PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Fab4Cast - The Dutch Beatles Podcast

Een podcastserie over The Beatles en de solojaren van John, Paul, George en Ringo. Boordevol achtergronden, alternatieve tracks, interviews en interessante gasten. Vaste presentatie door Beatles-kenners Jan-Cees ter Brugge (oa. auteur 'In Bed Met John & Yoko' en 'The Beatles in Holland'), Wibo Dijksma (maker van diverse Beatles-projecten op de Nederlandse radio) en Michiel Tjepkema (oa. de podcast De Laatste Dagen Van...). Vragen of suggesties? Mail naar [email protected] of bezoek onze Facebo...more

Afleveringen

 • 184. Paul McCartney 80 Jaar!

  Jun 17 2022

  Wat een feest: onze grote held Paul McCartney is 80 jaar! In deze speciale verjaardagsaflevering delen Jan-Cees, Michiel, Wibo EN jullie (onze luisteraars) hun favoriete Macca-momenten en vertellen ze wat Sir Paul voor hen betekent.

 • 183. Jeff Lynne & The Beatles (deel 2)

  Jun 09 2022

  Na ELO besluit Jeff Lynne het over een andere boeg te gooien: hij wordt producer voor anderen. En een heel succesvolle. Hij produceert albums voor George Harrison, Paul McCartney, is mede-oprichter van The Traveling Wilburys en zit achter de knoppen tijdens Free As A Bird en Real Love. Hoe werd Jeff Lynne's Beatles-fantasie werkelijkheid? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast en luister naar exclusieve afleveringen die je alleen als donateur kunt beluisteren! Kijk op...more

 • 182. Jeff Lynne & The Beatles (deel 1)

  May 26 2022

  Electric Light Orchestra is tot in den treure vergeleken met The Beatles. John Lennon noemde de groep rond frontman Jeff Lynne zelfs 'Sons of The Beatles'. In dit eerste deel van een tweeluik kijken we naar de carrière van ELO en hoe de groep geïnspireerd werd door The Fab Four. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast en luister naar exclusieve afleveringen die je alleen als donateur kunt beluisteren! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je...more

 • 181. Peter Jacksons 'Get Back' (part 2)

  May 12 2022

  Deel 2 van onze diepgravende bespreking van Peter Jacksons Get Back-documentaire, waarin The Beatles Twickenham Film Studios verlaten en verhuizen naar de kelder van hun eigen Apple-gebouw. Wat valt ons allemaal op en had Billy Preston de vijfde Beatle moeten worden? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast en luister naar exclusieve afleveringen die je alleen als donateur kunt beluisteren! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankba...more

 • 180. Het concert op het dak

  Apr 21 2022

  Op 30 januari 1969 geven The Beatles hun allerlaatste optreden. Locatie: het dak van hun eigen Apple-gebouw. Het moet de apotheose van het getroebleerde Get Back/Let It Be-project worden. Wat gebeurt er die dag allemaal achter de schermen? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast en luister naar exclusieve afleveringen die je alleen als donateur kunt beluisteren! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 179. Fab4Cast in Londen

  Apr 07 2022

  Ga mee op onze 'Mad Day Out' in Londen! We bezoeken oa. de plek waar John en Yoko elkaar voor het eerst ontmoetten, de woning van Brian Epstein en het huis waar Paul Yesterday droomde. En is het ons gelukt om op het dak van het Apple-gebouw te komen? Luister en huiver... Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 178. Peter Jacksons 'Get Back' (part 1)

  Mar 24 2022

  De driedelige Get Back-documentaire van Peter Jackson is zo'n enorme mijlpaal en er gebeurt zoveel in die acht uur, dat elk deel z'n eigen Fab4Cast-aflevering verdient. Jan-Cees, Michiel en Wibo bespreken 'part 1', van de start in Twickenham Film Studios t/m het opstappen van George. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 177. De Decca-auditie

  Mar 10 2022

  Op Nieuwjaarsdag 1962 doen John, Paul, George en Pete auditie bij platenmaatschappij Decca. Het resulteert in de misschien wel beroemdste afwijzing in de popmuziek. Fab4Cast beluistert de auditie-tape en vraagt zich af: had Decca een punt of was het een onverklaarbare beslissing? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 176. Let It Be (het album, deel 1)

  Feb 17 2022

  Het eerste deel van een nieuwe reeks waarin Jan-Cees, Michiel en Wibo de nummers op het Let It Be-album ontleden. In deze aflevering staan 2 nummers centraal: Dig A Pony en I've Got A Feeling, die prachtige samenwerking tussen Paul en John. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 175. Past Masters... met Peter Buwalda

  Feb 03 2022

  Schrijver Peter Buwalda schuift aan om te praten over Past Masters, de verzameling nummers die niet op een regulier Beatles-album te vinden zijn. Hoe zouden die albums hebben geklonken als bepaalde Past Masters-nummers er wél op hadden gestaan? En welke albumtracks hadden dan plaats moeten maken? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 174. Please Please Me / Ask Me Why

  Jan 20 2022

  De grote doorbraak voor The Beatles in Engeland was met hun tweede single, Please Please Me (met op de B-kant Ask Me Why). Een opzwepende track die de jaren 60 pas écht inluidt. Fab4Cast neemt je mee naar de opnamesessie van dit belangrijke nummer in de carrière van onze helden. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 173. Paul McCartney - The Lyrics (boekbespreking)

  Dec 23 2021

  Een zelfportret aan de hand van 154 songs, zo omschrijft Paul McCartney zijn lijvige boekwerk dat in november 2021 verscheen. Is het inhoudelijk net zo indrukwekkend als de buitenkant doet vermoeden? Fab4Cast nodigde singer-songwriter Yorick van Norden uit om over The Lyrics te komen praten. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 172. De Get Back-documentaire (recensie)

  Dec 06 2021

  De belangrijkste Beatles-uitgave sinds Anthology. Dat kunnen we met droge ogen zeggen over de Get Back-documentaire van Peter Jackson. Fab4Cast en gast Peter Buwalda praten ruim anderhalf uur geanimeerd over hun eerste indrukken van deze 8 uur durende mijlpaal. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 171. Queen & The Beatles

  Nov 18 2021

  Naar aanleiding van de podcast-serie 'De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury' die Anne, Michiel en Wibo hebben gemaakt, doken we met Queen-expert Edger Hamer in de relatie tussen Queen en The Beatles. En wat blijkt? Er zijn nogal wat raakvlakken! Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 170. Let It Be Super Deluxe Edition

  Nov 04 2021

  En weer zijn we verblijd met een nieuwe Beatles-boxset: dit keer heeft het Let It Be-album een luxe behandeling gekregen. Wat vinden de mannen van Fab4Cast van de outtakes en de nieuwe mix van Giles Martin? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 169. Love Me Do: het ware verhaal

  Oct 14 2021

  Aan de allereerste single van The Beatles - Love Me Do/P.S. I Love You - gaat een fascinerend verhaal vooraf. Fab4Cast dook de archieven in, ontkracht een aantal hardnekkige mythes en bespreekt de opnamesessies uit de zomer van 1962. Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 168. All Things Must Pass (deel 2)

  Sep 30 2021

  In het tweede deel van onze bespreking van All Things Must Pass staat de nieuwe 50th Anniversary Box Set centraal. Hoe klinkt de nieuwe mix ten opzichte van de vorige uitgaven en is George's wens om de Wall of Sound te verwijderen ingewilligd? Wil je ons financieel ondersteunen? Word dan Vriend Van Fab4Cast! Kijk op https://petje.af/fab4cast voor de mogelijkheden. We zouden je heel dankbaar zijn voor je steun.

 • 167. All Things Must Pass (deel 1)

  Sep 16 2021

  Het meesterwerk van George Harrison als solo-artiest is zonder twijfel de driedubbelaar All Things Must Pass. In twee delen bespreekt Fab4Cast dit album, waarvan net een uitgebreide boxset is verschenen. In dit deel gaan we terug naar 1970, naar de totstandkoming van George's magnum opus.

 • 166. McCartney 3,2,1 (recensie)

  Sep 02 2021

  In een nieuwe 6-delige documentaire praat gerenommeerd producer Rick Rubin met Paul McCartney over zijn muzikale carrière. De mannen van Fab4Cast bekeken dit prachtige document en vertellen wat ze er goed en soms iets minder goed aan vinden.

 • 165. John Lennon/Plastic Ono Band (deel 2)

  Jul 08 2021

  In dit tweede (en laatste) deel komen de sessies van klassiekers als God, Love en Isolation voorbij. Billy Preston voegt zich bij de opnames, maar wat is precies de rol van 'producer' Phil Spector op dit album?

 • 164. John Lennon/Plastic Ono Band (deel 1)

  Jun 24 2021

  In dit tweeluik neemt Fab4Cast je mee naar de sessies van John Lennons eerste echte soloplaat. Hoe verliepen de opnames en wat is het verhaal achter dit baanbrekende album? In deze aflevering Mother, Working Class Hero, I Found Out en Well Well Well.

 • 163. Abbey Road Sessies (deel 13)

  Jun 10 2021

  In dit laatste deel over de sessies voor het Abbey Road-album komen Polythene Pam en She Came In Through The Bathroom Window aan bod. Allebei al in 1968 geschreven, maar pas een jaar later was er plek voor deze korte Lennon & McCartney-composities, uiteraard in de beroemde medley.

 • 162. The Beatles en de boeken (deel 2)

  May 27 2021

  In deze aflevering kiezen Jan-Cees, Wibo, Michiel en Anne uit het enorme aanbod aan Beatles-boeken hun 3 favorieten. Maar ook hun allereerste boeken en minder geslaagde titels komen voorbij. En over welke onderwerpen zijn er eigenlijk nog géén boeken geschreven? SPOILER ALERT! Geïnspireerd door de keuzes van de heren en dame? Hieronder vind je hun Top 3'en: JAN-CEES 1. Recording the Beatles : The Studio Equipment and Techniques Used to Create Their Classic Albums - Kevin Ryan & Brian Kehew 2. ...more

 • 161. The Beatles en de boeken (deel 1)

  May 13 2021

  Volgens Aunt Mimi werd John Lennon tijdens een bombardement geboren. Dat bleek niet waar. En waarom was bijvoorbeeld Johns Rolling Stone-interview zo bepalend voor hoe er in de jaren 70 over The Beatles werd geschreven? Kortom: hoe is het Beatles-verhaal in de loop der jaren in boekvorm verteld en hoe heeft dat het beeld gekleurd dat wij van onze helden hebben? Fab4Cast en Anne Hurenkamp lopen door de geschiedenis van de Beatles-literatuur en komen fascinerende dingen tegen...

 • 160. Abbey Road Sessies (deel 12)

  Apr 29 2021

  Een bizar krantenartikel vormt de inspiratie voor Mean Mr. Mustard, terwijl het arrangement van Sun King de mosterd haalt bij 'Albatross' van Fleetwood Mac. Hoe werden deze John Lennon-nummers opgenomen? Jan-Cees legt het weer haarfijn uit.

 • 159. De muzikaliteit van The Beatles (deel 4)

  Apr 15 2021

  Of je het nou doorhebt of niet, de muziek van The Beatles zit vol met dominanten en modulaties. Wat zijn dat en wat is hun functie? Muziekdocent Stefan Terpstra legt het allemaal haarfijn uit en laat bovendien zíjn versie horen van een onbekend McCartney-nummer, waarvan alleen een blaadje met tekst en akkoorden bestaat.

 • 158. Abbey Road Sessies (deel 11)

  Apr 01 2021

  Met Because bewijzen John, Paul en George voor de laatste keer hoe waanzinnig mooi hun stemmen samensmelten. Alsof er 3 (of eigenlijk 9) engeltjes op je oor plassen... Waar kwam de inspiratie voor Because vandaan en hoe werd het nummer opgenomen?

 • 157. Phil Spector & The Beatles

  Mar 18 2021

  Op 16 januari 2021 overleed Phil Spector. Beroemd door zijn unieke Wall Of Sound, berucht vanwege zijn bizarre gedrag dat culmineerde in de moord op actrice Lana Clarkson in 2003. Fab4Cast bespreekt het leven van deze legendarische producer en zijn samenwerkingen met de (ex-)Beatles.

 • 156. Abbey Road Sessies (deel 10)

  Mar 04 2021

  Een drumsolo, een gitaarduel en misschien wel de mooiste zin uit het hele Beatles-oeuvre: The End heeft het allemaal. Onze eigen popchirurg Jan-Cees ontleedt met grote precisie de finale van Abbey Road.

 • 155. Abbey Road Sessies (deel 9)

  Feb 19 2021

  Come Together is de perfecte openingstrack van Abbey Road en het ultieme bewijs dat The Beatles ondanks hun meningsverschillen nog steeds briljante muziek konden maken. Van een Chuck Berry rip-off tot een 'swampy blues': luister naar de geboorte van Come Together.

 • 154. Abbey Road Sessies (deel 8)

  Feb 04 2021

  Volgens John Lennon is Maxwell's Silver Hammer het nummer waardoor The Beatles uit elkaar gingen. Zwaar overdreven natuurlijk, maar de haat voor deze song zat wél diep bij John, George en Ringo. Wat was de reden? Luister naar de fascinerende verhalen en analyses rond deze McCartney-track, die nog altijd voor veel verdeeldheid zorgt.

 • 153. McCartney III (albumbespreking, deel 2)

  Jan 21 2021

  Deel 2 van onze bespreking van McCartney III, samen met singer-songwriter Yorick van Norden. Boordevol feitjes, analyses, fragmenten en Yoricks vertolkingen van songs van het album.

 • 152. McCartney III (albumbespreking, deel 1)

  Jan 07 2021

  Twee jaar na Egypt Station werden we opeens verrast door de komst van McCartney III. Paul nam 'm in z'n eentje op ('made in rockdown'), geheel in de traditie van de vorige 2 McCartney-platen. Fab4Cast bespreekt het album samen met singer-songwriter en Macca-adept Yorick van Norden.

 • Xtra: Over 'De Laatste Dagen Van... John Lennon'

  Dec 09 2020

  Fab4Cast en Anne Hurenkamp hebben een zesdelige podcast-serie voor NPO Radio 5 en AVROTROS gemaakt: De Laatste Dagen Van... John Lennon. In deze extra aflevering van Fab4Cast hoor je de trailer en hebben we onze media-optredens verzameld ter promotie van de Lennon-podcast. We zijn trots op deze podcast-serie en zouden het te gek vinden als je gaat luisteren! Website NPO Radio 5: https://www.nporadio5.nl/podcasts/45/de-laatste-dagen-van Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-l...more

 • 151. John Lennons Double Fantasy

  Nov 19 2020

  Fab4Cast en speciale gast Anne Hurenkamp bespreken het laatste album dat John Lennon tijdens zijn leven uitbracht: Double Fantasy. Wat is de ontstaansgeschiedenis van de plaat en is het terecht dat het destijds door critici als 'middle of the road pop' werd bestempeld?

 • 150. De spannende avonturen van een superfan

  Oct 30 2020

  In 2003 werden Jos Remmerswaal en zijn kompaan opgepakt door een internationale politiemacht, verdacht van heling en witwassen. Ze zouden de sleutelfiguren zijn in een wereldwijde speurtocht naar de verloren gewaande Nagra Tapes, opgenomen tijdens de Let It Be-sessies. Jos vertelt ons het verhaal rond deze affaire en over zijn leven als superfan, boordevol ontmoetingen met grote namen uit het Beatles-verhaal.

 • 149. Abbey Road Sessies (deel 7)

  Oct 08 2020

  Eén van Paul McCartney's mooiste composities en vocale prestaties is toch wel Golden Slumbers (hoewel hij de tekst niet zelf schreef). Jan-Cees pluist deze klassieker helemaal uit en doet daar Carry That Weight nog even bij. Smullen!

 • 148. De invloed van The Beatles op Nirvana

  Sep 17 2020

  Hoe groot was de invloed van de belangrijkste band uit de jaren 60 op de belangrijkste band van de jaren 90? Behoorlijk groot, aldus Nirvana-kenner en Beatles-fan Sytse Wilman. Hij neemt ons mee langs de vele Beatles-gerelateerde momenten uit de levens van frontman Kurt Cobain en drummer Dave Grohl.

 • 147. Abbey Road Sessies (deel 6)

  Sep 03 2020

  Vanaf 1 juli 1969 is George Martin officieel terug als producer van The Beatles. Hij zit in de controlekamer als Paul McCartney in 3 takes Her Majesty op band zet. En George Harrison begint in diezelfde periode aan de opnames van zijn tweede meesterwerk op Abbey Road: Here Comes The Sun.

 • 146. George Harrison als gitarist volgens Harry Sacksioni

  Jul 10 2020

  Harry Sacksioni is niet het type gitarist dat over elke soort gitaar alles weet; bij hem gaat het vooral om de emotie. Harry bewondert George - hij maakte ooit een tribute-cd vol met Harrisongs - maar hij is ook kritisch over diens gitaarspel. Een verrassend gesprek met een van de beste gitaristen (én vertellers!) van Nederland.

 • 145. The Rutles

  Jun 26 2020

  Ron, Dirk, Stig en Barry, oftewel The Rutles. Geesteskind van Eric Idle (Monty Python) en Neil Innes (Bonzo Dog Doo-Dah Band). Hoe ontstond nou die geweldige parodie op The Beatles? Fab4Cast vertelt het verhaal achter deze levende legende, die zal voortleven lang nadat andere levende legendes zijn overleden...

 • 144. Abbey Road Sessies (deel 5)

  Jun 18 2020

  Voorjaar 1969. Ondanks zakelijke meningsverschillen weten The Beatles nog steeds prachtige muziek met elkaar te maken. Toch sijpelt de financiële onvrede door in het openingsnummer van de latere medley van kant B: You Never Give Me Your Money. Een reconstructie...

 • Xtra: Interview Rod Murray (close friend of Stuart Sutcliffe)

  Jun 18 2020

  Fab4Cast had the privilege of talking to Rod Murray, who was Stuart Sutcliffe's roommate and close friend in Liverpool. Listen to his fascinating stories about their time at Art College, about John Lennon, The Beatles, Astrid Kirchherr and the tragic end of Stuart's life.

 • 143. Instant Turkey Power: 3 vroege Lennon-singles

  Jun 18 2020

  Zelf noemde John Lennon zijn singles Cold Turkey, Instant Karma en Power To The People 'newspaper songs': snel geschreven, snel opgenomen én snel uitgebracht. Fab4Cast analyseert de ontstaansgeschiedenis en het opnameproces van deze 3 onderbelichte Lennon-klassiekers.

 • 142. In de voetsporen van Stuart Sutcliffe

  Jun 18 2020

  Hij was de beste vriend van John Lennon, korte tijd bassist van The Beatles, maar bovenal een grote belofte in de kunstwereld: Stuart Sutcliffe (1940-1962). Fab4Cast - zónder Jan Cees maar mét Anne Hurenkamp - bezoekt het Liverpool van Stuart en vertelt het tragische levensverhaal van deze ex-Beatle.

 • 141. Abbey Road Sessies (deel 4)

  Jun 18 2020

  Na Yesterday is Something het meest gecoverde Beatles-nummer en het magnum opus van George Harrison. Met dit nummer stapt hij definitief uit de schaduw van Lennon en McCartney. Fab4Cast bekijkt de ontstaansgeschiedenis en het opnameproces van deze monumentale song.

 • 140. Het McCartney-album (1970)

  Jun 18 2020

  'Paul Quits The Beatles' kopt The Daily Mirror op 10 april 1970. Directe aanleiding is het persbericht bij Pauls eerste solo-album, McCartney. Helemaal in z'n eentje opgenomen en een enorm contrast met de gepolijste Beatles-sound. Fab4Cast herontdekt de charme van één van de eerste lo-fi albums uit de popmuziek. De link naar de Spotify-afspeellijst met covers van het McCartney-album: https://open.spotify.com/playlist/0XhjhVBIZelKDRVm0dJKxm

 • 139. Beatles in tijden van corona

  Jun 18 2020

  Wat is onze gezamenlijke liefde voor The Beatles toch een geschenk! Het geeft kracht en afleiding om deze vreselijke corona-crisis door te komen. In deze aflevering geven we het woord aan jullie, onze luisteraars. Welk Beatles-moment geeft momenteel troost en hoop? En wat is de bijzondere rol die onze vier helden in jullie leven spelen?

 • 138. De wereldwijde impact van Beatlemania

  Jun 18 2020

  We kennen de enorme invloed van The Beatles op de westerse cultuur, maar hoe zat dat in andere delen van de wereld? Drong Beatlemania ook door tot China, Brazilië, Congo of Rusland? Jaren 60-expert Geert Buelens neemt ons mee op een trip rond de wereld en laat prachtige obscure Beatles-covers horen.

 • 137. Abbey Road Sessies (deel 3)

  Feb 20 2020

  Nog steeds in de veronderstelling dat ze met het Get Back-project bezig zijn, nemen The Beatles studio-versies op van Oh! Darling en Octopus's Garden. Jan-Cees legt de twee nummers op de operatietafel en ontleedt ze op zijn eigen grondige manier...

 • 136. De muzikaliteit van The Beatles (deel 3)

  Feb 06 2020

  Muziekdocent Stefan Terpstra neemt ons in vogelvlucht mee langs de invloed van klassieke muziek op het werk van The Beatles. Hoe denkt de klassieke wereld over onze helden, welke klassieke elementen voegde George Martin zoal toe en wat is onze mening over het klassieke werk van Paul McCartney?

 • 135. Abbey Road Sessies (deel 2)

  Jan 23 2020

  Hoewel The Ballad of John & Yoko en Old Brown Shoe natuurlijk niet op Abbey Road staan, zijn ze wel opgenomen in de tijd dat The Beatles werkten aan materiaal dat op dat album zou verschijnen. En dus is Jan-Cees weer de archieven ingedoken voor een grondige analyse van de laatste Beatles-single die de nummer 1-positie behaalde in Engeland.

 • 134. The Beatles & De Dood in 2019 (+ de Top 2000)

  Jan 08 2020

  Zoals altijd staan we begin januari stil bij de Beatles-gerelateerde sterfgevallen van het jaar ervoor. Oa. Hal Blaine, Peter Sissons, Robert Freeman en Neil Innes ontvielen ons in 2019. En als extraatje kijken we naar de prestaties van onze helden in 'de lijst der lijsten', de Top 2000!

 • 133. Abbey Road Sessies (deel 1)

  Dec 20 2019

  We beginnen onze diepgravende analyse van het Abbey Road-album met de fantastische liefdesbetuiging van John aan Yoko: I Want You (She's So Heavy). Het is na Revolution #9 het langste Beatles-nummer ooit en het eerste nummer waar de groep aan begint na de tumultueuze Let It Be-sessies.

 • 132. Abbey Road 50th Anniversary Edition (deel 2)

  Dec 06 2019

  Het tweede deel van onze analyse van de nieuwe Abbey Road-box. 'Kant B' is aan de beurt en we zoomen weer in op de verschillen tussen de 2009-remaster en de 2019-remix. Verder bespreekt 'master remixer' Bob de Jong de speciale 5.1- en Atmos-versies die op de box staan.

 • 131. Abbey Road 50th Anniversary Edition (deel 1)

  Nov 21 2019

  Had het best klinkende Beatles-album een remix nodig? Fab4Cast vergelijkt de originele versie van Abbey Road met de nieuwe remix en ontdekt toch een paar aanzienlijke verschillen. Verder hoor je onze favoriete outtakes van de nieuwe '50th anniversary' boxset.

 • 130. Fab4Cast in Liverpool

  Nov 08 2019

  In navolging van ons Hamburg-avontuur zijn we - samen met Anne Hurenkamp - neergestreken in dé Beatles-stad: Liverpool. Beleef onze reis mee! Van The Casbah naar stamkroeg Ye Cracke; en van de Double Fantasy-expositie naar de plek waar John en Paul elkaar voor het eerst hebben ontmoet.

 • 129. White Album Sessies (deel 9)

  Oct 25 2019

  In de laatste aflevering over The White Album behandelen we Pauls 'Why Don't We Do It In The Road', George's 'Savoy Truffle' en Johns 'Julia'. Tot slot onthult Jan-Cees een nieuwe outtake van Revolution!

 • 128. White Album Sessies (deel 8)

  Oct 11 2019

  The Continuing Story of The White Album... Grondige analyses van Pauls 'Martha My Dear', Johns 'I'm So Tired' en 'Bungalow Bill' en George's 'Long, Long, Long'. Met als bonus een exclusief interview met... Bungalow Bill himself!

 • 127. Abbey Road For Dummies

  Sep 26 2019

  50 Jaar Abbey Road in 50 minuten. Hoe kwam dit beroemde Beatles-album tot stand en wat zijn de verhalen bij de nummers? Fab4Cast neemt je in vogelvlucht mee langs één van de meest legendarische albums uit de popmuziek!

 • 126. White Album Sessie (deel 7)

  Sep 13 2019

  Het favoriete White Album-nummer van alle vier Beatles is Happiness Is A Warm Gun. En dat snap je als je Jan-Cees’ minutieuze analyse in deze aflevering beluistert. Verder staan op het programma Honey Pie, diens lelijke broertje Wild Honey Pie en Glass Onion.

 • 125. Luistersessie Abbey Road Box Set

  Sep 06 2019

  Fab4Cast mocht alvast een aantal tracks van de nieuwe Abbey Road Box Set beluisteren. Jan-Cees en Wibo doen samen met Yorick van Norden en Ron Bulters verslag van deze exclusieve luistersessie in de Wisseloord Studios in Hilversum.

 • 49. The Beatles Unplugged

  Jul 29 2019

  Fab4Cast trekt de stekker uit The Beatles... Weg met die elektrische instrumenten! Wat overblijft zijn Unplugged-versies van hun studio-opnames. Hoe klinkt dat?

 • 124. White Album Sessies (deel 6)

  Jul 11 2019

  Wat een heerlijkheid vloeit er in 1968 uit de pennen van The Fab Four. In deze aflevering buigen we ons over het prachtige I Will, de rock ’n roll van Birthday en het ondergewaardeerde Piggies.

 • 123. De Avonturen van Piet Schreuders, Beatles-detective

  Jun 28 2019

  Piet Schreuders is een onweerstaanbare Beatles-speurneus. Zijn zoektochten zijn volstrekt uniek en het is dan ook niet voor niets dat iemand als Mark Lewisohn graag met hem werkt. In deze aflevering neemt Piet ons oa. mee op reis naar de ashram van The Beatles in India, vertelt hij hoe hij achter het adres kwam van het enige huis waar de groep heeft samengewoond en deelt hij het verhaal rond de fotosessie voor de Please Please Me-hoes.

 • 122. Fab4Cast beantwoordt jullie vragen

  Jun 14 2019

  In deze aflevering behandelen we vragen, suggesties en opmerkingen die jullie ons via social media en e-mail hebben gestuurd. Veel verschillende onderwerpen komen aan bod, je hoort bijzondere mixen en zelfs een aantal bloopers uit de Fab4Cast-archieven!

 • 121. White Album Sessies (deel 5)

  May 31 2019

  De kritiek van Paul op zijn drumspel wordt Ringo te veel. Hij verlaat de sessies en gaat op vakantie naar Sardinië. Tijdens zijn afwezigheid neemt Paul de honneurs waar; hij drumt op 2 tracks die we in deze aflevering behandelen: Back In The USSR en Dear Prudence. Daarnaast nemen we ook Rocky Raccoon onder de loep.

 • 120. Yellow Submarine: de film, kant B en de Songtrack

  May 17 2019

  De totstandkoming van de tekenfilm Yellow Submarine is een soap op zich. Animator Peter Puntman is te gast en doet het bizarre verhaal uit de doeken. Verder bespreken we met Radio 4-presentator Jet Berkhout de klassieke ‘film score’ op kant B van de elpee en staan we kort stil bij de Songtrack uit 1999.

 • 119. A conversation with Mark Lewisohn (#2, Spring 1969)

  Apr 19 2019

  In this second part of our interview with Mark Lewisohn, we talk about the lives of John, Paul, George and Ringo during the spring of 1969. What are Mark's views on the business issues, the drugs, the marriages and the music in this often overlooked period of The Beatles’ career?

 • 118. A conversation with Mark Lewisohn (#1, Writing The Beatles’ History)

  Apr 19 2019

  Fab4Cast had the privilege of talking extensively with the great Mark Lewisohn. You can listen to our conversation in two parts. In this first episode we discuss Marks fulltime job as a writer and researcher of The Beatles’ history.

 • 117. John & Yoko's Bed-In (Amsterdam 1969)

  Apr 05 2019

  50 jaar geleden lagen John & Yoko een week lang in bed in het Amsterdamse Hilton Hotel. Waaróm ‘in vredesnaam’? Wie waren erbij en wat zijn hun verhalen? Fab4Cast dook in de archieven van Beeld en Geluid op zoek naar getuigenissen van dit stukje Nederlandse Beatles-geschiedenis.

 • 116. Red Rose Speedway (Paul McCartney & Wings)

  Mar 22 2019

  “It was a terribly unsure period” zei Linda McCartney over het tweede Wings-album Red Rose Speedway, dat eigenlijk een dubbelalbum had moeten worden. De band is duidelijk zoekende naar een eigen sound. Yorick van Norden schuift wederom aan voor een grondige analyse van dit album en de nieuwe Archive-release.

 • 115. Wings Wild Life: slap of charmant?

  Mar 08 2019

  Wild Life staat bekend als het slechtste album dat Paul McCartney ooit maakte. Bijna 40 jaar na release maken we samen met Yorick van Norden de balans op: is dit debuutalbum van Wings echt zo slecht als iedereen - inclusief McCartney zelf - altijd denkt?

 • 114. White Album Sessies (deel 4)

  Feb 22 2019

  While My Guitar Gently Weeps, Revolution, Mother Nature’s Son en Yer Blues: iedere artiest zou er een moord voor doen om maar één van deze nummers te hebben geschreven. Bij The Beatles zijn het ‘gewoon’ 4 tracks op The White Album. Fab4Cast pluist ze uit tot op het bot...

 • 113. De muzikaliteit van The Beatles (deel 2)

  Feb 08 2019

  Te gast is wederom muziekdocent Stefan Terpstra, die ons meeneemt in het pianospel van Paul McCartney. Hoe zou je zijn manier van spelen karakteriseren en hoe heeft die stijl zich ontwikkeld in de loop der jaren? Uiteraard laat Stefan weer klinkende voorbeelden horen.

 • 112. The Beatles & De Dood in 2018 (+ de Top 2000)

  Jan 25 2019

  2018 was een jaar met relatief weinig Beatles-gerelateerde sterfgevallen (gelukkig). Toch zijn er weer een aantal prominenten heengegaan, waaronder natuurlijk Geoff Emerick. Als extraatje analyseren we de prestaties van The Beatles in de Top 2000, samen met de huisstatisticus van ‘de lijst der lijsten’ Tom Goris.

 • 111. White Album Sessies (deel 3)

  Jan 10 2019

  Van het wonderschone Sexy Sadie naar de ruigheid van Helter Skelter, met als toetje de vervreemding van Revolution #9; de uiteenlopende nummers in deze aflevering laten zien wat er in 1968 zoal op het unieke palet van The Beatles staat.

 • 110. White Album Super Deluxe Edition

  Dec 14 2018

  Fab4Cast bespreekt de 7 discs tellende White Album Super Deluxe Edition. Hoe klinkt de nieuwe remix van Giles Martin in vergelijking met de remasters uit 2009? Zijn de outtakes de moeite waard en wat vindt Jan-Cees dit keer van Apple’s pogingen tot een 5.1 mix? Duik mee de diepte in!

 • 109. De muzikaliteit van The Beatles (deel 1)

  Nov 30 2018

  Waarom lijkt de muziek van The Beatles zo eenvoudig, maar is het dat niet? Luisteraar en muziekdocent Stefan Terpstra legt op een toegankelijke manier uit wat er musicologisch allemaal gebeurt in Beatles-songs. En neem van ons aan: dat is super interessant! In dit eerste deel komen oa. aeolische cadenzen, klassieke harmonieleer en maatwisselingen aan bod.

 • 108. 50 Jaar De Witte Dubbelaar (live)

  Nov 16 2018

  Op vrijdag 9 november 2018 vierde Fab4Cast het 50-jarig bestaan van The White Album in een uitverkocht theater in Utrecht. Wat een topavond! Luister naar de hoogtepunten, met presentaties van Yorick van Norden, Piet Schreuders, Stijn Fens, Anne Hurenkamp en uiteraard Jan-Cees, Wibo en Michiel.

 • 107. Hey Jude

  Nov 02 2018

  Hey Jude wordt opgenomen tijdens de sessies voor The White Album en zal de succesvolste single van The Beatles worden. Van ontstaansgeschiedenis tot opname, van nasleep tot verreikende invloed: Fab4Cast duikt diep in dit monumentale nummer.

 • 106. Gesprekken met Mark Lewisohn

  Oct 19 2018

  Hij is met afstand dé belangrijkste Beatles-historicus ter wereld: Mark Lewisohn. De interviews die hij heeft gegeven, zijn vaak net zo boeiend als zijn boeken. Ze geven een fascinerende kijk in de Beatles-keuken. Fab4Cast bespreekt de mooiste interviews met Mark.

 • Xtra: Luistersessie White Album Box Set

  Oct 08 2018

  Fab4Cast had de eer om alvast een aantal tracks van de nieuwe White Album Box Set te beluisteren. Jan-Cees, Wibo en speciale gasten Anne Hurenkamp en Ron Bulters doen verslag van deze luistersessie in de Wisseloord Studios in Hilversum.

 • 105. White Album Sessies (deel 2)

  Oct 05 2018

  De opnames van de witte dubbelaar gaan verder met het volume op ‘standje 11’ (Everybody’s Got Something To Hide…), het sprookjesachtige Cry Baby Cry, de zachte kant van John (Good Night) en Ob-La-Di, Ob-La-Da, het nummer dat iedereen (behalve Paul) tot waanzin drijft.

 • 104. The Beach Boys & The Beatles

  Sep 21 2018

  Niet The Rolling Stones maar The Beach Boys (lees: Brian Wilson) waren de grote artistieke rivalen van The Beatles in de jaren 60. Fab4Cast kijkt samen met Edwin Wendt naar de raakvlakken tussen de bands en bespreekt de hoge pieken en diepe dalen die deze muzikale strijd met zich meebracht.

 • 103. Egypt Station - Paul McCartney

  Sep 07 2018

  Na 5 jaar wachten is er ‘ie dan eindelijk: een nieuw Paul McCartney-album. Kan het zich meten met z’n beste werk? Fab4Cast neemt je - samen met recensent Luc van Gaans - mee langs alle tracks en selecteert de mooiste momenten van Macca’s 17e solo-album.

 • 102. White Album Sessies (deel 1)

  Aug 31 2018

  Op 30 mei 1968 beginnen de opnamesessies van de roemruchte 'dubbele witte' met het nummer Revolution. En vanaf het allereerste moment zijn er spanningen in de groep. In deze aflevering ontleden we naast Revolution ook Don't Pass Me By en Blackbird.

 • 101. De magie van McCartney’s Carpool Karaoke

  Jul 13 2018

  Vier dagen na zijn 76e verjaardag ging Paul McCartney ‘viral’ op YouTube en social media. Ook de schrijvende pers kwam superlatieven tekort. Zijn deelname aan de populaire Carpool Karaoke van James Corden riep wereldwijd grote emoties op. Wat was hier aan de hand? Fab4Cast zoekt samen met Vaticaan-kenner en columnist Stijn Fens naar een verklaring…

 • 100. Fab4Cast in Hamburg

  Jun 29 2018

  Voor de 100e aflevering reizen Jan-Cees, Michiel en Wibo af naar die andere thuisstad van The Beatles: Hamburg. De heren geven daar eenmalig een kijkje in de Fab4Cast-keuken én gaan samen met vaste luisteraar en columniste Anne Hurenkamp op avontuur door deze City of Sin, met een verrassende ontknoping...

 • 99. Hey Bulldog / Across The Universe

  Jun 15 2018

  “Pain creates greatness…” Terwijl hij een zware fase in zijn leven doormaakt, komt John Lennon op de proppen met 2 fantastische songs. Hey Bulldog staat in 1 dag op band, maar de opnames van Across The Universe verlopen minder soepel. Een reconstructie.

 • 98. Lady Madonna / The Inner Light

  Jun 01 2018

  Voordat The Beatles begin 1968 naar India vertrekken om te mediteren, vraagt EMI om een nieuwe single. Na al het psychedelische geweld van de afgelopen 2 jaar luidt Lady Madonna een ‘terug-naar-de-basis’-fase voor de groep in. Fab4Cast keert terug naar de sessies van deze heerlijke single.

 • 97. Onderbelichte solo songs

  May 18 2018

  John, Paul, George en Ringo hebben op hun solo-albums en B-kantjes allerlei pareltjes verstopt voor de fijnproever. Singer-songwriter Yorick van Norden schuift wederom aan en selecteerde 13 van dat soort ‘vergeten’ solo-tracks.

 • 96. The Beatles in het Nederlands

  May 04 2018

  Te gast zijn taalvirtuozen Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes; zij vertaalden alle 214 songs van The Beatles op hun eigen onnavolgbare wijze naar het Nederlands. Singer-songwriter Yorick van Norden zorgt voor de muzikale omlijsting in deze bijzondere show over de songteksten van The Fab Four. Verder hebben we een bijzondere primeur: onze eigen Wibo zingt zich een weg door Spin Het Uit. Wat dat betekent? Luisteren!

 • 95. Back To The Egg / Wings (deel 2)

  Apr 20 2018

  De opnames van Back To The Egg verkassen in september 1978 van Schotland naar een Middeleeuws kasteel in Zuidoost-Engeland. Daar slaat de verbeelding en experimenteerdrift toe. Maar ook de vertrouwde Abbey Road Studios zijn geboekt, waar Paul zijn langgekoesterde ‘Rockestra-wens’ in vervulling laat gaan. Het resultaat: een bonte verzameling songs…

 • 94. Back To The Egg / Wings (deel 1)

  Apr 06 2018

  Na het ‘mellow’ geluid van London Town wil Paul McCartney - mede door de populariteit van punk en new wave - een wat rauwer album maken. Het levert het geflopte, maar onderschatte Back To The Egg op. In 2 delen neemt Fab4Cast je mee terug naar het einde van de jaren 70, naar de sessies van deze eclectische zwanenzang van Wings.

 • 93. Het 'George Harrison'-album (1979)

  Mar 23 2018

  In 1979 vernoemt George Harrison zijn nieuwe album naar zichzelf. Eigenlijk een heel treffende titel, want we horen een man die na alle turbulente jaren eindelijk rust en tevredenheid heeft gevonden. Fab4Cast is fan van het album en duikt diep in de totstandkoming van deze warme plaat.

 • 92. Made in 1967 (deel 2)

  Mar 09 2018

  Het tweede en laatste deel over 1967, waarin Fab4Cast de opnamesessies van Fool On The Hill, Blue Jay Way, Flying en Hello Goodbye onder de loep neemt.

 • 91. Made in 1967 (deel 1)

  Feb 16 2018

  Na alle shows die we over 1967 hebben gemaakt, zijn er nog steeds een paar nummers die we nog niet hebben uitgeplozen. In dit deel leggen we All Together Now, You Know My Name en It’s All Too Much op de operatietafel.

 • 90. The Stones & The Beatles

  Feb 02 2018

  Het klassieke vraagstuk in de Sixties: was je Beatles-fan of Stones-fan? Die rivaliteit werd destijds flink aangewakkerd door de pers, maar in werkelijkheid gingen de 2 groepen regelmatig met elkaar om. Onze gast Jan Vrolijk komt vertellen wanneer hun paden kruisten en wat voor invloed met name The Beatles op The Stones hadden.

 • 89. The Beatles & De Dood in 2017

  Jan 19 2018

  2017 heeft niet zoveel beroemde doden geëist als het jaar ervoor, maar toch zaten er weer een fiks aantal bij die op een of andere manier een relatie met The Beatles hadden. Fab4Cast zet die connecties voor je op een rijtje…

 • 88. Magical Mystery Tour & het najaar van 1967 (deel 2)

  Dec 22 2017

  De turbulentie uit deel 1 gaat gewoon lekker door: hier bespreken we de chaotische draaidagen en nabewerking van de film, de vernietigende kritieken op het eindresultaat, maar ook de opnames van één van de meesterwerken van The Beatles: I Am The Walrus. Roll up!

 • 87. Magical Mystery Tour & het najaar van 1967 (deel 1)

  Dec 08 2017

  Stop een bus vol met mensen, huur wat camera’s en ga er zonder script op uit om te kijken of het een film oplevert. Magical Mystery Tour betekent de eerste grote flop voor The Beatles. Het najaar van 1967 is een cruciaal omslagpunt voor de groep. Fab4Cast reconstrueert…

 • 86. Sgt. Pepper Super Deluxe Edition

  Nov 24 2017

  Nog 1 keer Sgt. Pepper dan: Fab4Cast onderwerpt de Super Deluxe Edition (6 DISC) aan een grondige analyse. We bespreken de outtakes, het boekwerk, de 5.1-mix én laten de verschillen horen tussen de nieuwe remix en de remasters uit 2009. En daar komen toch wat opvallende zaken naar voren...

 • 85. Woordloze vocalen

  Nov 10 2017

  "Goo goo g' joob" (I Am The Walrus), "Me na me nam mip mio mai" (Heart of the Country), "Tu la Tu ru tu" (Old Brown Shoe)… Allemaal nummers waarin niet-bestaande woorden worden gezongen. Met name Paul McCartney gebruikt het te pas en te onpas. Waarom komen we dit fenomeen zo vaak tegen in het Beatles- en McCartney-oeuvre en wat voor functie heeft het?

 • 84. Tom Petty & The Beatles

  Oct 27 2017

  Slechts 66 jaar werd hij: Tom Petty. In Beatles-land kennen we hem voornamelijk als lid van de Traveling Wilburys, maar zijn vriendschap met George Harrison ging diep. De bijzondere connectie tussen Tom Petty en The Beatles vormt de rode draad in deze aflevering, met prachtige interviews en heerlijke muziek.

 • 83. Beatles & solo-pseudoniemen

  Oct 13 2017

  In de Sixties en met name in hun solocarrières hebben John, Paul, George en Ringo zichzelf regelmatig een pseudoniem aangemeten. Soms voor de grap, soms om anoniem te blijven op andermans platen. Fab4Cast zet die pseudoniemen en hun verhalen op een rijtje.

 • 82. All You Need Is Love

  Sep 29 2017

  De soundtrack van The Summer Of Love werd (uiteraard) verzorgd door The Beatles met All You Need Is Love. Hoe kwam dat iconische nummer tot stand? Ook Baby You’re A Rich Man (de B-kant) en Your Mother Should Know (de andere kandidaat voor de satelliet-uitzending Our World) pluizen we meteen even zorgvuldig uit…

 • 81. Bannink, Beatles & Bonte Bespiegelingen

  Sep 15 2017

  “Harry Bannink was het kind van George Martin en Paul McCartney”, aldus Gijs Groenteman, maker van De Grote Harry Bannink Podcast. Hij schuift aan om de parallellen in het werk van de ’Hoofd-geitenbreier’ en The Fab Four te bespreken. Allebei waren ze grootheden in hun vak. “Wat is dat toch met die liedjes?”

 • 80. Chuck Berry & The Beatles

  Sep 01 2017

  De invloed van Chuck Berry op de muziek van The Beatles is groot, heel groot. In deze aflevering nemen we die invloed onder de loep en kijken we naar Chucks bewogen leven en eigenzinnige karakter. “Let me hear some of that rock ’n roll music!”

 • 79. Sgt. Pepper Sessies (deel 6)

  Jul 20 2017

  Het laatste deel in onze Sgt. Pepper Sessies-reeks. She's Leaving Home, With a Little Help From My Friends en de Reprise van het titelnummer worden opgenomen en daarmee is de plaat eindelijk af. Je hoort wederom bijzondere opnames én ons interview met Brian Southall, voormalig perschef van EMI en auteur van een bijzonder boek over Sgt. Pepper.

 • 78. Sgt. Pepper Sessies (deel 5)

  Jul 06 2017

  Platenmaatschappij EMI vindt dat The Beatles nu wel érg lang bezig zijn in de studio. Ze krijgen nog een maand om het album af te maken. Opeens begint de tijd te dringen! In deze show bespreken we de opnames van Lucy In The Sky With Diamonds, Getting Better en Within You Without You.

 • 77. Paul McCartney 75 Jaar

  Jun 16 2017

  They say it's your birthday! Sir Paul is 75 en dat vieren we samen met de mannen van Macca Podcast. Zet je schrap voor deze eenmalige Macca4Cast!

 • Xtra: Sgt. Pepper For Dummies

  May 31 2017

  In exact 20 minuten een echte Sgt. Pepper-kenner… Dat kan met deze Sgt. Pepper For Dummies! Luister naar de mooiste verhalen en fragmenten van alle 13 nummers. Gemaakt door Wibo Dijksma (Fab4Cast - The Dutch Beatles Podcast) en verteld door Annemieke Schollaardt (3FM).

 • 76. Sgt. Pepper Sessies (deel 4)

  May 26 2017

  In dit vierde deel over Sgt. Pepper leggen we Being For The Benefit of Mr. Kite en Lovely Rita op de operatietafel. Topchirurg Jan-Cees ontleedt de nummers tot op het bot!

 • 75. Sgt. Pepper Sessies (deel 3)

  May 12 2017

  We pakken de Sgt. Pepper-draad weer op. Het is februari 1967 en op het programma staan opnames van de titeltrack, Good Morning Good Morning, Fixing a Hole en het nummer dat de plaat niet zou halen: Only a Northern Song.

 • 74. The Beatles & De Nederlandse Radio (deel 2)

  Apr 21 2017

  Radio- en Beatles-fanaat Edwin Wendt schuift wederom aan voor een duik in de vaderlandse radiogeschiedenis. In dit laatste deel focussen we ons op de solo-carrières van The Beatles en staan we uitgebreid stil bij de manier waarop de Nederlandse radio omging met de moord op John Lennon.

 • 73. The Beatles & De Nederlandse Radio (deel 1)

  Apr 07 2017

  Op welke manier is er vanaf begin jaren 60 aandacht besteed aan The Beatles op de Nederlandse radio? Samen met radio- en Beatles-fanaat Edwin Wendt duiken we in de vaderlandse radiogeschiedenis. Met unieke fragmenten!

 • 72. Sgt. Pepper Sessies (deel 2)

  Mar 22 2017

  Een hele aflevering over A Day In The Life, het Magnum Opus van The Beatles. Wat is de ontstaansgeschiedenis van dit nummer en hoe werd het in januari 1967 op band gezet? Een reconstructie.

 • 71. De Veelste Grote Yoko Ono Sjoo

  Mar 08 2017

  De meningen over de muzikale kwaliteiten van Yoko Ono zijn verdeeld. De één vindt het onuitstaanbaar kattengejank; volgens de ander was ze haar tijd ver vooruit. Ron Bulters verdiepte zich in de uitspattingen van deze ‘Dragon Lady’ en neemt samen met Fab4Cast (en een korreltje zout) een toegankelijke kijk in haar oeuvre. Yoko Ono of Yoko Oyes?

 • 70. Sgt. Pepper Sessies (deel 1)

  Feb 22 2017

  In juni is het 50 jaar geleden dat het beroemdste album uit de popmuziek verscheen: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Fab4Cast blikt uitgebreid terug op dit baanbrekende album. In dit eerste deel de opnames van When I’m Sixty-Four en Penny Lane (en nog een restant Strawberry Fields Forever).

 • 69. Brian Epstein (deel 2)

  Feb 08 2017

  In dit tweede deel volgen we Brians leven als manager van The Beatles, dat tragisch eindigt op 27 augustus 1967. Zijn geniale capaciteiten komen aan bod, maar ook de grote fouten die hem de rest van zijn leven blijven achtervolgen…

 • 68. Brian Epstein (deel 1)

  Jan 25 2017

  Volgens Paul McCartney is er maar 1 persoon die aanspraak kan maken op de titel Vijfde Beatle: hun manager Brian Epstein. Zonder hem geen Beatles zoals we ze nu kennen. We nemen je in deze tweeluik mee door Brians bewogen (en tragische) leven.

 • 42. Rubber Soul (deel 2)

  Jan 12 2017

  Ondanks de tijdsdruk persen The Beatles er in het najaar van 1965 de ene na de andere popklassieker uit. Begin december ziet Rubber Soul het levenslicht, nog steeds een monument in hun catalogus. In dit tweede deel neemt Fab4Cast je weer mee naar de opnamesessies van hun zesde studio-album.

 • 41. Rubber Soul (deel 1)

  Jan 12 2017

  Het is het eerste échte meesterwerk van The Beatles: Rubber Soul. En da’s best een wonder te noemen, want er was erg weinig tijd om 'm op te nemen en ook nog eens te weinig nummers aan het begin van de sessies. Fab4Cast reconstrueert de totstandkoming van dit alweer 50 jaar oude album.

 • 67. The Beatles & De Dood in 2016

  Jan 11 2017

  2016 heeft een recordaantal levens van beroemdheden geëist. Veel van die doden (23!) hadden op een of andere manier een relatie met The Beatles. In deze ‘Doodshow’ zet Fab4Cast die connecties op een rijtje…

 • 66. 'Eight Days a Week - The Touring Years'

  Dec 14 2016

  Is de nieuwe Beatles-documentaire ‘Eight Days a Week - The Touring Years’ een hoogtepunt dit jaar of valt ‘ie toch tegen? Fab4Cast bespreekt de muziekfilm van regisseur Ron Howard.

 • 65. Remixing The Beatles (deel 2)

  Nov 30 2016

  Bob ‘BdJ’ de Jong gooit nogmaals de catalogus van The Beatles in de mixer. Luister naar nog meer van zijn mash-ups en herinterpretaties. Zo heb je The Fab Four nog nooit gehoord!

 • 64. Remixing The Beatles (deel 1)

  Nov 16 2016

  Te gast is Bob de Jong, ook wel bekend onder zijn remixer-naam ‘BdJ’. Hij herinterpreteert de catalogus van The Fab Four op een heel creatieve en frisse manier: van mash-ups tot nieuwe (en betere?) mixen van het bestaande Beatles-oeuvre. BdJ heeft zijn mooiste mixen meegenomen. A splendid time is guaranteed for all!

 • 63. Harry Nilsson & The Beatles (deel 2)

  Nov 02 2016

  Het laatste deel over de bijzondere connectie tussen Harry Nilsson en The Fab Four. Dit keer kijken we - uiteraard weer samen met Yorick van Norden - hoe hun paden elkaar kruisten tijdens de solo-periode.

 • 62. The Beatles Live 1960-1963

  Oct 19 2016

  Het soundtrack-album bij de documentaire Eight Days a Week is niet de gedroomde cd-box geworden met de mooiste live-tracks. Fab4Cast analyeert The Beatles als live-band in de periode 1960-1963 en filosofeert wat er uit die 4 jaar op zo’n cd-box had moeten staan.

 • 61. Revolver (deel 3)

  Oct 05 2016

  Het laatste deel over het revolutionaire Revolver-album. Het zijn vooral de pareltjes van McCartney die nog op band moeten. En waarom worden de sessies enigszins in mineur afgesloten?

 • 60. Revolver (deel 2)

  Sep 21 2016

  Deel 2 over de opnames van het baanbrekende album Revolver. We nemen je weer mee naar het voorjaar van 1966, waar we de draad oppikken bij Rain. John ontdekt de wonderen van het achterstevoren afspelen; en is niet meer te houden...

 • 59. Revolver (deel 1)

  Sep 07 2016

  50 jaar geleden verscheen Revolver, het baanbrekende album van The Beatles waarop de groep pas echt de studio als instrument ging gebruiken. Nooit meer zou er zo innig worden samengewerkt als op deze plaat. Fab4Cast reconstrueert het opnameproces en heeft uiteraard weer de hand weten te leggen op bijzondere opnames.

 • 58. Harry Nilsson & The Beatles (deel 1)

  Jul 06 2016

  Hij wordt wel de American Beatle genoemd: Harry Nilsson. The Beatles waren grote bewonderaars van hem (en andersom nog meer) en privé gingen ze veel met elkaar om. Samen met singer-songwriter en fan Yorick van Norden wandelen we door het (tragische) leven van Harry Nilsson, zijn connectie met The Fab Four en draaien we uiteraard zijn prachtige muziek.

 • 57. Poor McCartney?

  Jun 22 2016

  In de maand dat hij 74 jaar werd, stond Paul McCartney voor het eerst op Pinkpop en werd er een nieuwe verzamelaar aan zijn catalogus toegevoegd: Pure McCartney. Waren we er blij mee? Fab4Cast kijkt met een bijzonder kritisch oog naar de recente uitspattingen van onze held.

 • 56. Please Please Me (het album, deel 2)

  Jun 08 2016

  Het is 11 februari 1963. The Beatles nemen die dag 10 van de 14 songs voor hun debuutalbum op. Het wordt een race tegen de klok en de keel van John Lennon staat op instorten. Luister naar een reconstructie van deze dag, met veel muziek en mooie verhalen.

 • 55. Please Please Me (het album, deel 1)

  May 25 2016

  Op 11 februari 1963 nemen The Beatles hun allereerste album op in een marathonsessie van bijna 13 uur. Maar 4 nummers op het album dateren al van 1962. In dit eerste deel bespreken we die 4 songs en de tumultueuze aanloop naar de uiteindelijke opnames van het album.

 • 54. Het Apple-label

  May 11 2016

  Grootse plannen hadden The Beatles met hun eigen label Apple. Helaas spatte die hippiedroom uiteen in financiële chaos en rechtszaken. Maar het leverde wel een hoop goeie muziek op! Fab4Cast en gast Ron Bulters verzamelden bijzondere opnames uit de Apple-archieven waar één of meerdere Beatles aan meewerkten.

 • 53. Imagine (het album)

  Apr 13 2016

  Het is het meest succesvolle album uit John Lennons solocarrière: Imagine uit 1971. Hij noemde het zelf “Plastic Ono Band with sugar coating”. Fab4Cast gaat onder die suikerlaag op zoek naar de totstandkoming van deze klassieker. Met veel alternatieve takes en demo’s!

 • Xtra: Interview Geoff Emerick Over The Sessions

  Apr 06 2016

  Zondag 17 april 2016, Ziggo Dome Amsterdam: ’The Sessions - a LIVE re-staging of The Beatles at Abbey Road Studios’. Wat moeten we ons hierbij voorstellen? Fab4Cast belt met Geoff Emerick, de ‘creative consultant’ van dit spektakel en jarenlang de vaste technicus van The Beatles.

 • 52. Strawberry Fields Forever

  Mar 31 2016

  Strawberry Fields Forever kun je toch wel het ‘pièce de résistance’ van George Martins loopbaan als producer noemen. Fab4Cast neemt je mee naar de EMI Studios aan Abbey Road - eind 1966 - en laat horen hoe dit aanvankelijk simpele nummer van John Lennon uitgroeide tot het bombastische meesterwerk dat we allemaal kennen.

 • 51. Eerbetoon aan George Martin

  Mar 16 2016

  Je zou hem de geluidsarchitect van The Beatles kunnen noemen. 90 Jaar werd hij: Sir George Martin, misschien wel de beroemdste producer uit de popgeschiedenis. Fab4Cast herdenkt De Vijfde Beatle met een bloemlezing uit zijn onnavolgbare werk voor The Beatles en hun solocarrières.

 • 50. Jubileumshow

  Mar 02 2016

  FEEST! Dit is de 50e aflevering van Fab4Cast! En dat jubileum vieren we - hoe kan het ook anders - samen met de luisteraars. Zij vertellen Jan-Cees, Michiel en Wibo hun meest Memorabele Beatles Ervaring (afgekort, MBE…).

 • 48. Bowie & The Beatles

  Feb 03 2016

  David Bowie is niet meer. Hij was één van de groten in de popmuziek en - net als The Beatles - altijd op zoek naar vernieuwing in zijn kunst. En dus is het niet zo gek dat hun paden elkaar weleens kruisten. Fab4Cast verzamelde al die ontmoetingen, samenwerkingen, referenties en covers.

 • 47. George Harrison Live (1969 - 2001)

  Jan 20 2016

  The Quiet One was opgelucht toen The Beatles in 1966 stopten met live-optredens. Toch was hij in de jaren na de break-up degene die zich het meest manifesteerde op een groot podium (Concert for Bangladesh, Dark Horse Tour). Fab4Cast neemt je samen met gast Tim op ’t Broek mee langs de mooiste (en minder mooie) live- en televisie-optredens van George Harrison.

 • 46. Analyse 1+ (deel 2)

  Jan 06 2016

  Fab4Cast gaat verder met de kritische bespreking van de 1+ dvd/cd-box. Hoe goed zijn de promovideo’s en bovenal: heeft Giles Martin een beetje zijn best gedaan op de 5.1- en stereomixen?

 • 45. The (solo-)Beatles & Kerst

  Dec 23 2015

  Kerst is altijd een bijzondere periode in de carrière van The Beatles geweest. Via de (soms hilarische) kerstsingles voor de fanclubleden natuurlijk, maar ook via echte kerstliedjes. Fab4Cast neemt je in deze donkere dagen mee in de kerstuitspattingen van John, Paul, George & Ringo!

 • 44. Analyse 1+ (deel 1)

  Dec 09 2015

  Iedere Beatles-fan zal 'm inmiddels in huis hebben: 1+, de kersverse dvd/cd-box met promovideo’s en nieuwe mixen. Maar hoe goed is dit pakketje? Fab4Cast buigt zich eens kritisch over deze nieuwe aanwinst in de Beatles-collectie.

 • 43. The Beatles en... Hans Schiffers!

  Nov 25 2015

  Naast de legendarische radioserie Get Back zijn The Beatles nog regelmatig op Hans Schiffers’ pad gekomen. Onder andere via zijn interviews met Paul McCartney. Fab4Cast loopt samen met Hans langs de Beatles-hoogtepunten uit zijn radiocarrière!

 • 40. De Beste Beatles Mash-Ups

  Oct 14 2015

  Het Love-project uit 2006 toonde aan dat je fantastische mash-ups kan maken van Beatles-muziek. Maar wat nou als je Beatles-muziek combineert met songs van andere popartiesten? Fab4Cast verzamelde de allerbeste Beatles mash-ups. Wees voorbereid om omver geblazen te worden!

 • 39. How The Beatles Rocked The Hollywood Bowl

  Sep 30 2015

  The only official live album of The Beatles was compiled from their concerts at The Hollywood Bowl in 1964 and 1965. Fab4Cast and Chuck Gunderson - leading expert on The Beatles’ American tours - tell the stories surrounding these legendary concerts.

 • 38. Een kritische blik op Ringo's solocarrière

  Sep 16 2015

  Over Ringo’s carrière na The Beatles wordt altijd wat lacherig gedaan. Terecht? Of valt er toch wel wat te genieten? Samen met Ron Bulters van Beatlesfanclub.nl neemt Fab4Cast Ringo’s solocarrière onder de loep.

 • 37. HELP! (het album, deel 2)

  Sep 02 2015

  The Fab Four hebben zich weer gemeld in de EMI Recording Studios voor de opnames van hun 5e album Help! Het zullen interessante sessies worden, waaronder die van hun misschien wel beroemdste nummer: Yesterday. Fab4Cast gaat terug naar het voorjaar van 1965…

 • 36. HELP! (het album, deel 1)

  Jul 08 2015

  In de zomer van 1965 verschijnt het 5e album van The Beatles: HELP! Is het na het relatief vermoeid klinkende 'Beatles For Sale' een stap voorwaarts in hun muzikale ontwikkeling? Fab4Cast gaat terug naar de opnamesessies voor dit album, uiteraard weer met uniek materiaal!

 • 35. NEW (Paul McCartney)

  Jun 24 2015

  Wandelende Macca-encyclopedie Edward Eikelenboom schuift wederom aan voor een show over Sir Paul. Dit keer hoor je alles over de totstandkoming van zijn meest recente album NEW.

 • 34. RAM (Paul McCartney)

  Jun 10 2015

  Voor het album RAM haalt Paul McCartney in 1971 alles uit de kast. De teleurstelling is groot als de pers het album met de grond gelijkmaakt. Maar de tijd is goed geweest voor RAM, dat nu bekendstaat als misschien wel zijn beste solo-album. Fab4Cast kijkt samen met Edward Eikelenboom (hoofdredacteur Maccazine) naar de totstandkoming van dit meesterwerk.

 • 33. Paul McCartney Live (2002-nu)

  May 27 2015

  Als opwarmertje voor de concerten die Sir Paul in de Ziggo Dome geeft, duikt Fab4Cast in het songmateriaal dat Macca en zijn band vanaf 2002 live ten gehore hebben gebracht. Verwacht geen Hey Jude's en Let It Be's, want we draaien alleen tracks die hij niet zo vaak heeft gespeeld.

 • 32. De legendarische radioserie Get Back

  Apr 29 2015

  Eind 1987/begin 1988 zit Beatles-minnend Nederland iedere maandagavond aan de radio gekluisterd. Tussen 19 en 20 uur vertelt de radioserie Get Back ons ‘de volledige Beatles story’ en verwent ons met unieke opnames. Sindsdien staat de serie te boek als legendarisch, met name vanwege de roemruchte ‘Paul-is-dood’-aflevering die ons land eventjes op z’n kop zet. Fab4Cast blikt met presentator Hans Schiffers terug op deze geweldige serie.

 • 31. Shea Stadium

  Apr 15 2015

  Op 15 augustus 1965 geven The Beatles hun grootste concert tot dan toe. Shea Stadium in New York is het toneel van het allereerste stadionconcert in de popgeschiedenis. Fab4Cast vertelt het verhaal van dit legendarische evenement en heeft bovendien de hand weten te leggen op verloren gewaande live-opnames...

 • 30. Beatles Kippenvel Momenten

  Apr 02 2015

  Op Facebook hebben we onze volgers gevraagd naar hun ultieme Beatles Kippenvel Moment. Niet een heel nummer, maar een moment dat je altijd weer de rillingen geeft, in positieve zin uiteraard! :) In deze aflevering bellen we met een aantal van die volgers om hun kippenvelmoment van commentaar te voorzien. En dat levert soms verrassende keuzes op!

 • 29. Het revolutionaire basspel van Paul McCartney

  Mar 18 2015

  Eigenlijk wilde Paul gewoon lekker gitaar spelen in The Beatles, maar wat een geluk dat hij de bassist werd. Want zijn basspel bleek melodieus, inventief en revolutionair te zijn! Samen met de Amerikaanse auteur en bassist Dennis Alstrand legt Fab4Cast uit waarom Paul's spel zo bijzonder is en hoe het zich heeft ontwikkeld van het prille begin tot nu.

 • 28. With A Little Help From... John, Paul & George

  Mar 04 2015

  Ringo is één van de beste drummers ter wereld, maar datzelfde kun je niet zeggen van zijn zang- en songschrijverskwaliteiten. Gelukkig was er altijd een beetje hulp van zijn 3 Beatles-maatjes. Ook na het uiteengaan van de groep bleven ze nummers voor hem schrijven. In deze show hoor je ze allemaal, inclusief demoversies van John, Paul en George.

 • 27. Dylan & The Beatles (deel 2)

  Feb 18 2015

  De enige Beatle die echt bevriend raakte met Bob Dylan, was George Harrison. De twee mannen werkten ook regelmatig samen. Deel 2 van deze tweeluik is helemaal gewijd aan de bijzondere band tussen Zimmy & The Quiet One.

 • 26. Dylan & The Beatles (deel 1)

  Feb 04 2015

  Dé twee toonaangevende titanen uit de popmuziek zijn toch wel The Beatles en Bob Dylan. Hoe hebben ze elkaar beïnvloed en wanneer kruisten hun paden? In deel 1 de relatie van John, Paul en Ringo met His Royal Bobness.

 • 25. Beatles For Sale (deel 2)

  Jan 21 2015

  De sessies voor Beatles For Sale gaan vrolijk verder tussen alle wereldtournees door. Is het resultaat een haastklus of toch een meesterwerk? In deel 2 hoor je wederom bijzondere versies en analyses.

 • 24. Beatles For Sale (deel 1)

  Jan 07 2015

  Ook Beatles For Sale is alweer 50 jaar oud. In 2 delen kijkt Fab4Cast naar de opnamesessies van dit album en welke plek het inneemt in het Beatles-oeuvre. Uiteraard weer met veel uniek materiaal!

 • 23. John Lennon's Lost Weekend (deel 2)

  Dec 23 2014

  Deel 2 over het legendarische Lost Weekend van Dr. Winston O'Boogie. Een periode die bekendstaat als eentje vol drank, drugs en misdragingen. Maar klopt dat beeld wel? Aan bod komen oa. Walls & Bridges, Johns gastoptreden bij Elton John in Madison Square Garden en de terugkeer naar Yoko.

 • 22. John Lennon's Lost Weekend (deel 1)

  Dec 09 2014

  In het najaar van 1973 wordt John door Yoko het huis uitgeschopt. Het is de start van een periode die bekend staat als The Lost Weekend. Verhalen vol drank, drugs en misdragingen doen de ronde, maar klopt dat beeld wel? Was het wel zo 'lost'? In 2 afleveringen - en met een exclusief interview met May Pang, John's vriendin in die periode - reconstrueert Fab4Cast deze legendarische 18 maanden.

 • 21. A Hard Day's Night (deel 2, het album)

  Nov 25 2014

  Het is de enige plaat in het Beatles-oeuvre met alleen maar Lennon & McCartney-songs. En na 50 jaar spat de energie er nog altijd van af. Jan-Cees, Michiel en Wibo bespreken de magie van het album A Hard Day's Night!

 • 20. A Hard Day's Night (deel 1, de film)

  Nov 11 2014

  Het zal je niet ontgaan zijn: A Hard Day's Night bestaat 50 jaar. In een tweeluik staat Fab4Cast stil bij deze klassieker uit 1964. Deel 1 focust op de impact en totstandkoming van de film en de unieke geluidsmix die producer Giles - zoon van George - Martin maakte voor de jubileumuitgave op dvd en Blu-ray.

 • 19. The Beatles in mono of stereo?

  Oct 28 2014

  Het houdt de gemoederen al jaren bezig: moet je The Beatles nou in mono of stereo beluisteren? Fab4Cast doet een vergelijkend warenonderzoek en laat de meest opvallende verschillen horen. Koptelefoon verplicht!

 • 18. George Harrison's Apple Years

  Oct 14 2014

  Met de release van 'The Apple Years 1968-75'-box is nu het gehele solo-oeuvre van George Harrison in opgepoetste vorm verkrijgbaar. Jan-Cees, Michiel en Wibo laten hun kritische licht schijnen over deze nieuwe box, vertellen achtergrondverhalen bij elk album en draaien een selectie bijzondere tracks!

 • 17. Beatles-fantasieën: What if?

  Oct 07 2014

  Een a-typische aflevering van Fab4Cast. Dit keer geen keiharde feiten en anekdotes, maar... pure inbeelding! Wat als John Lennon een duet met zijn zoon Sean had opgenomen of wat als Get Back een dance remix had gekregen; hoe had dat dan geklonken? Deze en meer 'what ifs' hoor je 'across the parallel universe of Fab4Cast'!

 • 16. Paul, George en... Simone Walraven!

  Oct 07 2014

  In de tweede helft van de jaren 80 is ze hét gezicht van popmuziek op tv: Simone Walraven. Als presentatrice van Countdown ziet ze haar droom in vervulling gaan. Herstel: 2 dromen. Ze mag haar grote helden Paul McCartney en George Harrison interviewen! Samen met de mannen van Fab4Cast blikt Simone terug op deze bijzondere ontmoetingen.

 • 15. Get Back / Let It Be sessies (deel 2)

  Oct 07 2014

  In dit tweede deel bespreekt Fab4Cast de avonturen van John, Paul, George en Ringo in de Apple Studios. Billy Preston versterkt de gelederen, waardoor de sfeer aanzienlijk verbetert. The Beatles vlammen nog 1 keer live tijdens het beroemde concert op het dak, maar de nasleep verdient weer geen schoonheidsprijs. Het komt allemaal voorbij in deze laatste Get Back/Let It Be-aflevering!

 • 14. Get Back / Let It Be sessies (deel 1)

  Oct 07 2014

  In januari 1969 beginnen The Beatles aan een nieuw project waarmee ze terug willen naar hun roots: live muziek maken. Het resultaat is de meest ellendige periode uit hun carrière, vol met ruzies en ongeïnspireerde muziek. In dit 1e deel (van 2) kijkt Fab4Cast naar de sessies die in de Twickenham filmstudio's plaatsvinden. Wat gaat er mis en is het écht alleen maar kommer en kwel?

 • 13. Op bezoek in Blokker

  Oct 07 2014

  Exact 50 jaar na het bezoek van The Beatles zijn de mannen van Fab4Cast in Blokker. Ze spreken daar bijzondere gasten: artiesten die destijds in voorprogramma stonden, mensen uit het publiek van toen, een Japanse Beatles-professor, noem maar op. En van hun favoriete Beatles-nummers draaien wij zoals altijd weer bijzondere versies.

 • 12. The Beatles in Holland

  Oct 07 2014

  In juni 2014 is het 50 jaar geleden dat The Beatles hun legendarische bezoek aan Nederland brachten. Fab4Cast blikt samen met Gert Elzinga en Peter Schaper van 'Stichting The Beatles in Blokker' terug op de 46,5 uur dat John, Paul, George en Jimmie in Holland waren. Uiteraard weer met unieke opnames!

 • 11. The Solo Beatles 1

  Oct 07 2014

  Ongelooflijk, maar waar: 'The Beatles 1' is de bestverkochte cd van de Jaren Nul. Op het album staan alle 27 nummer 1-hits die de groep scoorde in de Engelse en Amerikaanse hitlijsten. Hetzelfde principe zou je kunnen toepassen op de solo-carrières van The Fab Four. Fab4Cast bespreekt alle 20 solo nummer 1-hits en draait van elke track een bijzondere versie.

 • 10. Bijzondere Beatles-covers

  Oct 07 2014

  Geen band is zo vaak gecoverd als The Beatles. Fab4Cast koos 13 covers uit die een speciale link met The Fab Four hebben. Covers van Beatles-liedjes die John, Paul, George en Ringo zelf mooi vonden, versies van artiesten die ze bewonderden of waar ze ooit mee samenwerkten.

 • 09. The Beatles Instrumentaal

  Oct 07 2014

  The Beatles worden vaak geroemd om hun geweldige songs en bloedmooie stemmen, maar hoe goed waren ze eigenlijk op hun instrumenten? Jan-Cees, Michiel en Wibo bespreken en draaien de instrumentale versies van 14 Beatles-klassiekers. Blijven de nummers ook overeind zonder de zangpartijen?

 • 08. The Beatles A Capella

  Oct 07 2014

  Naast geweldige songschrijvers waren John, Paul en George ook fantastische zangers (Ringo laten we dan tóch even buiten beschouwing... :-) Niet alleen solo waren hun stemmen ijzersterk, maar ook hun samenzang was om te huilen zo mooi. In deze aflevering nemen Jan-Cees, Wibo en Michiel je mee op een a-capella-trip door Beatles-land!

 • 07. Anthology 4

  Oct 07 2014

  Halverwege de jaren 90 verschijnen 3 dubbel cd's met onuitgebracht materiaal van de Fab Four: 'The Beatles Anthology'. Er wordt destijds vanuit het Beatles-kamp beweerd dat er geen interessant materiaal meer op de plank ligt; hier moeten we het mee doen. Maar is er echt niks meer?

 • 06. Flowers In The Dirt (Paul McCartney)

  Oct 07 2014

  In 1989 heeft Paul McCartney na een aantal flops weer een hit nodig. Flowers In The Dirt wordt destijds onthaald als een succesvolle comeback, maar heeft het album de tand des tijds doorstaan? Jan-Cees, Michiel en Wibo leggen Flowers In The Dirt op de operatietafel Èn draaien van elke albumtrack een alternatieve versie!

 • 05. Het eerste bezoek aan Amerika (deel 2)

  Oct 07 2014

  Deel 2 over het eerste bezoek van The Beatles aan Amerika in februari 1964, nu 50 jaar geleden. Aan bod komen oa. de concerten in het Washington Coliseum en Carnegie Hall, nog meer optredens bij Ed Sullivan en de beroemde ontmoeting met Cassius Clay (Muhammad Ali).

 • 04. Het eerste bezoek aan Amerika (deel 1)

  Oct 07 2014

  50 jaar geleden - op 7 februari 1964 - zetten The Beatles voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Jan-Cees, Michiel en Wibo reconstrueren die legendarische 2 weken aan de hand van bijzondere verhalen en archiefmateriaal. In dit eerste deel bespreken ze de periode t/m het eerste optreden in The Ed Sullivan Show.

 • 03. George Harrison solo: De krenten uit de pap

  Oct 07 2014

  Van George Harrison als solo-artiest kennen we natuurlijk kneiters als My Sweet Lord, All Those Years Ago en Got My Mind Set On You, maar wat bevindt zich onder de oppervlakte? Jan-Cees, Michiel en Wibo selecteerden elk 5 vergeten pareltjes uit de solocarrière van George.

 • 02. Beatles at the BBC

  Oct 06 2014

  De mannen van Fab4Cast nemen de BBC radio-opnames van The Beatles onder de loep, draaien daarvan hun persoonlijke favorieten en laten horen welke liedjes (terecht?) NIET zijn verschenen op Volume 1 en 2.

 • 01. Introductie

  Oct 06 2014

  In deze introductieshow verklappen Jan-Cees, Michiel en Wibo alvast 15 thema's die ze de komende tijd gaan behandelen. Uiteraard al met heel veel lekkere muziek en de nodige (mega interessante!) nerdpraatjes...

 • 00. Interview Mark Lewisohn

  Oct 06 2014

  Jan-Cees, Wibo en Michiel praten in deze 'appetizer' aflevering een uur met Beatles-kenner Mark Lewisohn over zijn nieuwe boek 'Tune In'. De rest van de serie ga je - naast geklets - vooral veel (bijzondere) muziek horen; in deze aflevering is dat nog even niet het geval. Maar dat geeft niet, want je zult aan Marks lippen hangen!