PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

LLOWCAST

LLOWCAST is de officiële, onregelmatig verschijnende podcast van Lowlands Festival. Subscribe om op de hoogte te blijven van nieuwe bevestigingen, achtergronden en mooie Lowlands verhalen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Afleveringen

 • LL22 LLowcast #1 - De eerste bevestigingen

  Feb 01 2022

  In deze eerste LLowcast van 2022 gaat festivaldirecteur Eric van Eerdenburg samen met host Justin Verkijk in op de eerste bevestigingen, blikt hij terug op afgelopen jaar én kijkt hij natuurlijk vooruit naar Lowlands 2022. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LL21 LLowcast #2 - De eerste bevestigingen

  Mar 16 2021

  De eerste bevestigingen voor Lowlands 2021 zijn bekend. Maar we zijn toch nog niet van corona af, dus hoe zit dat precies? Justin gaat met festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in gesprek over de eerste bevestigingen, de acts die zeker niet komen en de stand van zaken rondom het doorgaan van Lowlands. In een klein half uur ben je weer helemaal up to date! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LL21 LLowcast #1 - Marc Bonten

  Feb 01 2021

  Op 28 januari 2021 sprak festivaldirecteur Eric van Eerdenburg live op de Instagram van Lowlands met arts-microbioloog aan het UMC Utrecht en OMT-lid Marc Bonten over corona, vaccinaties en festivals. Hoe werken vaccinaties? Hoe zit het met al die mutaties van corona? En is er dit jaar een festivalzomer? Via de Nationale Wetenschapsagenda konden Lowlanders hun eigen vragen insturen die Eric aan Marc voorlegde. Luitster het gesprek nu terug via deze speciale editie van LLowcast. See acast.com/pri...more

 • LL20 LLowcast #1 - Eerste bevestigingen

  Feb 04 2020

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In de eerste aflevering voor LL20 vertelt Eric van Eerdenburg over de eerste 55 bevestigingen. Hoe zit het nou precies met die grootste solar carport ter wereld die op de parkeerterreinen van Lowlands komt te staan en hoe ziet de nieuwe Gllamping eruit? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LLOWCAST - Live Lowlands Special #3

  Aug 25 2019

  Je favoriete en officiële Lowlands podcast met hosts Justin Verkijk en Steven van Lummel maakten 3 afleveringen rechtstreeks vanaf Lowlands 2019. Exclusieve backstage content, interviews, verslagen en reportages vanaf het festivalterrein. Met in de zondagaflevering:Colin Benders en zijn modulaire synthesizer, het laatste deel van de Arttour met Bert & Wouter, Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig met een klein stukje uit zijn nieuwe boek, Lisa van De Klub, die alle artiesten verwelkomt in ...more

 • LLOWCAST - Live Lowlands Special #2

  Aug 24 2019

  Je favoriete en officiële Lowlands podcast met hosts Justin Verkijk en Steven van Lummel maakten 3 afleveringen rechtstreeks vanaf Lowlands 2019. Exclusieve backstage content, interviews, verslagen en reportages vanaf het festivalterrein. Met in de zaterdagaflevering:Wakker worden met Joep Beving, Hans Kuipers en de ban xiao van Mr. Long, de eerste keer Lowlands van Milou, inmiddels zónder Clementine, Billie Eilish (OMG) over haar videoclips en het hebben van synesthesie, Aukje Dekker van Sexyla...more

 • LLOWCAST - Live Lowlands Special #1

  Aug 23 2019

  Je favoriete en officiële Lowlands podcast met hosts Justin Verkijk en Steven van Lummel maakte 3 afleveringen rechtstreeks vanaf Lowlands 2019. Exclusieve backstage content, interviews, verslagen en reportages vanaf het festivalterrein. Met in de vrijdagaflevering:Eric van Eerdenburg over de start van het festival, Milou en Clementine die voor het eerst op Lowlands zijn, Bao G die voor het eerst op Lowlands heeft gedraaid, Donnie over zijn uitglijder in de Bravo, Arttour met Bert & Wouter u...more

 • LLOWCAST #7 - Duurzaamheid

  Aug 08 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In deze aflevering een hot topic: duurzaamheid. Eric van Eerdenburg en duurzaamheidsmanager Maarten van Lokven vertellen over de Biobased filosofie en waarom het gebruik van PLA-bekers op Lowlands duurzamer is dan het gebruik van hardcup-bekers. Kom meer te weten over duurzame horeca, de 250.000 kilo afval die op de campings achterblijft en wat er allemaal wordt gedaan om Lowlands zo duurzaam mogelijk te organiseren. See acast.com/priv...more

 • LLowcast #6 - Eten & drinken

  Jul 31 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In deze aflevering vertelt horecabaas Hans Kuipers over het enorme horeca-aanbod op Lowlands. Wat zijn de food trends, hoe voed je 65.000 monden en richt je 74 koelcontainers in? Fair trade en biologisch eten worden steeds belangrijker en hoe gaan we in de toekomst eigenlijk om met voedsel? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LLOWCAST #5 - Het blokkenschema

  Jul 26 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. Het blokkenschema staat online en in deze vijfde aflevering van LLowcast neemt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg het schema door en geeft zijn persoonlijke tips. Comedy, theater, dans, kunst en natuurlijk heel veel muziek! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LLOWCAST #4 - De muziekprogrammeurs

  Jul 17 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In aflevering 4 voelt Justin muziekprogrammeurs en -boekers David, Maarten en Bas aan de tand. Hoe wordt het Lowlands muziekprogramma samengesteld, wat doe je als een act cancelt en hoe blijf je op de hoogte van alle nieuwe acts en muziektrends? En: hoe zit het met die Hollandse Avond in de X-Ray? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LLOWCAST #3 - LL Science

  May 20 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In deze derde aflevering gaat Justin in gesprek met New Scientist hoofdredacteur Jim Jansen over de rol van wetenschap op Lowlands, opmerkelijke resultaten van eerdere onderzoeken en natuurlijk komen de onderzoeken voor LL Science 2019 uitgebreid aan bod. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LLOWCAST #2 - Colin Benders

  May 06 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In deze tweede aflevering een uitgebreid gesprek met Colin Benders. Met zijn Kyteman Orchestra vierde hij grote successen maar de laatste jaren is hij diep in de wereld van de modular synths gedoken. In 2017 deed hij hiermee al een show op Lowlands en dit jaar komt hij terug: "het wordt terror!", aldus hemzelf. Een gesprek over wat een modular synth is, hoe je met zo'n bakbeest op tour gaat, optreden in Berghain en natuurlijk zijn meest bij...more

 • LLOWCAST #1 - Eerste LL19 bevestigingen

  Jan 30 2019

  LLOWCAST is de officiële podcast van Lowlands festival. In deze eerste aflevering: festivaldirecteur Eric van Eerdenburg met een dikke rij eerste bevestigingen voor Lowlands 2019. Verder legt hij uit hoe het er aan toegaat in de programmacommissie en hoor je het verhaal achter het uitgelekte programma van een aantal jaar geleden. Abonneer je op LLOWCAST om niets te missen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • LLOWCAST #0 - Trailer

  Jan 25 2019

  De trailer voor deze nieuwe podcastserie van Lowlands Festival. Abonneer en mis niks, LLowcast is coming! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.