PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kleine jongens steken niet

De laatste twee jaar nemen steekincidenten onder tieners schrikbarend toe. Oorzaak volgens velen? Drillmuziek. Maar wat is dat? En waarom wordt het in verband gebracht met dodelijk geweld? In drie afleveringen gaan Volkskrant-journalisten Nadia Ezzeroili en Hassan Bahara op zoek naar het antwoord op deze vragen.

Afleveringen

 • Aflevering 1: Netflix in je achtertuin

  Nov 20 2020

  Op 10 augustus van dit jaar wordt Nederland opgeschrikt door een dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier. Het slachtoffer is een 19-jarige Rotterdammer met de bijnaam Chuchu. Al snel wordt duidelijk dat het incident verband houdt met een ruzie in de wereld van de drillmuziek. Heel Nederland vraagt zich af: wat is dat eigenlijk, drill?  Neem een abonnement: https://krant.nl/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Aflevering 2: Paardenbloemen en orchidee├źn

  Nov 20 2020

  Wie zijn de jongens die tot de harde kern van de drillscene behoren? Waar komen ze vandaan, in wat voor gezinnen zijn ze opgegroeid, en waarom zijn ze drillmuziek gaan maken? Nadia en Hassan duiken in de achtergronden van deze jongens.Neem een abonnement: https://krant.nl/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Aflevering 3: Tien vaders

  Nov 20 2020

  Hoe kan de gewelddadige drillcultuur en het messenbezit onder jongeren een halt toegeroepen worden? Kunnen managers en clipmakers een zinnige bijdrage leveren? Of moeten we de oplossing zoeken in repressieve maatregelen en partijen die een onorthodoxe aanpak niet schuwen? Nadia en Hassan spreken mensen die hart hebben voor deze jongeren en hoop en perspectief proberen te bieden.Neem een abonnement: https://krant.nl/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Trailer

  Oct 07 2020

  De laatste twee jaar nemen steekincidenten onder tieners schrikbarend toe. Oorzaak volgens velen? Drillmuziek. Maar wat is dat? En waarom wordt het in verband gebracht met dodelijk geweld? In drie afleveringen gaan Volkskrant-journalisten Nadia Ezzeroili en Hassan Bahara op zoek naar het antwoord op deze vragen.Neem een abonnement: https://krant.nl/See omnystudio.com/listener for privacy information.