PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Popcast van de Week

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

Afleveringen

 • #97 — Otto-Jan zoekt een duimring-sponsor

  Jun 24 2022

  Otto-Jan geeft eindelijk toe dat hij in de periode 1999-2003 een duimring droeg. Stijn praat kort met Jonny, de gitarist van Coldplay. We luisteren naar de Nu-House van Drake en Beyoncé. En waarom speelt LCD Soundsystem op een NFT Party?

 • #96 — K1D en Lennert willen meer Metejoor zijn

  Jun 17 2022

  Rapper K1D en raver Lennert Coorevits luisteren met open mond naar het nummer 'Intro' van Metejoor. Ze leren bovendien hoe ze hun publiek beter kunnen behandelen. Daarnaast praten ze onder andere nog over de cancelling van Lizzo en de ontmoeting van K1D met de burgemeester van Sint-Niklaas, aka de raphoofdstad van België.

 • #95 — Jo Vally over de stripsearch in een Turkse gevangenis

  Jun 10 2022

  Otto-Jan maakt zich klaar op de festivalzomer. Vermits hij nu ook aan de slag gaat als performing artist maakt hij zich wat zorgen over specifieke details. Gelukkig staat onze goede vriend Jo Vally klaar met raad en daad. Verder hebben we het ook over Kate Bush in de Efteling, vermeend plagiaat en de nieuwe Phoenix.

 • #94 — Tekent Mathieu Terryn bij Manchester City?

  Jun 03 2022

  Mathieu Terryn en Thibault Christiaensen wisselen ideeën uit voor de volgende editie van het streetfoodfestival Drip Fest: van raclettekaas tot volksdans. Mathieu vertelt over de assist die hij kreeg van Kevin De Bruyne, er worden persoonlijke meningen gedeeld omtrent Amber Heard, Johnny Depp en zelfs Harry Styles.

 • #93 — Is Liam Gallagher de trollenkoning van de Efteling?

  May 27 2022

  Lennert en Thibault hebben een speciale band met de Trollenkoning uit de Efteling. We luisteren aandachtig naar de reggaevibes op het nieuwe album van Liam Gallagher. En verder bespreken we de rehab van Steven Tyler, de Elvis-film van Baz Luhrman en de zevenmijlslaarzen van Kanye West.

 • #92 — Otto-Jan krijgt levensadvies van Chibi Ichigo

  May 20 2022

  Otto-Jan Ham maakt zich soms te veel zorgen over de toekomst, maar dankzij Chibi Ichigo weet hij nu hoe hij er aan kan werken. We hebben het over Pussy Riot en Rusland, maar ook over merch, zomerplannen, nieuwe albums en spannende concerten die er aankomen.

 • #91 — Otto-Jan en zijn romantische gevoelens voor Sandra Kim

  May 13 2022

  Samen met Otto-Jan, Kirsten en Sandra Kim blikken we vooruit op het Eurovisiesongfestival. Kirsten legt uit waarom je de stem van Florence Welch niet zomaar als 'gekrijs' mag omschrijven. Otto-Jan vindt eerst dat muziek gescheiden moet worden van politiek. Daarna vindt hij dat muziek niet gescheiden mag worden van politiek. Otto-Jan geeft eerlijk toe dat hij als tiener gevoelens van romantiek koesterde voor Sandra Kim. Hij is dan ook erg blij als ze opmerkt dat ze hem kent vanop televisie.

 • #90 — X!NK over cocaïne en een potentiële reünie

  May 06 2022

  Thibault heeft Jonas en Thomas van X!NK uitgenodigd. Ze hebben het over een potentiële reünie, hun exploten in het Glazen Straatje in Denemarken en de VRT-topfiguren die hen cocaïne gaven tijdens Eurosong For Kidzzzz.

 • #89 — Ruzie tussen High Hi en Compact Disk Dummies?

  Apr 29 2022

  Lennert Coorevits maakt met Compact Disk Dummies kans op een MIA. Via de trashtalk pakt hij zijn mede-genomineerden genadeloos aan. Anne-Sophie van High Hi vertelt over haar gloednieuwe album 'Return To Dust'. De plaat speelt zich af in een andere warp zone die je enkel met een VR-bril kan zien, maar gelukkig kan je ook gewoon naar de nummers luisteren. Komen verder nog aan bod: de keyboardspeler van Maroon 5, het spraakgebrek 'West-Vlaams' en het nut van wegwerpfototoestellen.

 • #88 — Otto-Jan, wil je op Pukkelpop spelen?

  Apr 22 2022

  Flip Kowlier praat niet enkel over zijn gloednieuwe plaat September, maar ook over zijn collectie uurwerken (ter waarde van 5 miljoen euro). Eppo Janssen van Pukkelpop verrast Otto-Jan met de vraag of Hairbaby op Pukkelpop wil spelen. Flip en Otto-Jan worden beiden betrapt op plagiaat. Otto-Jan legt uit waarom hij even verliefd kan worden op een man als op een vrouw.

 • #87 — Compact Disk Dummies in Liefde Voor Muziek?

  Apr 15 2022

  Stijn Van de Voorde is nog al-tijd op vakantie dus vervangt Lennert Coorevits hem als presentator van de Popcast van de Week. Samen met Joris Hessels en Sarah Vandeursen bespreekt hij de zwangerschap van Britney, de ruzie tussen M-Kids én muziek voor jongeren want "Stijn Van de Voorde is een boomer."

 • #86 — Vervangt Otto-Jan Ham echt Kanye West op Coachella?

  Apr 08 2022

  Stijn Van de Voorde is op vakantie dus neemt Otto-Jan Ham de zware taak op zich om de Popcast van de Week te presenteren. Daar komt enorm veel stress bij kijken. Ook bij Thomas Huyghe die te gast is. Al ligt het bij die laatste vooral aan de defecte toiletten op de VRT. Otto-Jan en Thomas hebben het samen over de diagnose K-Pop, een Sportpaleis uitverkopen én de opportuniteit om een nieuw festival te organiseren: Thomasfest.

 • #85 — Mickael en Bert van GOOSE zijn #teamChris

  Apr 01 2022

  GOOSE speelt twee dagen de AB plat, maar Mickael en Bert komen tussendoor nog even de muzikale actualiteit overlopen. Mickael heeft een beetje last van alopecia areata in zijn baard, maar toch is hij #teamChris. Drummer Bert leeft extra hard mee met Taylor Hawkins, maar niet elke artiest heeft last van verslaving en depressies. En we bellen met (de voicemail) van Otto-Jan Ham na zijn glorietocht met Hairbaby op Hairfest.

 • #84 — Taylor Hawkins in 10 nummers

  Mar 28 2022

  Naar aanleiding van het overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins heeft Stijn Van de Voorde een speciale Popcast van de Week gemaakt. Daarin neemt hij je mee door het levensverhaal van Hawkins met veel reacties, muziek- en archieffragmenten. Want Hawkins was veel meer dan de drummer van Foo Fighters. Hij was een muziekliefhebber met het hart op de juiste plaats, die met diverse nevenprojecten zijn stempel op de muziekgeschiedenis drukte.

 • #83 — De reünie van X!NK is bijna rond

  Mar 25 2022

  Thibault vernam uit goeie bron dan een reünie van X!NK tot de mogelijkheden behoort. De Popcast-crew is bereid deze te organiseren. Michèle praat openlijk over het feit dat haar fanschap van Paul McCartney niet noodzakelijk een erotisch gevolg hoeft te krijgen. We ontdekken dat er een 'rock & roll' deo bestaat die de geur van koekjes en leder combineert.

 • #82 — Otto-Jan hoopt dat zijn bandleden geen omgekeerde Kangol-pet dragen

  Mar 18 2022

  Omdat het coronavirus minder verdwenen blijkt dan beloofd, namen Otto-Jan en Stijn hun Popcast nog eens ouderwets vanop afstand op. Vanaf vandaag vind je de debuutplaat ‘Let's see where what if gets us’ van Hairbaby op alle streamingsplatformen. Otto-Jan praat ook het bijzondere Gollum-haar van zijn bassist en bepaalde vestimentaire keuzes die niet welkom zijn in de band.

 • #81 — Compact Disk Dummies versiert Phaedra van The Bachelor!

  Mar 11 2022

  Compact Disk Dummies breekt het podium van de Studio Brussel Snowcase af op de skipiste in Avoriaz. Phaedra, de roos-weigeraarster uit The Bachelor, is ook mee en ze geeft een review van het concert. Verder wordt er lustig gedebatteerd over de suikerwafels van Stomae en het vermeende plagiaat van Post Malone.

 • #80 — Waarom blackwave. toch niet rijk wordt van die Telenet-spot

  Mar 04 2022

  blackwave. vertrekt voor een tijdje op schrijfkamp naar Los Angeles maar ze passeren eerst nog even bij Stijn Van de Voorde om het te hebben over het vermeende plagiaat van Dua Lipa, optreden in Rusland en het feit dat Bandcamp werd verkocht aan game-gigant Epic Games.

 • #79 — De drones van Muse vielen uit de lucht

  Feb 25 2022

  Torre Florim van De Staat vertelt grote geheimen over nieuwe muzikale, kleurrijke projecten, de tour met Muse en zijn samenwerking met de producer van 2 Chainz. Thibault heeft ook enkele grote geheimen die hij nog niet wil delen, maar Stijn gelukkig wel.

 • #78 — Average Rob is meer dan gewoon Papegaai

  Feb 18 2022

  Average Rob is veel meer dan gewoon het Papegaaitje uit The Masked Singer. Hij sprak deze week ook met Tom Holland en hij keek niet enkel naar de halftime show van de Superbowl, maar ook naar de wedstrijd zelf. Samen met Thibault praten we over Kanye West, het genie Lost Frequencies en over hoe graag we de zonden van onze favoriete artiesten vergeven.

 • #77 — Ruben Block wil meer ruzie in de Vlaamse showbizz

  Feb 11 2022

  Ruben Block praat over zijn cover van Sylver en wordt ook emotioneel als hij op een skilift zit. Lennert Coorevits deelt een opmerkelijke anekdote over Arno. En de vraag wordt gesteld waarom er zo weinig ruzie wordt gemaakt binnen de Vlaamse showbizz.

 • #76 — Wat vindt Liam Gallagher van de bandnaam van Otto-Jan Ham?

  Feb 04 2022

  Een popcast vol wereldprimeurs! Otto-Jan Ham laat voor het eerst in zijn muzikale ziel kijken en laat de allereerste albumsnippets horen van Hairbaby. Lara Chedraoui en Stijn zijn onder de indruk. Liam Gallagher brengt vandaag ook nieuwe muziek uit. Stijn sprak met hem over Kevin De Bruyne, Dave Grohl en... Hairbaby.

 • #75 — Selah Sue heeft persoonlijkheden in haar kofferbak

  Jan 28 2022

  Selah Sue praat over al haar persoonlijkheden (die soms in haar kofferbak zitten). Kirsten Lemaire stelt voor om een catsuit op het podium te dragen. En moet je dan echt raar doen op TikTok om succes te hebben?

 • #74 — Heb je de rebelse protestsong van Christoff al gehoord?

  Jan 21 2022

  Christoff De Bolle lost met behulp van een rebelse protestsong de hongersnood op. Thibault Christiaensen blikt met Stijn Van de Voorde terug op die ene keer dat hij als 16-jarige - met een groene driehoek op zijn gezicht - figureerde in een clip van Black Box Revelation. En Kirsten Lemaire beseft nu pas dat haar jeugdidool een kleine, gedrogeerde Johnny was.

 • #73 — Heeft Otto-Jan echt op een ijsbeer geschoten?

  Jan 14 2022

  Stijn Van de Voorde en Otto-Jan Ham hebben het over de vinyl van Hairbaby die in de eerste week van februari geperst wordt. Ze praten over de officiële affiche van Hairfest en over hoe ongelooflijk Stromae eigenlijk is. Otto-Jan vertelt ook over die keer dat hij bijna op een echte ijsbeer moest schieten.

 • Trailer — Popcast van de Week

  Jan 03 2022

  Stijn Van de Voorde behandelt elke week het actuele muzieknieuws met relevante gasten.

 • #72 — De Popcast van het Jaar: muzikale terugblik op 2021

  Dec 13 2021

  Welke gebeurtenissen onthouden Lennert Coorevits, Thibault Christiaensen, Kirsten Lemaire, Otto-Jan Ham en Stijn Van de Voorde van het afgelopen jaar?

 • #71 — Nieuwe supergroep ‘The Bad Girls’ met Sylvie Kreusch en Kirsten Lemaire

  Dec 10 2021

  De mama van Sylvie Kreusch vormt een eenkoppig fan-army. Ze gebruikt al haar (sociale media)kanalen om het talent van haar dochter te promoten: van de apotheker tot de Facebookpagina van Pascale Naessens. Kirsten en Sylvie delen ook een verleden. Er bestond ooit zelfs een plan om een all female supergroep op te richten: The Bad Girls.

 • #70 — Starten Milo Meskens en Lennert Coorevits een punkband?

  Dec 03 2021

  Lennert ontdekt dat hij ooit met de punkband van Milo Meskens samen speelde. Wat vinden we van de MIA-nominaties? Kraftwerk komt naar Lokeren. Lennert houdt van US tribute bands en hij wil een nummer maken voor een Vlaamse zanger.

 • #69 — Lennert Coorevits huilt als hij naar Adele luistert

  Nov 26 2021

  Thibault, Lennert en Stijn bespreken de keuze van de zangeres van Brass Against om op het hoofd van een fan te urineren. Waarom deed Get Ready! ooit een albumvoorstelling in Océade? Waarom huilen mensen in de spiegel als ze naar Adèle luisteren en moeten we naar 'Get Back' van The Beatles kijken?

 • #68 — Hoe Joost Zweegers Robbie Williams redde

  Nov 19 2021

  Joost Zweegers praat om quarantaine-redenen vanuit zijn homestudio. Meer nog, hij spreekt rechtstreeks in de microfoon die hij ook gebruikte voor de zanglijnen van zijn nieuwe album: Holler and Shout. Joost werd dit jaar 50 én Novastar bestaat 25 jaar. Dat levert een historische terugblik op, over (meestal) mooie tijden met gevierde producers, Neil Young én Robbie Williams.

 • #67 — Stijn, Otto-Jan en Mathieu Terryn zijn boos op Wikipedia

  Nov 12 2021

  Mathieu bereidt zich met Bazart voor op twee Lotto-Arenashows. Dat doet hij in hetzelfde repetitiecomplex als Otto-Jan. Otto-Jan bespreekt de vorderingen van Hairbaby richting Hairfest. En we hebben het over Astroworld, Kanye West en Placebo.

 • #66 — Stijn en Ed Sheeran over zijn nieuwe album en hoe Wembley uitverkopen geen big deal is

  Oct 29 2021

  Ed Sheeran brengt vandaag zijn nieuwe album uit: '=' en dat is groot nieuws, want zijn vorige album '÷' was het meest succesvolle van 2017. Sheeran praat over inspiratie vinden in lockdown, niet cool bevonden worden en het feit dat Wembley uitverkopen uiteindelijk niet echt een big deal is.

 • #65 — Stijn en Thibault ontdekken dat Mickael Karkousse een soort van Boeddha is

  Oct 22 2021

  Mickael Karkousse heeft, behalve een nieuwe Goose, ook een soloproject klaar. Er wordt gesproken over nieuwe nummers en albums van o.a. Nick Cave, Coldplay en Stromae. We hebben het met Mickael over historische momenten in de Goose geschiedenis, én hij deelt enkele levenswijsheden waar Thibault en Stijn stil (en rustig) van worden.

 • #64 — Frank Vander Linden en Stijn flirten met Morrissey

  Oct 15 2021

  Frank Vander Linden speelt volgend jaar drie decennia bij De Mens en daar valt veel over te vertellen. Als muziekjournalist flirtte Frank met Morrissey en hij interviewde (de bassist van) Nirvana tijdens de hoogdagen van de band.

 • #63 — Luka Cruysbergh, Thibault en Stijn over Faithless zien en sterven

  Oct 08 2021

  Luka Cruysberghs en Thibault Christiaensen laten hun licht schijnen over Billie Eilish, Ed Sheeran en James Blunt. Thibault wil geen platenspeler in zijn woonkamer plaatsen omdat dat 'lelijk' is. Luka helpt hem om zijn droom toch in vervulling te laten gaan. We vragen ons luidop af hoe die Metal Moose eruit gaat zien.

 • #62 — Anne-Sophie van High Hi, Kirsten en Stijn in de complimentenkring van MATTN

  Oct 01 2021

  De plannen van Kirsten voor een tatoeage door Joachim van The Haunted Youth worden steeds concreter. Anne-Sophie van High Hi legt uit waarom Bob Dylan niet zo saai is als we allemaal denken. En veel appreciatie voor het saliehout, het dankbaarheidsmomentje en de complimentenkring van MATTN.

 • #61 — Mario Goossens, Thibault en Stijn over 30 jaar 'Nevermind'

  Sep 24 2021

  30 jaar Nevermind van Nirvana: Mario Goossens en Thibault Christiaensen zijn fan. Mario sliep ooit in het motel in Seattle waar Cobain zijn heroïne kocht. Thibault bezocht het huis in Olympia waar Nevermind werd geschreven. En Mario doorbreekt het laatste taboe in de rock & roll-wereld: iedereen mediteert, maar weinigen geven het toe.

 • #60 — Mauro Pawlowski, Lennert Coorevits en Stijn over het WWF

  Sep 17 2021

  Mauro heeft een nieuw album uit, maar daarnaast heeft hij ook een alter ego waarbij hij een bananenpak (met cassettes aan) draagt. Hij is ook fan van de muziek van Dimitri Vegas en Like Mike. Lennert heeft als trouw lid van WWF een klachtenmail gestuurd naar WWF over het peterschap van Dimi en Mike. Hij leest de brief geëmotioneerd voor.

 • #59 — The Haunted Youth, Kirsten en Stijn over backstage tattoos

  Sep 10 2021

  Joachim vertelt ontroerd over de invloed van Britney Spears, ABBA en black metal op zijn muziek. Kirsten beslist dat Joachim haar mag tatoeëren. Niet als mopje, maar voor écht.

 • #58 — Selah Sue, Otto-Jan Ham en Stijn over knappe drummers en Kanye West

  Sep 03 2021

  Selah Sue reageert te bescheiden op de lovende woorden van Måneskin, maar gelukkig neemt Otto-Jan het even van haar over. Ze komen ook tot het besef dat ze beiden op knappe drummers vallen die Frans praten. En hebben ze ook een mening over de nieuwe Kanye West? Reken maar van YES.

 • #57 — Kirsten: "Ik overweeg deze zomer een tatoeage en een ape drape!"

  Jun 25 2021

  Kirsten trakteert zichzelf komende zomer op een nektapijt (Kentucky Waterfall) én een tatoeage. Alle tips zijn welkom. Killer Mike van Run The Jewels speelt mee in het vierde seizoen van Ozark. Dansscènes in een films zijn niet altijd afknappers en 'Portret of a Lady' is een grote aanrader.

 • #56 — Het romantische mysterie van de Regi Academy

  Jun 18 2021

  Lennert schat zijn kansen in bij de 'Regi Academy' en hij bekomt van een kwade kumpir. Dankzij de nieuwe single van The Killers en Bruce Springsteen heeft het genre 'dadrock' er weer een parel bij. En... van welke artiest wil jij een vinylbox van 999 euro kopen?

 • #55 — "Ik heb Balthazar ontdekt: Goeie band!"

  Jun 11 2021

  Otto-Jan laat voor het eerst een snippet horen uit een Hairbaby-demo. Hij blijkt ook een mening te hebben over MÃ¥neskin, MC Devil en deelsteppen.

 • #54 — Zou het kunnen dat Lil Uzi Vert misschien niet zo verstandig is?

  Jun 04 2021

  Lil Uzi Vert heeft de diamand van 24 miljoen dollar uit zijn voorhoofd laten verwijderen omdat hij te vaak bloedt. Wie is de Alanis Morissette van deze tijd? Iris viert de 10de verjaardag van Suck It and See van Arctic Monkeys en Stijn viert graag de 20ste verjaardag van 10.000 Hz Legend.

 • #53 — Die zanger van Italië draagt rechts

  May 28 2021

  Kirsten besluit dat de liedjes van Bruno Mars niet slijmerig zijn, maar wel 'fluffy', we tonen veel liefde voor The Linda Lindas in de bib van Los Angeles en we halen nog eens een theremin van onder het stof.

 • #52 — "Raymond Geerts is de muze van onze nieuwe plaat."

  May 21 2021

  We hebben het over de echte kracht achter Hooverphonic, over de bizarre kussengevechten van Prince en Lennert imiteert Martin Garrix op feilloze wijze.

 • #51 — Gezocht: knappe drummer uit Frankrijk

  May 14 2021

  Stijn en Otto-Jan bellen met Alex Callier over de repetities op het Songfestival en vragen zich oprecht af of de act van Hooverphonic niet té heteroseksueel is. Ze buigen zich over het fenomeen 'Olly van Years & Years' en vragen zich luidop af of je cd's moet bijhouden (of niet).

 • #50 — En toen nam ik ontslag bij de VRT

  May 07 2021

  Vandaag komt het nieuwe album van Hooverphonic uit en binnenkort vertegenwoordigt de band ons land op het Eurovisiesongfestival, maar nog belangrijker: Morgen opent Mad About Hooverphonic, een wandeling door de geschiedenis van de band in De Casino in Sint-Niklaas. Alex wandelt door de tentoonstelling en vertelt over gekke podiumoutfits, Hooverphonic-wijn én zijn ontslagbrief van de VRT.

 • #49 — MAAR ZOU JE ER VOOR IN EEN FLES PLASSEN?

  Apr 30 2021

  Deze week hebben we het onder andere over de veertigste verjaardag van Justin Vernon (Bon Iver), de dure schoenen van Kanye, de louche muzikale praktijken van Sufjan Stevens en we stellen ons de vraag: 'Voor welke artiest wil jij in een fles plassen?' (om jouw perfecte plaats op de festivalweide niet af te staan).

 • #48 — Kirsten maakt kans op een Oscar!

  Apr 23 2021

  Kirsten maakt dit weekend kans op een Oscar voor haar rol in de film Soul. Mensen overdrijven niet als ze Prince de beste gitarist aller tijden noemen en we analyseren de verschijning van Morrissey in The Simpsons.

 • #47 — Bevestigd: HAIRBABY ON STAGE!!!

  Apr 02 2021

  Een maand geleden voelde Otto-Jan zich creatief in zijn kruis getast. Volgens hem was Babyhair een muzikale cockblock voor zijn band Hairbaby. Stijn maakt het goed met gepersonaliseerde boodschappen van Dean Ween en Evan Dando (The Lemonheads). EN... Op 25 maart 2022 kan je naar Hairfest: een festival met Hairbaby als headliner en Babyhair als support in De Casino in Sint-Niklaas. En een hairy afterparty! We krijgen eindelijk perspectief.

 • #46 — "Mijn trouw op het Sint-Pietersplein liep uit de hand."

  Mar 26 2021

  Lennert Coorevits en Stijn Van de Voorde vieren twintig jaar Gorillaz, trouwe luisteraar Karen vertelt over haar ervaringen bij de aankoop van een officiële King of Leon-NFT, ze delen enkele bedenkingen bij het concept 'fotoboek' van The National en ze recenseren de film Creation Stories.

 • #45 — Vuur, explosies en hamsters

  Mar 12 2021

  De Lana Cult en de Hamster Cult eisen hun plaats op de sociale media. Het heeft te maken met explosies, vuur en hamsters. Voor ieder wat wils. Waarom wil je een plaat kopen met NFT's en hoe onbelangrijk zijn de Grammy's?

 • #44 — "Het voelt als een fietsbuis tegen mijn scrotum."

  Mar 05 2021

  Precies een jaar geleden sprak Otto-Jan voor het eerst over zijn project Hairbaby. Omdat we nog steeds niets van zijn band hoorden, is er nu Babyhair. Otto-Jan maakt op verrassende wijze kennis met de hitsingle Nature Full Blown. Verder praten Stijn en Otto-Jan nog over de Queen app, over de MTV Unplugged van BTS en nog veel meer.

 • #43 — Alle muzikanten zijn lui

  Feb 26 2021

  We gaan op zoek naar de diepere betekenis achter het kunstwerk op de hoes van de nieuwe Balthazar met behulp van een telefoontje naar kunstenares Margriet van Breevoort. Is Daft Punk gesplit of is het duo gewoon 'gestopt'? En hoe kan je 'een jaar aan een album schrijven' en toch niet gewoon erg lui zijn?

 • #42 — Klap jij in je handen als Regi het vraagt?

  Feb 19 2021

  Stijn Van de Voorde is met verlof, dus Lennert Coorevits en Joris Hessels nemen deze week voor hun rekening. Ze bespreken Pinky de onfortuinlijke backingzanger, de liefde van Joris voor Club Clouseau, dronken Bruce Springsteen en de ballen van Taylor Swift. En is het nóbelprijs of nobèlprijs?

 • #41 — #FREEBRITNEY (of ook niet, dat moet de rechter bepalen)

  Feb 12 2021

  Deze week wordt de Framing Britney Spears-docu uitgebreid besproken, net als de genomineerden voor de Rock and Roll Hall of Fame. Phoebe Bridgers sloeg (bijna) een gitaar kapot en het internet werd gek. En Iris legt uit hoe je toch op reis kan gaan in deze bijzondere tijden.

 • #40 — Eindelijk een sea shanty over een harige baby

  Feb 05 2021

  Otto-Jan krijgt een gepersonaliseerde sea shanty over zijn band Hairbaby. Hij liet voor de gelegenheid operatief een Lil' Uzi Vert-achtig lichtgevend voorhoofdimplantaat inbrengen en we vragen ons luidop af of Lego White Noise iets heel mooi of iets overdreven storend is.

 • #39 — Mannen met vlechtjes in hun baard zijn wél sexy

  Jan 29 2021

  Een 'Sea Chanty' is meer dan een populair zeemanslied op TikTok, het is een way of life. Kirsten overweegt een livestream van Melvins als Valentijnsgeschenk en ze probeert uit te leggen waarom een man met vlechtjes in zijn baard wél sexy kan zijn.

 • #38 — Geef bekende muzikanten sneller een vaccin

  Jan 22 2021

  Lennert Coorevits legt uit waarom celebrities sneller een vaccin verdienen dan de zorg, waarom hij niet van films over popsterren houdt en hij geeft zijn ongezouten mening over unieke Trump-supporters als Lil Wayne, Ariel Pink en Iced Earth.

 • #37 — Supermarketcore is dé hype van 2021

  Jan 15 2021

  De Spotify-playlist van een Zweedse Lidl-winkel is erg hot hipster-materiaal. Luisteraar Dimitri P. slaat de bal mis door Olivia Rodrigo te onderschatten als Catch of the Day en Lana Del Rey kan nooit te weinig controverse uitlokken.

 • #36 — I Want To Fight Again met Otto Jan-Ham

  Jan 08 2021

  Otto-Jan en Stijn zijn niet echt dansers, dus ze missen het ook niet echt om te dansen in clubs. Ze vechten wel graag op party's, daarom lanceren de twee 'I Want To Fight Again', binnenkort in de Lotto Arena. Ze betuigen hun respect voor Gerry (van Gerry and The Pacemakers), MF DOOM en de Finse metalgod Alexi Laiho. En laat ons ook niet vergeten hoe geniaal The KLF en Bees Gees eigenlijk zijn!

 • #35 — Wie maakte de beste muziek in 2020? (Popcast van het Jaar — Deel 4)

  Dec 17 2020

  In de Popcast van het Jaar blikt Stijn Van de Voorde terug met de volledige cast van de Popcast op het afgelopen muzikale jaar. Er wordt gelachen, gehuild en teruggeblikt op een jaar dat een bijzonder bladzijde in de muziekgeschiedenis beschrijft. Dit is het laatste deel van de vierdelige eindejaarsspecial.

 • #34 — Wat zijn de hoogste toppen en diepste dalen uit 2020? (Popcast van het Jaar — Deel 3)

  Dec 16 2020

  In de Popcast van het Jaar blikt Stijn Van de Voorde terug met de volledige cast van de Popcast op het afgelopen muzikale jaar. Er wordt gelachen, gehuild en teruggeblikt op een jaar dat een bijzonder bladzijde in de muziekgeschiedenis beschrijft. Dit is deel 3 van de vierdelige eindejaarsspecial.

 • #33 — Heeft corona ook muziek besmet in 2020? (Popcast van het Jaar — Deel 2)

  Dec 15 2020

  In de Popcast van het Jaar blikt Stijn Van de Voorde terug met de volledige cast van de Popcast op het afgelopen muzikale jaar. Er wordt gelachen, gehuild en teruggeblikt op een jaar dat een bijzonder bladzijde in de muziekgeschiedenis beschrijft. Dit is deel 2 van de vierdelige eindejaarsspecial.

 • #32 — Wie vertrok in 2020 naar de eeuwige jachtvelden? (Popcast van het Jaar — Deel 1)

  Dec 14 2020

  In de Popcast van het Jaar blikt Stijn Van de Voorde terug met de volledige cast van de Popcast op het afgelopen muzikale jaar. Er wordt gelachen, gehuild en teruggeblikt op een jaar dat een bijzonder bladzijde in de muziekgeschiedenis beschrijft. Dit is deel 1 van de vierdelige special.

 • #31 — Liam Gallagher op de boot van Gert en James?

  Dec 04 2020

  Stijn heeft het met Lennert Coorevits over zijn exclusieve interview met Liam Gallagher. Liam praat over Kerstmis, Maradona, Kevin De Bruyne en zijn livestream op een boot. Lennert laat zijn licht schijnen over de STREAMZZZZ-reeks 'Dimitri Vegas en Like Mike' en ze vragen zich af waarom Till Lindemann van Rammstein graag met een anaconda op de foto wilde.

 • #30 — Kan je fan zijn van Amenra én Ariana Grande?

  Nov 27 2020

  Popcast van de Week #11

 • #29 — Geen kwaad woord over BTS!

  Nov 20 2020

  In de Popcast van de Week hebben Stijn Van de Voorde en Kirsten Lemaire het over Cardi B en haar verkiezing tot 'Vrouw van het Jaar' in Billboard, mensen die een duimpje omlaag geven op Youtube-video's, gepaste kerstmuziek en de Noord-Koreaanse toestanden bij de fans van de Zuid-Koreaanse boyband BTS.

 • #28 — Ferry overleefde de aanslag in concertzaal Bataclan

  Nov 13 2020

  Deze week praat Stijn met Ferry Zandvliet. Vrijdag 13 november is het precies 5 jaar geleden dat er 89 doden vielen in concertzaal Bataclan tijdens een concert van Eagles of Death Metal. Ferry Zandvliet was op dat ogenblik met drie vrienden in de zaal. Hij schreef een boek over wat er die bewuste avond gebeurde en over de impact op zijn verdere leven.

 • #27 — Wordt Kanye West in 2024 president?

  Nov 06 2020

  Lennert Coorevits heeft het met Joris Hessels over de boete die Lady Gaga nog moeten betalen aan Radio Gaga, het kapsel van Luke van The Kooks en de producite van de megahit Baby Shark.

 • #26 — 6G is de oplossing voor alle problemen

  Oct 30 2020

  Stijn Van de Voorde heeft het met Otto-Jan over de keer dat hij een erg grote boodschap achterliet in de legendarische concertzaal 'Troubadour' in Los Angeles, over zijn Elton John auditie in Nederland en over die andere keer waarop hij Wim De Vilder de stuipen op het lijf joeg in Leuven.

 • #25 — Er gaan koppen rollen bij The Masked Singer

  Oct 16 2020

  Lennert laat zijn licht schijnen over de slinkse technieken die gebruikt worden tijdens The Masked Singer, hij geeft zijn eerlijke en ongezouten mening over artiesten die verschijnen als Funko Pop en hij deelt zijn favoriete nummer uit De Jaren Nul.

 • #24 — Over de zin en onzin van Machine Gun Kelly

  Oct 09 2020

  Stijn Van de Voorde heeft een vurig, maar beschaafd debat met Iris Wyckmans over de kwaliteit van de muziek van Machine Gun Kelly. Ze verdiepen zich in de poëzie van Lana Del Rey, de kracht van een goed samengestelde compilatie en het fenomeen Barcore (of Tavernwave).

 • #23 — Hoe klinken de zware gitaren van Mariah Carey?

  Oct 02 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Kisten Lemaire over haar jeugd waarin ze naar concerten van Biohazard ging, over het effect van Donald Trump op de muziekindustrie en over die keer dat Tyler, The Creator haar negeerde en over haar gedeelde passie met Thom Yorke voor Aphex Twin.

 • #22 — Zelfs 15 jaar later voel ik die tepelpiercing nog altijd

  Sep 25 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Otto-Jan over thee als hippe rocksterdrank, over de samenwerking tussen de onhippe Smashing Pumpkins en een hip skatemerk en over de ene keer dat Otto-Jan een tepelpiercing liet zetten op Pinkpop.

 • #21 — Iemand 500.000 euro voor de kroon van Biggie Smalls?

  Sep 18 2020

  Stijn Van de Voorde praat met collega – en muziekredacteur – Iris Wijckmans over de samenwerking met Travis Scott en McDonalds, het fenomeen Milli B, de kroon van Biggie Smalls en de liefdesbrieven van 2Pac.

 • #20 — Black Eyed Peas met een lichtgevende glowstick in de broek

  Sep 04 2020

  Stijn Van de Voorde en Lennert Coorevits houden een grondige bespreking van Black Eyed Peas op de MTV Music Awards, de samenwerking tussen Bon Iver en Taylor Swift en de essentie van popmuziek in de hedendaagse samenleving.

 • #19 — Een toiletavontuur met Youssou N'Dour

  May 29 2020

  Stijn praat met Otto-Jan overde CIA & The Scorpions, een toiletavontuur met Youssou N'Dour en er is ook nog die ene anekdote die achteraf gezien niet zo heel sterk was.

 • #18 — De artistieke beslissingen van Alex Callier

  May 22 2020

  Stijn praat met Otto-Jan over ons respect voor de artistieke beslissingen van Alex Callier, de rol van Damon Albarn in Blur en de reden waarom mensen beslissen om het gezicht van Charlotte De Witte op hun lijf te tatoeëren.

 • #17 — De tragische schoonheid van Carpenters

  May 15 2020

  Stijn praat met met Otto-Jan over de tragische schoonheid van Carpenters, de geloofwaardigheid van tranen in Liefde Voor Muziek en over het feit dat het uiteindelijk toch barre tijden zijn waarin we vooral als burgers ons gezond verstand moeten gebruiken.

 • #16 — Geëmotioneerd door de poëzie van Kate Tempest

  May 08 2020

  Stijn praat met een geëmotioneerde Otto-Jan over de poëzie van Kate Tempest, over een concert meemaken vanuit een auto op een parking en over de 50ste verjaardag van Let It Be van de onderschatte Britse band The Beatles.

 • #15 — Een Nirvana-tribute met Post Malone

  May 01 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Otto-Jan Ham over de Nirvana-tribute van Post Malone, de Canadese band Kiwi Jr. en Kim Gordon die iets te veel met haar eigen verjaardag bezig is.

 • #14 — Een waardig alternatief voor festivals zoeken

  Apr 24 2020

  Stijn praat met Otto-Jan over een waardig alternatief voor festivals (dat niet bestaat), over het magistrale 'Figure 8' van Elliott Smith, over muziekboeken die ons bezig houden, over Mom's Spaghetti van Eminem, over de aangename band Disq en over cynisme, dat in deze tijd eerder ongepast is.

 • #13 — De magie van De Afrekening met Otto-Jan Ham

  Apr 03 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Otto-Jan Ham over Yves Tumor, Pearl Jam, de magie van De Afrekening(fuiven), de gitaren van Brian May en de totale onderschatting van de band Keane.

 • #12 — Stand van muzikale zaken met Otto-Jan Ham

  Mar 27 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Otto-Jan de stand van zaken in het actuele muzieklandschap: gaan we onze pipi-vingers niet meer in de bekers duwen als we acht pintjes halen op festivals, hoe geloofwaardig zijn de 'mooie' initiatieven van muzikanten en waarom worden we soms kwaad als iemand lauw reageert op onze favoriete artiesten?

 • #11 — Over een tijd van reizen en op café gaan met Otto-Jan Ham

  Mar 20 2020

  Stijn praat (met behulp van moderne technologie) vanop afstand met Otto-Jan Ham. Voor een keer gaat het niet over muziek, want van bands die concerten cancellen en festivals die in het gedrang komen, worden we niet vrolijk. Ze hebben het wél over de tijd waarin ze voor Studio Brussel mochten reizen, op café gingen én schoten met een echt machinegeweer.

 • #10 — De invloed van corona op de muziekwereld met Alex Callier

  Mar 13 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Alex Callier over de invloed van Corona op de muziekwereld, de charme van het Eurovisiesongfestival, onverdraagzame mensen op het internet en plagiaat in de breedste betekenis van het woord.

 • #09 — Zal Brihang optreden op Werchter Boutique of niet?

  Mar 06 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Brihang over de muziekactualiteit die er écht toe doet. Ze hebben het over het wangedrag van Maroon 5, de hologram van Whitney Houston, Super Tuesday in de muziekwereld en het concert van Brihang op Werchter Boutique (en het feit dat zijn baby volgens de dokter die dag wordt geboren).

 • #08 — Politiek, carnaval en de uurwerkverslaving van Flip Kowlier

  Feb 28 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Flip Kowlier over ludieke muzikale onderwerpen als politiek, carnaval, zijn uurwerkverslaving, vergezocht plagiaat en het micro-organisme dat eventueel zijn naam zou mogen dragen.

 • #07 — De stem van Ozzy Osbourne met Lennert Coorevits

  Feb 21 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Lennert Coorevits over tomaten, Lewis Capaldi, het uitstrooien van menselijke resten in een concertzaal en de stem van Ozzy Osbourne.

 • #06 — Muzikale road trip van Memphis naar Detroit met Thibault Christiaensen

  Feb 14 2020

  Stijn Van de Voorde en Thibault Christiaensen blikken terug op de trip die ze maakten door de Verenigde Staten. Voor nieuwe afleveringen van Rock ’n’ Roll High School maakten ze een muzikale road trip van Memphis naar Detroit

 • #05 — Rancune bij de Beach Boys met Otto-Jan Ham

  Feb 07 2020

  Stijn Van de Voorde praat met Otto-Jan over de MIA's en diens winnaars en verliezers, over rancune bij de Beach Boys, het fenomeen Liam Gallagher, Elon Musk en Rage Against The Machine (in een Rode Duivels-shirt).

 • #04 — Streamingdiensten en hun impact op het milieu met Bart Hollanders

  Jan 31 2020

  Stijn praat in de Popcast van de Week met Callboy Bart Hollanders over de Grammy-winnaars die niemand kent, de intriges binnen Fleetwood Mac, streamingdiensten en hun impact op het milieu en het probleem van grote boxen in ons interieur.

 • #03 — Belgische Grammy-winnaars met Jan Paternoster

  Jan 24 2020

  Stijn Van de Voorde heeft het met Jan Paternoster, de charismatische frontman van Black Box Revelation, over sterven op het podium, The Strokes, Belgische Grammy-winnaars en over hoe hij via 'dicksucking en asskissing' bij David Letterman terecht kwam.

 • #02 — De schilderkunst van Britney Spears

  Jan 17 2020

  Stijn Van de Voorde heeft het met drummer Isolde Lasoen over het (overleden) drumfenomeen Neil Peart, de schilderkunst van Britney Spears, de scherpste drummermoppen en de Ed Sheeran disstrack van Black Midi.

 • #01 — Adele en haar streken

  Jan 10 2020

  Stijn Van de Voorde heeft het met Otto-Jan Ham over de invloed van muziek op het brein, Adele en haar streken, op welke manier artiesten iets kunnen of moeten geven aan het goede doel en het onvergetelijk avontuur van Otto-Jan met Jani Kazaltzis en Mariah Carey.