PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

FC Buitenland

De podcast van FC Afkicken over de vier grote competities van Europa: de Serie A, de Bundesliga, La Liga en natuurlijk de Engelse Premier League!Geproduceerd door FC Afkicken

Afleveringen

 • S01E23: Alleen United kan City aan en Lewandowski maakt einde aan spanning in Bundesliga!

  Mar 08 2021

  Jaron Blonk kwam dan iets later binnen dan normaal, maar dat gaf Manchester United-fan Quincy Richardson genoeg tijd om met Martijn van Zijtveld te praten over de nederlaag van City tegen United! Verder bespreekt het trio samen of zij de titelkansen van Atletico Madrid nog in gevaar zien komen en worden ook de bijzondere keuzes in de voorselectie van het Nederlands Elftal besproken.

 • S01E22: Spanning in de Bundesliga en Newcastle zakt steeds verder weg!

  Mar 01 2021

  Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld zijn er weer om alles uit de grote vier buitenlandse competities te bespreken! Het gaat dit keer over de laatste ontwikkelingen in Barcelona, waar de plaatselijke FC zich weer eens om de verkeerde redenen in het nieuws bevindt. Ook gaat het over de chaos bij Schalke 04 en is er aandacht voor Newcastle United dat steeds verder wegzakt en mogelijk moet vrezen voor degradatie.

 • S01E21: Lukaku beslist Derby Della Madonnina en wondergoals in de Bundesliga!

  Feb 22 2021

  Het trio is weer herenigd en dus nemen Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld je ook deze week weer door de vier grootste buitenlandse competities. Deze week staat de Derby Della Madonnina in Italië centraal, net als de vele wondergoals die in de Bundesliga vielen en waar Bayern München - net als Atletico Madrid in Spanje - de titelstrijd ineens weer spannend lijkt te maken!

 • S01E20: Bayern beslist de titel van het seizoen 2021/2022 en Real Madrid raakt Sergio Ramos kwijt

  Feb 15 2021

  Tussen alle schaatsgekte door hebben Jaron Blonk en Martijn van Zijtveld dit weekend weer al het buitenlandse voetbal onder de loep genomen! In de Bundesliga heeft Bayern (helaas) de titelstrijd alweer vroegtijdig beslist terwijl ook Manchester City hard op weg is naar een definitieve beslissing in de Premier League. Maar niet alleen de absolute top komt voorbij: want wat te denken van promovendus Spezia in de Serie A? Met een Amerikaanse eigenaar en degelijk beleid lijkt deze club verrassend op...more

 • S01E19: Manchester City neemt voorschot op titel en oude mannen domineren de Serie A!

  Feb 08 2021

  Waar in Nederland de helft van de Eredivisie werd afgelast vanwege het winterse weer ging het in het buitenland gewoon allemaal door! Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld bespreken uiteraard de kraker tussen Manchester City en Liverpool en kijken ook naar de Serie A waar een stel senioren de competitie domineren en bepalen. En: Wout Weghorst blijft maar scoren bij Wolfsburg!

 • S01E18: Inzoomen op de degradatiestrijd en Suarez neemt revanche!

  Feb 01 2021

  Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld bespreken weer alles uit het buitenlands voetbal en leggen ditmaal de degradatiestrijd in onder andere Engeland en Duitsland onder de loep. Ook komt het monstercontract van Messi aan bod en Wout Weghorst is in Duitsland niet te stoppen!

 • S01E17: Lampard out bij Chelsea en niemand komt in de buurt van Bayern München!

  Jan 25 2021

  De mannen van FC Buitenland zijn er weer om alles over de Premier League, La Liga, Serie A en Bundesliga te bespreken! Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld hebben het deze week onder andere over het ontslag van Frank Lampard bij Chelsea en vragen zich hardop af wie er in de spannende Serie A nu écht de sterkste selectie heeft!

 • S01E16: Toppers in Italië & twee kanten van de Berlijnse muur

  Jan 18 2021

  FC Buitenland is er weer met alles over het buitenlands voetbal! Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld bespreken ditmaal de rivaliteit tussen Manchester United en Liverpool, de ontwikkeling van Luis Alberto bij Lazio Roma en hoe de verhoudingen in Berlijn tussen Union Berlin en Hertha BSC eigenlijk anders liggen dan je zou verwachten.

 • S01E15: De wet van de Bundesliga en Pirlo herschrijft zijn scriptie!

  Jan 11 2021

  Als Bayern München verliest, dan verliezen ook alle concurrenten. Deze wijsheid en vele andere wijsheden over het buitenlands voetbal worden ook deze week weer gedeeld in FC Buitenland! Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld nemen alles van afgelopen weekend door: van het FA Cup-weekend in Engeland tot de stijgende lijn in het spel van Sevilla in La Liga!

 • S01E14: Guardiola is Lampard de baas en het succes van Atletico Madrid ontleed

  Jan 04 2021

  Alle buitenlandse competities draaien op volle toeren door en dus zijn Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson terug met een nieuwe FC Buitenland! En het was dit weekend smullen geblazen met Manchester City dat Chelsea en Frank Lampard verder de problemen induwt, Atalanta Bergamo dat weer eens voor spektakel zorgde in de Serie A en de mannen gaan dieper in op de winnende formule van Atletico Madrid.

 • S01E13: Voetballen met kerst en titelstrijd in Milaan!

  Dec 29 2020

  Iets later en helaas zonder Martijn van Zijtveld, maar met een van kerst bijgekomen Jaron Blonk en Quincy Richardson is het weer tijd voor een nieuwe FC Buitenland! In de Bundesliga werd er niet gevoetbald, maar er was genoeg om over te praten in de andere topcompetities. Zo won Arsenal van Chelsea, verloor Juventus van Fiorentina, is Milan opvallend winterkampioen en verbrak een gretige Messi maar weer eens een record. Ohja, en er werden nog wat prijzen uitgereikt in Dubai!

 • S01E12: Bundesliga toppers stellen nooit teleur en traditionele topploegen strijden om de scudetto!

  Dec 21 2020

  Maandag! En dus tijd voor een nieuwe FC Buitenland! Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken onder anderen de leuke topper in de Bundesliga tussen Leverkusen en Bayern, de overtuigende overwinningen van Liverpool en Manchester United en wie is de beste Franse spits aller tijden?

 • S01E11: Wondergoals en teleurstellende toppers!

  Dec 14 2020

  Het is weer tijd voor een nieuwe FC Buitenland! Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken onder anderen de teleurstellende wedstrijden in de Europese topcompetities, het ontslag van Lucien Favre bij Dortmund en een winnend Real Madrid!

 • S01E10: Bundesliga Superspiel en Arsenal in de problemen!

  Dec 07 2020

  Maandag en dus tijd voor een nieuwe FC Buitenland! In de aflevering van 7 december bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson onder anderen de kraker tussen Bayern München en RB Leipzig, de dramatische vorm van Arsenal en zorgt Lukaku voor het einde van de vormcrisis bij Inter?

 • S01E09: Cavani redt United en Real Madrid is het helemaal kwijt!

  Nov 30 2020

  Maandag en dus tijd voor een nieuwe FC Buitenland! In de aflevering van 30 november bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson onder anderen de miljoenen in Florence, de horrorblessure van Jimenez, de onverwacht leuke wedstrijd in Wolfsburg en er zijn nieuwe rubriekjes!

 • S01E08: Messi moet naar City en Håland moet normaal doen!

  Nov 23 2020

  Na de interlandbreak was het weer tijd voor de mannen van FC Buitenland om de Europese topcompetities te bespreken. In de aflevering van 23 november bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson onder anderen de opmars van AS Roma, de vier goals van Håland en betekent het verlengen van Guardiola een mogelijke transfer van Messi?

 • SPECIAL: Die Mannschaft met Simon Cziommer!

  Nov 16 2020

  We zitten in een interlandbreak en dat betekent vanaf nu dat we gaan kijken naar interessante EK-deelnemers! Jaron Blonk bespreekt dit keer met spelersbegeleider en oud-speler van onder meer Schalke 04 en FC Twente Simon Cziommer het Duitse elftal! Onder anderen over hoe belangrijk Joshua Kimmich is voor dit elftal, de vernieuwing binnen de selectie en het wel of niet oproepen van Müller!

 • S01E06: Hakim Ziyech is los en sensatie in de Bundesliga!

  Nov 09 2020

  De Serie A viel dit weekend een beetje tegen, maar in de rest van Europa was het weer genieten geblazen! In de aflevering van maandag 9 november bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson onder anderen de assists van Hakim Ziyech, Haaland tegen Lewandowski, João Félix neemt Atlético bij de hand en is de goal van het seizoen nu al gescoord?

 • S01E05: Quincy tegen Martijn, Barcelona laat weer punten liggen en Sassuolo het nieuwe Atalanta?

  Nov 03 2020

  Het was het weekend van United - Arsenal, oftewel Quincy tegen Martijn! Samen met Jaron bespreken zij het afgelopen weekend in de Europese competities. Barcelona laat ondanks het goede spel weer punten liggen en Sassuolo wint van Napoli!

 • S01E04: El Clásico, de Revierderby en een ontketende Insigne!

  Oct 26 2020

  Het was afgelopen weekend weer smullen in de Europese competities! De Premier League viel tegen, maar gelukkig stelde de rest niet teleur! In de aflevering van maandag 26 oktober bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson onder anderen de spectaculaire Clásico, de Rivier Derby, de wedstrijd tussen de gebroeders Insigne en de verloren wedstrijd van Ajax-opponent Atalanta!

 • S01E03: Eindelijk weer competitievoetbal in Europa!

  Oct 19 2020

  Er is weer gevoetbald in de Europese topcompetities en dat betekent dat er genoeg te bespreken is in de nieuwe FC Buitenland! In de aflevering van maandag 12 oktober bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson onder gespeelde derby's van deze week, de mooie goals die zijn gevallen, de blessure van Virgil en beantwoorden ze vragen van luisteraars!

 • S01E02: De eerste weken van de vier grote competities!

  Oct 12 2020

  Tijd voor een nieuwe FC Buitenland! In de aflevering van maandag 12 oktober bespreken Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson de eerste weken van de vier grote competities. Zo gaat het over de fantastische prestaties van Everton, de titelaspiraties van Atalanta en de eerste scheurtjes in de dominantie van Bayern!

 • S01E01: FC Buitenland is terug! Met twee nieuwe aanwinsten op deadline day!

  Oct 05 2020

  FC Buitenland is terug! Dit seizoen in podcastvorm. Nog steeds met Jaron Blonk, maar ook met twee nieuwe hosts: Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson! Ze praten je in een uurtje bij over het voetbal in de grote buitenlandse competities. Vandaag onder anderen over de knotsgekke uitslagen in de Premier League, het Barcelona van Koeman en de altijd scorende Lewandowski!