PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

IEX BeleggersPodcast

In deze podcast nemen we op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen door.

Afleveringen

 • "De correctie van techaandelen is nog niet voorbij"

  Dec 03 2021

  Arend Jan Kamp en Niels Koerts hebben het deze week over de uitspraken van Jerome Powell. De Fed-voorzitter noemt de hogere inflatie niet langer tijdelijk. Daarnaast hebben ze het nog over Philips, ForFarmers, Aalberts en meer!

 • Waarom ik juist nú bijkoop

  Nov 26 2021

  De schrik zit er bij beleggers flink in nu de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus om zich heen slaat. Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken eventuele koopkansen.

 • "Een koersdoel van €40 voor Ahold is nog conservatief"

  Nov 19 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts worden deze week vergezeld door Robbert Manders, beursanalist van IG. Samen bespreken zij uitvoerig de waardering van Ahold.

 • “Ik kan de rekensom van Rivian niet maken”

  Nov 12 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp bespreekt onder andere Intertrust, PostNL en de beursgang van Rivian. Dit doet hij ditmaal met senior analist Martin Crum, omdat Niels Koerts ziek op bed ligt. Gelukkig zijn Arend Jan en Martin de beroerdste niet en bellen ze hem om verhaal te halen over de koers van CM.com.

 • "Coronapil Pfizer is een gamechanger"

  Nov 05 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist beginnen deze podcast met het grote nieuws van Pfizer: een coronapil die de ziekenhuisopnames drastisch terug zou moeten brengen. Daarnaast bespreken zij onder andere Ontex, PostNL en ING. 

 • Het feest voor tech is nog niet voorbij

  Oct 29 2021

  Een volle IEX BeleggersPodcast deze week. Marketwatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts worden vergezeld door techaandeelspecialist Paul Weeteling. Zij hebben het onder andere over het radicale besluit van het ABP, een mogelijke splitsing van Shell en een kakelverse kooptip.

 • Party like it is 1999... eh 2021

  Oct 22 2021

  Een ramvolle IEX BeleggersPodcast deze week. Marketwatcher Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts hebben het onder andere over de Chinese huizenmarkt, de bitcoin ETF en tal van aandelen.

 • Arend Jan Kamp: "Ik denk erover toch nog bitcoin te kopen"

  Oct 15 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op luchtige wijze het belangrijkste beursnieuws. Zo spreken ze onder andere over de cijfers van Just Eat Takeaway, TomTom en de uitgestelde beursgang van Coolblue.

 • "Ook Shell geraakt door stijgende gasprijzen"

  Oct 08 2021

  podcastawards.nl/stem Stem vóór 11 oktober op de IEX BeleggersPodcast en help ons de Dutch Podcast Award in de categorie zakelijk winnen. 

 • Bloedbad bij de chippers

  Oct 01 2021

  Aandelenanalist Niels Koerts bespreekt deze aflevering het laatste beursnieuws. Dit doet hij samen met Lucia Rodenburg, redacteur bij onder andere IEX, Belegger.nl en Beursduivel.be. Samen hebben zij het over het bloedbad bij de chippers en de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke beleggers.

 • "De Chinese vastgoedcrisis is een potentiële zwarte zwaan"

  Sep 23 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts worden deze week vergezeld door Robbert Manders, marktanalist bij IG. Samen bespreken zij de beursweek, hebben zij het over verschillende aandelen en geven zij hun mening over de recente beursontwikkelingen rond Evergrande.

 • Handelen Fed-bestuurders met voorkennis?

  Sep 17 2021

  Handelen Fed-bestuurders met voorkennis? Dat en meer bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts deze week in de IEX BeleggersPodcast.

 • Deze aandelen gaan last krijgen van stijgende grondstofprijzen

  Sep 10 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • "Unilever potentiële overnamekandidaat"

  Sep 02 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze Philips, vermogensbelasting, Unilever en meer.

 • "De Fed wordt weer bedankt"

  Aug 27 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen rond de de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell, ASR en andere aandelen.

 • "Just Eat Takeaway heeft heel slechte kaarten in handen"

  Aug 20 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen van deze week. De heren kregen echter bezoek op Beursplein 5, analisten Robbert Manders en Salah Bouhmidi van IG schoven namelijk aan.

 • "Koersdoelen Fastned zijn schandalig"

  Aug 13 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen rond de verzekeraars, rente, inflatie, banken, Ahold en Fastned.

 • Is de huizenmarkt een bubbel?

  Aug 06 2021

  Deze week staat de IEX BeleggersPodcast in het teken van de huizenmarkt. Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts hebben daarom extra kennis ingeroepen van woningmarktspecialist Madeline Buijs. 

 • Is het al te laat om in tech te beleggen?

  Jul 30 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Paul Weeteling bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen rond de chippers, Tesla en Chinese techaandelen in deze aflevering die in het teken staat van technologie. 

 • ASML, Unilever, Flow Traders en een interessante tip

  Jul 23 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Op deze 3 aandelen moet je letten bij het kwartaalcijferseizoen

  Jul 16 2021

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijke beursontwikkelingen.

 • Huizenmarkt, Philips en TomTom

  Jul 09 2021

  Aandelenanalist Niels Koerts en marketwatcher Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze de recordbrekende huizenprijzen, de moeilijkheden rondom Philips en de geslonken overnamekans van TomTom. 

 • "Meer belasting voor beleggers dan voor spaarders is oneerlijk"

  Jul 02 2021

  Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door IG Markets. Aandelenanalist Niels Koerts en marketwatcher Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen. Marktanalist bij IG Robbert Manders schuift aan om mee te praten.

 • "Dit kan weleens het einde van de bitcoin betekenen"

  Jun 24 2021

  Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts op luchtige wijze bitcoin, Bol.com, Ahold, GrandVision, Rabocertificaten, Galapagos, Beter Bed en meer!

 • Alles over de Fed, shorten en traden

  Jun 18 2021

  Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts op luchtige wijze het rentebesluit van de Fed, de invloed van shorters op beleggers en trading. Hiervoor schoof beurshandelaar Vincent Vis aan. 

 • “Heb niet de illusie dat de centrale banken alles onder controle hebben"

  Jun 11 2021

  Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Martin Crum op luchtige wijze het rentebesluit van de ECB, Just Eat Takeaway, de hoge inflatiecijfers en nog veel meer. Bovendien hebben we maar liefst twee aandelentips voor u. 

 • "We moeten ernstig rekening houden met lagere rendementen op aandelen"

  Jun 04 2021

  Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door IG Markets. Aandelenanalist Niels Koerts en marketwatcher Arend Jan Kamp bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen. Marktanalist bij IG Robbert Manders schuift aan om mee te praten.

 • Wat te doen met Shell

  May 28 2021

  Deze week bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts op luchtige wijze de uitspraak rond Shell. Wat betekent dit voor beleggers? Daarnaast praten de heren over Alfen en heeft Niels Koerts weer een tip van de week. 

 • Michaël van de Poppe: "Ethereum wordt groter dan bitcoin"

  May 21 2021

  Deze week besteden marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts extra aandacht aan crypto. Er is de afgelopen dagen veel gebeurd in de cryptowereld en dus schuift econoom en crypto-expert Michaël van de Poppe aan om het hierover te hebben.

 • Rentes, Crypto's en Pharming

  May 14 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts hebben het deze week op luchtig wijze over onder andere de rentes, cryptomunten en de kwartaalcijfers van Pharming. 

 • Sell in May and go away?

  May 07 2021

  Klopt het gezegde 'Sell in May and go away'? Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts hebben het over deze strategie. Daarnaast bespreken zij op een luchtige manier onder andere ING, ArcelorMittal en AMG. 

 • “We zitten dicht bij een belangrijke top”

  Apr 30 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier Besi, Shell en André Brouwers schuift aan om te spreken over trading. 

 • "Aandeel Coinbase kan verdubbelen"

  Apr 23 2021

  Aandelenanalisten Niels Koerts en Paul Weeteling hebben het op luchtige wijze onder andere over Capital Gain Tax, Coinbase en meer!

 • Bitcoin vs Euro

  Apr 16 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier cryptomunten en we bellen hiervoor ook met Michaël van de Poppe, beter bekend als CryptoMichNL. 

 • Emissie AMG, Prosus verkoopt en gerucht KPN

  Apr 09 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de emissie van AMG, de aandelenverkoop van Prosus en nog veel meer. Daarnaast bellen we met Tim van LangzaamRijker.

 • "De all-time high is een ramp voor beginnende beleggers"

  Apr 01 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken onder andere de all-time high van de AEX en behandelen een aantal aandelen. Daarnaast geeft Veronique Estié van YoungTrader.nl haar aandelentip.

 • All-time high voor het grijpen

  Mar 26 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken onder andere Galapagos, Boskalis en Tencent. Daarnaast geeft Emma Mouthaan haar aandelentip.

 • Wat betekent de verkiezingsuitslag voor beleggers?

  Mar 19 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Prosus, Bpost en tip van de week

  Mar 12 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Alles over Pharming, Galapagos en PostNL

  Mar 05 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Hoe in te spelen op een hogere rente

  Feb 26 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Besi, Galapagos en Gordon

  Feb 19 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Wat te doen met Galapagos en Unibail Rodamco?

  Feb 12 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Aandelentip in de cijferstorm van Shell en Unilever

  Feb 05 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de laatste beursontwikkelingen.

 • "Mag dit allemaal wel?"

  Jan 29 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige de belangrijkste beursontwikkelingen. 

 • Breaking beleggerspodcast: Wat gebeurt er toch bij Gamestop?

  Jan 27 2021

  Het is hét beursverhaal van dit moment: een op hol geslagen horde particuliere beleggers jaagt tot voor kort onbekende aandelen als Gamestop en AMC tot ongekende hoogtes en brengt daarmee en passant beruchte hedge funds met shortposities aan het wankelen. Arend Jan Kamp legt - in één take - uit hoe het kan dat kleine beleggers de macht grijpen op Wall Street. En wie er straks op de blaren zitten. 

 • IEX Beleggerspodcast: ASML, Tesla en een aanstaande emissie

  Jan 22 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week.

 • IEX Beleggerspodcast: Fantasie, Ahold, KPN en ASML

  Jan 14 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • IEX Beleggerspodcast: "Niets lijkt de beurs tegen te houden"

  Jan 08 2021

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week.

 • IEX Beleggerspodcast: "Onze toppers en floppers voor 2021"

  Dec 24 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • IEX Beleggerspodcast: Kansen bij Galapagos?

  Dec 18 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen. 

 • IEX Beleggerspodcast: "Pharming, BAM en centrale banken"

  Dec 11 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • IEX Beleggerspodcast: "Fugro, ABN Amro en twee kooptips"

  Dec 04 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen van de week.

 • IEX Beleggerspodcast: Pharming, Unibail en BAM

  Nov 27 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste beursontwikkelingen.

 • Aandelen of Bitcoin?

  Nov 20 2020

  Marktcommentator Arend Jan Kamp en aandelenanalist Nico Inberg bespreken in deze podcast de gebeurtenissen op de beurs van de afgelopen week. Onder andere komt langs het debacle bij pensioenfonds Zorg en Welzijn, dat 4 miljard euro verloor met oliefutures, de stijging van de bitcoin, de strategieupdate van KPN en nog veel meer. 

 • IEX Beleggerspodcast: "Coronavaccin is een gamechanger"

  Nov 13 2020

  Aandelenanalist Niels Koerts bespreekt samen met Nico Inberg op een luchtige manier de belangrijkste ontwikkelingen op de aandelenmarkt

 • IEX Beleggerspodcast: "Wel of geen eindejaarsrally?"

  Nov 06 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Nico Inberg bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste ontwikkelingen op de beurs.

 • IEX Beleggerspodcast: Trump, Biden of PostNL

  Oct 30 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Nico Inberg bespreken deze week op een luchtige manier de ontwikkelingen op de aandelenmarkt.

 • IEX Beleggerspodcast: "kansrijke turnaroundkandidaten"

  Oct 23 2020

  Marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts bespreken op een luchtige manier de belangrijkste ontwikkelingen op de aandelenmarkt. 

 • IEX Beleggers Podcast: Paniek in de tent

  Oct 16 2020

  Arend Jan Kamp en Niels Koerts praten u op een luchtige manier bij over de stand van zaken op de beurs

 • IEX Beleggers Podcast: Draai in de markt

  Oct 09 2020

  Deze week komen ASML, Ahold, Fastned en PostNL aan bod. Ook vertellen we iets over gedoe rondom het coronasteunpakket.