PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

BNR Beleggerspanel | BNR

Elke dinsdag spreekt BNR Zakendoen met de kenners van de beurs, van de AEX tot Wall Street en verder.

Afleveringen

 • Beleggerspanel over inhaalslag dividend

  Feb 24 2021

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martine Hafkamp, Oprichter Fintessa Vermogensbeheer - Thijs Knaap, Chief Strategist APG Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over streamingdiensten en grondstoffen

  Feb 16 2021

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) Lodewijk van der Kroft (Comgest) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over het herstel van de economie

  Feb 09 2021

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer Mary Pieterse-Bloem, lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live...more

 • Beleggerspanel over de GameStop-rel

  Feb 02 2021

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij 8 days a week - Thijs Knaap, Chief Economist bij APG Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over coronacrisis-profiteurs

  Jan 26 2021

  We zitten midden in het cijferseizoen en de cijfers van techgiganten Microsoft, Tesla en Apple komen eraan. Wat kunnen we daarvan verwachten? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Janneke Willemse (BlondjesBeleggenBeter.nl) Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -d...more

 • Beleggerspanel over overnamebod AkzoNobel

  Jan 19 2021

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over de verlengde lockdown en het cijferseizoen

  Jan 12 2021

  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Thijs Knaap, chief economist bij APG Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over eindeloos succes Tesla

  Jan 05 2021

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management, - Marco Groot, partner bij consultant 8 days a week en onafhankelijk columnist. - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakend...more

 • Beleggerspanel over analisten en hun beleggersadvies

  Dec 29 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Jos Versteeg, senior analist bij Insinger Gilissen Thijs Knaap, senior strateeg bij AP Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over gesloten grenzen voor Britten

  Dec 22 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar BNR's beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over de nieuwe lockdown

  Dec 15 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Marco Groot (voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days A Week) en Wim Zwanenburg (Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger). Abonneer je op de Podcast Ga naar www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dag live om ...more

 • Beleggerspanel over mogelijke herintrede van bankdividend

  Dec 08 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger) - Koen Bender (vermogensbeheerder bij Mercurius Vermogensbeheer) Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over de bitcoin

  Dec 01 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over coronavaccins

  Nov 24 2020

  Het nieuws over het op handen zijnde coronavaccin doet het goed op de beurs, maar blijft die jubelstemming? De schuldenberg rijst immers de pan uit. En altijd was het een gouden combinatie: pensioenfondsen en olie. Maar dat is veranderd. Panelleden -Thijs Knaap (senior strateeg APG) -Jacco Heemskerk (hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag li...more

 • Beleggerspanel over coronavaccins en risicovolle junkbonds

  Nov 17 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen bij Rabobank - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over de Amerikaanse wisseling van de macht

  Nov 10 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem, lid van het ABN Amro Beleggingscomité en hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - En Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over de Amerikaanse verkiezingen

  Nov 03 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Jacco Heemskerk, Hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson - EN: Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over de grootste beursgang ooit

  Oct 27 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem - Lid van het ABN Amro Beleggingscomite en hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Thijs Knaap Senior strateeg bij APG - Wim Zwanenburg - Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om ...more

 • Beleggerspanel over overnamegeruchten KPN

  Oct 13 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Jacco Heemskerk, Head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers CFA Society VBA. - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 1...more

 • Beleggerspanel over profiterende flitshandelaren

  Oct 06 2020

  En ook: de Amsterdamse beurs krijgt er binnenkort tijdelijk een nieuwe naam bij. Zoals Dutch Star Companies One in februari veranderde in CM.com, moet ook Dutch Star Companies Two een privaat bedrijf naar het Damrak helpen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer) - Martijn Rozemuller (Head of Europe bij VanEck) Abonneer je op de Podcast Ga naar het beleggerspanel en abonne...more

 • Beleggerspanel over een nieuwe aandelencrash

  Sep 29 2020

  Panelleden Presentator Marijke Roskam gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Thijs Knaap, senior strateeg bij APG Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund En zakenpartner vandaag: Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:30 uur...more

 • Beleggerspanel over verhuizing Unilever

  Sep 22 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Marco Groot, partner bij consultant 8 days a week Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger En de zakenpartner (co-host): Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke don...more

 • Beleggerspanel over Hema en de Brexit

  Sep 08 2020

  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse-Bloem (Lid van het ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics) Martijn Rozemuller (Head of Europe bij VanEck). En de zakenpartner (co-host): Mirjam Bink, mede-oprichter van Ondernemend Nederland Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/ondernemerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple ...more

 • Beleggerspanel over nieuwe strategie FED

  Sep 01 2020

  Panelleden -Thijs Knaap, senior strateeg bij APG -Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management -Zakenpartner Conny Dorrestijn, fintech ondernemer en founding partner van Bankifi Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over brillenoorlog

  Sep 01 2020

  En Chinese Nasdaq-concurrent staat dik in de plus door een versoepeling van de beursregels. Is er sprake van een bubbel? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics); - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger); - Tanja Nagel (bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Co...more

 • Beleggerspanel over het handelsconflict

  Aug 18 2020

  Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Thijs Knaap, senior strateeg APG Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer En de zakenpartner is Nicole van Thoor van Spargle. Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.

 • Beleggerspanel over oplaaiende ruzies en prestigieuze lidmaatschappen

  Aug 11 2020

  Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest En de Zakenpartner Conny Dorrestijn, fintech ondernemer en founding partner van BankiFi Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live o...more

 • Beleggerspanel over TikTok en de Big Tech-hoorzitting

  Aug 04 2020

  Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics), Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger) en zakenpartner (co-host) Ilona Haaijer (voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion en Boskalis). Abonneer je op de Podcast Ga naar https://...more

 • Beleggerspanel over goudkoorts

  Jul 28 2020

  Met een eigen Nasdaq-achtige techbeurs wil China onafhankelijker worden van de VS. Is dat een slimme zet is nu het conflict tussen de landen het kookpunt bereikt? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit; Janneke Willemse, Freelance journalist, BlondjesBeleggenBeter.nl Jacco Heemskerk, Hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson En de zakenpartner (co-host): Lieve Declerq, directeur van Spie Nederland. Abonnee...more

 • Beleggerspanel over het herstelfonds

  Jul 21 2020

  En: het cijferseizoen is deze week van start gegaan. Welk beursfonds bekoort de belegger het meest? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Marco Groot, oprichter van 8 Days a Week Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer En de zakenpartner (co-host): Jacqueline Zuidweg, oprichter van MKBdoorgaan en Schulden.nl. Abonneer je op de podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonne...more

 • Beleggerspanel over jonge waaghalzen

  Jul 14 2020

  En: het cijferseizoen is losgebarsten! Waar letten onze beleggers op? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Janneke Willemse, Freelance journalist en initiatiefnemer van BlondjesBeleggenBeter.nl Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund En de zakenpartner (co-host): Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de pod...more

 • Beleggerspanel: Alle seinen op groen voor pensioenstelsel

  Jul 07 2020

  En binnen de Europese Centrale Bank is er verdeeldheid over een 'eindeloze' coronasteun. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Mary Pieterse-Bloem (o.a. lid ABN Amro Beleggingscomite) en Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer. Zakenpartner (co-host) is Elske Doets, directeur van Doets Reizen. Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via de BNR App, Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:3...more

 • De advertentieboycot van Facebook

  Jun 30 2020

  En aan het schandaal van Wirecard komt maar geen eind. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit; Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management. En de zakenpartner is Marja Ruigrok, wethouder Haarlemmermeer, Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer en Cultuur Abonneer je op de Podc...more

 • Beleggerspanel over ondergang Wirecard

  Jun 24 2020

  We bespreken het met Martine Hafkamp, Oprichter Fintessa Vermogensbeheer en Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest

 • Beleggerspanel over nieuwe Tesla-uitdager

  Jun 16 2020

  Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer en Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics.

 • Beleggerspanel over diepe recessie

  Jun 09 2020

  DNB voorspelt dat corona voor een diepe recessie gaat zorgen. Hoe reageren de beurzen op die voorspelling? We bespreken het met Marco Groot (partner bij consultant 8 days a week) en Thijs Knaap (senior strateeg APG).

 • Beleggerspanel over een mogelijke eurocrisis

  Jun 02 2020

  Een nieuwe eurocrisis dreigt als het coronavirus tot een langer durende recessie leidt. In dit scenario lopen de schulden bij bedrijven, banken en overheden over waardoor ze niet meer in de hand te houden zijn. Dat is de conclusie van het Centraal Planbureau (CPB) in de dinsdag verschenen Risicorapportage Financiële Markten. We praten hierover en over nog meer in het beleggerspanel van BNR. Met dit keer: - Mary Pieterse-Bloem Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële ...more

 • Beleggerspanel over voorspellende gave van de beurs

  May 26 2020

  Te gast zijn - Reinder Wietsma (IBS Capital Management); - Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest).

 • Beleggerspanel over koffie op de beurs

  May 19 2020

  Douwe Egberts gaat weer naar de beurs. En: FED-voorzitter Jerome Powell voorspelt een langdurige crisis. We bespreken het met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund.

 • Beleggerspanel over duurzaamheidsportefeuilles

  May 12 2020

  Trekken bedrijven met een hogere duurzaamheidsscore meer beleggers aan? En grote beleggers willen bedrijven met grote buffers. We praten erover in het beleggerspanel met Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, en Janneke Willemse, freelance journalist en eigenaar van BlondjesBeleggenBeter.nl, schrijver van het gelijknamige boek.

 • Beleggerspanel over aandeelhouders Shell

  Apr 21 2020

  Te gast zijn: - Martine Hafkamp (oprichter Fintessa Vermogensbeheer); - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger).

 • Beleggerspanel over de oliedeal

  Apr 14 2020

  Te gast zijn Thijs Knaap, senior strateeg bij APG en Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund.

 • Beleggerspanel over euro- en coronabonds

  Apr 07 2020

  Eurobonds, Eurofonds en Coronabonds: wat hebben beleggers er aan? En het piept en kraakt op de oliemarkt. We praten erover in het beleggerspanel met Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers. CFA Society VBA en Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management.

 • Beleggerspanel over schrappen dividend

  Apr 01 2020

  Wat moet je als belegger met de schommelende beurskoersen: instappen of afwachten? En banken en bedrijven schrappen de dividendbetalingen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer.

 • Beleggerspanel over groene AEX

  Mar 24 2020

  Te gast zijn: - Thijs Knaap (senior strateeg APG); - Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest); - Tanja Nagel (toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode).

 • Beleggerspanel over helikoptergeld

  Mar 17 2020

  Te gast zijn: - Mary Pieterse Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics); - Martijn Rozemuller (head of Europe bij Van Eck); - Conny Dorrestijn (fintech ondernemer en founding partner BankiFi).

 • Beleggerspanel over herstel beurzen

  Mar 10 2020

  Te gast zijn: - Pieter Furnee (Head Benelux en Global Head of Responsible Investing bij DWS); - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger); - Sonny Motké (journalist het Financieele Dagblad).

 • Beleggerspanel over corona en Super Tuesday

  Mar 03 2020

  De financiële markten zijn in de ban van het coronavirus en het is Super Tuesday. Wat kunnen beleggers verwachten van een nieuwe Amerikaanse president? We praten er over met Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest), Thijs Knaap (senior strateeg bij APG) en Simon van Veen fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund).

 • Beleggerspanel over gevolgen coronavirus

  Feb 25 2020

  Te gast zijn: - Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics); - Martine Hafkamp (oprichter Fintessa Vermogensbeheer); - Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer).

 • Het beleggerspanel over NIBC en BAM

  Feb 18 2020

  Deze keer met Roel Gooskens (onafhankelijk analist, heeft gewerkt bij onder meer Robeco en HSBC), Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management) en Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger)

 • Beleggerspanel over Randstad en Warner Bros Music

  Feb 11 2020

  Vandaag met Roel Barnhoorn (ABN Amro), Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund) en Martijn Rozenmuller (VanEck).

 • Beleggerspanel over dieprode, Chinese cijfers

  Feb 04 2020

  Te gast zijn: - Thijs Knaap (senior strateeg APG); - Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer); - Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics).

 • Beleggerspanel over coronavirus

  Jan 28 2020

  Het Beleggerspanel buigt zich over deze vragen en meer. Te gast: - Jos Versteeg (senior analist bij InsingerGilissen); - Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management); - Sonny Motké (specialist financiële markten Het Financieele Dagblad). - Adine Tjeenk Willink (ondernemer, oprichter bijlesplatform Nimbles).

 • Beleggerspanel over Blackrock

  Jan 21 2020

  Dat en meer in het Beleggerspanel met Thijs Knaap (senior strateeg APG), Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer) en Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers).

 • Beleggerspanel over Jitse Groen

  Jan 14 2020

  Het Beleggerspanel bestaat vandaag uit Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund), Lodewijk van de Kroft (Partner bij Comgest) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer).

 • Het beleggerspanel over onrust in Iran

  Jan 07 2020

  Het eerste Beleggerspanel van 2020 kan haast niet spannender beginnen, met deze week: Marie Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management en Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa

 • Beleggerspanel blikt terug op 2019

  Jan 02 2020

  We praten erover met Koen Bender, Thijs Knaap en Royce Tostrams.

 • Beleggerspanel: handelsdeals en rente

  Dec 24 2019

  Verder in het beleggerspanel: het gaat inmiddels prima met de tienjaarsrente, mede dankzij die deal tussen China en de VS. En het einde van de strijd om Just Eat komt in zicht. Het panel bestaat deze week uit: - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest - Nick Bakker, New Business Officer bij NPEX - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund

 • Beleggerspanel over klimaat als risicofactor

  Dec 17 2019

  Het Beleggerspanel heeft weer genoeg discussiemateriaal verzameld. Met Mary Pieterse Bloem (lid van het ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics), Sonny Motké (journalist van Het Financieele Dagblad) en Nico Inberg (head of Markets & Research bij IEX).

 • Beleggerspanel over Just Eat

  Dec 10 2019

  Over deze onderwerpen buigt het Beleggerspanel zich vandaag. Met Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management), Thijs Knaap (senior strateeg bij APG) en Jos Versteeg (senior analist bij InsingerGilissen).

 • Beleggerspanel: Na Black Friday en Cyber Monday weinig euforie op Wall Street

  Dec 03 2019

  Dit en meer bespreken we in het wekelijkse beleggerspanel van BNR Zakendoen. Met deze week wederom een sterk en divers panel: Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, Janneke Willemse, Freelance journalist, BlondjesBeleggenBeter.nl en Royce Tostrams, Technisch analist bij IEX

 • Beleggerspanel: sluiten we het jaar af in feeststemming?

  Nov 26 2019

  Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel, deze keer met: Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer), Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro) en Thijs Knaap senior strateeg bij APG.

 • Beleggerspanel over beursgang Saudi Aramco

  Nov 19 2019

  Nick Bakker (New Business Officer bij NPEX), Jacco Heemskerk (Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers CFA Society VBA0 en Simon van Veen (Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund).

 • Beleggerspanel: AEX nadert mijlpaal en het regent kwartaalcijfers

  Nov 12 2019

  En in dat panel zitten vandaag Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management), Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro) en Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer).

 • Beleggerspanel over grootste beursgang aller tijden

  Nov 05 2019

  En in dat panel zitten vandaag Mary Pieterse-Bloem (hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics), Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers) en Thijs Knaap (senior strateeg bij APG).

 • Beleggerspanel: wordt TakeAway de kaas van het brood gegeten?

  Oct 29 2019

  Dat en meer in het BNR Beleggerspanel, vandaag met: Judith Sanders (Investment strateeg bij ABN AMRO), Simon van Veen (Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund) en Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer).

 • Beleggerspanel: mogelijke Brexitdeal stemt markten positief

  Oct 22 2019

  Verder worden de krenten uit de pap gehaald wat betreft de kwartaalcijfers en wordt er stilgestaan bij het afscheid van Mario Draghi als voorzitter van de ECB. Het Beleggerspanel bestaat deze week uit: Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer), Jacco Heemskerk (Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers) en Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij van Stroeve en Lemberger vermogensbeheer).

 • Beleggerspanel over Beter Bed

  Oct 15 2019

  Dat panel bestaat uit Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro), Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management) en Nico Inberg (head of markets & Research IEX).

 • Beleggerspanel: de AEX doet het beter dan zijn Europese collega's

  Oct 08 2019

  Het Beleggerspanel bestaat uit Nick Bakker, New Business Officer bij NPEX, Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund en Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

 • Beleggerspanel: Trump en China opweg naar nieuwe escalatie in handelsconflict

  Oct 01 2019

  Dit doet Trump vlak voor nieuwe gesprekken die volgende week in Washington plaats moeten gaan vinden. Het beleggerspanel met Janneke Willemse (Freelance journalist en BlondjesBeleggenBeter.nl), Koen Bender (directeur/oprichter Mercurius Vermogensbeheer) en Nico Inberg (hoofd van de beleggersdesk van IEX.nl).

 • Verdienen aan vakantieverdriet

  Sep 24 2019

  Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel, met Thijs Knaap (senior strateeg APG), Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro) en Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management).

 • Beleggerspanel over de rente en nieuwe CEO KPN

  Sep 10 2019

  Met Martine Hafkamp (beursanalist en vermogensbeheerder bij Fintessa), Thijs Knaap (senior strateeg APG) en Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson).

 • Beleggerspanel over het halen van financiële doelen

  Sep 03 2019

  Daarover praat het Beleggerspanel met vandaag Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund), André Brouwers (Het Beleggingsinstituut) en Reinder Wietsma (IBS Capital Management).

 • Beleggerspanel over de gevolgen van G7

  Aug 27 2019

  Daarover praat het Beleggerspanel met vandaag Nick Bakker (NPEX), Thijs Knaap (APG) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer ).

 • Beleggerspanel: rode vlaggen bij beursgang WeWork

  Aug 20 2019

  Met vandaag: Jan Braaksma (journalist bij het Financieele Dagblad), Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest) en Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics).

 • Beleggerspanel: de grootste beursgang allertijden

  Aug 13 2019

  Met vandaag: - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Thijs Knaap, senior strateeg APG En zakenpartner Jill Dierikx, Bestuurslid bij de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.

 • Beleggerspanel over premier Verenigd Koninkrijk

  Jul 23 2019

  Daarover praat het Beleggerspanel met daarin Roel Barnhoon (ABN AMRO), Reinder Wietsma (IBS Capital Management) en Janneke Willemse (RTL Z en blondjesbeleggenbeter.nl).

 • Beleggerspanel over de Europese aandelenmarkt

  Jul 09 2019

  Daarover praat het Beleggerspanel, met vandaag Thijs Knaap (senior strateeg APG), Simon van Veen (fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund) en Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers).

 • Beleggerspanel over de OESO-noodoproep

  Jul 02 2019

  Daarover praat het Beleggerspanel, met vandaag Jeroen Blokland (senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions), Marco Groot (partner bij consultant 8 Days A Week) en Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro).

 • Beleggerspanel over Trumps dreigement

  Jun 18 2019

  Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel met Karel Merckx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen), Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics) en Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management).

 • Beleggerspanel: Wat betekent het anti-Europese geluid voor de portefeuille?

  May 28 2019

  - Nick Bakker, New Business Officer bij NPEX - Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers: CFA Society VBA - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Merlin Melles, oprichter en CEO van Founders Carbon Network en Pearlcard

 • Het Beleggerspanel over Huawei

  May 21 2019

  Deze week met: Marco Groot (voormalig hoofd aandelen Rabobank International en partner bij consultant 8 Days A Week), Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen) en Lodewijk van de Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest).

 • Beleggerspanel: Gaan we Uber ooit in het groen zien?

  May 14 2019

  - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Nico Inberg, Head of markets & Research bij IEX - Thijs Knaap, senior strateeg bij APG

 • Beleggerspanel over de schrik van Trump

  May 07 2019

  Dat en meer in het Beleggerspanel dat deze week bestaat uit Nico Inberg (IEX), Jan Braaksma (FD) en Roel Barnhoorn (ABN).

 • Beleggerspanel: Bibbers van Intel, of niet?

  Apr 30 2019

  - Lodewijk van der Kroft (Comgest Benelux) - Jeroen Blokland (Robeco Investment Solutions) - EN: Mary Pieterse-Blom (ABN Amro Beleggingscomite en Erasmus School of Economics).

 • Beleggerspanel: meltup en cijferweek

  Apr 23 2019

  - Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund) - Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) - EN: Karel Mercx (Beleggers Belangen).

 • Beleggerspanel over ASML, Trump en FED

  Apr 16 2019

  In het Beleggerspanel zitten vandaag Nico Inberg (head of Markets & Research bij beleggerswebsite IEX), Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen) en Nick Bakker (onafhankelijk investeerder, belegger en speculant).

 • Beleggerspanel: Chinese aandelen en marktmacht

  Apr 09 2019

  - Thijs Knaap (APG) - Selwyn Duijvestijn (ROI Asset Management) - Jacco Heemskerk (Willis Towers Watson en CFA Society VBA).

 • Beleggerspanel: de AEX is weer terug bij af

  Apr 02 2019

  Met vandaag: - Mary Pieterse-Bloem, Lid van het ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Jan Braaksma, journalist bij het Financieele Dagblad - Koen Bender, Directeur Mercurius Vermogensbeheer - Conny Dorrestijn, Fintech ondernemer en founding partner van BankiFi

 • Valt het r-woord?

  Mar 26 2019

  Met vandaag Roel Barnhoor (obligatiespecialist bij ABN Amro), John Beijer (Beursfoon en senior analist bij Turbo Trend) en Lodewijk van der Kroft (investerend partner bij vermogensbeheerder Comgest Benelux).

 • Beleggerspanel: de beursgang van Lyft

  Mar 19 2019

  Met vandaag: - Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 days a week En natuurlijk - Zakenpartner Elske Doets, directeur van Doets Reizen.

 • Beleggerspanel: Brexit en Verjapanisering

  Mar 12 2019

  - Thijs Knaap (APG) - Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) - Roel Barnhoorn (ABN Amro) - En zakenpartner Diane Janknegt (Wizenoze).

 • Beleggerspanel: rust op de obligatiemarkt

  Mar 05 2019

  Met vandaag: - Martine Wolzak, journalist bij het Financieele Dagblad - Mary Pieterse-Bloem, Hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers. CFA Society VBA En - Zakenpartner Alexandra Jankovic van SparkOptimus

 • Beleggerspanel: Afwachten of niet

  Feb 26 2019

  - Nick Bakker (onafhankelijk investeerder, belegger en speculant) - Jeroen Blokland (Robeco Investment Solutions) - EN: Lodewijk van der Kroft (Vermogensbeheerder Comgest Benelux).

 • Beleggerspanel: Hoe duurzaam is de verbetering van de AEX?

  Feb 19 2019

  Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met vandaag: Karel Mercx (Beleggers Belangen) Roel Barnhoorn (ABN Amro) Royce Tostrams (IEX)

 • Beleggerspanel: Waarom merkt de beurs niets van de bijgestelde groeiverwachtingen?

  Feb 12 2019

  Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met vandaag: John Beijer (Beursfoon en Turbo Trend), Marco Groot (8 days a week) en Thijs Knaap (APG).

 • Beleggerspanel: Wordt februari net zo goed als januari

  Feb 05 2019

  Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Jan Braaksma, journalist bij het FD, Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Jacco Heemskerk, head of investment bij Willis Towers Watson Nederland en voorzitter van beroepsvereniging CFA Society Netherlands. .

 • Beleggerspanel: Cijfers van grote bedrijven

  Jan 29 2019

  - Selwyn Duijvestijn (MountainShield Capital Management) - Mary Pieterse-Bloem (ABN Amro en de Erasmus School of Economics) - EN: Lodewijk van der Kroft (Vermogensbeheerder Comgest Benelux).

 • Beleggerspanel: het cijferseizoen barst los

  Jan 22 2019

  Met vandaag: Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen, Jeroen Blokland, senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions en Thijs Knaap, senior strateeg bij APG.

 • Beleggerspanel: Shutdown en Brexit

  Jan 15 2019

  De Amerikaanse overheid beleeft zijn langste shutdown ooit en er is nog geen zicht op een oplossing. Ook in het Verenigd Koninkrijk heerst chaos, want komt er nu een Brexit of niet? Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met: - Nick Bakker (speculant) - Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) - EN: Roel Barnhoorn (ABN AMRO).

 • Beleggerspanel: het pessimisme voorbij

  Jan 08 2019

  Met vandaag: - Marco Groot, Voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 days a week - Roel Gooskens Onafhankelijk analist, heeft gewerkt bij onder meer Robeco en HSBC. Nu vooral bekend van Follow The Money En - John Beijer, van Beursfoon en senior analist bij Turbo Trend

 • Beleggerspanel: Wordt dit wel een memorabel beursjaar?

  Jan 02 2019

  Met vandaag: Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics; Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen; EnThijs Knaap, senior strateeg bij APG.

 • Beleggerspanel: Hogere rente en BinckBank

  Dec 18 2018

  - Roel Barnhoorn (ABN), - Selwyn Duijvestijn (MountainShield) - Lodewijk van der Kroft (Comgest).

 • Beleggerspanel: Wat als AEX weer lekker doorzakt

  Dec 11 2018

  Deze keer met Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days A Week; Jacco Heemskerk, head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers, En Karel Mercx, beleggingsspecialistbij Beleggers Belangen.

 • Beleggerspanel: Vastgoedfondsen en Tesla

  Dec 04 2018

  De aandelenmarkten zijn verheugd over de resultaten van de G20 en Shell heeft aangekondigd klimaat stappen te gaan zetten. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met: - Thijs Knaap (APG) - Royce Tostrams (IEX) EN: Nick Bakker (Nyenburgh)

 • Beleggerspanel: sterke vraag naar obligaties

  Nov 29 2018

  Met vandaag met John Beijer van Beursfoon en senior analist bij Turbo Trend, Jeroen Blokland, Senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions, En Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics.

 • Beleggerspanel: Vastgoedfondsen en Tesla

  Nov 20 2018

  - Roel Gooskens (analist) - Jacco Heemskerk (Willis Towers Watson en CFA Society) - EN: Lodewijk van der Kroft (Comgest Benelux)

 • Beleggerspanel: een armoedig jaar voor de aandelenmarkt

  Nov 13 2018

  Met vandaag: - Nick Bakker, Beurshandelaar bij Nyenburgh - Karel Mercx, Beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen - Roel Barnhoorn, Thematisch analist bij ABN Amro En natuurlijk Zakenpartner Désirée van Boxtel van Karmijn Kapitaal.

 • Beleggerspanel: Midterms en Warren Buffett

  Nov 06 2018

  - John Beijer (Beursfoon en Turbo Trend) - Marco Groot (8 days a week) - EN: Royce Tostrams (IEX).

 • Beleggerspanel: de groeiende portefeuille

  Oct 30 2018

  Met vandaag: - Mary Pieterse-Bloem, Hoofd Obligatiebeleggen bij ABN AMRO en hoogleraar Financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Jan Braaksma, journalist bij het Financieele Dagblad - Jeroen Blokland, senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions - En Zakenpartner Conny Dorrestijn, Fintech ondernemer en founding partner van BankiFi

 • Beleggerspanel: AEX tikt laagste stand van het jaar aan

  Oct 23 2018

  Met vandaag: Roel Gooskens (onafhankelijk analist), Thijs Knaap (senior strateeg bij APGen) en Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen.

 • Beleggerspanel: tóch niet de beurs op

  Oct 16 2018

  Te gast zijn Selwyn Duivestijn (MountainShield Capital Management), Jacco Heemskerk (o.a. Willis Towers Watson) en Marco Groot, (8daw).

 • Beleggerspanel: Komend cijferseizoen

  Oct 10 2018

  - Nick Bakker (Nyenburgh) - Martine Wolzak (FD) - EN: Lodewijk van der Kroft (Comgest Benelux).