PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Geen hond in de podcast

Een maandelijkse podcast over vegetarisch en veganistisch eten.

Afleveringen

 • Geen hond in de podcast - Aflevering 6

  Feb 07 2021

  Onze haat/liefde voor tofu, zo wordt verse tofu gemaakt, tofu op plekken waar je het niet verwacht.   In deze aflevering draait het allemaal om tofu, we bespreken de redenen voor onze liefde en haat voor tofu, we gaan op bezoek bij Choi Kee - ook wel de tofumeisjes genoemd - die op ambachtelijke wijze verse en zachte tofu maken en we onderzoeken tofu in gerechten waar je het minder snel verwacht.

 • Geen hond in de podcast - Aflevering 5

  Jan 10 2021

  Vega(n) voornemens, vegetarisch bittergarnituur en vegan roerei.   In deze aflevering proberen we je op weg te helpen als het je goede voornemen is om helemaal vegetarisch of vegan te gaan eten, houden we een proeverij van vegetarische borrelhapjes en wagen we ons aan het bakken van een vegan roerei.

 • Geen hond in de podcast - Aflevering 4

  Dec 07 2020

  Een soort Kerstspecial. Jeroen Nieuwenhuize kookt, 'Help ik krijg een vegan te eten!' en een vegan ijsproeverij.   In deze aflevering kookt carnivoor Jeroen Nieuwenhuize voor ons een vegan hoofdgerecht, vertelt chef Alexander Gershberg hoe je lekker vegan kookt (ook als je dat niet gewend bent) en we sluiten af met een proeverij van vegan roomijs.

 • Geen hond in de podcast - Aflevering 3

  Nov 15 2020

  Vegetarische valkuilen, zeewier en de Dutch Weedburger en Sandra van Nieuwland bakt.   In deze aflevering hebben we het over de vele vegetarische valkuilen, producten die vegetarisch lijken maar dat helemaal niet zijn, we praten met Mark Kulsdom over de magische kracht van zeewier en zijn Dutch Weedburger en Sandra van Nieuwland bakt voor ons een vegan kokos-limoen taart.   Informatie en recepten vind je op: www.geenhondindepodcast.nl

 • Geen hond in de podcast - Aflevering 2

  Oct 08 2020

  Vegetarisch eten in de horeca, vitamines en eiwitten en (vegan) muffins.   In deze aflevering kijken we hoe het staat met vegetarisch (en vegan) eten in de Nederlandse horeca, gaan we in gesprek met voedingsdeskundige Suzan Tuinier over hoe (on)gezond een vegan lifestyle is en we experimenteren met (vegan) muffins.   Informatie en recepten vind je op: www.geenhondindepodcast.nl

 • Geen hond in de podcast - Aflevering 1

  Sep 05 2020

  Vleesvervangers, veganistische kaas, soja en Daphne Bunskoek. In deze allereerste aflevering stellen we onszelf de vraag of vleesvervangers representatief zijn voor de vegetarische keuken en houden we een veganistische kaasproeverij. We praten met Chris de Visser van de Universiteit Wageningen over de feiten en fabels omtrent de sojateelt en Daphne Bunskoek kookt voor ons haar favoriete vegan gerecht.