PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beschaving: De Nabeschouwing (met Tim Fransen)

De samenleving is piepend en krakend tot stilstand gekomen door het coronavirus. Is dit de genadeklap? Of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis. Hij gaat hierbij in op prangende vragen van luisteraars. Zijn filosofische blik is helder en troostend. En gelukkig valt er ook nog wat te lachen.

Afleveringen

 • Is er nog hoop?

  Jun 17 2020

  Aan het einde van de eerste golf vraagt filosoof en cabaretier Tim Fransen zich af: hebben we reden om optimistisch te zijn, of juist pessimistisch? Wat is een accurate blik op de werkelijkheid? En welke houding wapent ons het beste tegenover de ongewisse toekomst? Je hoort het in de slotaflevering van Beschaving: De Nabeschouwing.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Maakt een pandemie ons solidair?

  May 20 2020

  We staan te klappen voor zorgmedewerkers, geven balkonserenades, en we moeten het samen doen. Maar brengt deze crisis ons écht dichter bij elkaar? Of blijft die verbroedering beperkt tot onze landsgrenzen? Je hoort het van Tim Fransen in de derde aflevering van Beschaving: de Nabeschouwing. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hoeveel is een mensenleven ons waard?

  May 04 2020

  We komen in deze coronatijd voor duivelse dilemma’s te staan, en zelfs onze premier zegt ermee te worstelen. Hoeveel is een mensenleven ons eigenlijk waard? Je hoort het van cabaretier en filosoof Tim Fransen in deze tweede aflevering van Beschaving: de Nabeschouwing.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Heeft het virus een wil?

  Apr 18 2020

  We hebben de hardnekkige neiging om op dingen een bedoeling of intentie te projecteren - van onze printer tot aan het hele leven. Maar is het ook verstandig dat we het coronavirus een wil toeschrijven? Cabaretier en filosoof Tim Fransen geeft het antwoord in deze eerste aflevering van Beschaving: De Nabeschouwing.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Trailer

  Apr 17 2020

  De samenleving is piepend en krakend tot stilstand gekomen door het coronavirus. Is dit de genadeklap? Of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis. Hij gaat hierbij in op prangende vragen van luisteraars. Zijn filosofische blik is helder en troostend. En gelukkig valt er ook nog wat te lachen.See omnystudio.com/listener for privacy information.