PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Dwaalverhalen

Achter alles en iedereen schuilt een verhaal. In mijn podcast ‘Dwaalverhalen’, wekelijks verhalen die ronddwalen in mijn hoofd of in de dagelijkse wereld om mij heen, daar achtergelaten door mensen op hun dwaaltocht door het leven. Tranches de vie, fragmenten uit het leven.

Afleveringen

 • Belofte

  Jan 13 2022

  Het oude kerkhof in Larragh. Een eeuwige Ierse wind slijt er de tijd glad en schuurt de grafstenen naamloos. Schapen met vuil geklit haar houden het gras tussen de graven kort. De oude fragiele vrouw was me niet opgevallen. Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door Hans van Bergen.

 • Vandaag voorbij

  Jan 06 2022

  Iemand zal de tijd naar zijn hand moeten zetten en gaan staan boven vluchtig schijnbelang van de dunne lagen van louter dit moment. Iemand zal dat moeten doen. Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door Hans van Bergen.  

 • Blik op een herfstavond

  Nov 21 2021

  Een late herfstavond. Bomen buigen met de wind mee. Het water rimpelt op de rivier. De straat waar ik op uitkijk is leeg en lijkt door iedereen vergeten. Een vale maan sluiert haar, met het dunne licht van een filmdecor. Vanachter het raam waar ik zit speel ik met mijn handen regisseur. Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door Hans van Bergen.

 • Hoever gaat het geloof in je eigen kind?

  Nov 07 2021

  Hoever gaat het geloof in je eigen kind? Hoelang blijf je er van overtuigd dat jouw kind de nieuwe Rachmaninov is? Terwijl zelfs de nauwste familieleden het niet meer trekken om zonder opzichtig geeuwen en andere zichtbare sporen van uitputting door auditieve mishandeling, te luisteren als jouw kind voor de zoveelste maal, met telkens weer dezelfde fouten, “Mieke heeft een lammetje” uit de piano probeert te rammelen?    Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschrev...more

 • Zen onder herfstlucht.

  Oct 19 2021

  Het water van de rivier volgde zijn eeuwige gang. Herfstbladeren in aardetinten dreven mee op de stroom of strandden achter riet en dode takken. De herfstlucht was zwaar en donker als lood. Ver weg krijste een enkele hongerige meeuw schril in haar zoekvlucht naar voedsel. Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door Hans van Bergen.

 • De oude dichter

  Oct 11 2021

  'Dwaalverhalen. 'De oude dichter'.'De dichter. Het woord kan zijn wapen zijn of de hand waarmee hij liefheeft. Zijn pen kan zijn masker zijn waarachter hij zich verschuilt. Of het scherpe scalpel, waarmee hij zichzelf voor zijn lezers tot op het bot opensnijdt en elke emotie van zichzelf blootlegt.' Elke donderdag een nieuwe aflevering van Dwaalverhalen, de podcast. Geschreven en verteld door Hans van Bergen.

 • Opgekropte frustraties

  Sep 30 2021

  'Dwaalverhalen. 'Opgekropte frustraties'.'Haar voorkomen was breekbaar haast. Traag schuifelde de oude vrouw over het trottoir, dicht langs de gevels van de winkels. Alsof hun statigheid veiligheid bood tegen de gevaren van de straat. Elke donderdag een nieuw aflevering van Dwaalverhalen, de podcast, geschreven en verteld door Hans van Bergen.

 • Als zelfs voedsel geen troost meer biedt.

  Sep 30 2021

  Dwaalverhalen. 'Als zelfs voedsel geen troost meer biedt'. 'Soms worden we deelgenoot van intieme ontboezemingen waarvan we meteen weten dat ze eigenlijk niet voor onze oren bestemd zijn. Elke donderdag een nieuw aflevering van Dwaalverhalen, de podcast, geschreven en gelezen door Hans van Bergen.