PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Frogland.org

Satire voor sidestream media

Afleveringen

 • Frogland soundbite 36

  Feb 23 2021

  Samen? Alleen Rutte gelooft nog in dit mantra. Het wordt dus tijd voor een nieuwe. Iets in de trant van: The only thing we have to fear is fear itself. We hebben een positieve grondhouding nodig ten aanzien van nieuwe ideeën. En dat betekent niet dat je niet kritisch mag zijn.

 • Frogland soundbite 35

  Feb 17 2021

  16 februari 2021 The day the Avondklok stood still. Of: De dag van de cognitieve dissonantie.

 • Frogland soundbite 34

  Feb 05 2021

  Een motivational speech, je moet er maar zin in hebben. Is het glas halfvol of halfleeg? Dat hangt natuurlijk af van wat je gewend bent. Tony Robbins: LISTEN TO THIS EVERYDAY AND CHANGE YOUR LIFE – Tony Robbins Motivational Speech – YouTube Joe Rogan: WATCH THIS EVERY DAY – Motivational Speech By JOE ROGAN – YouTube Jordan Peterson: WATCH THIS EVERY DAY – Motivational Speech By Jordan Peterson – YouTube

 • Frogland soundbite 33

  Feb 01 2021

  Na 200 jaar ophokken gaan we nu weer thuiswerken. Wat de miljardenbusiness van veranderkundigen en consultants niet is gelukt, lukt de coronapandemie wel: we gaan thuiswerken. Het nieuwe normaal is eigenlijk veel normaler dan het oude normaal.

 • Frogland soundbite 32

  Jan 25 2021

  Zoals het avondklokje thuis tikt, tikt het nergens. Onderzoek heeft uitgewezen dat er GEEN verband bestaat tussen de avondklok en de rellen. WEL tussen de rellen en de uitzonderingen op de avondklok. De cokehandel heeft niet geleden onder de coronapandemie, dat is te zien aan de relschoppers.

 • Frogland soundbite 31

  Jan 19 2021

  Kick Out Zwarte Piet ontmaskert carnaval of carnaval ontmaskert Kick Out Zwarte Piet? Zouden ze wel doorhebben dat carnaval dit jaar niet doorgaat of wordt hun subsidie niet doorgeschoven? Carnaval is het meest inclusieve feest van Nederland. Het is pas discriminatie als je bevolkingsgroepen structureel uitsluit van de gewoonte om iedereen belachelijk te maken tijdens carnaval (en dan met name jezelf). Dit versterkt het vermogen tot zelfrelativering en vergroot de saamhorigheid. Ik wil...more

 • Frogland soundbite 30

  Jan 11 2021

  Big Brother op tv tijdens de lockdown. Welke zieke geest heeft dat bedacht? Er treedt toch een Droste-effect op: je ziet hetzelfde op tv als om je heen.

 • Frogland soundbite 29

  Jan 06 2021

  Politiek en ministerie kunnen snelheid en kwaliteit van dokters en zorgbestuurders niet bijbenen. Red-ik-het-net-IC-bed. Red-ik-het-net-IC-bed. Vaccinatie, spoedwet, rechtszaak. Niet in de weg lopen is ook een vak apart. En voor prominente overheidsdienaren een onmogelijke opgave. Leestip voor politici en bestuurders: Dokters: graaiende grootverdieners of bevlogen professionals? – Zorgvisie

 • Frogland soundbite 28

  Dec 30 2020

  Het begon allemaal bij Ferry Mingelen. De eerste beroepsduider. Over bekeurende boa´s, sexende boa´s, sloopauto´s, coronacijfers en de duiding ervan. Korte satirische podcast over een actueel onderwerp.

 • Frogland soundbite 27

  Dec 21 2020

  Kinderopvangtoeslagenaffaire: Nederland heeft de grondbeginselen van de rechtstaat geschonden. En dit leidt tot trillende onderlipjes en krokodillentranen. En te late excuses.