PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Het Compliment

Welkom bij Het Compliment: het geluid tegen klagen. Ik ben Thijs van Litsenburg en ik hekel onze klaagcultuur. Daarom geef ik al bellend onafhankelijke, gemeende complimenten over bijvoorbeeld eten, een dienst of een gebouw waar ik oprecht over te spreken ben. Tijd voor een positieve golf van geluid! Volg @hetcompliment op Instagram. En word vriend van de show! vriendvandeshow.nl/hetcompliment

Afleveringen

 • #64 - Meesterlijk Merk

  Jun 15 2022

  Je hebt van die merknamen die meesterlijk gekozen zijn. WC-Eend bijvoorbeeld. Of Volkswagen. Maar ook het energiedrankje van de Aldi heeft zo'n naam. Golden Power. De typische blikjes gevuld met een mierzoet drankje vol cafeïne laten me altijd even grijnzen. Niet omdat het drinken zo gezond is, maar wel omdat er toch geen betere naam bestaat voor energy drink dan 'Golden Power'?

 • #63 - Cozy Café

  Jun 01 2022

  Een café met een zeer fijn sfeertje en erg lekker eten, ergens in De Pijp in Amsterdam. Dat is een samenvatting waarmee ik Café Bloemers nog tekort doe. Het personeel is uiterst vriendelijk en de zaak is stijlvol ingericht. Met drie vrienden ben ik er enkele uren neergestreken en dat was prettig. Alle liefde!

 • #62 - Prachtige Parels

  May 18 2022

  Ergens in de krochten van de radioarchieven liggen schitterende programma's. Vaak zijn ze jaren geleden gemaakt als er bij de publieke omroep nog budget is voor lange, diepgravende programma's live op de radio. Prachtige documentaires worden één keer de ether in geslingerd en eindigen vervolgens in een archief, ergens onder de grond in Hilversum. De podcast Parel Radio rakelt juist die programma's waarvan het zo zonde is dat ze slechts één keer te horen zijn op en steekt ze in een zalvend, warm ...more

 • #61 - Fenomenale Fietslampjes II

  May 04 2022

  Fietslampjes. Je verslijt ze bij het leven. En hoe blij ik ook was met mijn Axa Liggies (aflevering 32), na anderhalve winter begaven ze het. Tijd voor nieuwe dus. Ik heb er relatief diep voor in de buidel moeten tasten, maar dan heb je ook wat. Oplaadbare Led-lampjes van de HEMA. En daar komt me een bak licht van af, goedemorgen!

 • #60 - Knapperige Koekjes

  Apr 20 2022

  Koffie drink ik best vaak. Er zit wat minder vaak een koekje bij. Maar als er een koekje bij zit, dan eet ik dat koekje over het algemeen vrij achteloos op. Je denkt dan zoiets als 'lekker', en gaat verder met de waan van de dag. Maar als mijn moeder een speculaaskoekje van Lotus aanbiedt, proef ik even iets extra's. Een eenvoudig speculaaskoekje, maar erg lekker in z'n eenvoud. Complimenten!

 • #59 - Dorstlessende Dopper

  Apr 06 2022

  Al jaren bezit ik maar liefst twee Doppers. Een groene en een blauwe. De flesjes zijn prettig in gebruik en water uit die flessen drinkt op de één of andere manier lekker weg. Vrij achteloos heb ik de Doppers al enkele duizenden keren aan de lippen gezet. Nu is het tijd om Dopper te bedanken!

 • #58 - Supersonic Soundbar

  Mar 23 2022

  Al jaren staat er op mijn vensterbank een esthetisch elegant apparaat. Het geluid dat eruit komt streelt de oorschelp en laat het trommelvlies op een aangename manier vibreren. Een soundbar van Sony om 'u' tegen te zeggen. Dat verdient liefde!

 • #57 - Enerverend Eethuis

  Mar 09 2022

  Warung Makandra. Het is een lust voor de tong én voor 't oog. In het Surinaams-Javaans eethuis in Amsterdam gebeurt van alles. Er heerst georganiseerde chaos, een multiculturele sfeer en de koks werken hun mutsen van het hoofd. Het resultaat is verbluffend: vegetarische opties in overvloed en smaaksensaties tot en met. Mijn complimenten!

 • #56 - Fabelachtige Falafel

  Feb 23 2022

  Het schap met vleesvervangers in de gemiddelde supermarkt blijft maar uitdijen. Bietenburgers, blokken tempeh, "kipstuckjes", maar ook falafel! En laat ik nou liefhebber zijn van die kikkererwtensnack. Onlangs ben ik zeer positief verrast door de kant-en-klare falafelballen van de Plus. Tijd om ze te bellen!

 • #55 - Potige Podcast

  Feb 16 2022

  Soms heb je je gewoon vermaakt met een podcast. Je hebt met plezier geluisterd en gaat door met de orde van de dag. Maar een podcast is pas écht goed, als 'ie iemands leven verandert. Dat klinkt groots, maar dat kan ook subtiel gebeuren. De podcast 'Beethoven is meer dan een hond' van NPO Radio 4 is zo'n podcast. Tijd om te bellen met één van de makers!

 • #54 - Surreële Sushi

  Feb 02 2022

  Yang Yang Sushi is een klein sushizaakje in het noorden van Eindhoven. De sushi is van buitengewone kwaliteit en de mensen in de keuken rollen zich een ongeluk. Het zeewier vliegt om je oren en de rijst wordt met kilo's tegelijk gekookt. Alle sushiliefde voor Yang Yang.

 • #53 - Weergaloze Wending (Het Compliment krijgt een nieuw jasje)

  Jan 26 2022

  WAT?! Ik ga nieuw leven in deze podcast blazen. Iedere twee weken een aflevering. Video's op Instagram (@hetcompliment). Hele afleveringen met beeld van de live telefoongesprekken op YouTube. En alsof dat nog niet genoeg is: binnenkort meer verrassingen. Wie kunnen we dat beter laten weten dan één van de trouwste fans van deze podcast (niet mijn moeder).

 • #52 - Eclectische Espresso

  Nov 17 2021

  Je kunt erg veel verschillende soorten espressomaling kopen. Dat heb ik ook gedaan. Uiteindelijk ben ik het meest fan van de espressomaling van Perla (Albert Heijn). En dat mogen ze weten ook.

 • #51 - Trouwe Tweewieler

  Nov 10 2021

  3 maanden ging ik fietsen door Europa. Uiteindelijk verzeilde ik op mijn Marktplaats-fiets van €90,- in Athene, na bijna 6.000 kilometer. In die drie maanden heb ik slechts één lekke band gehad en verder geen noemenswaardige problemen. De fietsenwinkel uit Waalwijk verdient daarom een compliment.

 • #50 - Kei Mooie Kettingreactie

  Apr 28 2021

  DIT IS VOORLOPIG DE LAATSTE AFLEVERING. HUILEN. MAAR BLIJF TOT HET EINDE LUISTEREN OM TE HOREN HOE JE HET COMPLIMENT ZELF NIEUW LEVEN IN KUNT BLAZEN! HARTJES, KUSJES, LOVE JULLIE LUISTERAARS, DANKJEWEL VOOR DE SUPPORT!!!!!!!!!

 • #49 - Fantastische Filmmaker

  Apr 21 2021

  Ik ben liefhebber van 2DOC-documentaires. Vaak hebben ze dieperliggende betekenissen of word je als kijker aan het denken gezet over een bepaald onderwerp. Dat is het geval als ik de documentaire 'Keeper' zie, gemaakt door Johan Kramer. Bijna kunstzinnige beelden van voetbalvelden in het ochtendgloren, doelmannen en -vrouwen die op dezelfde manier een tikje tegen de lat geven en de bal herhaaldelijk bedroefd uit het net vissen.

 • #48 - Lekkere Lolly's

  Apr 14 2021

  Een complimentje uit de oude doos op een iets andere manier dan je van me gewend bent. Ik hou van lolly's en aan deze lolly's kan zelfs Chupa Chups nog een puntje zuigen. Kneiters van lolly's voor een habbekrats. Alle liefde!

 • #47 - Geweldig Gebouw

  Apr 07 2021

  In Eindhoven wordt hard gewerkt om de Trudo Toren in de zomer van 2021 op te leveren. Bouwvakkers bungelen aan balkons om bomen te planten in dit 'verticale bos'. Bij alle 125 woningen komt namelijk ook een boom te staan. Daardoor wordt het een bijzonder groen geheel en vanuit mijn raam kan ik het bouwproces nauwgezet volgen. Daar geniet ik geregeld van.

 • #46 - Revolutionaire Radiodocumentaire

  Mar 31 2021

  Soms dan luister je een radiodocumentaire die door merg en been gaat. Een unieke productie. Een stukje audio dat zich niet in een hokje laat plaatsen, maar boven de hokjes verheven wordt. Met dat gevoel bleef ik achter na drie kwartier ademloos luisteren naar de radiodocumentaire Mamma en Omma van Eun-mi Postma en Leo Knikman.

 • #45 - Nette Nasi

  Mar 24 2021

  Op Stratumseind in Eindhoven zit een verstopte parel van een eettentje. Ik bestel er geregeld een maaltijd en ik laat de medewerkers vaak beslissen welke maaltijd dat wordt. Ze stellen me namelijk nooit teleur en elk gerecht dat ik tot dusver geproefd heb, is lekker. Alle liefde voor Passie voor Nasi.

 • #44 - Jolige Johan Vlemmix

  Mar 17 2021

  Johan Vlemmix. Held.

 • #43 - Geinige Gameverkoper

  Mar 10 2021

  Sinds kort beschik ik weer over een gameconsole, namelijk de XBOX 360 (je doet wel 's een impulsaankoop in de lockdown). Ik heb dat apparaat voor een habbekrats gekocht op Marktplaats en daarna heb ik twee stekkertjes aangeschaft via RetroXboxKopen.nl (IN DE AFLEVERING ZEG IK "PUNT.COM", MAAR DAT MOET DUS "PUNT.NL" ZIJN). De marketing van dat bedrijf heeft mij een paar keer doen lachen en daar ben ik ze dankbaar voor.

 • #42 - Pittige Pepermuntjes

  Mar 03 2021

  Het is klein, maar ik heb zelden een pepermuntje geproefd dat zijn smaak zo lang achterlaat in mijn mond. Twee uur na inname word ik nog altijd verrast door frisse vlagen van pepermunt uit mijn keelgat. Daar kunnen weinig mint-producten aan tippen. Smint, je wordt door mij bemind!

 • #41 - Bierige Brouwerij

  Feb 24 2021

  Stadsbrouwerij De Deftige Aap uit Helmond verkoopt mij een aantal bieren. Ik zet die aan de lip en de smaak bevalt mij ten zeerste. Het etablissement in het centrum van Helmond ziet er bovendien gelikt uit (ondanks gebrek aan klandizie) en het personeel staat mij zeer vriendelijk te woord. Ondanks de vaak toch ietwat vijandige sfeer tussen mijn thuisstad Eindhoven en het naastgelegen Helmond, complimenten aan deze brouwerij!

 • #40 - Sicke Sauzen

  Feb 17 2021

  Je kent ze vast wel: Yildriz wereldsauzen. De spuitflessen prijken met hun vrolijk ogende tuitjes in het schap tussen sausgrootmachten als Remia en Calvé. Ik ben grootgebruiker van Yildriz-sauzen. Of het nou op een broodje is, bij gebakken aardappels of bij een stuk kaas: Yildriz slaat de (kaas)plank nooit mis.

 • #39 - Machtig Marktplaats

  Feb 10 2021

  Het is een broeinest van mooie verhalen. Iedereen is een verhaal wel 's begonnen met 'Ik heb laatst ... gekocht op Marktplaats'. En het mooie is: nu, meer dan ooit, kun je het platform gebruiken voor kleine avontuurtjes. In een tijd waarin avonturen toch relatief schaars zijn. Mij heeft Marktplaats al veel plezier opgeleverd en dat verdient een compliment!

 • #38 - Tandem Topper

  Feb 03 2021

  We kunnen en mogen steeds minder en minder. Maar op een nieuw voertuig de buitenlucht in is nog altijd toegestaan! Dus bel die lokale fietsenmaker en vraag naar een tandem. Voor twee kauwgomballen en een knoop heb je gegarandeerd een leuke dag.

 • #37 - Duizelingwekkend Drankje

  Jan 27 2021

  Gedurende de lockdown ben ik vaker thuis gaan drinken. En nee, ik ben (nog) geen alcoholist, het gaat goed met me. Ik ben vooral op zoek gegaan naar nieuwe drank die mij qua smaak bevalt. En één drank springt ertussenuit. Alle liefde voor Amaretto!

 • #36 - Knettergoed Kerstdiner

  Jan 20 2021

  Sorry hoor, voor het taalgebruik. Maar het eten waar het in deze podcast over gaat was gewoon echt kenkergoed. Op Strijp-S zit het restaurant Stories en gedurende de kerstdagen heeft mijn lieftallige moeder (te horen in aflevering #29) voedsel gehaald bij Stories. Dat smaakte uitmuntend.

 • #35 - Briljant Brabant Water

  Jan 13 2021

  Sinds jaar en dag drink ik Brabant Water. Het is het lekkerste drinkwater ter wereld, althans dat vind ik. In restaurants bestel ik steevast 'een glaasje Brabant Water' bij het eten. Dat komt mij geregeld op een gefronste blik van een ober te staan. Maar dit drinkwater verdient het om met merk en al genoemd te worden.

 • #34 - Waanzinnige Wasverzachter

  Jan 06 2021

  Ken je dat? Dat iets zo lekker ruikt, dat je je neus er eigenlijk niet meer uit wil halen? Laatst heb ik een dergelijke reuksensatie beleefd. De oorzaak: Lenor wasverzachter. Hoe de wasverzachter precies heet? Daar kom ik achter in deze podcast. Mijn was heeft nog nooit zo lekker geroken. Magie in een fles, bloemen overal, geweldig product.

 • #33 - Speelse spelletjes

  Dec 30 2020

  Regenwormen, Beverbende, Bokken Schieten. Het zijn allemaal spelletjes van 999 Games. Ook het befaamde Catan is van de Nederlandse producent. Uit deze aflevering blijkt dat 999 Games dat soort spellen vaak niet bedenkt, maar wel uitgeeft. En bijna al die spelletjes zijn op hun eigen manier leuk om te doen. Alle liefde!

 • #32 - Fenomenale Fietslampjes

  Dec 23 2020

  Elke winter koop ik ze denk ik wel vijf keer: fietslampjes. Van die dingen die je bij de Action koopt voor twee kauwgomballen en een knoop. Dan regent het een keer of je vergeet ze 's avonds uit te zetten en de volgende dag tref je fietsverlichting aan die het niet meer doet. De batterij vervangen is duurder dan een nieuw setje lichtjes kopen en dat riedeltje herhaalt zich daardoor een paar keer gedurende de koude, donkere maanden. Maar dat is nu verleden tijd. Sinds een paar maanden gebruik ik ...more

 • #31 - Smaakvolle Slijterij

  Dec 16 2020

  Op de Eindhovense Vrijstraat zit een wijnkoperij. Dat is tegenover het pand waar de V&D lang geleden nog hoogtij viert. De V&D is ten onder gegaan aan crises, terwijl deze drankenhandel zich kranig weert. Henri Bloem is een begrip en ik loop er op een dag binnen voor een fles Port. Tawny Port, tien jaar oud. Heerlijk.

 • #30 - Vorstelijk Vakantieverblijf

  Dec 09 2020

  Vakantie in coronatijd. Voor sommige mensen een mythe, maar niet voor de maker van deze podcast. De Canarische Eilanden zijn geel gekleurd en dus net zo toegankelijk als het door Rutte tijdens een persconferentie in het bijzonder genoemde Curaçao. Het is op Tenerife eind november nog altijd 25 graden en dus kun je daar, in tegendeel tot in Nederland, heerlijk genieten van een zomers zonnetje. En als je verblijf dan ook nog extreem bevalt, klim je in de telefoon om dat te melden.

 • #29 - Succesvolle Supervrouw

  Dec 02 2020

  Deze vrouw staat altijd voor mij klaar. Ze heeft groot talent voor zorgen en opvoeden. Baren kan ze als geen ander, ze zet het ene bewijs na het andere op de wereld. Aan deze vrouw valt niet te tippen en mijn liefde voor haar is onvoorwaardelijk.

 • #28 - Wervelende Webshop

  Nov 25 2020

  De webshop van Body & Fit werkt als een trein. Wat zeg ik? Als een TGV. Zoeken naar producten is eenvoudig en de webshop is voor mijn gevoel zeer logisch ingericht. ‘t Is geweldig!

 • #27 - Fijne Fish & Chips

  Nov 18 2020

  Op Strijp-S in Eindhoven zit het zaakje Go Fish. Een kleine, maar fijne horecaonderneming met vriendelijk en relaxed personeel. Je kunt er fish & chips bestellen. Of een pokébowl. Of een portie kibbeling met een biertje. Wie denkt dat 'ie alleen lekkere vis op de markt kan halen, heeft het mis. Bij Go Fish kan dat net zo goed. Alle liefde!

 • #26 - Keurig Koffiezetapparaat

  Nov 11 2020

  Sinds kort heb ik een Saeco Poemia in huis. Dat klinkt misschien als een inheemse stam uit Venezuela, maar het is een koffiezetapparaat. In Rotterdam tweedehands op de kop getikt voor twee tientjes. En dat is de investering meer dan waard, want ik heb zelden zulke lekkere koffie gezet. Liefde voor Philips, de opperbaas van Saeco!

 • #25 - Blitse BMX-baan

  Nov 04 2020

  Op camping Ter Spegelt in het Brabantse Eersel ligt sinds een paar jaar een BMX-baan. Twee zelfs, blijkt uit deze aflevering. Op één van die banen heb ik een rondje gemaakt en dat maakt indruk. Een fenomenale ervaring om met mijn oude botten te fietsen tussen allerlei jong BMX-talent. Spoiler: ik ben niet gevallen. Complimenten voor de camping!

 • #24 - Barber Baas

  Oct 28 2020

  Ik zou nu de grap kunnen maken dat de kapper die mijn haren de laatste keer bewerkt heeft geknipt is voor zijn vak. En dat is 'ie ook. En nu is de grap al gemaakt. Ik ben nog nooit zo goed geknipt als de laatste keer. Next Best Barber op Strijp-S in Eindhoven is een hippe kapperszaak in de Urban Shopper. Ik kwam er met een gewassen bever op m'n hoofd en geen idee wat ik ermee moest. De 16-jarige Jeffrey zag het meteen en zette de schaar erin. Het resultaat is adembenemend (volgens m'n moeder).

 • #23 - Competent Coolblue

  Oct 21 2020

  Als je iets bestelt bij Coolblue, moet je minimaal één keer lachen tijdens het bestelproces. Het bedrijf maakt subtiele grapjes en die bevallen mij. Bovendien speelt de bedrijfsvoering (bijvoorbeeld met gratis bezorging in de avond) in op de vraag van veel consumenten. Al tijden vind ik Coolblue een slimme speler op de online markt. En dat mogen ze wel 's weten ook!

 • #22 - Poëtische Podcast

  Oct 14 2020

  Ongesigneerd. Een podcast van Tjitske Mussche en Laura Stek. Ik heb de podcast 'gebingeluisterd'. Of binge geluisterd. Alle afleveringen in één keer achter elkaar door geluisterd dus. Een mooie, kunstige, bijna poëtische podcast over design dat iedereen om zich heen ziet. Verrassende, grappige, kneuterige verhalen over een klimiglo, een vibrator of een lantaarnpaal. Complimenten voor de makers!

 • #21 - Schitterend Secrid

  Oct 07 2020

  Portemonnee? Nee, veel te ouderwets. Hippe Nederlanders dragen een Secrid in de zak (of als ze extreem hip zijn, betalen ze met hun telefoon). Secrid is een Nederlands bedrijf dat een alternatieve portemonnee heeft ontworpen. Een mooie, compacte uitvinding in allerlei soorten en maten. Ik hoef nu nooit meer met een bult van een portemonnee in m'n broekzak de deur uit. En dat bevalt mij. Complimenten!

 • #20 - Crazy Corendon

  Sep 30 2020

  Je hebt bazen die gewaardeerd worden door hun medewerkers, je hebt angstaanjagende bazen, je hebt strategische bazen. Maar bij Corendon zou ik de baas willen bestempelen als waaghals. Atilay Uslu lult niet te lang, hij doet. Die man grijpt de koe bij de hoorns. Hij onderneemt en dat bevalt mij. Complimenten!

 • #19 - Amazing Amon

  Sep 23 2020

  Amon. In de Eindhovense volksmond bekend als 'die shoarmazaak naast De Hoek op Stratumseind'. Maar daar doe je deze snackhemel tekort mee. Shoarma, kebab, lahmacun, frikandellen, pizza, bamischijven, pita's kaas. Je kunt het allemaal krijgen, op elk gewenst tijdstip en in het bijzonder midden in de nacht. Altijd van hoge kwaliteit, maar vooral met liefde bereid. Schitterend.

 • #18 - Astronomisch Ass(t)en

  Sep 16 2020

  Assen. Of Asten. Of nee toch Assen is een mooie, idyllische gemeente. De hoofdstad van Drenthe heeft mijn hart gestolen na mijn eerste bezoek aan de stad. En het VVV-kantoor moet daarvan op de hoogte worden gebracht. Dat loopt alleen een beetje in de soep...

 • #17 - Chic Chidoz

  Sep 09 2020

  Mexicaans eten heeft z'n sporen in Nederland wel verdiend. Maar een goede Mexicaanse maaltijd voorschotelen is niet voor elke horecagelegenheid weggelegd. Als je goed Mexicaans eten zoekt, ga dan naar Chidoz. Een landelijk concept dat in elke grote stad vestigingen heeft. Ik ben fan!

 • #16 - Retegoed Red Band

  Sep 02 2020

  Als kind heeft de reclame van Red Band nogal wat indruk op mij gemaakt. Zo'n gek stemmetje en altijd die tekst 'Red Band, als je voor pret bent'. Maar het snoepgoed van dit merk is oprecht áltijd lekker. Er bestaan weinig merken die zo consistent kwaliteit leveren. Alle liefde dus voor Red Band.

 • #15 - Zwoele Zomertuin

  Aug 25 2020

  Voetjes in het zand aan het water, dichtbij het centrum van Eindhoven. Dat kan. Stadsoase De Zomertuin is een schitterende, nieuwe horecagelegenheid waar ik me deze zomer graag begeef. Trek open die pils, serveer een bucket, bestel nacho's en maak er wat mij betreft een permanent concept van. De stad is weer een mooie plek rijker.

 • #14 - Tomeloze Toiletvoorziening

  Aug 19 2020

  Op festivals stikt het van de toiletten. Dixies, plaskruizen, mobiele units, pisbakken, allemaal in grote hoeveelheden aanwezig. Vaak zijn ze nog voorzien van stromend water ook. De logistiek die daarachter schuilgaat is van ongekende proporties. En in mijn beleving is er één bedrijf dat bijzonder vaak verantwoordelijk is voor de toiletvoorziening op festivals: Antonis Verhuur.

 • #13 - Coole Colruyt

  Aug 12 2020

  Door de rauwe, magazijn-achtige uitstraling en de grote, niet gespiegelde schappen, lijkt deze winkel op het eerste gezicht goedkoop. Maar neem bijvoorbeeld de vergemakkelijkte besturing van de winkelwagens middels een vijfde wiel of de aanwezigheid van een vinoloog. Zodra je wat verder kijkt dan je neus lang is, verschijnt er een ingenieus staaltje supermarktconcept. Complimenten aan Colruyt.

 • #12 - Degelijke Deelauto

  Aug 05 2020

  Amber Drive verhuurt deelauto's. Elektrische deelauto's. BMW i3's om precies te zijn. Zeer comfortabele wagentjes tegen een scherpe prijs. Een geschikt alternatief voor de trein én een authentiek Eindhovens bedrijf! Bellen maar...

 • #11 - Ingenieus ING

  Jul 29 2020

  Random reader? Nooit van gehoord. Bij ING werkt alles via de app. En als ik zeg 'werkt', dan bedoel ik ook 'werkt'. Het werkt. Altijd. En dat is geweldig. Ik ben al jaren tevreden klant en dat mogen ze weten ook. 

 • #10 - Gouden Goudvis

  Jul 21 2020

  Ik heb een goudvis: Kees. Kees is zeven (!!!) jaar oud. Vaste luisteraar Esther geeft mij Kees (& Ruud) cadeau als ik twintig ben en in Tilburg op kamers woon (R.I.P. Ruud). Kees is na zeven jaar nog altijd springlevend. Zijn maaltijd is elke dag weer het hoogtepunt van de dag. Kees heeft ook niets anders nodig om gelukkig te zijn. Ja, zijn Spongebob-rekwisiet, daar is 'ie ook over te spreken. Tijd voor een compliment aan de dierenwinkel waar Kees vandaan komt.

 • #9 - Verrukkelijk Valkenburg

  Jul 14 2020

  Wie denkt dat Nederland zo plat is als een biljartlaken heeft het mis. Neem een willekeurig voertuig naar Zuid-Limburg, stap op een racefiets of een ander willekeurig vervoersmiddel en ontdek de Limburgse heuvels. Vakantiegevoel gegarandeerd. Schitterend!

 • #8 - Magistrale Muzikant

  Jul 08 2020

  Soms dan stuit je via Spotify op een artiest van wie je eerder hebt gehoord. Dat had ik bij Tim Dawn. Zijn kneiter van een hit Walking On A Wire belandde in mijn Discover Weekly. Mooie muziek, telefoonnummer in het archief, bellen maar!

 • #7 - Ongelooflijke Oordoppen

  Jul 01 2020

  Op een festival of in een kroeg kan ik niet meer zonder deze doppen. Ik draag ze altijd bij me, voor het geval een avond toevallig escaleert in een helse stapavond met veel decibellen. Party plugs van Alpine hebben m'n oren gered en dat verdient waardering.

 • #6 - Positieve Postorderbedrijfsvoering

  Jun 24 2020

  PostNL verstuurt acht miljoen (!!!) poststukken per dag. Elke dag dus. Acht miljoen. 8. Miljoen. Dat ik mijn pakketje vaak na één werkdag in huis heb, mag een klein wonder heten. Dat verdient waardering.

 • #5 - Wereldse Warung

  Jun 17 2020

  Eten bestellen, daar ben ik slecht in. Of althans: ik ben slecht in eten kiezen. Ik lust alles en vind veel lekker. Ik laat dus graag keuzes maken. Bij het Indische tentje van Warung Ventje in Eindhoven maakten ze een uitstekende keuze. Tijd voor liefde.

 • #4 - Dubbelzoute Dobbelstenen

  Jun 10 2020

  Van snoepzakken krijg ik bodemdrang. Die zakken moeten leeg. Maar ik heb nu een snoepje gevonden dat geen bodemdrang veroorzaakt. Dubbelzoute Dobbelstenen van Klene (suikervrij). Lekker snoepje waar je niet direct moddervet van wordt. Een compliment waard.

 • #3 - Prijkend Porthos

  Jun 04 2020

  In het Eindhovense Woensel staat een flat. Een woontoren van pak 'm beet honderd meter hoog. Het baken van Woensel en onderdeel van 'de drie musketiers'. Een schitterend gebouw. De bedenker verdient liefde.

 • #2 - Super Subway

  May 27 2020

  In de Subway in Winkelcentrum WoensXL in Eindhoven word ik zeer vriendelijk geholpen. Jo, de medewerker van dienst, neemt alle tijd om mijn broodje zorgvuldig te beleggen met de gewenste ingrediënten. Tijd voor een compliment!

 • #1 - Hybride Hijskraan

  May 20 2020

  De eerste hybride hijskraan ter wereld is in het nieuws. Een CO2-neutrale stalen constructie, ontworpen door Spierings Mobile Cranes. Ik ben onder de indruk van deze Brabantse uitvinding. Tijd voor het eerste compliment.

 • Trailer - Het Compliment

  May 19 2020

  We klagen veel. Ontevredenheid is zo'n beetje de enige verbindende factor geworden die dit land nog kent. Daar ben ik, de maker van deze podcast, niet van gediend. Want Nederland is een geweldig land. Ik leef hier een gelukkig bestaan en er zijn ontelbaar veel plekken op de wereld waar het een stuk slechter toeven is. Welkom bij Het Compliment: het geluid tegen klagen.