PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Joost en Yonda Trauma Show

Psychiater Joost Stolker en psycholoog Yonda Poslavsky gaan elke paar weken in gesprek met inspirerende gasten op het gebied van psychotrauma. Iedereen die een schokkende gebeurtenis heeft meegemaakt, kan psychische en lichamelijke klachten krijgen. Soms zijn de gevolgen zo ernstig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. De afgelopen decennia is kennis over psychotrauma en de behandeling daarvan enorm toegenomen. Joost en Yonda belichten in hun podcast diverse vormen van psychotrauma en ...more

Afleveringen

 • Aflevering 6 - Carry van Gils

  Feb 15 2021

  In deze aflevering spreken Joost en Yonda met Carry van Gils.Carry is lichaamsgericht therapeut bij Trauma Centrum Nederland. Zij vertelt over de invloed van een posttraumatische stressstoornis op het lichaam.

 • Aflevering 5 - Bessel van der Kolk

  Jan 05 2021

  Joost en Yonda spreken prof. dr. Bessel van der Kolk. Bessel van der Kolk is een Amerikaanse trauma specialist en auteur van de bestseller ‘Traumasporen’ (The body keeps the score).

 • Aflevering 4 - Elsemieke de Vos

  Dec 16 2020

  In deze aflevering praten Joost en Yonda met Elsemieke de Vos. Elsemieke vertelt over de gebeurtenis die leidde tot haar posttraumatische stressstoornis, haar klachten en haar herstel.Trigger-warning: in de podcast wordt gesproken over omstandigheden rond een suicide.

 • Aflevering 3 - Uitleg

  Dec 08 2020

  Naar aanleiding van feedback van luisteraars geven Joost en Yonda in deze aflevering uitleg over een aantal termen en begrippen die vaak genoemd worden als het gaat over psycho-trauma en de behandeling daarvan.

 • Aflevering 2 - Sophie Bouwman

  Nov 09 2020

  De Joost en Yonda Trauma Show wordt gepresenteerd vanuit Trauma Centrum Nederland.Sophie Bouwman, oprichter en directeur behandelzaken, vertelt in deze aflevering over psychotrauma, het centrum en zichzelf.

 • Aflevering 1 - Joost en Yonda

  Oct 24 2020

  In deze aflevering stellen Joost en Yonda zichzelf en de podcast aan je voor.