PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kinderen van de Barkentijn

Een jaar geleden verscheen m’n boek “T”. Een boek over de JOETZ zomerkampen in de Barkentijn. Over sociaal engagement, vechtlust en gelijke kansen. De voorbije 75 jaar kwamen ongeveer 100.000 kinderen hier op kamp. De meesten voor hun plezier. Sommigen op zoek naar een warme omgeving. En iedereen die lang genoeg naar De Barkentijn kwam, die werd familie. Ik zoek sommigen van hen op. En ga met hen in gesprek. Met deze podcast willen we je amuseren, ontroeren en vooral inspireren. Enjoy ...more

Afleveringen

 • #6 part II - the one with Jo - de vader van de Barkentijn

  Apr 14 2022

  Een encyclopedie aan weetjes, ervaring en inside stories over De Barkentijn. Da’s mijn vader: Jo Rousseau. Meer dan 43 jaar ontfermde hij zich over honderden monitoren en duizenden kinderen tijdens de vakanties. Voor de kinderen was dat gebouw hun vakantiehuis, voor mijn vader was het zijn thuis. In de vorige aflevering kregen jullie een voorsmaakje van mijn pa. In deel 2 nemen we jullie een laatste keer mee naar De Barkentijn. We praten over het effect van sociale media op jongeren, zijn enga...more

 • #6 the one with Jo - de vader van de Barkentijn

  Mar 31 2022

  Een encyclopedie aan weetjes, ervaring en inside stories over De Barkentijn. Da’s mijn vader: Jo Rousseau. Meer dan 43 jaar ontfermde hij zich over honderden monitoren en duizenden kinderen tijdens de vakanties. Voor de kinderen was dat gebouw hun vakantiehuis, voor mijn vader was het zijn thuis. In deel 1 van onze laatste podcast vertelt hij over zijn gouden jaren in De Barkentijn, kapitein Paf en zijn bewondering voor alle monitoren. Enjoy!

 • #5 The one with Wim Opbrouck

  Dec 28 2021

  Iedereen die lang genoeg naar De Barkentijn kwam, werd deel van een familie. Da’s de magie van de Barkentijn. Ook Wim Opbrouck was ooit monitor in De Barkentijn. Jullie kennen hem van “zever, gezever”, “hup, weg sfeer” en van “Elk z’n dag”, maar vandaag is hij gewoon Wim. Tijdens deze podcast ga ik met hem in gesprek over jongeren, over het belang van cultuur en de strijd tegen extreemrechts.

 • #4 The one with Trees

  Nov 30 2021

  Trees was een complete buitenstaander. Toch groeide ze uit tot ‘de moeder van onze kampen’. Als er een eerste klasse was voor vrijwilligers, dan speelde zij de Champions League. Trees cijfert zichzelf altijd weg in het belang van de kinderen. Dat bewonder ik enorm. In deze aflevering praten we over jeugdwerk, mentaal welzijn en seksualiteit. Meet: Treezebees.

 • #3 The one with Talha

  Nov 23 2021

  Talha kwam toe in De Barkentijn als een verlegen manneke met een échte Justin Bieber bles. Een moeilijke jeugd, een schrijnende thuissituatie en verkeerde keuzes maakten hem bikkelhard. Hij belandde in de gevangenis en stuurde me een bericht: “Mag ik terug naar De Barkentijn komen?” Deze zomer knutselde hij vliegtuigjes om de kinderen een leuke ontvangst te geven. Met plezier stel ik jullie voor aan: Talha, de Snoop Dogg van De Barkentijn.

 • #2 The one with Lode

  Nov 16 2021

  Ik leerde Lode kennen in De Barkentijn met blauw haar en een wenkbrauwpiercing. De gewone wereld zag hem als een probleemjongere, maar in De Barkentijn was hij de populairste. Als klein manneke keek ik enorm naar hem op. Ik praat met hem over zijn rebelse jeugd, zijn ondernemerschap en nieuwe kansen krijgen. Meet Lode.

 • #1 The one with Cardi

  Nov 09 2021

  Cardi is een super felle madame met een ongelofelijke attitude. Ze kwam ter wereld in een familie die helemaal niets van haar moest weten. Van haar vierde tot haar zestiende zat ze in vier verschillende instellingen. Op haar 17e ging ze zelfstandig wonen. Vandaag is ze zwanger van haar eerste kindje. Ik keek altijd enorm op naar haar fight spirit en stel jullie graag voor: De Cardi B van De Barkentijn.