PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Links naar Rechts Podcast

In de podcast Van links naar rechts gaan een linkse rakker en een rechtse gereformeerde met elkaar in gesprek. Lijnrecht tegenover elkaar en toch vrienden. Want een dialoog is beter dan vechten.

Afleveringen

 • Verkiezingen: Aflevering 1

  Feb 01 2021

  Weet jij al wat je gaat stemmen op 17 maart? De Van Links naar Rechts Podcast helpt je kiezen. Zij leggen de verkiezingsprogramma's naast elkaar. Wat vindt links, wat vindt rechts? In deze aflevering over klimaat. Kernenergie ja of nee? Wie betaalt de transitie? En welke partij levert straks de minister van Klimaat?

 • Aflevering 6: Arie en Slob en trouwen met meester Mark

  Nov 27 2020

  De linkse rakker en rechtse conservatieling clashen over de vraag of je als school kinderen met homoseksuele gevoelens veilig kunt laten voelen als je ondertussen aanleert dat het huwelijk niet voor hen bedoeld is. En ze gaan in discussie over hoe groot de rol van religie in het onderwijs zou mogen zijn.

 • Aflevering 5: We don't need no education

  Oct 30 2020

  Do we need education? Daarover zijn de linkse rakker en rechtse conservatieveling het nog wel eens. Maar hoe dat onderwijs in te richten levert een interessant gesprek op. Filosoferen over of en hoe het onderwijs bij iedere leerling en student kan passen. Met een bijrol voor Pink Floyd. Muziek: Pink Floyd - Another Brick In The Wall part 2

 • Aflevering 4: Pro-life, maar welk leven?

  Sep 28 2020

  Aflevering 4 van de Van Links naar Rechts podcast blijkt een lastig gesprek. Het onderwerp is abortus en hoewel de rechtse conservatieveling er duidelijk op tegen is dat dit in Nederland kan. En de linkse rakker duidelijk voorstander is van de mogelijkheden om een abortusbehandeling te ondergaan is het onderwerp te gevoelig om de woorden niet af te wegen. Dat levert een bijzonder gesprek op.