PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Het Tussenuurtje

In Het Tussenuurtje gaan vier jongens aan de start van hun leven in gesprek over de meest uiteenlopende thema’s. Soms discussiërend, soms lachend en soms ruziënd komen ze erachter dat ze misschien toch niet zo wijs zijn als gedacht. Luister je mee?

Afleveringen

 • S03E06: Carriere, geld en huismannen

  Oct 12 2021

  In de zesde aflevering van dit seizoen praten de mannen over hun toekomstplannen op zakelijk gebied. Er wordt doekoe gepraat dus. Hoeveel willen ze verdienen, hoe groot moet het huis zijn, hoeveel auto's moeten er voor de deur staan? Of doet dat geld er helemaal niet toe en gaat het juist om de passie en het plezier vinden in je werk? Een heleboel vragen, 50 minuten om antwoord te geven. Luister je mee?

 • S03E05: Vrouwen, live escorts bellen en kidstube

  Oct 05 2021

  In de 5de aflevering van dit seizoen komt een oude bekende opnieuw aanbod: vrouwen. Maar niet getreurd, het gaat deze keer over een hele andere kant van het onderwerp. In een rommelige en hectische aflevering praten de mannen over de relaties die ze zelf hebben gehad/hebben en blikken ze terug op de relaties die ze hadden op hun allerjongst. Daarnaast wordt er ter ere van deze speciale aflevering gebeld met een dame die het oudste beroep ter wereld uitoefenen. Jonas jankt, nieuws wordt gedeeld e...more

 • S03E04: Brabant, platte karren en Billie Eilish

  Sep 28 2021

  In deze aflevering praten de mannen over hun roots, hun thuis, hun ziel: Brabant. In een spervuur van zachte g’s wordt uitgelegd waarom Brabant het beste stukje Nederland is, en daarbij worden andere delen van Nederland niet gespaard. Luister deze alsjeblieft niet als je niet uit Brabant komt of niks met Brabant hebt, want dan krijg je hierna bij de woorden ‘Het Tussenuurtje’ een zure smaak in je mond. Daarnaast natuurlijk de vaste rubriekjes, de mannen spelen voor love doctor, klagen erop los e...more

 • S03E03: Vooroordelen, bellen met moeders en racisme

  Sep 21 2021

  De derde aflevering van het derde seizoen gaat over vooroordelen. Een serieus thema, giechelend besproken. Daarnaast een heel menselijk fenomeen, maar waar komt het vandaan? Waarom hebben we ze? Zijn ze eigenlijk slecht voor een mens? Zoveel vragen, en maar 50 minuten om ze allemaal te beantwoorden. Daarnaast natuurlijk de vaste rubriekjes, eentje met een wel heel speciale gast: Een moeder! Luisteren dus!

 • S03E02: Erectieproblemen, studentenverenigingen en aantrekkelijkheid

  Sep 15 2021

  In de tweede aflevering is het thema aantrekkelijkheid. Wat maakt een persoon aantrekkelijk, waar letten de mannen op en hoe zorgen ze ervoor dat ze zelf zo aantrekkelijk mogelijk voor de dag komen. Verder worden er persoonlijke verhalen over erectieproblemen besproken en wordt ervoor gezorgd dat de jongens geen uitnodiging kunnen verwachten van het koor (of core of kor of hoe je het ook schrijft) in Amsterdam. Live, Laugh, Luister.

 • S03E01: Introweek, kotsen en bushokjesrukkers

  Sep 08 2021

  We zijn terug! Vernieuwd en verbeterd. Nieuwe rubriekjes, nieuwe manier van opnemen en een zomerstop vol verhalen. Samen is Albufeira nog ontdekt, maar daarna is het toch echt gebeurd, De mannen zijn uit elkaar. nieuwe paden worden ingeslagen. Twee aan twee ontdekken ze het studentenleven, nieuwe gewoontes en vreemde situaties. Daar horen natuurlijk een heleboel vreemde verhalen bij. Kotst Luuk van dobbelstenen? Waarom is Lucas om 9 uur s' avonds al onvindbaar?? Is Jonas nog steeds de verschrikk...more

 • De eindexamens [5]

  May 31 2021

  De examens zitten er voor een hoop strijders op, maar een paar moeten er nog even voor gaan! Daarom spreken de heren in deze laatste Examenspecial de luisteraar en elkaar nog een keertje moed in. Hiervoor bellen ze met een positiviteitscoach én bellen ze natuurlijk met het LAKS. Dit en meer hoor je in de laatste Examenspecial van Het Tussenuurtje!

 • De eindexamens [4]

  May 27 2021

  Jesse, Luuk, Jonas en Lucas zitten in week 2 van de eindexamens en de laatste loodjes zijn zoals altijd het zwaarst. Daarom bellen de heren met een voedingsdeskundige voor wat healthy tips! Ook bellen ze met het LAKS en maken ze de winnaar van de winactie bekend: wie wint de Jumbo-box vol lekkers en die gewilde bluetooth speaker? Dat en meer hoor je in deze nieuwe eindexamenspecial van Het Tussenuurtje!

 • De eindexamens [3]

  May 24 2021

  Het einde van de examens is in zicht, maar de laatste loodjes zijn natuurlijk het zwaarst. Om die wat lichter te maken krijgen de jongens tips tegen faalangst en spreken zij niemand minder dan zangeres Bente, die zich blijkbaar niet voorbeeldig gedroeg tijdens haar eindexamens. Ook bellen ze natuurlijk met Myriam van het LAKS, die deze week een wel heel rare klacht kreeg. Dit hoor je allemaal in de nieuwe eindexamenspecial van Het Tussenuurtje!

 • De eindexamens [2]

  May 20 2021

  De jongens zijn uit de startblokken geschoten: de eerste eindexamens zijn achter de rug! Er is volop geklaagd bij het LAKS, bijvoorbeeld over het examen wiskunde. Ook krijgen de heren tips over hoe je tijdens zo'n stressvolle week zorgt voor de beste nachtrust. Je checkt het in de nieuwe eindexamenspecial van Het Tussenuurtje!

 • De eindexamens [1]

  May 17 2021

  De mannen van het Tussenuurtje beginnen aan de meest spannende periode van hun middelbare schooltijd: de eindexamens! De komende weken wordt er tot diep in de nacht geblokt en druipt het angstzweet over het voorhoofd in de examenzaal. Jonas, Jesse, Lucas en Luuk nemen je mee in deze examentijd en geven onmisbare tips voor dat ene doel: een diploma!

 • S02E10: Bro-code

  May 03 2021

  In de finale van dit seizoen van het Tussenuurtje gaat het over de bro-code. De mannen bespreken welke regels zij hebben in hun vriendschap, welke regels ze belangrijk vinden en of de bro-code soms niet overdreven wordt. De heerlijke herinnering van deze week is een situatie waarin één van de mannen beschuldigd wordt van het schenden van de bro-code. Wie dit is en wat er is gebeurd gaan we niet vertellen, daarvoor moet je luisteren!

 • S02E09: Laatste schooldag

  Apr 26 2021

  De negende aflevering van het Tussenuurtje gaat over een evenement dat al wekenlang hét onderwerp van aan de pauze tafel is op de school van de mannen: de laatste schooldag! Want na jaren struggelen op de middelbare school is het bijna zover. Komende vrijdag is de laatste reguliere schooldag! Dit gaat groots gevierd worden! Maar wat is het plan? Staat er een grootse stunt gepland? Wat is er toegestaan? Een habiba-challenge? Een paard? Er wordt allemaal over gepraat in deze aflevering van het tus...more

 • S02E08: Studentenleven

  Apr 19 2021

  Deze aflevering van het Tussenuurtje staat in het teken van de onzekere volgende levensfase van de mannen: de studententijd. De bedoeling is dat ze alle vier volgend jaar van de middelbare school zijn en dan de volgende stap richting universiteit of een andere vervolgopleiding maken. Wat verwachten ze hiervan? Wat gaan ze studeren, en waar? En misschien nog belangrijker, wat vinden ze van het studentenleven om de lessen heen? Disclaimer: als je lid bent van het koor is het wellicht verstandig de...more

 • S02E07: Zuipvakanties

  Apr 12 2021

  Naar aanleiding van de planning van hun eigen vakantie hebben de mannen het in dit tussenuurtje over het soa walhalla: de zuipvakantie! Wat is de beste plek om jezelf een alcoholvergiftiging te drinken? Is het belangrijk of je dit in een villa of een appartement doet? En is dat drinken eigenlijk wel zo essentieel voor een goede vakantie? Daarnaast een aantal heerlijke herinneringen over vriendenvakanties van weleer en een serieuzere 'janken met Jonas' deze keer. Luister je mee? 

 • S02E06: Uiterlijk

  Apr 05 2021

  In deze aflevering van het Tussenuurtje de podcast praten de mannen over uiterlijk. Het oog wil ook wat, natuurlijk, maar is dit echt belangrijk? En waar komt dit naar voren? Houden de heren van mooie dingetjes, mooie mensen en vinden ze hun eigen uiterlijk belangrijk? Daarnaast een persoonlijk verhaal over oorlogsvoering via broodjes eiersalade en uiteraard een klaagzang van Jonas. Luister je mee?

 • S02E05: Vriendschap

  Mar 29 2021

  In deze aflevering hebben de heren het over het fundament van de podcast: Vriendschap. Allereerst gaat het over hun eigen vriendschap. Hoe is die ontstaan? Waarom is vriendschap zon groot deel van de levens van mensen? Wanneer noemt men iemand een vriend? Wanneer noem je een vriend je beste vriend? Duizend-en-een vragen die allemaal vaag en onbevredigend beantwoord worden. Daarnaast gaat het over Bilal en over 17 doezoe andere onderwerpen. Luister je mee?

 • S02E04: Verliefdheid

  Mar 22 2021

  De lente is begonnen, de vogeltjes fluiten weer, er is maar 1 thema juist voor deze aflevering, verliefdheid! De mannen praten over hun talloze ervaringen met de pijlen van cupido, over het verschil tussen verliefdheid en houden van en over de andere zijde van de meest bezongen emotie ooit, liefdesverdriet. Daarnaast zoals altijd een heleboel dwaalsporen, grappen en grollen. Luister je mee?

 • S02E03: Verkiezingsgekte

  Mar 15 2021

  Ook Het Tussenuurtje kan er niet omheen: de verkiezingen! Overal om ons heen hoor je het voorbij komen, maar elk nieuw perspectief lijkt het nog ingewikkelder te maken. We proberen ondanks dat door de bomen het bos te ontdekken. Luister je mee?

 • S02E02: Populariteit

  Mar 08 2021

  In de tweede aflevering van ons nieuwe seizoen gaat het over populariteit! Wie van de heren is het populairst? Hoe meet je dat? En zijn we na alle media-aandacht van afgelopen week naast onze schoenen gaan lopen? Check het in de nieuwe aflevering van Het Tussenuurtje! Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram voor de laatste updates.

 • S02E01: Schaamte

  Mar 01 2021

  In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen van Het Tussenuurtje praten Luuk, Jonas, Lucas en Jesse over een emotie die veel voorkomt onder jongeren: schaamte. Voor welke dingen schamen we ons? En is schaamte bruikbaar? Het Tussenuurtje is vernieuwd en verbeterd, inclusief nieuwe rubriekjes en geweldige audiokwaliteit! Luister je mee?

 • S01E11: Beef

  Feb 08 2021

  Deze aflevering van Het Tussenuurtje staat in het teken van een van de vervelende dingen in het leven waar we allemaal wel is tegenaan lopen. Ruzie. De jongens vragen zich wat ruzie voor hen betekent en of ze het wel zon negatieve zaak vinden. Daarnaast een gloednieuw rubriekje - janken met Jonas - en spectaculaire kijkersvragen. Luister je mee? 

 • S01E10: Kleding

  Feb 01 2021

  In aflevering 10 hebben de jongens het over een thema dat bewust of onbewust een grote rol speelt in al onze levens: kleding. Wat zijn de favoriete merken van de mannen? Is het merkje op de trui überhaupt belangrijk? Is het belangrijk dat de kleding die je draagt ethisch verantwoord gemaakt is? Met natuurlijk twee afsluitende rubrieken die totaal niets met het onderwerp te maken hebben, zoals je van ons gewend bent. Luister je mee? 

 • S01E09: Jongeren in coronatijd

  Jan 25 2021

  In aflevering negen hebben we er toch aan toe moeten geven: een aflevering over de crisis die ons land nu al maanden in zijn greep houdt. We houden het bij het deel van het onderwerp waar wij bevoegd voor zijn: de jongeren. Hoe houden ze de lockdown en de avondklok vol? Zijn de maatregelen te rechtvaardigen? Heiligt het doel de middelen? Serieuze vragen allemaal, maar niet getreurd: dit alles is voorzien van de gebruikelijke dosis humor. Luister je mee? 

 • S01E08: Mannelijkheid

  Jan 18 2021

  In de achtste aflevering van Het Tussenuurtje staat het geslacht van de hosts centraal. Want wat houdt mannelijkheid tegenwoordig nog in? Heeft dat te maken met levensstijl, emoties of hobby's? of gaat het vooral over het omarmen van je minder klassiek mannelijke trekjes? De meningen zijn verdeeld, zoals we het graag zien. Ga achterover zitten op je bank, pak snel een snack erbij en luister mee!

 • S01E07: Drank en Drugs

  Jan 11 2021

  De zevende aflevering van Het Tussenuurtje staat in het teken van verdovende middelen. De mannen praten over hun eigen ervaringen met drank of drugs, en wat ze van het gebruik ervan vinden. Later word er ook gepraat over de bestorming van het Capitool, en worden de kijkersvragen weer uitgebreid beantwoord. Luister je mee? 

 • S01E06: Vrouwen

  Jan 04 2021

  In de eerste aflevering van het nieuwe jaar gaat het over het meest ingewikkelde maar ook meest intrigerende thema tot nu toe (althans voor vier puberende jongens): vrouwen! Gedachten worden uitgewisseld over relaties, verschillen tussen vrouwen en mannen en de positie van de vrouw in de hedendaagse maatschappij. Luister je mee?

 • S01E05: De feestdagen

  Dec 28 2020

  In de vijfde aflevering van sterrenshow 'Het Tussenuurtje' hebben we het over een thema dat perfect in deze tijdgeest past: de feestdagen! Wat zijn onze favoriete feestdagen? Hechten we waarde aan tradities? Ook heftige onderwerpen zoals de zwarte pieten-discussie worden niet geschuwd. Luister en discussieer je mee? 

 • S01E04: Geld

  Dec 21 2020

  Een nieuwe maandag, dus een nieuw Tussenuurtje! In deze aflevering staat een thema centraal dat bij velen centraal staat: geld! Is het terecht dat mensen dit zo belangrijk vinden? Maakt 'geld gelukkig' of zorgt 'mo money for mo problems?' Wat zijn problemen die geld op landelijk niveau met zich meebrengen? Praat mee over doekoe in deze aflevering van Het Tussenuurtje! 

 • S01E03: Social media

  Dec 14 2020

  In de derde aflevering van Het Tussenuurtje word hét thema van deze tijd besproken: social media! In een wervelend gesprek laten de mannen geen spaan heel van het onderwerp en ook niet van elkaar. Terwijl thema's als naaktfoto's, top 3 lijstjes en genante verhalen met meisjes de revue passeren werken ze langzaam toe naar een conclusie over de schijnbaar onschadelijke apps op je telefoon. Luister je mee? 

 • S01E02: De toekomst

  Dec 07 2020

  In de tweede aflevering praten de jongens over een gewichtig thema: de toekomst. Verschillende levensvragen komen voorbij, luchtiger gemaakt door de gebruikelijke dosis humor. Naast het hoofdthema worden er uitstapjes gemaakt naar de Spotify wrapped, zomerkamp en aardbeienbroeken. Een must-listen dus!

 • S01E01: Waarom jij ons moet aanklikken

  Nov 30 2020

  In aflevering 1 overtuigen de mannen je ervan dat dit de podcast voor jou is. Jong en oud, dik en dun: hij is voor jou bedoeld. Daarnaast een hele hoop slap gelul! Luisteren dus.