PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Muzikanten Kletskoek Podcast

De Muzikanten Kletskoek Podcast is gemaakt voor en door muzikanten. In elke aflevering praten we met een pro uit de muziekindustrie. Verhalen en strategieën die jou kunnen helpen met het ontwikkelen van je act. Hosts: Sascha van Loenen & Pieter Boutkan Socials & Design: Marjolein Marzacu

Afleveringen

 • Patat met Sessie #3 Americana-Indie-Rootsrock met Jimmy Diamond!

  May 13 2022

  Meet the upcoming artist! Deze aflevering kletsen we met Jim en Floris van de americana-indie-rootsrock band Jimmy Diamond. We worden meegenomen in o.a. hun opnames in LA en een kleine tour, de levendige muziekscene in Oost-Nederland & hoe zij opereren als band. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met De Vorstin: op 20 mei 2022 treedt Jimmy Diamond op bij de Patat Met sessies!

 • Patat met sessie #2 Melancholische alternative met The Hubschrauber!

  Apr 06 2022

  Meet the upcoming artist! Deze aflevering kletsen we met David Tonnaer, toetsenist en producer van de alternative band The Hubschrauber. We worden meegenomen in o.a. de band dynamiek en David deelt zijn ervaringen over het maakproces.   Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met De Vorstin: op 15 april 2022 treedt The Hubschrauber op bij de Patat Met sessies!

 • Patat met Sessie #1 RnB/Soul GINGE!

  Mar 15 2022

  Meet the upcoming artist! Deze aflevering kletsen we met GINGE, een opkomende RnB/Soul songwriter en zangeres. GINGE neemt ons mee in haar switch van theater naar muziek, en de muziekscene in haar geboorteplek Friesland en haar thuisbasis Utrecht. Ook kletsen we over fair pay voor samenwerkingspartners.    Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met De Vorstin: op 18 maart 2022 treedt GINGE op bij de Patat Met sessies!

 • S2#7 Talent scouting, writing camps en de ”achterkant” van de industrie, met Erroll Antonie (BMG Talpa)

  Feb 22 2022

  Deze aflevering kletsen we met Erroll Antonie. Hij is hoofd A&R (Artist & Repertoire) bij BMG Talpa Music, en vertelt ons alles over het scouten van talenten, writings camps en de “achterkant” van de muziekindustrie.

 • S2#6 Crowdfunding als ultieme tool voor publieksbereik, met Kristel Casander (voordekunst)

  Jan 18 2022

  Deze aflevering kletsen we met Kristel Casander. Als directeur van crowdfundingplatform voordekunst kent zij de dagelijkse praktijk van makerschap en cultureel ondernemerschap door en door. Ze neemt ons mee in o.a. haar loopbaan, het crowdfundingtraject, en het belang van donateurs en voldoende ondersteuning voor makers.

 • S2#5 Het stimuleren van opkomend talent: de rol van de artiest en de programmeur, met Jim van Kooten (De Vorstin)

  Dec 22 2021

  Deze aflevering kletsen we met Jim van Kooten. Hij is hoofdprogrammeur bij de Vorstin en altijd nauw betrokken bij opkomend talent. Ook is hij mede-oprichter van boekingskantoor Atlas Agency. Jim kent de muziekindustrie daarmee vanuit verschillende posities (boeker, tourmanager, organisator, programmeur).

 • S2#4 De Journey van Muzikant naar Online Music Licensor, met Simone van Vugt (Buma/Stemra)

  Nov 08 2021

  Deze aflevering kletsen we met Simone van Vugt. Zij heeft gewerkt als booker, is componist, zanger en multi-instrumentalist en onderhandelt over licensieovereenkomsten van streamingplatforms bij Buma/Stemra.

 • S2#3 Combineren van de live-scene met schrijven en produceren voor anderen, met Nick Jongejan (The Young River)

  Oct 12 2021

  Nick Jongejan is zanger en gitarist bij The Young River (modern country) en produceert daarnaast ook platen voor anderen. We praten over o.a. het opzetten van een band, je doelgroep vinden en bereiken en het uitbrengen van muziek.

 • S2#2 (ENG) Career perspectives, teamwork and networking, met Malik Berrabah (Wisseloord Studios)

  Sep 19 2021

  De Franse muziekcomponist en producer Malik Berrabah werkt internationaal onder talloze bijnamen en is CEO en eigenaar van de Wisseloord Studios, de meest iconische studio van Nederland. We praten o.a. over de carrière van Malik, de activiteiten van Wisseloord, het knooppunt waar iedereen gratis lid van kan worden, en hoe je je als artiest kunt ontwikkelen.

 • S2#1 Positionering, programmeurs & pluggers, met Lesley Klaverdijk (KINK)

  Aug 24 2021

  Lesley was bassist bij Call It Off, heeft gewerkt als programmeur en is nu Music Manager en radiomaker bij KINK. Mentale gezondheid en geld verdienen in de industrie komen ook aan bod in deze aflevering. De Muzikanten Kletskoek Podcast is voor en door muzikanten. Seizoen 2 is gemodereerd door Sascha van Loenen en Pieter Boutkan. In elke aflevering praten we met een pro uit de muziekindustrie over verhalen en strategieën die jou kunnen helpen met het ontwikkelen van je act.  Muzikanten Kletskoe...more

 • S1#4 Xander van Dijck

  Nov 05 2019

  Xander staat aan het roer van Cloudhead bookings. Hij vertelt je hoe je boekers moet benaderen, maar ook hoe je het zonder boeker kan maken als band.  De Muzikanten Kletskoek Podcast is voor en door muzikanten. Seizoen 1 is gemodereerd door Sascha van Loenen. In elke aflevering praten we met een pro uit de muziekindustrie over verhalen en strategieën die jou kunnen helpen met het ontwikkelen van je act.  Muzikanten Kletskoek e-mail lijst Muzikanten Kletskoek Facebook groep

 • S1#3 Chris Dekker

  Oct 11 2019

  Chris is hoofdredacteur van de Bassist en heeft in menig band gespeeld. Hij zit vol met anekdotes en wijsheden die hij graag met ons deelt. Onderwerpen als "meters maken", geld en prestige komen aan bod. De Muzikanten Kletskoek Podcast is voor en door muzikanten. Seizoen 1 is gemodereerd door Sascha van Loenen. In elke aflevering praten we met een pro uit de muziekindustrie over verhalen en strategieën die jou kunnen helpen met het ontwikkelen van je act.  Muzikanten Kletskoek e-mail lijst Mu...more

 • S1#2 Jochem Winterwerp

  Sep 22 2019

  Jochem is een prijswinnend freelance marketeer. Hij werkte voorheen als hoofdmarketeer bij Friendly Fire (Best Kept Secret). Jochem heeft daarnaast in de bands Only Seven Left en Daredevils gezeten, hier was hij verantwoordelijk voor de marketing en de social media. De Muzikanten Kletskoek Podcast is voor en door muzikanten. Seizoen 1 is gemodereerd door Sascha van Loenen. In elke aflevering praten we met een pro uit de muziekindustrie over verhalen en strategieën die jou kunnen helpen met het ...more

 • S1#1 Dirkjan van Oord

  Aug 04 2019

  Dirkjan heeft in de succesvolle partyband Daredevils gespeeld en maakt deel uit van het Kultlab collectief wat verantwoordelijk is voor festivals zoals Into the Woods en Gluren Bij De Buren. De Muzikanten Kletskoek Podcast is voor en door muzikanten. Seizoen 1 is gemodereerd door Sascha van Loenen. In elke aflevering praten we met een pro uit de muziekindustrie over verhalen en strategieën die jou kunnen helpen met het ontwikkelen van je act.  Muzikanten Kletskoek e-mail lijst Muzikanten Klet...more