PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Diepte In

Een lang gesprek met een interessante persoonlijkheid. In de laatste week van het jaar worden op NPO Radio 1 avondvullende gesprekken gevoerd met boeiende gasten.

Afleveringen

 • #7 - Margje Fikse in gesprek met Rosanne Hertzberger (S03)

  Jan 02 2021

  Margje Fikse praat met microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger over de Nederlandse reactie op de corona-pandemie, wetenschap die soms 'ook maar een mening' is, de manische meningenmachine en de waarde van religie.

 • #6 - Marcel van Roosmalen in gesprek met Ronald Goedemondt (S03)

  Dec 31 2020

  Columnist Marcel van Roosmalen en cabaretier Ronald Goedemondt nemen het nieuws uit 2020 door. Het jaaroverzicht dat alle andere jaaroverzichten overbodig maakt.

 • #6 - Wieger Hemmer in gesprek met Peter Plasman (S03)

  Dec 30 2020

  Peter Plasman is een van de bekendste en misschien wel beste advocaten van Nederland. In 2020 verdedigde hij Johnny de Mol en sloot hij zich aan bij de politieke partij van Richard de Mos, Code Oranje. Met zijn tweede plek op de kandidatenlijst van die partij hoopt hij mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Samen met Wieger Hemmer (Omroep WNL) blikt hij terug op 2020 en vooruit op het komende jaar.

 • #5 - Lisette Wellens in gesprek met Ahmed Marcouch (S03)

  Dec 29 2020

  Hij was tien jaar en had nog nooit een pen vastgehouden toen hij in Amsterdam ging wonen. Inmiddels heeft Ahmed Marcouch het tot burgemeester van Arnhem geschopt. Hij mist als belijdend moslim een kritisch geluid vanuit de moslimgemeenschap, en is bang dat extremisten hun kans schoon zien nu de polarisatie in onze samenleving toe lijkt te nemen. 2021 staat voor hem in het teken van de "werkloze Nederlandse Nederlanders". Wat bedoelt hij daarmee en wat kan hij voor hen betekenen? Dat vertelt hij ...more

 • #4 - Elen Demir in gesprek met Fidan Ekiz (S03)

  Dec 28 2020

  Fidan Ekiz presenteerde dit jaar samen met Renze Klamer de Vooravond. De journalist is volgens links te rechts, en volgens rechts te links. Dat alles houdt haar niet tegen om documentaires te maken, te presenteren en tegelijkertijd haar mening te geven. Fidan Ekiz blikt samen met Elen Demir (Omroep WNL) terug op 2020, een jaar van uitersten, en vooruit op 2021.

 • #3 - Roderick Veelo in gesprek met Maurice de Hond (S03)

  Dec 28 2020

  Het was een bomvol nieuwsjaar. Daarom nemen we de tijd voor een goed gesprek over 2020. In de deze aflevering praten Roderick Veelo en opiniepeiler Maurice de Hond over (on)geluk en rouw, strijd om de waarheid en het falende politieke systeem.

 • #2 - Maaike Timmerman in gesprek met Hans Klok (S03)

  Dec 26 2020

  Illusionist Hans Klok zag dit jaar zijn Las Vegas-droom in duigen vallen door de coronacrisis en moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn assistente, die op jonge leeftijd overleed aan kanker. Samen met Maaike Timmerman (Omroep WNL) blikt hij terug op dit roerige jaar.

 • #1 - Frits Huffnagel in gesprek met Won Yip (S03)

  Dec 26 2020

  Het was een bomvol nieuwsjaar. Daarom nemen we de tijd voor een goed gesprek over 2020. In de eerste aflevering praten Frits Huffnagel en horecatycoon Won Yip over lege kroegen, Nederland demonstratieland en André Hazes.

 • #6 - Margje Fikse in gesprek met Thierry Baudet (S02)

  Dec 30 2019

  Margje Fikse spreekt twee en half uur lang politicus Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Over zijn werk en zijn persoonlijk leven.

 • #5 - Wieger Hemmer in gesprek met Henk Otten (S02)

  Dec 30 2019

  Henk Otten verliet dit jaar Forum voor Democratie. Hij stond aan de wieg van deze nieuwe partij, maar kreeg intern bonje. In gesprek met Wieger Hemmer (Omroep WNL) vertelt Otten hoe hij 2019 heeft beleefd en hoe hoe het in zijn eigen opgerichte partij tot een succes wil maken.

 • #4 - Wieger Hemmer in gesprek met Greetje Bos, wethouder en oud-officier van justitie (S02)

  Dec 29 2019

  Greetje Bos verruilde dit jaar het Openbaar Ministerie voor het politiek bestuur. Ze zette een punt achter haar loopbaan als officier van justitie en werd wethouder voor de VVD in Breda. Wieger Hemmer (Omroep WNL) spreekt haar een uur lang.

 • #3 - Maaike Timmerman in gesprek met Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland (S02)

  Dec 28 2019

  Jacco Vonhof is een succesvolle ondernemer uit Zwolle. Sinds dit jaar is het voorzitter van MKB Nederland, de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf. In gesprek met Maaike Timmerman (Omroep WNL) is Vonhof openhartig over zijn jeugd, waarin hij als jochie de Molukse schoolgijzeling meemaakte.

 • #2 - Maaike Timmerman in gesprek met Dalal Ghanim, geslaagde Yezidi-vluchteling (S02)

  Dec 28 2019

  Dalal Ghanim is 23 en ze werd dit jaar uitgeroepen tot succesvolle vluchteling-student. Ze hoort bij de Jezidi's die zwaar vervolgd zijn door IS. Op haar 17e vluchtte ze met een deel van haar familie uit Irak naar Nederland. In 'Van Oud naar Nieuw' spreekt ze een uur lang met Maaike Timmerman van Omroep WNL.

 • #1 - Joost Eerdmans in gesprek met Frank Paauw, politiechef Amsterdam (S02)

  Dec 28 2019

  Frank Paauw maakte dit jaar de overstap van Rotterdam naar Amsterdam, om daar de baas te worden van het politiekorps. Joost Eerdmans (PowNed) spreekt Paauw anderhalf uur lang over zijn werk in 2019.

 • #9 - Joost Eerdmans in gesprek met Frits Bolkestein (S01)

  Jan 15 2019

  VVD-coryfee Frits Bolkestein (85) anderhalf uur lang in gesprek met Joost Eerdmans over hedendaagse politiek, Europa, politiek leiderschap en welke levenslessen hij heef geleerd. 'Door de bril van Eerdmans' is een productie van PowNed op NPO Radio 1.

 • #8 - Tessel Blok in gesprek met Kathleen Ferrier (S01)

  Jan 01 2019

  Tessel Blok in gesprek met Kathleen Ferrier, oud-CDA politicus.

 • #7 - Carolina lo Galbo in gesprek met schrijver Arnon Grunberg (S01)

  Dec 31 2018

  Drie uur lang spreekt Carolina lo Galbo met schrijver Arnon Grunberg over zijn moeder, zijn angststoornis, zijn schrijverschap en zijn dubbele gevoelens over het vaderschap waarnaar hij verlangt. Het Marathoninterview is een programma van de VPRO op NPO Radio 1.

 • #6 - Joost Eerdmans in gesprek met Fidan Ekiz en Eddy Terstall (S01)

  Dec 31 2018

  Programmamaker en columnist Fidan Ekiz en filmmaker Eddy Terstall zijn allebei twee en half uur te gast bij Joost Eerdmans om te praten over 2018 en vooruit te kijken naar 2019.

 • #5 - Margje Fikse in gesprek met Gerdi Verbeet (S01)

  Dec 31 2018

  Oud PvdA-poltica Gerdi Verbeet spreekt twee en half uur over haar leven en haar werk, in een gesprek met Margje Fikse (EO).

 • #4 - Joost Eerdmans in gesprek met schrijver Leon de Winter (S01)

  Dec 31 2018

  Twee en half uur lang spreekt Joost Eerdmans voor PowNed met schrijver Leon de Winter over de actualiteit van 2018 waarover hij zijn opinie geeft.

 • #3 - Hans Simonse in gesprek met Max van Weezel (S01)

  Dec 27 2018

  Artsen geven hem nog maar enkele maanden te leven. Max van Weezel - nestor van de parlementaire journalistiek en presentator van NPO Radio 1 - houdt zo van zijn vak dat hij wil sterven in het harnas. In Het Marathoninterview met Hans Simonse blikt hij terug op zijn leven en op bijzondere momenten in zijn 40-jarige loopbaan aan het Binnenhof en geeft hij zijn kijk op zijn Joodse afkomst.

 • #2 - Joost Eerdmans in gesprek met Ahmed Aboutaleb en Esther van Fenema (S01)

  Dec 27 2018

  Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en psychiater en opiniemaker Esther van Fenema spreken twee uur lang met Joost Eerdmans (PowNed).

 • #1 - Atze de Vrieze in gesprek met Arthur van Amerongen (S01)

  Dec 22 2018

  Voor schrijver en publicist Arthur van Amerongen is Het Marathoninterview 'het hoogtepunt van het jaar, want Het Marathoninterview is monumentaal en hiermee krijg ik erkenning.' Twee en half uur lang spreekt VPRO-interviewer Atze de Vrieze met Arthur van Amerongen over zijn loopbaan, zijn leven, zijn liefde voor rechts en de trekkracht van drugs en alcohol.

 • Introductie - De Diepte In

  Dec 21 2018

  In de laatste week van het jaar is elke avond op NPO Radio 1 een avondvullend gesprek te horen met een interessante persoonlijkheid.