PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Archined Podcast

Podcasts about architecture and more

Afleveringen

 • Wat is architectuur? - De Kostgangers

  May 12 2022

  Stop waar je mee bezig bent en luister naar de aflevering Wat is architectuur? van De Kostgangers. In het kader van het project The Persistence of Questioning. Kritische reflecties voor de toekomst vertellen Ziega van den Berk (Het Doggersland, de kraamkamer van de Noordzee - Academie van Bouwkunst Amsterdam) en Umut Türkmen (Manuscript, free zones above moneyland - Rotterdamse Academie van Bouwkunst) over hun afstudeerproces en -project, en het belang om verder te kijken dan de traditionele afb...more

 • Is ontwerpen Ethiek? - De kostgangers

  Jan 13 2022

  Stop waar je mee bezig bent en luister naar de aflevering Is ontwerpen ethiek? van De Kostgangers. In het kader van het project The Persistence of Questioning. Kritische reflecties voor de toekomst wordt stil gestaan bij de relatie tussen ontwerpen en ethiek. Markus Appenzeller (hoofd van de masteropleiding stedenbouw van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst en medeoprichter van MLA+) en Lyongo Juliana (architect en directeur Caribische Regio bij OZ Architects) bespreken met Geert van de Weter...more

 • Waar staat de ontwerppraktijk?

  Oct 26 2021

  In het kader van het project The Persistence of Questioning praat Geert van de Wetering in deze aflevering met Setareh Noorani en Marian van der Waals over feministische ontwerpstrategieën, de architect als ontwikkelaar en meer. Wat betekent het om nu en in de toekomst architect te zijn? Verandert de positie van de architect in de samenleving en hoe verschuift haar rol in het ontwerp- en bouwproces?   Met het langlopende multi-project The Persistence of Questioning wil Archined de vakwereld ve...more

 • Kunstkritiek anno 2036 - Miriam Rasch

  Dec 10 2019

  Filosofe Miriam Rasch leest ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Archined een column voor getiteld Kunstkritiek anno 2036. De column werd uitgesproken tijdens de uitreiking van de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek in Worm op 15 december 2016.

 • Hans van der Heijden leest voor uit het werk van Miroslav Šik

  Nov 25 2019

  Hans van der Heijden leest voor uit het werk van Miroslav Šik tijdens het Pruys-Bekaert event op 16 november 2019 in TENT, Rotterdam. Van der Heijdens essay Analogen was genomineerd voor de Geert Bkaert-prijs voor architectuurkritiek 2019. De Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek en de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek worden georganiseerd door Archined en Designplatform Rotterdam.

 • Florian Cramer - Welcome to the Crapularity: Design as a Problem

  Nov 25 2019

  Florian Cramer leest het essay Welcome to the Crapularity: Design as a Problem voor tijdens het Pruys-Bekaert event op 16 november 2019 in TENT, Rotterdam. Dit essay was genomineerd voor de Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek 2019 en won de Vox Pop-prijs. De Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek en de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek worden georganiseerd door Archined en Designplatform Rotterdam.

 • Ania Molenda - In Defense of Diversity

  Nov 25 2019

  Ania Molenda leest het essay In Defense of Diversity voor tijdens het Pruys-Bekaert event op 16 november 2019 in TENT, Rotterdam. Dit essay was genomineerd voor de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek 2019. De Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek en de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek worden georganiseerd door Archined en Designplatform Rotterdam.

 • Geert Lovink, Mieke Gerritzen - Made in China, Designed in California, Criticized in Europe Amsterdam Design Manifest

  Nov 25 2019

  Geert Lovink leest het essay Made in China, Designed in California, Criticized in Europe Amsterdam Design Manifest voor tijdens het Pruys-Bekaert event op 16 november 2019 in TENT, Rotterdam. Hij schreef dit manifest met Mieke Gerritzen. Het essay was genomineerd voor de Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek 2019. De Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek en de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek worden georganiseerd door Archined en Designplatform Rotterdam.

 • Alice Twemlow - Conflicting Definitions of Key Terms: An Ecological Protest at the International Design Conference in Aspen, 1970–1971

  Nov 25 2019

  Alice Twemlow leest haar essay Conflicting Definitions of Key Terms: An Ecological Protest at the International Design Conference in Aspen, 1970–1971 voor tijdens het Pruys-Bekaert event op 16 november 2019 in TENT, Rotterdam. Ze won met dit essay de Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek 2019. De Simon Mari Pruys-prijs voor designkritiek en de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek worden georganiseerd door Archined en Designplatform Rotterdam.

 • Violette Schönberger - Paradijs van imperfectie

  Nov 25 2019

  Violette Schönberger leest haar essay Paradijs van imperfectie voor tijdens het Pruys-Bekaert event op 16 november 2019 in TENT, Rotterdam. Ze won met dit essay de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek 2019. De Simon Mari Pruy-prijs voor designkritiek en de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek worden georganiseerd door Archined en Designplatform Rotterdam.