PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

In deze spannende en grappige podcast beleven we de avonturen van Allan Karsson die op zijn honderste verjaardag uit zijn bejaardentehuis vlucht. In deze podcast kun je meer dan 100 bekende Nederlandse stemmen herkennen. Deze podcast werd elke werkdag in delen uitgezonden door De Nieuws BV.

Afleveringen

 • #27 - Toekomstplannen

  Jul 24 2017

  Het grote avontuur zit erop en Allan en zijn vrienden maken toekomstplannen.

 • #26 - Uitrusten op Bali

  Jul 23 2017

  Allan krijgt hulp en kan terecht op Bali. Daar krijgt hij droevig nieuws, maar hij hoort ook iets waardoor hij voor het eerst in zijn leven kwaad wordt.

 • #25 - Een gigantisch wapenoffensief

  Jul 16 2017

  In Zweden loopt het wederom uit de hand loopt, met een falend politieonderzoek en boze criminelen. Allan denkt terug aan zijn samenwerking met Popov en de CIA.

 • #24 - De waarheid boven tafel

  Jul 09 2017

  Allan en consorten vertellen de 'waarheid' aan de officier van justitie en de politie. Komen ze weg met dit bizarre verhaal?

 • #23 - Een riskant plan

  Jul 02 2017

  Allan en zijn vriend bedenken een plan en weten niet wat ze tegen Ranelid gaan vertellen.

 • #22 - Een oude vriend

  Jun 25 2017

  Allan en zijn vrienden gaan in gesprek met de politie. Terug in het verleden: Allan krijgt de kans om een oude vriend te zien, die komt als geroepen.

 • #21 - Een spoor van lijken

  Jun 18 2017

  De lijken die achtergelaten zijn door de vriendengroep duiken op verschillende plaatsen op. Dat levert nog meer vraagtekens op. De persconferentie van het OM loopt ook bepaald niet soepel.

 • #20 - Een welverdiende vakantie

  Jun 11 2017

  Allan en Herbert genieten van een welverdiende vakantie op Bali. Herberts kersverse vrouw blijkt een enorm politiek talent en Allan moet weer helpen.

 • #19 - Een ruw verstoorde rust

  Jun 04 2017

  De politie lijkt op een dood spoort te zitten, maar de betrekkelijke rust voor Allan zijn vrienden wordt ruw verstoord.

 • #18 - Op bezoek in Noord-Korea

  May 28 2017

  Allan en Herbert stuntelen de goelag uit en besluiten hun geluk te beproeven bij een andere dictator.

 • #17 - Een gezellige avond in Zweden

  May 21 2017

  Bosse vermaakt het gezelschap met verhalen. Terug in Rusland is het geen pretje voor Allan in de goelag. Hij moet een plan bedenken.

 • #16 - Een gezellige avond in Zweden

  May 14 2017

  Allan's proces na het diner met Stalin loopt niet zo goed af. Terug in Zweden maken de vrienden er een gezellig avondje van. Als dat maar goed gaat.

 • #15 - Op slot in Rusland

  May 07 2017

  Allan gaat per onderzeeboot op pad naar zijn mysterieuze opdrachtgever. Na een warm welkom, loopt het diner vervolgens volkomen uit de hand.

 • #14 - Een geheimzinnige opdrachtgever

  Apr 30 2017

  Allan en zijn vrienden zijn bang dat er nog een slachtoffer valt op hun vlucht. Terug in de tijd wordt Allan geconfronteerd met nog meer mensen die zijn bommenkennis graag willen gebruiken.

 • #13 - Een onfortuinlijk slachtoffer

  Apr 23 2017

  Allan en zijn groep vrienden worden door de politie en geharde criminelen achtervolgd. En de politie zit ook de bende op de hielen. En er valt weer een onfortuinlijk slachtoffer.

 • #12 - Een ontsnapping en een vluchtplan

  Apr 16 2017

  Het avontuur in Iran neemt een explosieve wending. Terug in het heden is het tijd voor de vrienden om een vluchtplan te maken nu het nogal heet onder de voeten wordt.

 • #11 - Het verlies van vrienden in Iran

  Apr 09 2017

  Allan en zijn Iraanse vrienden bereiken eindelijk Iran, maar daar gaat het gelijk helemaal mis. De Iraanse politie heeft wel een idee hoe ze Allan kunnen gebruiken voor hun eigen gewin.

 • #10 - Een monster in de schuur van Gunilla

  Apr 02 2017

  Terwijl Never Again-baas Gerdin en commissaris Aronsson steeds gefrustreerder raken in hun zoektocht, zijn Allan, Benny en Julius ondergedoken bij Gunilla. Ze heeft wel een heel erg apart huisdier verborgen op haar boerderij.

 • #9 - Een speciale missie in China

  Mar 26 2017

  Terug in het verleden belandt Allan in China na een vermoeiende reis. Hij blijkt een aantal gevaarlijke speciale missies te moeten uitvoeren. Allan moet wederom op de vlucht en verkent de Himalaya.

 • #8 - Met een priv├ęchauffeur op de vlucht

  Mar 19 2017

  Terwijl de politie met het handen in het haar zitten, voelen Allan en Julius zich genoodzaakt om hun kersverse chauffeur Benny te vertellen over de koffer met geld. Allan, Julius en Benny moeten een onderduikplek zien te vinden.

 • #7 - Allan in Amerika en diner met de president

  Mar 12 2017

  In het heden worden Allan en Julius onopvallend gevolgd door de politie. We kijken terug op Allans periode in Amerika, waar hij bij een wereldveranderende geheime bespreking aanwezig is en dineert met de Amerikaanse president.

 • #6 - Criminelen, politie en media

  Mar 05 2017

  De politie ontdekt de betrokkenheid van een criminele bende bij Allans betrokkenheid. Allan en Julius maken een foutje in de confrontatie met Bikker. Zweedse media zetten nu vol hun tanden in de verdwijning van Allan Karlsson.

 • #5 - Generaal Franco en een waardevolle buit

  Feb 26 2017

  Aangekomen in Spanje raken Esteban en Allan betrokken bij de Spaanse burgeroorlog. Allan redt tijdens het bruggen opblazen per ongeluk het leven van Generaal Franco. Hij biedt Allan een baan aan, maar Allan heeft andere plannen. Terug in het heden, doen Allan en Julius een schokkende ontdekking als ze de koffer van de skinhead openen.

 • #4 - Na de ontploffing en op weg naar Spanje

  Feb 19 2017

  Uitzending week 4. De aangename avond van Allan en Julius wordt grof onderbroken. De politiecommissaris van Yxhult heeft geen idee wat hij met Allan aan moet, nadat Allan zijn huis heeft opgeblazen. Allan's nieuwe vriend Esteban krijgt goed nieuws uit zijn land, maar niet iedereen deelt zijn enthousiasme. Onderweg naar Spanje krijgen Allan en Esteban verontrustend nieuws te horen.

 • #3 - De rassendokter en een hertenbiefstuk

  Feb 12 2017

  Uitzending week 3. Nadat Allan min of meer per ongeluk een dorpsgenoot heeft opgeblazen, wordt hij naar de kliniek van rasssendokter Lundborg gestuurd. Na jaren opsluiting wordt Allan Karlsson vrijgelaten uit de kliniek van dokter Lundborg, en hij keert terug naar zijn boerderij. Allan denkt het goed voor mekaar als hij door Julius wordt uitgenodigd voor hertenbiefstuk, maar hij weet niet dat de skinhead wiens koffer hij heeft meegenomen het er niet bij laat zitten.

 • #2 - Allans jeugd en zijn eerste bedrijfje

  Feb 01 2017

  Uitzending week 2. Allans vader heeft wel andere dingen aan zijn hoofd, dan de toevallige geboorte van zijn eerste zoon. Hij besluit naar Rusland te gaan om de revolutie te bespoedigen en laat zijn gezin berooid achter. Later begint Allans bommenbedrijfje steeds beter te lopen, tot grote frustratie van zijn dorpsgenoten.

 • #1 - De Vlucht en De Tas

  Jan 30 2017

  Uitzending week 1. Allan Karlsson stapt op zijn honderdste verjaardag uit het raam van zijn verzorgingstehuis en verdwijnt. Op het busstation ontmoet hij de skinhead Bikker. Per ongeluk neemt Allan zijn tas mee en dat geeft problemen.