PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Cheft

In deze superlekkere podcast tilt Hiske Versprille deksels van pannen, trekt ze koelkasten open en vraagt ze de beste chef-koks het hemd van het lijf. Want hoe meer je weet, hoe meer je proeft!

Afleveringen

 • Gehaktbal met Guido den Aantrekker en chef Pieter Damen

  Mar 11 2020

  Een balletje gehakt met jus, knapperig van buiten en supersappig van binnen, hartig en pikant: je kan er zomaar hartstikke zin in hebben. Hoofdredacteur van sensatieblad Story Guido den Aantrekker is er dol op, maar ‘doet meestal maar wat’ als hij ze gaat maken: met ketjap, uitjes, zakjes gevriesdroogde soep. Na het beluisteren van deze aflevering van Cheft heeft de bal geen geheimen meer voor hem, en ook niet voor jou: cuisinier Pieter Damen, sinds beter bekend als Mister Gehaktbal, doet alle k...more

 • Couscous met Eric Corton en chef Nadia Zerouali (Couscousbar)

  Jan 18 2020

  Ben jij – net als acteur en presentator Eric Corton – zo iemand die couscous maakt door het effies met kokend water te overgieten en dan liefdeloos te laten wellen? Na het beluisteren van deze aflevering van Cheft doe je dat dus nóóit meer zo.Chef Nadia Zerouali van De Couscousbar leert Eric hoe hij de échte koningin van de Marokkaanse keuken bereidt: Couscous met zeven groenten, driemaal liefdevol gestoomd boven een subtiel gekruide bouillon, met boter en gekarameliseerde uien. Gekmakend lekker...more

 • Rendang met Ionica Smeets en chef Titi Waber (Blauw)

  Dec 20 2019

  Aflevering 1 van seizoen begint heerlijk, met rendang. Mijn allereerste gast is Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie, wiskundige en allround leuk, slim en grappig type.Ionica wil rendang leren maken, een gerecht waar ze dol op is maar dat ze altijd maakt met een kant-en-klare boemboe daarom koppelde ik haar aan de Indonesische chef Titi Waber van restaurant Blauw in Amsterdam. Ik ben benieuwd naar de kookstijl van een wiskundige: kookt ze heel precies van recepten, of juist op ...more

 • Cheft is terug! Hiske laat culinaire wensen in vervulling gaan

  Dec 19 2019

  Ja! Lieve vrienden, we zijn terug! Vrijdag 20 december verschijnt de eerste aflevering van seizoen 2 🎉🥘Met mijn pollepel en microfoon ga ik de komende tijd een hele reeks interessante gasten af, om als een soort magische petemoei of Peter Jan Rens hun culinaire wensen in vervulling te laten gaan en hen ondertussen uit te horen natuurlijk, over hun vak, hun smaak en hun leven in en buiten de keuken. Tegelijkertijd leert een gespecialiseerd topchef hen - en jou!- een iconisch lievelingsgere...more

 • De lekkerste festivalkeuken, deel 2: Gaat alles wel goed met de Timpano? (pastataart!)

  Sep 03 2018

  In de tweede aflevering van deze speciale, dubbeldikke aflevering van Cheft proeft Hiske Versprille nog veel meereigenwijs eilandeten op Into the Great Wide Open.Ze schept pad thai, grillt groenten en scheermessen, hoort alles over het feestgerecht Timpano en praat met koks, gasten, eilanders en wildplukkers.

 • De lekkerste festivalkeuken (deel1): Oesters plukken met Gerrit Oesterman

  Sep 03 2018

  In de eerste aflevering van deze speciale, dubbeldikke aflevering van Cheft onderzoekt Hiske Versprille het eigenwijze eilandeten van Into the Great Wide Open.Ze eet parelgort met de burgemeester van Vlieland, plukt oesters op het wad, en vraagt zich af: Hoe moeilijk is dat eigenlijk, voor duizenden mensen koken op een eiland waar haast niks verkrijgbaar is?

 • Michiel van der Eerde (Zuid & BAUT), risotto met schol en een nieuwe keukenskill: arroseren

  Aug 24 2018

  Michiel van der Eerde (45) is chefkok en eigenaar van drie grote restaurants in Amsterdam. In deze aflevering maakt hij een risotto met schol, deelt hij zijn culinaire en zijn zakelijke overwegingen en leert ons een levensveranderende nieuwe keukenskill: ARROSEREN."Dank aan Kloaq voor de muziek!

 • Luc Kusters (Bolenius) en zijn Moestuingroenten van de Zuidas

  Apr 20 2018

  Luc Kusters (1976, Venray) is chef en mede-eigenaar van restaurant Bolenius aan de Zuidas. Deze eigenzinnige visionair, pietje precies en punkliefhebber pleit voor méér Nederlandse cultuur in de keuken, méér aandacht voor groenten en méér lokale producten. Terwijl we zijn signatuurgerecht met 21 groenten koken (die we deels uit Bolenius eigen moestuin haalden) praten we over de toekomst van de gastronomie, gele ketchup, toewijding, Michelin, systeemdenken en NOFX.

 • Yvette van Boven en gnocchi van knolselderij (om zelf thuis te maken!)

  Feb 24 2018

  Yvette van Boven (1968) is beroemd om haar recepten, kookboeken en televisieprogramma. Eerder was ze chef in haar restaurant Aan de Amstel. Voor Cheft maakt ze, in haar eigen keuken in Noord, gnocchi van knolselderij en pastinaak met groenekruidenboter, biet en walnoten. We praten over thuiskoken en restaurantkoken, over haar jeugd in Ierland, over het belang van ruimte in je pan en in je hoofd en ook -nogal uitgebreid- over Ferrero Rocher.

 • Sidney Schutte (Librijes Zusje) en een waan-zin-nige carabinerogarnaal

  Jan 31 2018

  Sidney Schutte (Middelburg, 1976) is de chef van het poepchique Waldorf Astoria aan de Herengracht. In de keuken van tweesterrenrestaurant Librijes Zusje bereidt hij een waan-zin-nig gerecht van rauwe carabinerogarnaal, watermeloen, XO-saus, shortrib en gember.Ondertussen praten we over hoe hij zijn uitgesproken, eigengereide stijl ontwikkelde. Hoe nieuwe smaken hem wakkerhouden, over Hong Kong en Zwolle en zijn mislukte vakantie naar Costa Rica (want geen lekker eten). En o ja, we schrapen...more

 • Leonardo Pacenti (Toscanini) en spaghetti a.o.p. Buonissimo!

  Jan 10 2018

  Caffè Toscanini in de Jordaan is al 32 jaar een begrip in Amsterdam. Chef,  mede-eigenaar en (full disclosure) mijn ex-baas Leonardo Pacenti (51) maakt voor mij de meest eenvoudige pasta denkbaar: met knoflook, olie en peper. Of wordt het toch iets anders…? We praten over zijn achtergrond en de Italiaanse keuken, over eenvoud en de kunst van het improviseren. Na deze podcast zal je pasta nooit meer hetzelfde zijn!

 • Joris Bijdendijk (RIJKS) en een heerlijke dry aged duck

  Dec 23 2017

  Joris Bijdendijk, de chef van Restaurant Rijks, wordt alom geprezen als voortrekker van de nieuwe generatie Nederlandse topkoks. Joris gaat me laten zien hoe hij zijn beroemde dry aged eend bereidt. En we praten over ambacht, stijl en inspiratie: een kolenkachel in de Ardennen, een komkommerbloem bij De Librije, de zelfverzekerde streken van Rembrandt en hoe hij in zijn enthousiasme voor een nieuw Hollands product bijna zijn duivenmelker over de kling joeg.

 • Dit is Cheft!

  Dec 22 2017

  8 chefs, 8 afleveringen, 8 heerlijke gerechten. Luister de komende weken naar Cheft en ontdek alle geheimen en mooie verhalen van de beste Amsterdamse chef-koks!