PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beeldbuismannen

Beeldbuismannen is een podcast over Nederlandse televisieseries en -programma’s. We praten met makers en acteurs over de series waar we ze allemaal van kennen. Over de goede herinnering, over nu en over de toekomst. Presentatie: Basz de Jonge & Bas van der Heide Productie: Alec Meijerink

Afleveringen

 • #4 Alfred van den Heuvel - Kinderen geen bezwaar

  May 04 2020

  Alfred van den Heuvel studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij begon zijn acteercarrière bij toneelgezelschap De Haagse Comedie en speelde bij cabaretgroep Purper. Daarna kwam hij bij de televisie terecht. Hij zat in het panel van Ook dat nog! en is bij velen bekend als Gerard uit de comedyserie Kinderen geen bezwaar. We praten met hem over zijn carrière.

 • #3 Sylvana Simons - TMF

  Apr 20 2020

  Sylvana Simons is tegenwoordig politica, maar ze begon haar carrière als vj bij muziekzender TMF. De zender was een daverend succes en werd in korte tijd een begrip. We praten met haar over die periode en over de programma’s die ze daarna gepresenteerd heeft.

 • #2 Sjoerd Pleijsier - Toen was geluk heel gewoon

  Apr 10 2020

  In deze aflevering praten we met acteur en scenarioschrijver Sjoerd Pleijsier. Hij had zijn sporen als acteur al meer dan verdiend, toen hij begon aan de succesvolle comedyserie Toen was geluk heel gewoon. We praten met hem over de tijd voor en na dit grote succes.

 • #1 Peter Lusse - Vrienden voor het leven

  Mar 23 2020

  We spreken in deze aflevering met acteur Peter Lusse. We kennen hem allemaal nog van de komedieserie Vrienden voor het leven. Maar Peter heeft veel meer gedaan dan dat. Wat doet hij tegenwoordig?