PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Het Mag Gezegd Worden

3 mannen. 3 meningen. 1 conversatie. 1 Podcast In "Het Mag Gezegd Worden" geven 3 witte hetero mannen hun mening alsof ernaar gevraagd werd. We sleuren je mee op zoektocht naar de vrije meningsuiting. We zoeken de grens op van wat gezegd mag worden en wat niet. Maar we doen vooral onnozel. “Het Mag Gezegd Worden” is een productie van Sander Cuypers, Beau Kempeneer en Pavlo Tymofyeyev opgenomen vanuit het repetitiekot van JC Castelhof in Dilbeek.

Afleveringen

 • #77 Scientology

  Feb 19 2021

  Omdat de mainstream ook maar dat is, maar vooral omdat Pavlo zich afvroeg welke we zouden kiezen, hebben we elk wat onderzoek gedaan naar een 'niche' religie. We hebben het over religie of geloof waarvan de exacte werking ervan, naar ons gevoel, niet algemeen geweten is. We hebben er een reeks van gemaakt en het is deze keer is het aan Scientology. 

 • #76 Voodoo

  Feb 05 2021

  Omdat de mainstream ook maar dat is, maar vooral omdat Pavlo zich afvroeg welke we zouden kiezen, hebben we elk wat onderzoek gedaan naar een 'niche' religie. We hebben het over religie of geloof waarvan de exacte werking ervan, naar ons gevoel, niet algemeen geweten is. We hebben er een reeks van gemaakt en we beginnen met Voodoo.

 • #75 Alles Kapot! Part 2: Het Schrijfproces ft. Anton Van Dyck

  Jan 22 2021

  Hallo? Anton Van Dyck bleeft bij ons hangen om te praten over de stappen die hij ondernam om zijn boek gepubliceerd te krijgen. Voornamelijk omdat we vonden dat vorige aflevering wat lang aan het worden was. Want die Anton kan het wel goed uitleggen!  Groetjes!

 • #74 Alles Kapot! ft. Anton Van Dyck

  Jan 08 2021

  De eerste officiële lobbyist van België, Anton Van Dyck schreef Alles Kapot!, een essay over identiteit, hoe het te definiëren en hoe we het kunnen aanwenden op vlak van beleid. De bestorming van het Capitool in Washington toont opnieuw aan dat een gecontroleerde politieke agenda kan leiden tot een losgeslagen crisis.  Hoe antifragiliteit, Bart De Wever en 3 fazanten in dit plaatje passen, hoor je in onderstaande aflevering. Na het luisteren van deze aflevering weet je over wat het boek gaa...more

 • #73 Eindejaarsspecial 2020

  Jan 01 2021

  De tijd is aangebroken om zielig allemaal apart onze kop in te drinken terwijl we in ons eigen kot aftellen om 2020 eindelijk achter ons te laten en met schrik te kijken naar wattefak 2021 weeral zal meebrengen. We doen het een beetje anders dan vorig jaar. Ook al doen we hetzelfde als vorig jaar.  In de plaats van onze content te recyclen in 3 aparte afleveringen, zodat we 6 weken goed zitten, foempen we ze nu in 1 grote kerstspecial.  Dat is mooi, want dan kan je veel langer naar het...more

 • #72 Post-Corona Dreams

  Dec 18 2020

  In deze aflevering stellen we onszelf bloot en praten we over wat we missen tijdens de lockdown. Of om het op een positieve manier te verwoorden, waar we naar uitkijken eens die hele crisis gedaan is. Veel plezier xoxo

 • #71 Verwachtingen ft. Nico

  Dec 04 2020

  Deze week hebben we het over verwachtingen. Hoe heeft het een impact op je leven. Je zit met persoonlijke verwachtingen, maar ook verwachtingen van anderen. In hoeverre bepaalt het je geluk en hoe kan je juiste verwachtingen scheppen?  Nico is er weer bij omdat dat goed uitkwam met ons opnameschema en veel kwijt kan over dit onderwerp.

 • #70 Proefperiode ft. Nico

  Nov 20 2020

  Het is tijd om aan schaamteloze zelfpromotie te doen. Ik heb namelijk het Sander Podcastmatic Universe uitgebreid met een nieuw concept, genaamd Proefperiode. Dit doe ik samen met Nico Esposito, ook aanwezig in de aflevering. Heb je nood aan een podcast waar we praten over gezondheid, wetenschappelijk onderzoek en onze eigen ervaringen met het thema, dan ben je bij Proefperiode aan het juiste adres. Wij bespreken het doel van de podcast, hoe het er achter de schermen aan toe gaat en verklappen w...more

 • #69 Naaktfoto's & De Nieuwe Man ft. Nathalie

  Nov 06 2020

  In deze toepasselijke 69e aflevering (nice), spreken Sander, Pavlo en Nathalie over vanalle zaken die een paar weken actueel waren. We bespreken ook meer actuele zaken zoals het in twijfel trekken van full time werken, DungeonMaster Andrew en het kuisen van witte oppervlakten. Groetjes thuis hé! 

 • #68 Schooljaar 2020-2021 ft. Nathalie

  Oct 23 2020

  We kijken met Nathalie of we onze plannen van vorig jaar doorgevoerd hebben. Misschien kijken we wel naar wat er dit jaar aankomt. Kom je enkel te weten door te luisteren! yuuuyuuyuyuuuu

 • #67 We zijn 2 jaar bezig ft. Nathalie

  Oct 09 2020

  Deze keer nam Nathalie de intro helemaal over: Het is opnieuw tijd dat jullie elkaar schouderklopjes geven want jullie zijn twee jaar bezig.  Mooi zo! Dat betekent dat het opnieuw tijd is voor de verjaardagsquiz waarin ik jullie kennis test over jullie eigen zever die jullie het afgelopen jaar verkondigd hebben op de podcast. 

 • VTU #23 Nicky Van Rossem - De Olympische Backstage Tijdens Corona

  Jun 09 2020

  Vandaag belde ik met Nicky Van Rossem. Nicky is Athlete Pathway Manager bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (oftewel het BOIC). Ik vraag haar wat haar job inhoudt en hoe ze achter de schermen omgaan met de Corona Crisis en welke impact dit heeft op de aankomende Olympische Spelen in Tokyo.

 • VTU #22 Sara Vermeulen - Route 2030

  Jun 01 2020

  Vandaag belde ik met Sara Vermeulen. Sara is Sustainability Coach bij Route 2030. Ze begeleidt bedrijven bij het bepalen en doorvoeren van een duurzaamheidsbeleid. Ik vroeg haar hoe ze exact te werk gaat en of Corona geen roet in het eten gooit.

 • VTU #21 Pavlo Tymofyeyev - Logistics Officer

  May 25 2020

  Vandaag belde ik met Pavlo Tymofyeyev. Diegenen die naar Het Mag Gezegd Worden geluisterd hebben, kennen hem natuurlijk als 1 van de 3 blanke hetero mannen met een mening alsof iemand ernaar gevraagd heeft, net als ik. Pavlo is logistics officer bij Whirlpool. Wat dat exact betekent en welke logistieke moeilijkheden de crisis met zich meebrengt, hoor je in deze aflevering.

 • VTU #20 Marc Vossen - Radio (CEO van de NGroup)

  May 18 2020

  Vandaag belde ik met Marc Vossen. Marc is CEO van de NGroup (Nostalgie, NRJ, NRJ Hit TV and Chérie Belgium). Hij was de geschikte persoon om te vragen welke rol de radio speelt in deze periode en hoe dat zal evolueren.

 • VTU #19 Erwin Ghekiere - Reizen

  May 15 2020

  Vandaag belde ik met Erwin Ghekiere. Erwin is mede-zaakvoerder van Chili & Pepper Travel Experts Dilbeek.  Ik vroeg hem welke impact de reissector ondergaat en waar we dit jaar nog naartoe zullen kunnen.

 • VTU #18 Swa Devos - Horeca en Padel

  May 13 2020

  Vandaag belde ik met Swa Devos. Swa is de patron van De Living en De Zaal, maar is druk in de weer een padelclub genaamd in.TERNATional op te starten. Ik vroeg hem hoe hij de crisis als cafébaas ervaart en wat voor nieuwigheden hij voor ons in petto heeft.

 • VTU #17 Charlotte Walravens - Child Focus

  May 11 2020

  Vandaag belde ik met Charlotte Walravens. Charlotte werkt bij Child Focus. Ik vroeg haar hoe zij haar werk kan voortzetten, hoe de lockdown de inhoud van haar job beïnvloedt en of we een stijging zien van de cases die ze binnenkrijgen. 

 • VTU #16 Anton Van Dyck - De Belboom

  May 01 2020

  Vandaag belde ik met Anton Van Dyck. Anton werkt bij de koepel van vrijzinnige humanistische verenigingen van Vlaanderen, deMens.nu. Zij zetten het initiatief ‘De Belboom’ op poten. Hoe het werkt en wat het doel is, hoor je in deze aflevering. Meer informatie kan je vinden op https://demens.nu/de-belboom/

 • VTU #15 Aaron Gorsen - Gofon Online Uitvaarten

  Apr 29 2020

  Vandaag belde ik met Aaron Gorsen. Aaron is de oprichter van Gofon online Funerals. Ik vroeg hem naar de huidige maatregelen met betrekking tot begrafenissen tijdens de quarantaine, hoe een uitvaart online te regelen valt en waarom de digitalisatie in deze sector zo moeizaam verloopt.

 • VTU #14 Sarah Provost - Wetenschapper

  Apr 27 2020

  Vandaag belde ik met Sarah Provost. Sarah is onderzoeker aan het labo van Molecular Biology of Leukemia aan het VIB. Ik kon bij haar terecht voor een kijk op de situatie vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Ik onthou vooral het woord 'tsjoepen'.

 • VTU #13 Iris De Mol - Woonzorgcentra

  Apr 24 2020

  Vandaag belde ik met Iris De Mol. Iris werkt bij het VVSG als stafmedewerker ouderenbeleid.  Ik vroeg haar hoe de woonzorgcentra met de Corona crisis omgaan en welke dilemma’s dat met zich mee brengt.

 • VTU #12 Pascal De Bolle - Autospecialist

  Apr 22 2020

  Vandaag belde ik met Pascal De Bolle. Pascal werkt bij Mazda de Bolle By MX motors. Wij bespreken de gevaren van onze voertuigen lang stil te laten staan en welke trends er na het versoepelen van de maatregelen dreigen te voor te komen.

 • VTU #11 Serge Roelens - Politiecommissaris

  Apr 20 2020

  Vandaag belde ik met Serge Roelens. Serge is commissaris in de streek van het Pajottenland.  Hij was de geschikte persoon om te vragen hoe ons politiecorps zich aanpast in deze crisis en hoe ze de opgelegde maatregelen opvolgen.

 • VTU #10 Nathalie Czestochowski - Advocaat

  Apr 17 2020

  Vandaag belde ik met Nathalie Czestochowski, de trouwe luisteraar kent haar nog wel van de verjaardagsafleveringen van Het Mag Gezegd Worden. Nathalie is advocaat. Dat maakt haar de uitgelezen persoon om mijn vragen over de werking van de rechtbank, de gasboetes voor buiten te komen in deze periode en wat extra juridische vragen te stellen.

 • VTU #9 Senne Aelbrecht - Diëtist

  Apr 15 2020

  Vandaag belde ik met Senne Aelbrecht Senne is niet alleen Diëtist, hij is ook coach bij Sano Personal Training.  Ik vroeg hem op welke manier hij zijn werk voortzet, welke valkuilen de lockdown met zich meebrengt op vlak van voeding en hoe we onszelf kunnen tegenhouden om ons vol te proppen.

 • VTU #8 Yens Sergooris - Speelpleinonline.net

  Apr 13 2020

  Vandaag belde ik met Yens Sergooris Yens werkt bij Team Jongeren van Gemeente Dilbeek, waar hij gewoonlijk de jongerenwerking ondersteunt. Yens gaf mee vorm aan speelpleinonline.net een manier waarop jongeren alsnog van hun paasvakantie kunnen genieten.  Ik vroeg hem hoe dat nu in zijn werk gaat

 • VTU #7 Tim De Neve - Journalist

  Apr 10 2020

  Vandaag belde ik met Tim De Neve Tim is journalist bij Bruzz en Belga. Ik vroeg hem hoe hij de lockdown beleeft, hoe hij zich beschermt tegen fake news en hoe wij onszelf kunnen beschermen en hoe hij de balans tussen sensatie en feitelijk nieuws bewaart.  Hij vertelde ook zijn algemene visie op de journalistiek.

 • VTU #6 Bram Vermeersch - UZ Brussel Foundation

  Apr 08 2020

  Vandaag belde ik met Bram Vermeersch. Bram is fondsenwerver bij de UZ Brussel Foundation, een organisatie die onder andere fondsen inzamelt voor het UZ Brussel om zo mooie initiatieven binnen het UZ Brussel mogelijk te maken.  Ik heb gevraagd hoe zij werken in deze tijden van Corona. Wil jij weten hoe je kan helpen? Bezoek dan: www.uzbrussel.be/samentegencorona

 • VTU #5 Charlotte Schauwers - Vast In Mexico?

  Apr 06 2020

  Vandaag belde ik met Charlotte Schauwers. Charlotte was eind maart op vakantie in Mexico met een vriendin toen ze hoorden dat hun vlucht gecancelled werd. Ze is teruggeraakt, maar hoe dat gebeurd is, hoor je in deze aflevering.

 • VTU #4 Annelies De Troyer - Psychologe

  Apr 03 2020

  Vandaag belde ik met Annelies De Troyer. Annelies is psychologe, een beroep waarbij ze, zeker nu, mensen kan helpen om te gaan met deze situatie. Ik vroeg haar hoe ze haar werk verderzet, of ze tips heeft hoe we onszelf kunnen beschermen tegen negatieve gevoelens en hoe je nu een psycholoog vindt die bij jou past.

 • VTU #3 Andrew De Prest - Jackbox.tv

  Apr 01 2020

  Vandaag belde ik met Andrew De Prest.  Andrew heeft een manier gevonden om de verveling tijdens de lockdown te verlichten. Hij host met Jackbox namelijk spelletjesavonden voor hem en zijn vrienden. Het leek me interessant hem eens te vragen hoe dat exact in zijn werk gaat.

 • VTU #2 Mauro Vanheuverzwyn - Sportcoach

  Mar 30 2020

  Vandaag belde ik met Mauro Vanheuverzwyn.  Mauro is sport sportcoach, een beroep dat gewoonlijk draait om mensen in dezelfde ruimte te laten afzien en bloed zweet en tranen te converteren in spieren en een betere conditie. Ik vroeg hem hoe hij zijn werk verderzet en of hij tips heeft om in beweging te blijven nu de sportcentra gesloten zijn.

 • VTU #1 Jens Ponnet - Verpleger

  Mar 30 2020

  Vandaag belde ik met Jens Ponnet. Jens is verpleger aan het AZ Sint Lukas ziekenhuis in Gent. Normaal gesproken werkt hij op de dienst oncologie. Maar voorlopig werd deze omgevormd naar een Corona-Afdeling. Ik vroeg hem hoe het daar nu allemaal aan toe gaat.

 • Van Thuis Uit Trailer

  Mar 28 2020

  "Het Mag Gezegd Worden", wordt tijdens de lockdown omgevormd naar "Van Thuis Uit". Ik bel 3x per week mensen op om hun perspectief op de zaken te bespreken. Dit is het uitgelezen moment om wat spreekwoordelijke harten onder elkaars riemen te steken. Het is de bedoeling om het positieve te benadrukken en de opportuniteiten die deze tijden met zich mee brengen, op te sporen. In het slechtste geval kan je hiernaar luisteren om je wat bezig te houden. De eerste afleveringen droppen op maandag 30 maa...more

 • #66 Het Leven Van Een 11-Jarige ft. Noah

  Mar 20 2020

  We denken allemaal wel dat we ongeveer weten hoe de wereld in elkaar zit. Hier komen we achter door ervaringen en gebeurtenissen doorheen ons leven, waarna we conclusies trekken waarvan we denken dat ze het meest juist zijn. Af en toe kan het geen kwaad om eens terug te blikken. Wanneer we kijken naar hoe we de wereld vroeger zagen, kunnen we dan wel vast stellen dat al onze conclusies de juiste zijn geweest? Om die reden en om eens plezier te maken met Beau’s half-broertje, hebben we Noah uitge...more

 • #65 Youth At Risk

  Mar 06 2020

  De VZW Youth At Risk helpt moeilijke jongeren terug op het rechte pad. Beau zal als vrijwillige coach één jongere begeleiden doorheen de komende 9 maanden. Hij vertelt over de doelen van de organisatie, de verschillende trajecten en zijn ervaring ermee.

 • #64 Het Leven Van Een Landmeter ft. Anton W

  Feb 21 2020

  Voor deze aflevering hebben we niemand minder dan Landmeter Anton W uitgenodigd. Deze man zal ons het reilen en zeilen van zijn werk bij De Nul uitleggen, maar ons vooral helpen een gezellige tijd te beleven. We gaan het hebben over hoe zijn werk hem meeneemt naar het buitenland, baggeren en waarschijnlijk een heleboel ongerelateerde zaken, we zien wel hoe het loopt.

 • #63 Dungeons & Dragons: De Zoektocht Naar Kevin Part 3 ft. Andrew

  Feb 07 2020

  In dit 3e en laatste deel van onze Dungeon en Dragons special gaan 2 half-elven, 1 dwarf en 1 kerkermeester op zoek naar Kevin. Meer verklappen we niet! Luister dit episch verhaal zeker met een koptelefoon! Shoutout naar Tabletopaudio, Zapsplat en Syrinscape voor de aanvullende achtergrondgeluiden en -muziek!

 • #62 Dungeons & Dragons: De Zoektocht Naar Kevin Part 2 ft. Andrew

  Jan 24 2020

  In dit 2e deel (van de 3) van onze Dungeon en Dragons special gaan 2 half-elven, 1 dwarf en 1 kerkermeester op zoek naar Kevin. Meer verklappen we niet! Luister dit episch verhaal zeker met een koptelefoon! Shoutout naar Tabletopaudio, Zapsplat en Syrinscape voor de aanvullende achtergrondgeluiden en -muziek!

 • #61 Voorspellingen 2020

  Jan 10 2020

  Net zoals vorig jaar brengen we die gladde kopjes van ons bij elkaar en hangen we de Nostradamussen uit. Nostradama? Nostradamici? Wij brengen jullie de zaken waarvan wij denken dat ze zullen gebeuren in 2020.

 • #60 Terugblik op 2019

  Jan 03 2020

  2019 is net voorbij en 2020 is ingezet. Maar stonden we wel genoeg stil bij het afgelopen jaar? In deze aflevering overlopen we zaken die we merkwaardig vonden en/of zelf meemaakten. Tijdens ons geprietpraat, zullen we proberen het positieve in de zaken te zien. Het is namelijk belangrijk om te leren uit wat kut was. En laat dit ook de beste gelegenheid zijn om deze als extra aflevering uit te brengen. Jaja, je hoort het goed: uitzonderlijk zullen er terug 3 afleveringen wekelijks uitkomen, en d...more

 • #59 Nieuwjaars Resoluties 2020

  Dec 27 2019

  Het is nieuwjaar, of toch bijna. De tijd is aangebroken om onze rol als drankorgel te bevestigen en allemaal ongeveer op hetzelfde moment af te tellen om 2019 achter ons te laten en 2020 welkom te heten. Wat meteen het uitgelezen moment is om te reflecteren over wat we in 2019 meemaakten, en wat we in 2020 willen veranderen. Net zoals vorig jaar komen we daarom samen om het te hebben over onze voornemens van 2020.

 • #58 Dungeons & Dragons: De Zoektocht Naar Kevin Part 1 ft. Andrew

  Dec 14 2019

  In deze Dungeon en Dragons special gaan 2 half-elven, 1 dwarf en 1 kerkermeester op zoek naar Kevin. Meer verklappen we niet! Luister dit episch verhaal zeker met een koptelefoon!  Bedankt aan Denali Wrench en Jakomo dat we hun muziek mogen gebruiken!  Shoutout naar Tabletopaudio, Zapsplat en Syrinscape voor de aanvullende achtergrondgeluiden en -muziek! 

 • #57 Het Toilet Van Porter House ft. Henny

  Nov 29 2019

  Pavlo is ziekskes en we wensen hem veel beterschap. Beau is uitgegaan in Gent en wou daar graag over babbelen. Bij deze hebben we Hendrik gevraagd om ons te vervoegen voor een jampotje. Bij deze is het de uitgelezen kans om gezellig te keuvelen ende bij te kletsen onder ons 3. Maak het je maar lekker knus. Hier komt ie dan, veel luisterplezier.

 • #56 Japan En Omstreken ft. Nico

  Nov 15 2019

  Nico reisde een 6-tal weken doorheen Japan en omstreken. En dat moederziel alleen. Wij bespreken deze week wat hem in godsnaam bezielde en hoe zijn ervaring was. Doe dus een comfortabele kimono of Yukata aan, zet je op je tatami en wordt helemaal zen. Zo, bij deze zijn alle stereotypes eruit. Want hier gaan we. Veel luisterplezier.

 • #55 Griezelverhalen Voor Millenials ft. Anton VD

  Oct 31 2019

  LUISTER DEZE AFLEVERING MET EEN KOPTELEFOON VOOR DE ULTIEME ERVARING Wij vertellen jou deze week de meest gruwelijke griezelverhalen voor millenials. Disclaimer: Elk van deze verhalen is waargebeurd. De beste manier om deze podcast te luisteren is in het donker, helemaal alleen in je bedje, bij voorkeur terwijl het regent. Doe maar al die lampjes uit, leg je veilig onder de dekentjes en griezel lekker mee. Maar kom niet klagen als je niet kan slapen vanavond.

 • #54 De Zeiklijn ft. Elio

  Oct 18 2019

  Met dat ons uitzendschema tweewekelijks is geworden, zit onze planning voor dit jaar al vol. Met dat we vorig jaar slechts één sponsor gestrikt hebben, wilden wij hem uitnodigen om hem te bedanken. Hij heeft een enorm aantal titels op zijn palmares, heeft flink wat verwezenlijkt in zijn professionele leven, maar de kans is groot dat we het daar bijlange niet over gaan hebben. Wij zullen het deze week waarschijnlijk hebben over ‘druk druk druk’ ‘geen tijd geen pc’  en ‘ons zwaar leven, neen ...more

 • #53 Schooljaar 19-20 ft. Nathalie

  Oct 04 2019

  Warning: We posten vanaf deze aflevering tweewekelijks in plaats van wekelijks. Zo houden we het allemaal wat doenbaarder. In deze aflevering bespreken we wat we graag willen zien gebeuren op Het Mag Gezegd Worden in het schooljaar van 2019-2020. 

 • #52 We zijn 1 jaar bezig ft. Nathalie

  Sep 27 2019

  We zijn 1 jaar bezig! Exact 52 afleveringen. Dat betekent een aflevering per week! En dat hebben we flink volgehouden. Het was niet altijd even makkelijk, maar we hebben het doorstaan! Om dat te vieren hebben we Nathalie uitgenodigd! Nathalie was er al bij van in het begin als een echte OG, ze heeft zelfs geluisterd en feedback gegeven naar de pilootafleveringen die we opgenomen hebben. Deze week blikken we met haar terug naar het afgelopen jaar. Ze gaat ons quizzen op zaken die we gezegd hebben...more

 • #51 Crossroads Pt. 2

  Sep 20 2019

  Vorige week hadden we het over tweesprongen van het lot en welke we al gemaakt hebben. Deze aflevering bespreken we tips & tricks om beslissingen te maken. Na deze aflevering zijn we exact 1 jaar bezig! Volgende keer wordt het feestelijk gezellig!

 • #50 Crossroads Pt. 1

  Sep 13 2019

  Deze week hebben we het over een zware. We maken allemaal dagdagelijks kleine keuzes, die zowel kleine als grote als directe en indirecte repercussies hebben. Maar wat als we met onze spreekwoordelijke neus voor een belangrijke keuze staan. Wij hebben het deze week over zulke evenementen. Tweesprongen van het lot als het ware. Welke hebben we al meegemaakt, wat zijn de manieren om ermee om te gaan en bestaat er iets als ideaal handelen in dit soort situaties? Ook kijken we naar de tweesprongen w...more

 • #49 Pavlo Far From Home

  Sep 06 2019

  Dit is weer zo’n spreekwoordelijke jam. We hebben het weer over alledaagse zaken. Zo’n dingetjes die we meemaakten of die we opmerkelijk vonden. Dingetjes zoals: Pavlo's Rome-reisje, Crisismanagement, Drugs op Festivals en heel even over Spider-man. 

 • #48 1 September

  Aug 30 2019

  Het is zover, de dag die voor de meeste kinderen steeds te vroeg komt. De dag die het starten van het nieuwe schooljaar aankondigt en zo bij de schoolgaanden onder ons een evengrote maatstaf van de verlopen tijd is, als nieuwjaar. We hebben het over niets minder dan, de 1e september. Moet jij al gruwelen als je het hoort? Of laat het je helemaal koud? Voor sommigen onder ons is het dan weer waarlijk een heuglijk en vreugdevolle dag omdat het de dag is dat ze eindelijk terug wat van hun kinderen...more

 • #47 Relaxen

  Aug 23 2019

  Warning: Voor maximum gezelligheid: Luister deze aflevering met koptelefoon! Deze week gaan we het over relaxen hebben en geen beter moment om even een rustig muziekje op te zetten, ons in de zetel van Pavlo te leggen met onze micro’s en het op het gemak te doen. Deze sappige nummertjes zijn trouwens zwaar gecureerd. Geniet ervan. Deze week is er eentje voor die stresskippen onder jullie. Heb je nu problemen met ontspannen of lijkt het je leuk erover te horen. Dan ben je hier aan het juiste adre...more

 • #46 Beau Zkt Lief ft. Mauro

  Aug 16 2019

  We onderbreken ons gewoonlijk format voor een aflevering van algemeen maatschappelijk belang. Want waar draait het leven tenslotte om? De liefde natuurlijk! En die gaan we deze aflevering behandelen! Maak je klaar voor de beste gameshow die je ooit gehoord hebt: Beau Zkt Lief!

 • #45 Influencers

  Aug 09 2019

  Omdat wij zo dankbaar zijn voor onze vele fans, omdat wij eerlijke content produceren om jullie leven te beteren, omdat wij niet kunnen wachten tot bedrijven met ons willen samenwerken, hebben we het deze week over onszelf, maar dan in een iets breder perspectief. Deze week gaat het over: Influencers. Wat is dit fenomeen. Waar komen ze vandaan. Wat drijft hen? En hoe zit de kat exact in de mouw en hoe zit de apenstaart in de a?

 • #44 Beau's Fietstochtje

  Aug 02 2019

  Dit is weer zo’n spreekwoordelijke jam. We hebben het weer over alledaagse zaken. Zo’n dingetjes die we meemaakten of die we opmerkelijk vonden. Dit bereiden we apart voor, zonder het aan elkaar te vertellen met als reden ons wat te oefenen in improviseren en het vormen van replieken. Wij gaan het hebben over Beau zijn fietsritje en goede doelen. Neem eventueel een dekentje, brand een kaarsje, doe de lamellen toe en zet je comfortabel neer. Het belooft gezellig te worden. 

 • #43 Area 51

  Jul 26 2019

  Dit is weer zo’n spreekwoordelijke jam. We hebben het weer over alledaagse zaken. Zo’n dingetjes die we meemaakten of die we opmerkelijk vonden. Dit bereiden we apart voor, zonder het aan elkaar te vertellen met als reden ons wat te oefenen in improviseren en het vormen van replieken. Wij gaan het hebben over Area 51, Een kortfilm, het rechtssysteem in Spanje en op het einde over Spiderman Far From home.

 • #42 Het Vijverfestival: The Sequel Feat. Teps

  Jul 19 2019

  In aflevering 34 bespraken we het reilen en zeilen van het populaire, gratis en Dilbeekse festival “het Vijverfestival”, met Teps.  Toeval wil nu, dat het Vijverfestival gepasseerd is, en Teps, tevens vader van Anders en Kirsten, graag weer even bij ons wou komen zitten om terug te blikken op deze prachtige dag.

 • #41 Geld Sparen

  Jul 12 2019

  Deze aflevering is er eentje voor de gieren onder ons. Of je nu graag een centje spaart, of gewoon eens zou willen stilstaan bij wat je uitgeeft, bij deze aflevering ben je bij het juiste adres. We hebben het deze week namelijk over manieren om geld uit te sparen. Je kan het zo zotjes niet bedenken, ongelofelijk. Deze week komt de input ook van buitenaf. Maar daarvoor zal je moeten afwachten! 

 • #40 VestiFail

  Jul 05 2019

   Deze week gaan we weer lekker losjes doen. We hebben het over zo een spreekwoordelijke jam. We hebben het over Vestiville, Werchter, de hittegolf en nog zo veel meer. Adem 3x diep in en uit, kom lekker tot rust en geniet van deze aflevering.

 • #39 Monogamie vs Polygamie

  Jun 27 2019

  Deze week bezoeken we de wondere wereld van de relationele thema's. We gaan het meer bepaald hebben over Monogamie, Polygamie en Polyamorie. En misschien wat extra vormen en afsplitsingen. We zien wel. Yolo. 

 • #38 The Roast of Ben Crabbé

  Jun 21 2019

   Deze week gaan we weer lekker losjes doen. We hebben het over Ben Crabbé, Gênante momentjes en Underdogs. Laat het bad maar vollopen. Doe wat kaarsjes aan en doe het licht uit. Want het gaat hier weer ongelofelijk gezellig worden. 

 • #37 Dit is een Cadeau

  Jun 14 2019

  Deze week hebben we het over cadeautjes. Je kent het wel, die kleine of grote aardigheidjes dat je anderen geeft om verschillende redenen. Of het nu gaat om vriendelijkheid, liefde, dankbaarheid of gewoon daarom, elke reden zou goed zijn. Wij hebben het over de miserie achter cadeau’s vinden, staan even stil bij hun oorsprong en vervloeken mogelijks de commercialisatie ervan die de hele maatschappij verziekt. Maar we zien wel, het wordt in ieder geval heel gezellig. 

 • #36 5/7

  Jun 07 2019

  Deze week gaan we weer losjes doen. We hebben het over zaken die we hebben meegemaakt of waarover we willen vertellen -hopelijk niet teveel dromen- en dan jammen we er wat op los. Zet u gerust een theetje, adem eens goed diep in en uit en zet u comfortabel, want het gaat hier weer gezellig worden. 

 • #35 Gamen

  May 31 2019

  Deze week praten we over een hobby. We hebben het over onze favoriete games en consoles. Wie weet bespreken we tussendoor wel de impact van videogames op de maatschappij. We zien wel hoe het loopt. Het wordt in ieder geval weer gezellig! 

 • #34 Het Vijverfestival ft. Teps

  May 24 2019

  Deze week hebben we weer te maken met zo’n gastspreker. Den Teps komt ons gezellig vervoegen om wat te keuvelen over het Vijverfestival. Hij zorgt namelijk voor de programmatie en zit al 7 jaar in de organisatie van het evenement. Wij kennen hem als de papa van Anders (en Kirsten), onze homie, maar ondertussen is hij wat figuurlijke papa van iedereen. We hopen wat exclusieve nieuwtjes uit hem te peuteren, maar we gaan het in ieder geval over het reilen en zeilen van het vijverfestival hebben &a...more

 • #33 Visioen = Droom?

  May 17 2019

   Dit is een soort van een Jam. Wij gaan onze opnamestructuur wat aanpassen. Afgezien van de Thema’s die we regelmatig behandelen. Gaan we ook een ander soort afleveringen opnemen en die ertussen gooien. De bedoeling is dat elk van ons wat zaken opschrijft of onthoudt over de afgelopen dagen en weken en zonder het aan de anderen te zeggen, praten we erover op de Podcast. Dit is om ons uit te dagen wat meer te leren inspelen en jammen met elkaar. Laat zeker weten of dit concept jou aanstaat o...more

 • #32 Endgame Review

  May 10 2019

  Wij hebben het gedaan. Wij zijn Avengers Endgame gaan kijken op de dag dat hij uitkwam. Het was geweldig. Of was het dat wel? Hoor hier een eerlijke review. SPOILER WARNING! Laten we er geen doekjes om winden. Als je hem nog niet gezien hebt: wij gaan alles vertellen. Je zal kapot gespoiled worden.  Ook blikken we terug naar de voorspellingen die we gemaakt hebben en in hoeverre we ernaast zaten. 

 • #31 Ultimata

  May 03 2019

  Vandaag nemen we even de tijd om te reflecteren over het leven. We hebben allemaal onze plannen en dromen en werken daar naartoe. Of we stellen het juist uit en doen niets.  Maar wat als we een ultimatum voorgeschoteld kregen? In hoeverre staan we werkelijk stil bij elke dag en bij de zaken die we elke dag doen en laten?  Hoe zou dat ons gedrag veranderen?  Wij zoeken -althans voor ons- een antwoord op de vraag ‘wat zou jij doen moest je nog 1 dag, 1 jaar of 100 jaar te leven he...more

 • #30 Private Conversation

  Apr 26 2019

  Het is tijd voor wat private conversaties. Peekaatjes als het ware want:  Beau is te laat. Veel te laat. Dus hebben Pavlo en ik besloten om een gezellig onderonsje te doen. Geen serieuze thema’s. Geen voorbereide diepgaande analyses. Gewoon wat bijkletsen. 

 • #29 Endgame Voorspellingen

  Apr 19 2019

  Mauro is er weer bij deze keer <3 Wij doen een gokje naar wat er zal gebeuren in de langverwachte, hoogst geanticipeerde Avengers Endgame. We bespreken wat theorieën, en kijken er vooral naar uit hem te zien op de dag van de release. 

 • #28 NBA-Playoffs

  Apr 12 2019

  Deze week hebben we het weer eens over iets helemaal anders. Het gaat hier over mensen die spelen met een bal. Voetbal zeg je? Nope, te mainstream. Het gaat hier over Basketball. De intensieve sport waar een heleboel boel lange mensen een bal door een hoepel proberen te pompen. We hebben het meer bepaald over de play-offs van de NBA. (Ook wel de National Basketball Association van Amerika.) We schetsen hoe het in elkaar zit, en we doen een gooi naar de ploegen waarvan wij denken dat ze de play-o...more

 • #27 Songwriting ft. Julien

  Apr 05 2019

  Wij waren nog niet klaar met Julien uit te vragen over zijn leven als muzikant. Daarbij komt nog eens dat Beau toevallig ook muzikant is. Bij deze is het dus het uitgekeken moment om de stembanden bij elkaar te leggen en te vragen hoe alles ineen zit. De rest, hoor je in deze aflevering!  Onze excuses voor het wegvallen van Pavlo zijn geluid in het eerste deel van de aflevering. Onze excuses voor deze podcast over het algemeen. 

 • #26 alcazar gringo

  Mar 29 2019

  Deze week zijn we vereerd dat we niemand minder dan Julien, alcazar gringo, Tanghe nog eens mogen verwelkomen op onze podcast. Jules speelt micro en gitaar bij JAKOMO en Denali Wrench en is een spilfiguur in het Brusselse muzieklabel: ET!KET records.  De reden dat we Julien vroegen om nog eens terug te komen -zie aflevering 8-, was dat we vonden dat we niet genoeg, diepgaande vragen hebben kunnen stellen. En dat we op dat vlak nog wat op onze honger zijn blijven zitten. Bij deze maken we da...more

 • #25 Complottheorieën

  Mar 22 2019

  Hitler leeft nog en zit samen met Elvis, Michael Jackson en de maandlanding te kaarten op een strand in de Caraïben.  Klikt het gek? Wij zijn met zen allen misleid. Het is een complot, een complot zeg ik u!  Wij hebben voor deze aflevering wat geinige/vieze en basic complottheorieën uitgezocht en gaan deze met jou delen. Luister flink mee! 

 • #24 Captain Marvel ft. Mauro

  Mar 15 2019

  Wij zijn gezellig met zijn allen Captain Marvel gaan zien in de Cinema en we gaan erover praten. Mauro doet gezellig mee! Raken we het eens met elkaar? Spoiler warning: Voor diegenen die luisteren, let op, wij gaan spoilers droppen. Heb je de film nog niet gezien, wacht dan misschien eventjes met luisteren. of niet. Doe wat je wil. 

 • #23 De Wim Hof Methode

  Mar 07 2019

  Deze week hebben we het over de Wim Hof Methode. Ook wel gekend als de Iceman! Hij heeft namelijk 26 wereldrecords neergezet en een methode ontwikkeld aan de hand van ademhalingstechnieken en blootstelling aan koude om je imuunsysteem te boosten.  Beau was geïnteresseerd en woonde een cursus/workshop bij. 

 • #22 Tips tegen onzekerheid ft. Iris

  Mar 01 2019

  Vorige afleveringen hadden we het over mannelijke en vrouwelijke onzekerheid. In deze brengen we beiden samen en komen we tot conclusies. Inclusief tips om onzekerheid tegen te gaan. Iris is er weer bij. Het is hier dan ook redelijk gezellig.  (Dit is deel 3 van de reeks over onzekerheid. De eerste 2 delen zijn afleveringen 20 en 21.)

 • #21 Vrouwelijke Onzekerheid ft. Iris

  Feb 22 2019

  Vorige aflevering ging het over mannelijke onzekerheid. Maar omdat we sjans hebben en Iris na vorige aflevering nog wou blijven, hebben we het deze keer over vrouwelijke onzekerheid. Op het einde brengen we misschien de 2 onderwerpen wel samen. We zien wel waar het uitkomt. (Dit is deel 2 van de reeks over onzekerheid. Het eerste deel is aflevering 20.)

 • #20 Mannelijke Onzekerheid ft. Iris

  Feb 15 2019

  Deze week is er weer sprake van zo een gastaflevering. We hebben Iris uitgenodigd om de andere kant van het spectrum eens aan het woord te laten.  We hebben het met haar over mannelijke onzekerheid. Wat is het? Waar komt het vandaan? En wat komt eruit voort? Zal dit een battle of the sexes worden. Of een gezellige dialoog. Luister flinkjes en ontdek het samen met ons mee! 

 • #19 Studentenjobs

  Feb 08 2019

   Stel je voor, je rangschikt lager dan een stagiair op het werk. Maar je brutoloon is wel praktisch je nettoloon.  Tijdens de zomermaanden, andere schoolvakanties, of los doorheen het jaar. We hebben het deze week over studentenjobs. Waar hebben we allen gewerkt terwijl we genoten van ons studentenstatuut? Wat hebben we daar allemaal meegemaakt? Je hoort het allemaal in deze aflevering. 

 • #18 Digital Detox

  Feb 01 2019

  We zijn weer zoals vanouds met 3! We hebben het deze week over een hippe term. Namelijk Digital Detox. Wat is het probleem exact? Hoe pak je zoiets aan en wat zijn onze ervaringen? Dat kom je helemaal te weten in deze aflevering. Luister gezellig mee, en veel plezier! 

 • #17 Caféverhalen ft. Henny - Part 2

  Jan 25 2019

  We pikken die spreekwoordelijke draad van vorige week weer op. Hendrik komt nog een aantal noemenswaardige gebeurtenissen van het Leuvense caféleven vertellen en leert ons hoe je het beste pintjes tapt. 

 • #16 Caféverhalen ft. Henny - Part 1

  Jan 18 2019

  We zijn blij om Hendrik te mogen verwelkomen bij Het Mag Gezegd Worden. Deze zit er al een tijdje aan te komen. Hendrik werkt al 5 en 9 maanden in de café scene van Leuven en tapt pintjes zoals niemand het kan.  Wij hebben het deze week over de meest merkwaardige verhalen die hij heeft meegemaakt.  

 • #15 Voorspellingen 2019

  Jan 11 2019

   2019 is ondertussen al weer even bezig. Alsnog brachten wij onze gladde kopjes bij elkaar om wat vooruit te kijken en zelfs enkele cheecky voorspellingen te doen. Wie weet komt er iets van uit, wie weet zitten we er compleet naast. Als we het onthouden, zullen we op het einde van het jaar eens kijken hoe accuraat we waren. 

 • #14 Terugblik op 2018

  Jan 04 2019

  2019, we zijn er geraakt. Hakken over de sloot, maar we zijn er geraakt. In deze aflevering blikken we terug op 2018. We hebben het over thema’s die ons aangaan, of over wat we zelf hebben meegemaakt. 

 • #13 Nieuwjaars Resoluties

  Dec 28 2018

  Het is nieuwjaar, de meesten van ons komen massaal samen om zich de kop in te drinken en de aankomst van 2019 te vieren. De meesten van ons stellen eveneens nieuwjaarsresoluties op om de eerste week van januari deze resoluut op te geven.  Wij hebben hetzelfde gedaan. Het resultaat hoor je in deze aflevering. 

 • #12 Jezus Christmas

  Dec 21 2018

  De tijd van samenkomen met vrienden en familie is weer aangebroken. De boom is versierd en de haard staat al aan. Jazeker het is Kerstmis. We praten over onze ervaringen met cadeautjes, onze kerst-tradities en tradities van over de hele wereld.

 • #11 Beau, ga in de hoek staan!

  Dec 13 2018

  We hebben het deze week over onze ervaringen met slapen en geven gratis praktische tips. We uiten onze teleurstelling over technologie. En Beau maakt matige moppen dus belandt hij meermaals in de hoek.

 • #10 So Sad

  Dec 06 2018

  Na veel moeite, hebben we een reden gevonden om ons bed uit te komen. Deze week hebben we het over Mentale Problemen bij jongeren en Rode Neuzen Dag.

 • #9 De Piloot (Bonus Aflevering)

  Nov 30 2018

  Door een samenloop van events hebben we deze week geen aflevering kunnen opnemen. Gelukkig planden wij om exclusief de officieuze allereerste Piloot die we ooit gemaakt hebben online te gooien! Helemaal exclusief door jouw boxen! Want wat voor een klootzakken zouden wij zijn om jullie geen vertier te gunnen?

 • #8 Live op XL air met ET!KET

  Nov 23 2018

  Vorige woensdag waren we helemaal live bij XL air, samen met Julien, Staf en Wout van ET!KET records. Voor diegenen onder jullie met een druk leven, pompen we de aflevering gewoon online! Na de voorstelling van de bands van ET!KET records, keuvelen we gezellig over muziek.

 • #7 We zitten met Beestjes!

  Nov 16 2018

  We vieren de terugkeer van het nieuwssegment. Verder zitten we alle drie met beestjes en bespreken we de pro’s en de contra’s van dit fenomeen. We eindigen de aflevering met een verrassing!

 • #6 Eentje is Geentje

  Nov 09 2018

  In den deze praten we over onze ervaringen omtrent stoppen met roken. We geven mee wat moeilijk was, wat hielp, en komen tot de conclusie dat eentje misschien geentje is? Om te weten waar het echt over ging, luister gerust de hele aflevering af.

 • #5 Hoe ist met uw Bompakket?

  Nov 01 2018

  We snijden veel onderwerpen aan omtrent privacy en we introduceren ons nieuw segment, het nieuwssegment. Voor de uitslag van de rook challenge, zal je nog een weekje moeten wachten.

 • #4 Fun Facts: Jehova en Oekraïne

  Oct 26 2018

  In deze aflevering vertelt Beau over zijn ontmoeting met getuigen van Jehova. Pavlo vertelt over zijn trip naar Oekraïne. Sander heeft vorige aflevering al genoeg over zichzelf verteld. We blikken ook voor- en achteruit op Halloween.

 • #3 Wij Stoppen Met Roken! Doe gerust mee!

  Oct 19 2018

  Om sociale druk als hefboom te gebruiken, kondigen we deze aflevering aan dat we alle drie zullen proberen stoppen met roken! 
Inclusief Tips & Tricks! Sander krijgt extra hipster punten want hij mag nog nauwelijks iets eten.

 • #2 Had Je 10 Miljoen

  Oct 12 2018

  De 2 grootste filosofen van de 21e eeuw, Samson en Gert, probeerden een antwoord te formuleren op de vraag “had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?”. Wij gaan aan de slag met hun inzichten.

 • #1 Eerste Aflevering

  Oct 03 2018

  In deze eerste aflevering praten we over Netflix, Reality TV, tattoos en zelfrijdende auto's.