PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Gerjan. In gesprek.

Radiomaker. In gesprek.

Afleveringen

 • Wethouder Engbert Stroobosscher van Veenendaal

  Feb 12 2021

  De boxal gaat verhuizen en dus ontstaat er veel ruimte in 't Hoorntje om nieuwe huizen te bouwen. Ik belde met wethouder Engbert Stroobosscher om te horen hoe het precies zit.

 • Tennisser Botic van de Zandschulp

  Feb 12 2021

  Tennisser Botic van de Zandschulp plaatste zich onlangs voor het Australian Open grandslamtennis toernooi in Australië. Het toernooi was de eerste grandslam voor Botic. Helaas lag hij er naar de eerste ronde uit. Terug in Veenendaal mocht ik Botic interviewen voor Midland FM.

 • Robbert Middel van Schaatsclub De Greb

  Feb 11 2021

  Schaatsclub De Greb in Veenendaal is op zoek naar vrijwilligers voor de ijsbaan. Woordvoerder Robbert Middel legt uit waarom.

 • Fractievoorzitter Tijs van der Weele van Groen Links Veenendaal

  Feb 11 2021

  Groen Links Veenendaal vind dat spelers- en supportersbussen voortaan op bedrijventerreinen in Veenendaal moeten parkeren. Zo moet Sportpark Panhuis veiliger worden voor bezoekers. Fractievoorzitter Tijs van der Weele legt uit waarom.

 • Burgemeester Petra Doornenbal van Renswoude

  Feb 11 2021

  Burgemeester Petra Doornenbal van Renwoude deed onlangs de opmerkelijke oproep om lid te worden van een politieke partij. Ik belde met haar om te vragen waarom.

 • Schaapherder Daniël Versteegh van Schaapskudde Doorn

  Feb 11 2021

  Schaapherder Daniël Versteegh van Schaapskudde Doorn by Gerjan. In gesprek.

 • Harold Schonewille van CDA Veenendaal

  Feb 08 2021

  De CDA in Veenendaal organiseerde een webinar over de ethiek rondom corona vaccinaties. Fractievoorzitter Harold Schonewille verteld er alles over in Midland Actueel.

 • Hans van de Braak van PvdA Veenendaal

  Feb 08 2021

  De PvdA in Veenendaal heeft raadsvragen gesteld over de bejaarde gastarbeiders van de eerste generatie. Een deel van die mensen zijn inmiddels toe aan het verzorgingstehuis, maar de Nederlandse cultuur sluit niet goed aan bij de manier van leven van deze mensen. Hans van de Braak legt uit wat het probleem is.

 • Imke Jacobs van sportinwoudenberg.nl

  Feb 08 2021

  (Nieuwe) inwoners van Woudenberg die een sport zoeken kunnen sinds kort terecht op www.sportinwoudenberg.nl. Daar kan je informatie vinden van alle sportverenigingen in Woudenberg. Imke Jacobs vertelde er alles over in Midland Actueel.

 • Michiel Blok van gemeente Veenendaal

  Feb 08 2021

  De gemeente Veenendaal is steeds meer geld kwijt aan het riool in het dorp. Dat komt door de grote hoeveelheid vochtig toiletpapier die eerder in de pompen zitten dan ze vergaan. Michiel Blok legt in Midland Actueel uit hoe het zit.

 • Kinderburgemeester Hugo Wennekes van Veenendaal

  Feb 03 2021

  Kinderen in Veenendaal kunnen Junior Cyber Agent worden bij Hackshield. Kinderburgemeester Hugo Wennekes legt uit hoe het allemaal zit. www.joinhackshield.nl

 • Emmy Van Daele over statiegeldbekers in Wageningen

  Jan 25 2021

  Emmy van Daele heeft een mooie oplossing bedacht tegen alle troep die langst de weg slingert in Wageningen. Statiegeldbekers. In Midland Actueel legt ze uit hoe ze bij het idee komt en wat de praktische mogelijkheden zijn.

 • Spertijd Reportage

  Jan 23 2021

  Geen Gerjan. In gesprek deze keer, maar een reportage van de spertijd in Nederland. Vandaag, 23-01-2021 is om 21:00 uur de spertijd ingegaan. Voor het eerst (en ik hoop voor het laatst) in mijn leven heb ik te maken met een avondklok. Als medewerker van RTV Utrecht heb ik een ontheffing gekregen om tijdens de spertijd te mogen reizen en werken, om zodoende de uitzendingen door te kunnen laten gaan. Ik heb mijn microfoon meegenomen in de auto en deze reportage gemaakt van mijn terugreis van de...more

 • Liselotte Pesch, de nieuwe voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme

  Jan 14 2021

  Liselotte Pesch is de nieuwe voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. In Midland Actueel vertelde Liselotte over haar plannen.

 • Bert Quist over de volkstuinen in Renswoude

  Jan 14 2021

  Renswoude heeft de huur van de volkstuinen opgezegd om er woningen op te bouwen. Daarmee dreigen de volkstuinen verloren te gaan voor het kasteeldorp. Ik belde met Bert Quist en vroeg hem hoe het precies zit.

 • Botic van de Zandschulp gaat naar de Australiën Open

  Jan 14 2021

  De Veense tennisser Botic van de Zandschulp vertrekt binnenkort naar Australië voor zijn eerste Grand Slam Tennistoernooi. Ik Skypte met hem in zijn hotelkamer in Qatar, waar Botic zijn kwalificatie wedstrijden speelde.

 • Frits Beckerman van Triathlon Veenendaal

  Dec 25 2020

  Op 28 augustus 2021 wordt in Veenendaal de 38ste triathlon gehouden. Voorzitter Frits Beckerman vertelde er alles over in Midland Actueel.

 • Erica Velthuis van Lionsclub Scherpenzeel/Woudenberg/Renswoude

  Dec 25 2020

  De Lionsclub van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude gaan weer Douwe Egberts koffiepunten verzamelen voor de voedselbank. De punten kunnen ingeleverd worden bij alle supermarkten in de dorpen.

 • Mandy Heikamp van Denk Veenendaal

  Dec 21 2020

  Mandy Heikamp staat op de 11e plek voor de 2e kamer verkiezingen in maart 2021. In Midland Actueel verteld ze waar Denk voor staat en wat ze zelf wil bereiken.

 • Norah en Jenthe voor KiKa

  Dec 21 2020

  Norah en Jenthe verzamelen flessen voor KiKa. Helaas kunnen ze door corona niet meer langs de deuren, maar ze hebben een oplossing gevonden.

 • Nicky Romero over zijn oudejaarsset voor Veenendaal

  Dec 16 2020

  DJ Nicky Romero geeft aankomende jaarwisseling een online optreden voor jongeren in Veenendaal. Dit doet hij in samenwerking met de gemeente Veenendaal.

 • Jan Breur van SP Veenendaal

  Dec 16 2020

  Ieder jaar organiseert o.a. de SP in Veenendaal de mars voor de vrede. Dat gaat dit jaar niet door, maar SP fractievoorzitter Jan Breur heeft wel een ander idee.

 • Christine van den Ham van soroptimistenclub Rhenen/Veenendaal e.o.

  Dec 10 2020

  Afgelopen periode was er 'orange the world', een campagne voor 'stop geweld tegen vrouwen'. Christine van den Ham van soroptimistenclub Rhenen/Veenendaal eo. heeft me alles uitgelegd hoe het zit.

 • Marc Sassenus van tafeltennis vereniging SKF

  Nov 22 2020

  Voorzitter Marc Sassenus vertelde in Midland Actueel hoe het met tafeltennis vereniging SKF is vergaan tijdens de huidige lockdown. De website van tafeltennis vereniging SKF; www.ttv-skf.nl Midland Actueel - Iedere werkdag - 18:00 - 19:00 uur - Midland FM

 • Midland FM - Midland Actueel (02-11-2020)

  Nov 04 2020

  Midland Actueel, iedere werkdag 18:00 - 19:00 uur op Midland FM. Met in deze uitzending: - Maria van Rossum van Groei en Bloei Veenendaal e.o. - Jan van der Linden, Adviseur Veiligheid van Gemeente Veenendaal Heb jij nieuws wat iedereen moet weten? Mail dan naar [email protected]

 • Marco Verloop, wethouder van de Gemeente Veenendaal

  Oct 18 2020

  Het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal heeft nieuwe regels bedacht voor het afvalbrengstation aan de Wageningselaan. Wethouder Marco Verloop vertelde in Midland Actueel wat er waarom is verandert.

 • Ellen Van Stratum van VeiligheidsRegio Utrecht (VRU)

  Oct 18 2020

  Geen spoed, wel brandweer? 0900- 09 04. De brandweer heeft tegenwoordig een eigen telefoonnummer en ik ging in Midland Actueel op onderzoek uit waarom dat nodig is. Daarom heb ik gebeld met Ellen van Stratum, ze is teamleider van de brandweer meldkamer van de Veiligheid Regio Utrecht (VRU).

 • Bram Bargeman van vv VRC

  Oct 18 2020

  Voetbalvereniging VRC is gestart met een jeugdteam voor g-voetballers. Namens de Vèènse club sprak ik met coördinator Bram Bargeman. G-voetballers die graag in het jeugdteam van VRC willen spelen kunnen zich aanmelden op www.vv-vrc.nl

 • Henk van der Schoor van SGP Renswoude

  Sep 30 2020

  De Renswoudse SGP pleite in 2019 voor een vuurwerkverbod. Of in ieder geval ten dele. Onlangs stemde de burgemeester ook voor zo'n verbod in de digitale jaarvergadering van de VNG. Midland FM belde met raadslid Henk van der Schoor om te horen hoe dat is aangekomen.

 • Marianne Krens van Stichting De Vallei (Scouting Scherpenzeel)

  Sep 24 2020

  De scouting in Scherpenzeel is een crowdfunding gestart om financiële middelen te vergaren voor de bouw van een nieuw honk. Marianne Krens, secretaresse van Stichting De Vallei vertelde er alles over in Midland Actueel. Kijk voor meer informatie op https://www.nieuwbouwscoutingscherpenzeel.nl

 • Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal

  Sep 21 2020

  Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal verteld in Midland Actueel waarom de kroegen in Veenendaal vroeg dicht moeten, terwijl ze in Ede gewoon open mogen blijven.

 • Dick Both van SGP Veenendaal

  Sep 17 2020

  Raadslid Dick Both heeft een initiatiefvoorstel gedaan waarin staat dat hondenbaasjes de poep van hun viervoeter moeten opruimen. In Midland Actueel legt hij uit hoe het zit.

 • Rob Van Den Bor voor Opschoondag Renswoude

  Sep 17 2020

  Rob van den Bor en zijn team houden Renswoude vrij van zwerfvuil. Aankomende zaterdag is het de Opschoondag en staat Rob op het Dorpsplein om vuilniszakken uit te delen, zodat iedereen zijn eigen straat en wijk kan opruimen. In Midland Actueel vertelde Rob er alles van.

 • Gerard Van Manen voor HandicapNL

  Sep 17 2020

  Gerard van Manen gaat een hiba doen van 16 kilometer voor Handicap NL. Omdat hij op zoek is naar sponsors kreeg hij alle ruimte om zijn verhaal te doen in Midland Actueel. Wil jij doneren? Kijk dan op https://evenementen.voorhandicap.nl/actie/gerard?fbclid=IwAR25yNmqjcuOgSwwcBD3iAZA_-ekKj8WObGk_Jd1Svzf7L9GL27xPSsL_d8

 • Roger d'Hollosy van USV Elinkwijk

  Sep 14 2020

  Afgelopen zaterdag sprak ik met Roger d'Hollosy, de hoofdtrainer van USV Elinkwijk. We bespraken de doelstellingen van het komende voetbalseizoen en wat Elinkwijk precies voor een voetbalclub is.

 • Bouke En Iris van hetbewustestel.nl

  Sep 13 2020

  Bouke en Iris van hetbewustestel.nl wonen in Utrecht in een flat, maar zijn een tiny house aan het bouwen om daar in te gaan wonen. Op 13 september 2020 hielden ze een open huis, voor mij alle reden om ze als agendatip te bellen voor een kort interview.

 • Alies Ouwerkerk van CDA Veenendaal

  Sep 10 2020

  Vanavond belde ik met Alies Ouwerkerk, schaduwraadslid van de CDA in Veenendaal. We bespraken de problemen die minima ervaren met de website voor de minima en de reeks van overvallen op mensen van de afgelopen weken.

 • Patrick Rebergen van VRC over de nieuwe voetbal academie

  Sep 09 2020

  Voetbalvereniging VRC is een voetbal academie gestart voor jeugdleden die net even wat beter willen leren voetballen. Ik belde met voorzitter voetbalzaken, Patrick Rebergen over wat die voetbal academie precies is.

 • Natalie Kriek over de expositie 'van industriedorp naar provinciestad'

  Sep 08 2020

  In Museum Veenendaal loopt momenteel de expositie 'van industriedorp naar provinciestad'. Ik belde met conservator Natalie Kriek over de expositie.

 • Scott Calderwood over de voorbereiding van DOVO

  Aug 27 2020

  DOVO manager Scott Calderwood over de voorbereiding van DOVO voor het seizoen 2020/21.

 • Peter Drenth over stoppende boeren in de Gelderse Vallei

  Aug 27 2020

  Gedeputeerde van de provincie Gelderland, Peter Drenth over wat er moet gebeuren met het boeren vastgoed in de Gelderse Vallei stoppen met hun manier van leven.

 • Hans van de Braak van PvdA Veenendaal over de problemen bij de milieustraat

  Aug 20 2020

  PvdA fractievoorzitter Hans van de Braak van de Vèènse afdeling heeft raadsvragen gesteld over de situatie rondom de milieustraat in Veenendaal. Bij Midland FM vertelde hij er alles over.

 • Oussama El Azzouzi over zijn selectie voor jong Marokko

  Aug 20 2020

  Oud DOVO voetballer Oussama El Azzouzi is geselecteerd voor een trainingsstage van het Marokkaanse jong team. Ik mocht hem interviewen voor Midland Actueel, het nieuws en actualiteiten programma van Midland FM.

 • Primeur Darryl Devaio

  Aug 05 2020

  Darryl Devaio heeft weer een nieuwe track uitgebracht, ditmaal een samenwerking met Gatto Gabriel.

 • Molenaar Dennis Van Manen

  May 11 2020

  In aflevering 5 ben ik te gast geweest in De Nieuwe Molen in Veenendaal voor een gesprek met Dennis van Manen. Dennis is de 19 jarige molenaar van De Nieuwe Molen. In de podcast verteld Dennis over zijn jeugd in Veenendaal, over zijn droom om molenaar te worden en over molens.

 • #4 Sanne Heymann

  Apr 06 2020

  In de 4e aflevering Sanne Heymann, de creatiefnemer uit Veenendaal. Sanne verteld over haar jeugd, over het hier en nu en over haar toekomstplannen. Wil je meer Sanne? www.creatiefnemer.nl

 • #3 jongeren-initiatief 't Plekje

  Mar 02 2020

  Onlangs heb ik een gesprek gehad bij 't Plekje, een jongeren initiatief van 'Op Eigen Tenen' in Veenendaal. 't Plekje is een ontmoetingsplaats voor jongeren met en zonder autisme, om elkaar in een rustige omgeving te ontmoeten. Wil je meer informatie? https://www.opeigentenen.nl/tplekje/index.html

 • #2 Klaas van Kruistum

  Feb 03 2020

  Klaas van Kruistum. Je kent hem wellicht van televisie, want hij is presentator bij de KRO-NCRV. Klaas presenteert programma's als Klaas kan alles en Zapplive of als mol in Wie Is De Mol, seizoen 2016. Klaas verteld o.a. zijn tijd bij Stilok, hoe hij in de landelijke media terecht is gekomen en zijn geloof.

 • #1 Gert-Jan Kats

  Jan 13 2020

  Naar aanleiding van het eenjarig burgemeesterschap van Gert-Jan Kats heb ik hem geïnterviewd op het gemeentehuis van Veenendaal.