PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De A.L. Snijderspodcast

Een uitgebreid praatje met schrijver A.L. Snijders (winnaar Constantijn Huygensprijs 2010), maker van het ZKV, het Zeer Korte Verhaal. Hij leest er elke zondag een voor in De Ochtend van 4 op NPO Radio 4. Presentator Niels Heithuis vraagt hem altijd ‘Hoe gaat het met u’ en dan volgt een kort gesprek. In 'De A.L. Snijderspodcast: Een zeer lang verhaal' neemt Snijders eindelijk de tijd om lange antwoorden te geven...

Afleveringen

 • #4 - Literatuur

  Nov 08 2020

  Schrijver A.L. Snijders ontvangt een cadeau en vertelt wat hij goede literatuur vindt. Plus: The making of a ZKV. Programmamaker Niels Heithuis helpt een handje.

 • #3 - De Wallen

  Nov 01 2020

  Schrijver A.L. Snijders is met programmamaker Niels Heithuis in de rosse buurt. Hij bezoekt zijn oude woning, tegenover Casa Rosso. Over een tijd van affaires en rellen. En over Snijders’ geliefde filosofie De Tao.

 • #2 - De Jeugd (in Zuid)

  Oct 25 2020

  Schrijver A.L. Snijders, loopt met programmamaker Niels Heithuis door de Amsterdamse buurten van zijn jeugd. "Als ik in een stad wil wonen, woon ik toch het liefst in Amsterdam."

 • #1 - De Liefde

  Oct 22 2020

  Een uitgebreid praatje met schrijver A.L. Snijders (winnaar Constantijn Huygensprijs 2010), maker van het ZKV, het Zeer Korte Verhaal. Hij leest er elke zondag een voor in De Ochtend van 4. Presentator Niels Heithuis vraagt hem vooraf ‘Hoe gaat het met u’ en dan volgt een kort gesprek. Deze keer nemen ze wat langer de tijd. Thema: De Liefde Muziek in deze podcast: ‘Campanoco' van F.N. Heithuis (gitaar), 'Campanella 3' van Howard Skempton, gespeeld door John Tilbury

 • Binnenkort: Een zeer lang verhaal van A.L. Snijders

  Oct 11 2020

  Deze week: Een voorproefje voor wil zich wil gaan abonneren. Doe dat vooral! Een zeer lang verhaal van A.L. Snijders, een cadeautje voor liefhebbers!