PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Dichterbij - de Podcast

Podcast met kwetsbare, open en eerlijke gesprekken over ‘de dingen van het leven’. Durf jij dichterbij te komen?

Afleveringen

 • No.10 Opvoeding met (mama) Karolien Jordaan

  Mar 01 2021

  In aflevering 10 ga ik in gesprek met mijn eigen moeder, Karolien Jordaan, over 'Opvoeding'. Hoe is zij opgevoed, wanneer wist zij dat ze klaar was voor kinderen, hoe hebben zij en mijn vader de opvoeding van mij en mijn broertje aangepakt en wanneer laat je je kinderen los? En aan het einde hoor je of ik, Charlotte, zelf ook kinderen wil.. Het is een relaxed, open en leuk gesprek geworden met diepgang en hardop lachen in één. 

 • No.9 Kerstspecial met Cheranie Jordaan

  Dec 21 2020

  In deze Kerstspecial gaan huisgenoot, nicht en goede vriendin Cheranie Jordaan en ik in gesprek over Kerst en alles wat daarbij hoort, kijken we terug op 2020 en vooruit naar 2021. Waar je normaal gesproken vooral de gast aan het woord hoort, en Charlotte vragen stelt, is deze aflevering echt een gesprek waarbij je zowel Cheranie als Charlotte beide veel aan het woord hoort. 

 • No.8 Kanker doorleven en eigen keuzes maken met Thamara Steenhuis

  Dec 07 2020

  In aflevering 8 ga ik in gesprek met Thamara Steenhuis. Thamara is getrouwd met Jelle en samen kregen zij anderhalf jaar geleden hun prachtige dochter Josie. Na de bevalling ontdekten artsen dat haar buik niet kleiner werd en er ‘iets’ rondom haar baarmoeder zat. Het leek goedaardig en werd operationeel weggehaald, maar later bleek dat er een kans op uitzaaiingen was en kwam Thamara voor de keuze om preventief te gaan behandelen. In deze podcast hoor je over haar fysieke en mentale proces hier d...more

 • No.7 Het ontdekken van je échte ik met Wyke Bokma

  Nov 23 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Wyke Bokma waar we praten over het ontdekken van je ‘echte ik’. In de 30 jaar dat Wyke op deze aarde rondloopt is de zoektocht naar wie zij is en wie zij wil zijn al over verschillende bergen en door allerlei dalen gegaan. Maar al die dingen hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Sterk, blij, wijs en gewoon een heel mooi mens! 

 • No.6 De persoon achter de muziek met Reyer van Drongelen

  Nov 09 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Reyer van Drongelen. Hij is muzikant, producer, songwriter, zanger én tekenaar. Hij kan ontzettend veel, maar in deze aflevering gaat het om de persoon achter de muziek, over Reyer zelf en wie hij is als persoon. 

 • No.5 Het belang van goede docenten met Annelou Molendijk

  Oct 26 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Annelou Molendijk. Zij is docent in het praktijkonderwijs en vertelt hoe zij over de jaren in haar baan gegroeid is, wat het mooiste is dat ze ooit van een leerling teruggekregen heeft en wat volgens haar het belang van een goede docent is. 

 • No.4 Grenzen leren kennen en gevoeligheid met Lisa Hoogmoed

  Oct 12 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met lieve vriendin Lisa Hoogmoed over Grenzen leren kennen en gevoeligheid. Nadat Bart en Lisa trouwden in 2016 raakte Lisa in een burn-out en depressie. Dit was een heftige tijd en tegelijk een periode waarin ze veel over zichzelf en haar grenzen geleerd heeft.Iedereen heeft een eigen verhaal. Van opvoeding, tot opleiding, familie, werk, liefdesleven en alles wat iemand meegemaakt heeft. Vanuit die ervaringen maken we keuzes, reageren we in the heat of the mo...more

 • No.3 Ondernemerschap met Mark Jordaan

  Sep 28 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met achternaamgenoot, barista, ondernemer en levensliefhebber: Mark Jordaan over Ondernemerschap. Sinds 2013 is hij begonnen aan zijn koffieavontuur met Giraffe Coffee waarover hij openhartig vertelt in deze podcastaflevering. Iedereen heeft een eigen verhaal. Van opvoeding, tot opleiding, familie, werk, liefdesleven en alles wat iemand meegemaakt heeft. Vanuit die ervaringen maken we keuzes, reageren we in the heat of the moment en maken we eerste indruk...more

 • No.2 Muziek, zingen en songwriting met Jacolien Verwijs

  Sep 14 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Jacolien Verwijs over muziek, zingen en songwriting. Van zingen in een kinderkoor als jong meisje tot dromen voor de toekomst.Iedereen heeft een eigen verhaal. Van opvoeding, tot opleiding, familie, werk, liefdesleven en alles wat iemand meegemaakt heeft. Vanuit die ervaringen maken we keuzes, reageren we in the heat of the moment en maken we eerste indrukken. Maar wat nou als we eens een stapje dichterbij zouden komen en elkaar écht leren kennen?

 • No.1 Creativiteit, fotografie en 'gewoon doen' met Claudia Verloop

  Aug 31 2020

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Claudia Verloop over onder andere creativiteit, fotografie, ondernemerschap en meer. Iedereen heeft een eigen verhaal. Van opvoeding, tot opleiding, familie, werk, liefdesleven en alles wat iemand meegemaakt heeft. Vanuit die ervaringen maken we keuzes, reageren we in the heat of the moment en maken we eerste indrukken. Maar wat nou als we eens een stapje dichterbij zouden komen en elkaar écht leren kennen?

 • Introductie

  Jul 28 2020

  Iedereen heeft een eigen verhaal. Van opvoeding, tot opleiding, familie, werk, liefdesleven en alles wat iemand meegemaakt heeft. Vanuit die ervaringen maken we keuzes, reageren we in the heat of the moment en maken we eerste indrukken. Maar wat nou als we eens een stapje dichterbij zouden komen en elkaar écht leren kennen? In Dichterbij - de Podcast spreekt Charlotte Jordaan met bekenden en onbekenden over 'de dingen van het leven' op een kwetsbare, open en eerlijke manier. Durf jij dichterbij ...more