar ik helemaal niet heen wilde, maar waar de hosti vaak wel goed smaakt. En maak ik een gruwelijke vergissing over mijn verzonnen vakantievriendinnetje.

 • Aflevering 2

  Mar 30 2020

  In aflevering 2 (november en december 1992) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vertel ik over de reactie van Marjolein op mijn gedichtje, en of ze dan nog wel in mijn tongtop3 kan blijven staan. Ik vertel over kapster Tineke die nooit doet wat ik wil, en over meneer Versnel van biologie die op het laatste moment uitviel omdat ie waarschijnlijk moest kotsen.

 • Aflevering 1

  Mar 23 2020

  In aflevering 1 (november 1992) van de puberdagboekpodcast Alles Onwijs Eerlijk vertel ik onder meer hoe ik het tongen alvast oefen. Wat ome Karel doet als ie dronken wordt, en schrijf ik een kort gedicht voor Marjolein die net zo klein is als ik.

 • Alles Onwijs Eerlijk: puberdagboekpodcast (Trailer)

  Jan 23 2020