PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Foodlog Media

Podcast by Foodlog Media

Afleveringen

 • Koe-Dialogen S1E3 De koe in relatie tot dierenwelzijn

  Jan 05 2022

  In deze derde Koe-Dialoog gaat Bert van Ruitenbeek van Stichting Demeter in gesprek met Bert van den Berg, programmamanager veehouderij van de Dierenbescherming, Cynthia Verwer, onderzoeker duurzame veehouderij en dierenwelzijn bij het Louis Bolk Instituut en Gerjo Koskamp van biodynamische boerderij Ruimzicht in Halle. Ze spreken uitgebreid over de mogelijkheden om de melkveehouderij diervriendelijker en duurzamer te maken en geven advies aan de nieuwe minister van Landbouw. Hun gezamenlijke op...more

 • Koe-Dialogen S1E2 De koe in relatie tot bodem, biodiversiteit en klimaat

  Dec 08 2021

  Bert van Ruitenbeek van Stichting Demeter interviewt Imke de Boer, hoogleraar Dier en duurzame voedselsystemen aan de Wageningen Universiteit, Annette Harberink, boerin op biodynamische boerderij Keizersrande bij Deventer en mede initiator van Caring Farmers en Ruud Hendriks, docent bodemkunde aan Aeres Warmonderhof en practor kringlooplandbouw voor het agrarisch onderwijs.

 • Koe-Dialogen S1E1 Het wezen van de koe

  Nov 23 2021

  Bert van Ruitenbeek van Stichting Demeter interviewt beeldend kunstenaar Jantien Mook, boerenzoon, hobbyboer en landbouwdeskundige Cor Pierik en biodynamisch boer Bram Borst van boerderij de Buitenplaats in de kop van Noord-Holland.