PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Helende verhalen (8+)

Even helemaal wegdromen, naar een andere wereld. De wereld van het ware, het goede en het schone. Ieder verhaal is een reis naar binnen, waar je bijzondere avonturen kunt meemaken, tot mooie inzichten kunt komen of gewoon even lekker dobbert op een luchtbed in de zee. Verhalen voor in de klas, na de yogales of thuis voor het slapen gaan. Als je je lekker ontspant, een paar keer diep ademhaalt en je ogen sluit, komt het verhaal ook voor jou tot leven! (de illustraties op de covers zijn van Atie...more

Afleveringen

 • Als een bergmeer in Oostenrijk

  Dec 08 2021

  Heb jij de laatste tijd ook niet zoveel energie? Moe, nergens zin in... Ga dan in deze visualisatie mee naar een prachtig helder bergmeer in Oostenrijk. En besef dat jij eigenlijk ook een bergmeer bent. Dat water kan ontvangen en water kan geven. Energie kan ontvangen en weer kan geven. Zin in?

 • Ssssttttttttt

  Nov 28 2021

  Er zijn van die momenten dat het een beetje te veel wordt. Al die activiteiten, geluiden, beelden, mensen... De monniken in dit verhaal laten je zien waar de stilte je dan kan brengen. (Wil je het zelf ook ervaren? Zet dan een bakje water voor je neer!)

 • Dank je wel!

  Jun 19 2021

  Ben jij ook wel eens ontevreden? Over wat je hebt, of wie je bent? Of over het weer, of je ouders? Of dat je dit jaar misschien niet op vakantie kan. Neem dan even rustig de tijd om Dank je wel te zeggen. Iedere dag weer. Deze aflevering in de podcast Helende verhalen laat je horen hoe.

 • En ze leefden nog lang gezond en gelukkig

  Mar 20 2021

  Attula woont boven op de berg. Je gaat naar haar toe als je pijn hebt, van binnen of van buiten. Kruiden zijn haar medicijn. Maar kan ze hiermee ook Moeder Aarde genezen?

 • De grot van stilte

  Jan 19 2021

  Een schuilplaats waar je je even kunt opladen. Dat is de grot van stilte, die je in deze aflevering van de podcast Helende verhalen gaat bezoeken. Je hoort de stilte, je voelt de stilte, je bent de stilte.

 • De zon in jou

  Jan 19 2021

  Zo in de wintermaanden kun je ontzettend verlangen naar de zon. De zon die ons verwarmt, doet groeien, blijdschap brengt. In deze aflevering van de podcast Helende verhalen ontdek je de zon in jezelf!

 • Adem in, adem uit

  Nov 25 2020

  Je adem is een grote schat. Die je kan helpen bij grote inspanningen, spannende situaties. Of gewoon een zucht van verlichting. In deze aflevering van de podcast Helende verhalen word je uitgenodigd om al je aandacht hier op te richten. Je voelt je na afloop even een ander mens...

 • De vlindertuin

  Mar 28 2020

  Word jij ook zo blij als je een vlinder ziet vliegen? In deze 11e aflevering van de podcast Helende verhalen ga je er heel veel tegen komen. (En je hoeft er niet de deur voor uit.) Het is een verhaal dat hoop geeft en kracht in deze spannende tijden. En als jij dat graag wilt, dan nemen de vlinders ook jou mee naar de grote tovenaar met zijn mooie tuin...

 • Hoofd in de wolken, voeten op de grond

  Jan 17 2020

  Vliegen als een vogel. Droom jij daar ook wel eens van? In deze aflevering van de podcast Helende Verhalen maak je na een ontmoeting met een vlinder, een adelaar en een klein wolkje, een droomvlucht in een strak blauwe hemel. En land je ook weer met beide voeten op de grond. Ga je mee?

 • Geef je op of zet je door?

  Jan 17 2020

  Soms lukt het niet in 1 keer: een rekensom oplossen, een goede voetballer worden, aardig zijn tegen anderen. Dan heb je doorzettingsvermogen nodig om toch dat te bereiken wat je diep van binnen heel graag zou willen. In deze achtste aflevering van de podcast Helende Verhalen ga je een lange weg bewandelen om je doel te bereiken. En zal je ontdekken wat er zoal nodig is om daar te komen. Geef je op of zet je door?

 • De zeemeermin van de Purmer

  Aug 22 2019

  In deze zevende aflevering van de podcast Helende Verhalen gaan we terug naar lang geleden. In de tijd dat er nog een zeemeermin leefde in het Purmermeer. De meermin werd gevangen door de mensen en werd daar heel ongelukkig van. Totdat ze ontdekte hoe ze de vrijheid die ze niet meer had iedere dag weer kon oproepen. Door een liedje te zingen en haar ogen te sluiten. Een prachtig verhaal voor iedereen die wel eens heimwee heeft of iets of iemand mist die er niet meer is. Of... het gevoel heeft da...more

 • Daar boven op de berg

  Aug 11 2019

  Piekeren, piekeren, piekeren. Iedereen heeft er wel eens last van. Als je voor een belangrijke keuze staat, of je denkt dat niemand je begrijpt. Gewoon een nachtje over slapen kan voor verheldering zorgen. Voor het slapen gaan naar dit verhaal luisteren ook! In deze zevende aflevering van de podcast Helende Verhalen beklimmen we een flinke berg waar we bovenop iemand zullen ontmoeten die aandachtig naar je zal luisteren en misschien ook wel een antwoord zal influisteren.

 • Je allerbeste vriend(in)

  Jun 21 2019

  Heb jij ook wel eens het gevoel dat je buitengesloten wordt? Of dat niemand het leuk vindt om met jou te spelen na schooltijd? Of misschien heb je wel een beetje liefdesverdriet? In deze zesde aflevering van de podcast Helende Verhalen ontmoet je je allerbeste vriend(in) die er altijd voor je zal zijn...

 • Licht en donker

  Jun 01 2019

  Leef jij wel eens in het donker? Dat je heel boos bent, of bang of verdrietig? Dat je jaloers bent, anderen de schuld geeft of erg onzeker bent over wat je kan? In de vijfde aflevering ontmoet je de papegaai en het mereltje die leven op de aarde waar het heel donker is. Ze maken veel ruzie totdat de zon gaat schijnen en ze tot een verrassende ontdekking komen.

 • De vlinder in jou

  May 14 2019

  Twijfel jij ook wel eens over jezelf? In deze vierde aflevering maak je kennis met een prachtige vlinder in jou. Die misschien nu nog in zijn cocon zit, maar in dit verhaal zal uitvliegen. En kan genieten van een enorme weide vol bloemen, van allerlei kleuren en geuren. Een vlinder die je leert dat echte schoonheid van binnen zit. 

 • Een schat op de zeebodem

  Apr 13 2019

  In deze derde aflevering nemen we een duik in de zee en gaan we de onderwaterwereld verkennen. Gewoon door je ogen te sluiten  en je binnenbioscoop aan te zetten. Ergens op de zeebodem vind je jouw schatkist met daarin een schat die wel meer waard is dan 100.000 euro. Wat zou het zijn?

 • Even helemaal niets

  Apr 08 2019

  In deze tweede aflevering gaan we op zoek naar helemaal niets. Maar waar vind je niets in een wereld vol iets? Door je ogen te sluiten, naar binnen te keren en eens nergens aan te denken. Is moeilijker dan je denkt! En wordt makkelijker naar mate je het vaker doet... 

 • Luister naar je hart, het klopt

  Mar 30 2019

  In deze eerste aflevering van de podcast openen we ons hart. Voor ons zelf, maar ook voor iemand die je heel lief vindt. Je vader of moeder, je huisdier, een vriendje of vriendinnetje. Of misschien ben je wel verliefd... Zullen ze het voelen? En weet: liefde wordt groter naar mate je het kan delen met anderen.