PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Motor Podcast

De eerste Nederlandse podcast voor iedereen met een passie voor motoren. Goede gesprekken over alles wat met motorrijden te maken heeft. Elke 2 weken gratis in je favoriete podcast-app! DeMotorPodcast.nl🏷️ Tags: Motor, Motors, Motor GP, Motorrad, Motor Podcast, MotoGP, motorpodcast, bikelife

Afleveringen

 • #18 Rij-skills verbeteren met MotoJitsu

  Feb 17 2021

  Hoe krijg je met relatief simpele oefeningen je motor beter onder controle? Met MotoJitsu leer je opnieuw het achtje en de slalom, maar dan leuker. Bart heeft het systeem naar Nederland gehaald en vertelt er alles over. Volgens hem verleer je namelijk de technieken die je voor het AVB-examen leert en kun je met de MotoJitsu oefeningen (op lage snelheid) op een relaxte manier (nog) beter leren rijden.

 • #17 Arjan Everink, hoofd Verkeer en Opleidingen van de KNMV

  Feb 03 2021

  Hij stopte met het verkopen van hypotheken, begon een motorrijschool en maakte van zijn passie zijn werk. Arjan Everink werkt inmiddels bij de motorbond KNMV als hoofd Verkeer en Opleidingen en is met zijn collega's dagelijks bezig met de belangen van motorrijdend Nederland. Hoe word/blijf je een goede instructeur? Waarom rijdt hij een Moto Guzzi TT85? Wat doen de KNMV en Motorrijders.nl eigenlijk?

 • #16 Moto Adonis - custom made bikes

  Jan 20 2021

  In de prachtige werkplaats van Arthur Renkema en Job Leussink praten we over hun passie voor motoren. Al 10 jaar bouwen ze custom motorfietsen. Eerst onder de naam Barn Brothers, maar vanaf 2021 zijn ze de nieuwe eigenaren van Moto Adonis.Wat komt er kijken bij het ontwerpen en bouwen van een custom bike? Is alles mogelijk wat een klant wil? Waar is hun passie begonnen?

 • #15 Christian reed in zijn eentje 27.000 kilometer door Zuid-Amerika

  Jan 06 2021

  In aflevering 15 vertelt Christian over zijn reis door Zuid-Amerika. Hij zegde huis en baan op en reed in 235 dagen ruim 27.000 kilometer. Vanuit Colombia in het noorden naar het zuidelijkste puntje en motorrijders mekka Ushuaia in Argentinië. Op welke motor? Welke voorbereidingen trof hij? En waarom alleen? Hij leerde er Spaans en maakte vele ups en downs mee.

 • De bonus-aflevering van De Motor Podcast

  Dec 24 2020

  Een bonus-aflevering voor tijdens de feestdagen. Lockdown = luisteren :-). Makers Peter en Dennis blikken terug op 2020 en 14 afleveringen van De Motor Podcast. Wat zijn Peter's motor dilemma's? Wil Dennis de Ducati Panigale? Is motorrijden een vorm van meditatie? Zijn driewielers nou motoren of niet? Hebben de makers ergernissen in het verkeer?

 • #14 Motorgids in de Alpen Regio, William van Amstel

  Dec 23 2020

  William van Amstel organiseert motorreizen waarbij hij als gids altijd meerijdt. Hij vertelt over de bijzondere plekjes in de Alpen Regio. Zijn motto: "Ik sla af waar anderen doorrijden". Hoe ontdekt hij die bijzondere locaties en wat moeten deelnemers aan reizen in o.a. Oostenrijk en Italië allemaal weten? Je hoort het in deze aflevering.

 • #13 Hond Binky rijdt 7.755 km mee op een dikke Honda Goldwing

  Dec 09 2020

  Bibian Cosijn heeft met haar Honda Goldwing een fantastische reis van 7.755 km door Frankrijk, Spanje en Portugal gemaakt. Naast de hoognodige bagage heeft ze ook haar hond Binky meegenomen op de motor. In deze aflevering hoor je alles over de avonturen die ze heeft beleefd, hoe ze op de Goldwing terecht is gekomen en hoe een motorreis met een hond verloopt.

 • #12 De Biltse Motorrijders Vereniging

  Nov 25 2020

  René en Ard van de Biltse Motorrijders Vereniging vertellen over hun enorme passie en de BMV. Opstappen doen deze Biltse Bikers zo vaak mogelijk, zelfs met de pijn van acuut reuma. Wat komt er kijken bij het runnen van een vereniging? Hoe liep het af met de motor die tijdens een tourrit 7 meter lager in een ravijn belandde? En wat zijn Peters plannen voor zijn nog op te richten motorclub?

 • #11 Bike Brewer Ron Betist. Liefhebber van zelf samengestelde klassiekers.

  Nov 11 2020

  In deze aflevering praten we met gepassioneerd motorrijder Ron Betist. Hij is liefhebber van samengestelde klassiekers en één van de mensen achter Bike Brewers en Motoshare. Zijn motto: "Never sell, just add!"

 • #10 Hugo Pinksterboer voorman van motorrijdersactiegroep MAG

  Oct 28 2020

  In deze aflevering is Hugo Pinksterboer van motorrijdersactiegroep MAG te gast. Deze organisatie zet zich al dertig jaar in voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden. Hugo is hoofdredacteur van MAGazine, het tijdschrift van de MAG, en columnist bij MotoPlus. Ook daar vertelt hij over in deze podcast.

 • #09 Motor Circuit Training

  Oct 14 2020

  In aflevering 9 hoor je precies wat Motor Circuit Training inhoudt. Oprichter Michael en instructeurs Paul en Menno beantwoorden alle vragen. Kun je een circuit training volgen met elke motor? Moet je al veel gereden hebben? Wat leer je er? Ook geven we een gratis Motor Circuit Training op Circuit Zandvoort weg!

 • #08 Protestrit voor vrije wegen

  Sep 30 2020

  Zondag 20 september j.l. werd er een protestrit gereden om mooie recreatieve wegen open te houden voor motorrijders. Er worden namelijk steeds meer dijkwegen voor motorrijders afgesloten i.v.m. overlast voor de omwonenden. De organisatoren van de protest ride-out zitten in deze aflevering aan tafel.

 • #07 De Motormeiden over vooroordelen en hun platform

  Sep 16 2020

  Motormeiden Valerie en Richelle zijn Motor Meiden en praten over hun platform Motormeiden.tv. Welke vooroordelen zijn er nog altijd over vrouwen die motorrijden en waarom zijn er überhaupt nog vooroordelen? Tessa is ook een motormeid en zij praat mee vanuit Vlaanderen.

 • #06 Motorsocial.nl (Bart van Asselt) over zijn platform, werkplaats en pit-biken

  Sep 02 2020

  Bart van Asselt is de drijvende kracht achter platform Motorsocial.nl, heeft een schitterende eigen werkplaats waar hij motoren repareert en organiseert Pit-bike events. Hij vertelt er over in deze 6e aflevering van De Motor Podcast en lost meteen ook even een probleem op aan de motor van Motor Podcast host Dennis.

 • #05 87Slabside (Ruud) vlogt veel en test diverse motoren

  Aug 13 2020

  In deze aflevering hoor je YouTuber 87Slabside (Ruud) over zijn vele geteste motoren en de spectaculaire video's die hij daarvan gemaakt heeft. Ruud zegt over zichzelf: 'Ik rijd flink sportief.'

 • #00 Dit is de trailer van De Motor Podcast

  Aug 07 2020

  In anderhalve minuut hoor je waar De Motor Podcast over gaat. Deel je de passie voor motoren? Abonneer je dan meteen en mis geen enkele aflevering. Elke 2 weken goede gesprekken over de passie voor motoren en alles wat daarbij komt kijken. www.demotorpodcast.nl

 • #04 Motorinstructeur Robbert Dalsem vertelt over zijn motorpassie

  Jul 30 2020

  Robbert Dalsem is gepassioneerd motorrijder en geeft daarom ook les in het motorrijden. Nadat hij eerst een aantal jaren gewerkt heeft bij een rijschool, heeft hij sinds twee jaar nu z'n eigen (motor)rijschool. Van veel lessen die hij geeft, heeft hij instructievideo's gemaakt en daar vertelt hij o.a. over in deze aflevering van De Motor Podcast.

 • #03 Motocamel vertelt over zijn motorvlogs

  Jul 22 2020

  Motocamel (Anwar) is een fanatieke motorrijder, die veel van zijn ritten vastlegt met de GoPro camera. Hij test motorspullen en motoren en geeft daar altijd eerlijk zijn mening over. En ook Motocamel heeft nog een paar motorwensen, hij vertelt er over in deze podcast. Check Motocamel zelf via www.motocamel.nl

 • #02 De makers van de podcast zelf over hun passie

  Jul 20 2020

  De makers van De Motor Podcast hebben het in deze aflevering over hun passie voor het motorrijden. Het gaat over herrie maken, maar ook rekening houden met omwonenden van mooie motorroutes. Wil je meepraten? Laat van je horen: [email protected]

 • #01 Motorvakanties Schotland en Spanje

  Jul 09 2020

  In deze eerste aflevering vertellen Bas en Dylan over hun motorvakanties. Ruim duizend kilometer op een dag rijden richting Spanje en wat is er zo mooi aan Schotland? De Motor Podcast is de Nederlandse podcast voor iedereen met een passie voor motorrijden. Goede gesprekken met motorrijders over hun passie voor motorrijden en alles wat erbij komt kijken. Elke 2 weken in je favoriete podcast-app!