PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Curieuze Podcast

In deze podcast bespreken Jaap Leertouwer en Peter Visscher op een luchtige manier curieuze zaken.

Afleveringen

 • 14) Pizza Begrafenis

  Jul 30 2021

  In deze aflevering hebben Jaap en Peter het over Pinguïn-poep , pizza begrafenissen en of je in de regen moet rennen of lopen.

 • 13) Afkoelen van de aarde

  Jun 04 2021

  Deze week praten Jaap en Peter over non-muziek,  een whisky brand en Encefalitis lethargica.

 • 12) Bohan Yo Kara Boru

  May 25 2021

  Deze week hebben Jaap en Peter weer een aantal curieuze zaken.Het tragische verhaal van Katja de Beer, de zoektocht naar een curieuze winkel en hoe bepaal je het middelpunt van een land zonder computer?

 • 11) Pilo-erectie

  Apr 30 2021

  Deze week hebben Jaap en Peter weer een aantal zeer Curieuze verhalen.Bijvoorbeeld over een Non-Plaats, over een piloerectie en het aparte Dunning-Kruger effect.

 • 10) Een Curieuze Livestream

  Apr 20 2021

  Deze aflevering kan je ook bekijken op onze facebook.Vanwege onze 10e aflevering hadden we een livestream.Jaap en Peter vertellen wat curieuze verhalen over tweede kamer liedjes en zebra strepen.Ook  in deze zit in deze aflevering de ontknoping van het kroketten festijn!Dank aan ons snacksperts Josine en Sanne!

 • 9) Linksom draaien

  Apr 06 2021

  Deze week hebben we onverwacht een dieren aflevering!Althans Peter en Jaap presenteren nog steeds de aflevering maar de feitjes gaan over dieren.Bijvoorbeeld over het meest moordlustige dier op aarde en groep dieren die een cycloon kunnen vormen.Met dank aan Stephan voor zijn bijdrage over albumcovers.Voor meer verhalen door Stephan ga naar: http://www.underthecovers.nl/Hier is de cover van The Mamas & the Papas: klikEn hier van The Rolling Stones: klak En hier het verhaal van Stephan over d...more

 • 8) Pratende Dolfijnen

  Mar 30 2021

  Deze week hebben Jaap en Peter het over pratende dolfijnen, een afgelegen flatgebouw en een legendarische zanger met een hele bijzondere gen afwijking.Jaap zijn meme van de week kan je hier bekijken.Met dank aan Sanne voor het mooie artwork!

 • 7) Beetje Vals

  Mar 12 2021

  Deze aflevering hebben we het over mensen zonder verbeeldingskracht,  douche gedachtes en apen met typmachines.Jaap z'n meme van de week: kan je hier zienHier kan je onderzoeken of jij Aphantasia hebt.En hier de muziektip van Thomas.Met dank aan Sanne van den Hoogen voor de curieuze coverart!

 • 6) Emoe Emergency

  Mar 09 2021

  Deze week hebben we het over forenzende straathonden, een vrouw-loze monnik en de rancuneuze Mozart. Jaap's Meme van de Week:https://www.youtube.com/watch?v=M64voQEIY9k&ab_channel=PosyJe kan de podcast van Hens Zimmerman in space hier luisteren:https://open.spotify.com/show/6IuAhldrSft3l8EAzOQ5cV?si=nMZIvbWkTlSFqGFQq4JzhQLuister hier naar de wraak van Mozart:https://www.youtube.com/watch?v=A2ytcMBLbGE&ab_channel=MetropolitanOpera

 • 5) Wood wide web

  Mar 02 2021

  In deze curieuze aflevering gaat het over bomen die praten, stoere flamingo's,  mysterieuze glitters en bijzondere Japanse woorden.Met dank aan Sanne van den Hoogen  voor de prachtvolle cover art!

 • 4) L'appel du vide

  Feb 23 2021

  In deze aflevering praten Jaap en Peter over het pitch drop experiment, de Stephens-eilandrotswinterkoning en over merkwaardige bouwwerken in het Servische landschap.Pitch drop experimenthttps://cutt.ly/2lzuq98Spomenikhttps://www.spomenikdatabase.org/Met dank aan Sanne van den Hoogen voor de prachtige coverart!

 • 3) Een curieuze snack

  Feb 16 2021

  Deze week praten Jaap en Peter onder andere over sneeuwschuivers met curieuze namen, slimme varkentjes en hoe mussen ervoor zorgden dat de levensverwachting van de mens achteruit ging.Liedje over Amsterdam Noord  door Darek:https://cutt.ly/2k14jc5Meme van Jaap:https://cutt.ly/Tk14xzDMeme van Peter:https://youtu.be/lGOofzZOyl8Met dank aan Sanne van den Hoogen voor de illustratie van aflevering 3!

 • 2) Bitter

  Feb 09 2021

  In deze aflevering hebben Jaap en Peter het over de link tussen bitterheid en psychopaten, over hoe schapen een drugs trip ervaren en waarom  octopussen soms een vis voor een bek slaan.Jaap z'n meme van de week:  shorturl.at/drIKQPeter z'n meme van de week: shorturl.at/eglmGMet dank aan Sanne van den Hoogen voor de toffe cover art!

 • 1) Het Curieuze Begin

  Feb 02 2021

  In deze eerste aflevering praten Jaap & Peter over loodvergifting en de relatie tot criminaliteit en luistert je mobiel stiekem mee?Jaap's Meme van week: https://ibb.co/7JV5N7HPeter's Meme van de Week:  https://cutt.ly/6ksQuhM