PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...
Keuken van Utrecht is een podcast waarin we interessante Utrechtse streekgenoten met inspirerende ideeën ontmoeten, met als verbindend ingredient: lokaal voedsel. En die ontmoetingen vinden allemaal plaats onder het genot van overheerlijke lokale producten uit de provincie Utrecht. Heb je tips, vragen of wil je reageren n.a.v. de podcast? Mail naar [email protected] De podcast wordt geproduceerd door DutchUncle.tv. Kijk op KeukenvanUtrecht.nl voor meer informatie.
Vanuit de voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht is dit de allerlaatste én Kerstmis-podcast van Keuken van Utrecht.In deze speciale aflevering 3 gasten: Daan van den Berg van Locals Utrecht, Rianne van Zandbrink van (van Fietsen voor m'n eten - Gelderse Vallei / Eemland, Transitiecoalitie Voedsel en Eerlijk Eten Uit De Streek) en Jill Overmaat van HurlyBurly.nl en Transitiecoalitie Voedsel . Wat staat er bij hen op de borrel-en eettafel met Kerstmis? Waarom zetten zij zich in voor lokaal v...more
Vanaf het Provinciehuis in Utrecht is dit de laatste podcast-aflevering van Keuken van Utrecht.In deze aflevering ontmoeten we gedeputeerde voor Landbouw Hanke Bruins Slot, mede-initiatiefnemer van de Locals Utrecht-winkel Daan van den Berg en boerin Christianne Hennipman van biologische melkveehouderij de Bonte Parels. Wat is de Voedselagenda? Waarom eten we KoeWARK met blauwe muisjes? Wat voor lekkers heeft Daan uit de Locals-winkel meegenomen? Hanke, Daan en Christianne vertellen het allemaal...more
Anne en Mark Hardebol hebben een biologische (of zoals ze zelf zeggen: holistische) melkveehouderij in Sønder Farup in Denemarken. In deze podcast zijn we op bezoek bij hen op de boerderij en vertellen ze o.a. over het Feed No Food-principe, de lokale voedsel-markt in Jutland en proeven we hun zelfgemaakte yoghurt, en natuurlijk Utrechtse streekproducten. Meer info: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-19.
Joke en Arie van Grootveld zijn 12 jaar geleden overgeschkeld van gangbaar naar een biologische melkvee- en varkenshouderij met 21 melkkoeien en 40 varkens. Joke an Arie zijn de gasten in deze podcast-aflevering. De Net5-serie Adem In, Adem Uit, tweelingkalfjes, een dochter die vegetariër is, een nieuw lokaal voedsel-initiatief: er wordt van alles besproken in deze podcast. Natuurlijk proeven we ook weer lekker lokaal voedsel. Voor meer info: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-18.
Rianne van Zandbrink en Christie de Vrij van Fietsen Voor Mijn Eten van de regio's Kromme Rijnstreek en Eemland/Gelderse Vallei fietsen elke week door de provincie Utrecht op zoek naar groentestalletjes, moestuinen, fruitboeren, vleesboeren, melkboeren: juist, het echte lokale voedsel. Zij zijn de gasten in deze podcastaflevering. Reken maar dat ze overheerlijke producten meenamen. Voor meer info: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-17.
Stel, je hebt een leuke biertour van Utrecht Craft Beer Tours met Frank Beunk gehad en je denkt: "ik wil zelf bierbrouwen maar weet niet hoe"? Geen nood: Wanting Li van bakkerij én brouwerij de Brakkerij verzorgt bierworkshops. Frank en Wanting zijn in deze podcast-aflevering te gast en vertellen ronduit over biertours- en workshops, zelf bier brouwen, (desem)broodbakken, bierstroop, bier chtutney en nog veel meer. Geen zorgen: we proeven ook al dat lekkers! Meer informatie op https://keukenvan....more
1 + 1 = 3? Wel volgens Jos Eberson van Brouwerij Hommeles uit Houten en Rutger Pekelharing van Oudwijker Kaas uit Lopikerkapel. Zij zijn een samenwerking aangegaan en bieden nu een Proeverij-pakket aan met hun bieren en kazen, aangevuld met een amuse van chefkok John Stoffers van restaurant First uit Zeist. Jos en Rutger zijn de gasten in deze podcast-aflevering en praten voluit over hun samenwerking. En nee, het blijft niet aleen bij praten: we proeven ook héél veel. Alle info is hier te vinden...more
Biologische groenten, fruit, melk, vlees, kaas, eieren, levensmiddelen, bijzondere boerderijproducten, kamperen, vrijwilligerswerk, stage: aan producten en activiteiten geen te kort bij biologische boerderij de Groene Geer in Nieuwland. Boerin én winkelier Saskia Heikoop is de podcast-gast in deze aflevering. En ja, we proeven weer overheerlijke producten uit de provincie Utrecht. Meer info vind je op https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-14.
Toen wijnbouwer Sigrid van Ede van wijngaard Hoog Beek en Royen in Zeist 10 jaar was mocht ze van haar grootvader al een beetje wijn proeven. Die opgedane kennis is haar goed van pas gekomen: de wijn die ze (en met 65 andere vrijwilligers) nu maakt wint bijna elk jaar wel een prijs. Sigrid is in deze podcast-aflevering onze gast. Uiteraard proeven we weer heerlijke streekproducten uit de provincie Utrecht. Meer informatie: keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-13.
Twee gasten in deze Keuken van Utrecht-podcast: moeder Marijke en dochter Gréanne van Middelaar van Landwinkel, melkveebedrijf, schenkerij en zuivelatelier De Kastanjeboom in buurtschap Zevenhuizen in de gemeente Bunschoten-Spakenburg. Wat is een landwinkel? Hoe eet je scoontjes-room? Is Gréanne zakelijker dan haar moeder? Marijke en Gréanne vertellen het allemaal in de podcast. Uiteraard proeven we weer heerlijke streekproducten uit de provincie Utrecht. Meer informatie: https://keukenvan.nl/po...more
Onze podcast-gast is behalve architect ook nog eigenaar en beheerder van landgoed Zuylestein: Jemima De Brauwere. Sinds zij het stokje in 2012 heeft overgenomen op Landgoed Zuylestein heeft ze niet stil gezeten. Noorse smaak? Loslopende varkens? Graanvelden? Historische moestuin? Jemima vertelt er alles over in deze podcast. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-11.
In deze aflevering is onze gast Jorg Arends van Kipgoed. Hij maakt én verhuurt mobiele kippenhotels die duurzaam en zelfvoorzienend zijn. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-10.
ast in deze podcast is tuinder Bea van Sprakelaar. Zij is tuinder en eigenaar van de Wijkse Moestuin in Wijk bij Duurstede. De zelfoogst-moestuin is een gemeenschapstuin: klanten en tuinder komen elkaar tegen en leren elkaar kennen. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Uiteraard worden er in deze podcast weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-9.
Een virtuele moestuin waar je échte groenten kunt telen en oogsten? Het bestaat echt: Mijn Boerderijtje. Paula Meijer weet er alles van en is onze gast in deze Keuken van Utrecht-podcast. Uiteraard worden er weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-8.
In deze podcast ontvangen we landschapscoördinator Walter Jaaltink van Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Hij vertelt ronduit over al het mooie dat de Kromme Rijnstreek heeft te beiden. Hoogstambomen, bloemenzaad voor wilde bijen, voedselbos om een paar te noemen. Maar wat vindt hij mooier: de Langbroekerdijk of het Eiland van Schalkwijk? Uiteraard worden er weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Luister (én bekijk) het allemaal in deze podcast. Meer informatie vind je op keukenvan.nl/p...more
In deze podcast ontvangen we Maike van der Maat. Zij is één van de contactpersonen in de provincie Utrecht als je subsidie wilt aan vragen bij Leader, een Europees subsidieprogramma, gericht op het versterken van het platteland. Saaie podcast denk je misschien? Niet als je, behalve Maike, ook nog co-host Sarah aan tafel hebt zitten. Uiteraard worden er weer volop lokale Utrechtse producten geproefd. Meer informatie vind je op https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-6.
Adopteer een koe, boerderij-educatie, theatervoorstelling in de wei, vlees -en zuivelverkoop. In deze podcast vertelt boerin Christianne Hennipman over de vele acvtiviteiten op haar biologische melkveehouderij De Bonte Parels in Westbroek. Per 9 maart is er nog een activiteit: Sarah Verkruijssen van Zorggemeenschap Naburen vertelt over haar project voor jonge mensen met dementie die aan de slag gaan bij De Bonte Parels. En dat allemaal onder het genot van veel, heel veel lokale producten. Meer ...more
Bakkert Nils Engelman is verliefd en verslaafd op écht brood en heeft een hekel aan toevoegingen. In deze podcast van Keuken van Utrecht vertelt hij o.a. over zijn liefde en verslaving voor desembrood en geeft hij de beste tips hoe je zijn brood kunt nuttigen. Uiteraard neemt hij lokale producten mee om te proeven. Meer info kun je hier vinden: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-4.
Scharrelkippenvlees-boer (veel scrabble-punten) Erik van Veldhuizen uit Renswoude is de gast in deze podcast. In zijn stal houdt hij 25.000 scharrelkippen die na 56 dagen worden geslacht voor consumptie. Behalve praten over zijn kippen, proeven we ze ook. Maar drinken we ook lokale producten uit de provincie Utrecht. Voor meer informatie, kijk op www.keukenvan.nl/podcast-aflevering-3.
In deze podcast-aflevering is Willy Douma te gast. Zij is voorzitter en mede-organisator van Biltsheerlijk, een platform dat lokaal en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel de normaalste zaak van De Bilt wil maken. Behalve praten over Biltsheerlijk neemt WIlly ook enkele heerlijke producten van Biltsheerlijk mee. Voor meer informatie op www.keukenvan.nl/podcast-aflevering-2.
Varkensherder, kippenhoeder en Locals Utrecht mede-oprichter Josse Haarhuis vertelt in deze podcast over lease-varkens, kerst bij Huize Haarhuis, de Local Utrecht pop-winkel, wroetende kippen en neemt 2 lekkere streekproducten mee. Meer info kun je hier vinden: https://keukenvan.nl/podcast/podcast-aflevering-1.