PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Gemiste Sterren

In de zesdelige podcastserie Gemiste Sterren gaan Floris Kortie en Orville Breeveld op zoek naar de onterecht vergeten zwarte componisten binnen de klassieke muziek. In elke aflevering staat één componist centraal, in de sociaal-historische context van zijn tijd. Welke muziek is vergeten, en waarom? Wat is er zo goed aan die muziek en welke verhalen hangen er omheen? Wie bepalen er eigenlijk wie er in de canon terechtkomen? Presentator Floris Kortie gaat op zoek om kennis te maken met componist...more

Afleveringen

 • #6 - George Walker

  Jun 10 2021

  De laatste aflevering van Gemiste Sterren gaat over de Amerikaanse componist en pianist George Walker (1922 - 2018). Hij was de eerste Afro-Amerikaan die de Pullitzer Price for Music ontving.

 • #5 - William Grant Still

  Jun 03 2021

  In deze aflevering staat de Amerikaanse componist William Grant Still centraal. 

 • #4 - Julius Eastman

  May 27 2021

  In deze aflevering gaat het over de moderne Amerikaanse componist Julius Eastman (1940-1990). 

 • #3 - Samuel Coleridge-Taylor

  May 20 2021

  De Britse componist en dirigent Samuel Coleridge-Taylor (1875 - 1912) oogstte aan beide kanten van de Atlantische oceaan succes met zijn muziek. Waarom is hij later in de vergelheid geraakt?

 • #2 - Florence Price

  May 12 2021

  In deze aflevering gaat het over de Afro-Amerikaanse componiste Florence Price (1887 - 1953). 

 • #1 - Chevalier de Saint George

  May 06 2021

  Orville Breeveld en Floris Kortie duiken in het verhaal achter de Franse componist Joseph Boulonge, beter bekend als Chevalier de Saint George (1745 - 1799). Met bijdragen van violist Julia Philippens en Paul Witteman.

 • Gemiste Sterren: vanaf 6 mei in jouw feed

  Apr 30 2021

  In de zesdelige podcastserie Gemiste Sterren gaan presentator Floris Kortie (bekend van NTR Podium Witteman) en Orville Breeveld (klassieke muziekkenner) op zoek naar onterecht vergeten zwarte componisten binnen de klassieke muziek. Waarom heeft men nauwelijks van hen gehoord? Zouden zij niet een plek verdienen tussen de bekende namen als Mahler en Stravinsky op het balkon van Het Concertgebouw? De podcast ‘Gemiste Sterren’ is vanaf 6 mei te beluisteren via nporadio4.nl en in je favoriete podc...more