PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Oversteek

De Oversteek is een award-winning podcastserie over zakendoen in de Verenigde Staten van Koos Tervooren van Microphone Media.

Afleveringen

 • BONUS: The making of De Oversteek (Interview Frank Kromer met Koos Tervooren)

  Apr 18 2019

  Hoe is podcastserie De Oversteek gemaakt? Waarom is er voor bepaalde fragmenten gekozen? Hoe bouw je een verhaal op? In deze aflevering hoor je een interview van collega Frank Kromer met maker van de serie Koos Tervooren.

 • BONUS: Waarom De Oversteek?

  Apr 11 2019

  In De Oversteek hoorde je alles over zakendoen in de VS. In deze bonusaflevering hoor je van ondernemers en experts waarom je ├╝berhaupt de oversteek moet wagen.

 • 7. Sales

  Apr 04 2019

  Als je in Amerika iets wilt verkopen kun je beter niet over politiek praten. Je kunt beter de nagels lakken en een flitsende powerpoint in elkaar zetten. Show, don't tell! Ook kun je een Amerikaanse salesman inschakelen. Kijk uit, alle Amerikanen kunnen goed presenteren, maar dat wil nog niet zeggen dat ze goed kunnen verkopen. In deze aflevering van De Oversteek hoor je alles over sales.

 • 6. Culturele verschillen

  Mar 27 2019

  Amerikanen eten met een vork in de ene hand terwijl de ander stil op tafel ligt, behalve als de steak gesneden moet worden. Amerikanen willen niet per se koffie met je drinken als ze zeggen 'let's do coffee'. Amerikanen gaan weinig op vakantie, maar als ze toch gaan dan moet het duur en goed zijn. Allemaal stereotypes die eigenlijk wel blijken te kloppen, hoor je in deze aflevering van De Oversteek. Ook hoor je hoe de Amerikaanse bedrijfscultuur anders is dan in Nederland.

 • 5. Belastingen en Verzekeringen

  Mar 21 2019

  'Death and taxes', twee dingen in het leven waar je zeker van kan zijn. Maar vergeet ook niet verzekeringen, daar ontkom je door de Amerikaanse claimcultuur niet aan. In deze aflevering hoor je alles over belastingen voor ondernemers en hoeveel je moet betalen aan zorgverzekering voor werknemers.

 • 4. Zakendoen

  Mar 14 2019

  Hoe zorg je ervoor dat je je product aan de man brengt? Hoe zorg je ervoor dat klanten geld overmaken? Hoe krijg je een lening? Oftewel, hoe doe je zaken in de Verenigde Staten? Dat hoor je in de vierde aflevering van De Oversteek.

 • 3. Expats

  Feb 28 2019

  In de derde aflevering van De Oversteek onderzoekt Koos Tervooren hoe het is om als expat in de Verenigde Staten te leven. Waarom is het zo moeilijk om een bankrekening te openen? Welk visum heb je nodig? En wat regel je als werkgever voor expats? Dat hoor je van Annette van der Feltz van Expatriate Assistance, Jacob Willemsen van TABS en Steve Maggi van SMA Lawyers.

 • 2. De Baas

  Feb 21 2019

  In de tweede aflevering van De Oversteek onderzoekt Koos Tervooren hoe het is om in Amerika de baas te zijn. Want, hoe vind je personeel? Hoe stuur je ze vervolgens aan? En hoe kom je weer van ze af? Dat hoor je van Florence van den Bergh van YER, Rob Jacobs van Picturae, Angelique van der Made van Red Oyster, Chris de Visser, die bedrijven begeleidt bij de oversteek en Jan Joosten van BakerMcKenzie.

 • 1. De Oversteek

  Feb 14 2019

  In de eerste aflevering van De Oversteek onderzoekt Koos Tervooren waarom je als bedrijf ├╝berhaupt je business naar Amerika zou moeten uitbreiden. En wat komt daar vervolgens bij kijken? Die vragen worden beantwoord door de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra, Consul-Generaal in New York Dolf Hogewoning, Jacob Willemsen van TABS, Servaas Begheyn van Rabobank en Jan Joosten van Baker McKenzie.

 • Promo

  Feb 11 2019

  De Oversteek gaat over sales, claims, werkgeverschap, verzekeringen, aansprakelijkheid, creditcards, belastingen, you name it. Alles wat er komt kijken bij zakendoen in de Verenigde Staten.