PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Lomp Podcast

In de Lomp podcast interviewen we gasten die iets met piratenzenders te maken hebben. Denk aan oud piraten, piraten die nog steeds actief zijn, piratenartiesten, technici, overheidsinstanties en bedrijven die met piraten werken.

Afleveringen

 • #36 Jaden en Niels van Station KVP uit Slagharen

  Sep 20 2020

  Jaden (de Bomsen Amateur) en Niels zijn beide actief bij Station K.V.P uit Slagharen. In deze podcast vertellen ze over de marathons, vaste uitzendingen, het begin, draaien met groot vermogen en meer. 

 • #35 Kris de Scheepsjager uit Emmen

  Sep 13 2020

  Kris de radio Scheepsjager uit Emmen heeft een rijke historie met het Agentschap Telecom. In deze podcast vertelt hij over de vele boetes en rechtszaken. Over een stunt met een mast op een vuilnisbelt en hoe het begin van de hobby.

 • #34 Jeroen de Buttonbox Kearl uit Denekamp

  Sep 06 2020

  Jeroen Blokhuis, oftewel de Buttonbox Kearl draaide in de jaren 90 al op de FM. Tegenwoordig draait hij online bij Oude Piratenhits. Daarnaast heeft hij een grote passie voor polka's. In deze podcast vertelt Jeroen over zijn twee hobby's. 

 • #33 Stefan en Kris van de Kachel FM uit Hoonhorst

  Aug 31 2020

  Sinds 2005 bestaat de piratenzender Kachel FM. Een keer per jaar in september organiseren ze een gezellig weekend voor de piratenliefhebbers in de omgeving. De groep bestaat uit 10 personen uit de omgeving Wijthmen en Hoonhorst. Stefan en Kris vertellen over het ontstaan, de feesten en inbeslagnames door het AT.

 • #32 Jorn van Station Net Wak Wou uit Eesveen

  Aug 23 2020

  Jorn Slager is bekend van Station Net Wak Wou uit Eesveen. Hij draaide in verschillende samenstellingen. Draaide marathons en vaste uitzendingen. Draaide alleen en samen met andere teams. En werd meerdere malen uit de lucht gehaald. Tegenwoordig is hij met bijna 100 meter mast en een zender met een vermogen van ver boven de 10 KW in grote delen van Nederland te ontvangen. 

 • #31 Huub de Twentsche Zandhaas uit Geesteren

  Aug 16 2020

  Luisteraars op de FM kunnen Huub Rietmeijer kennen van onder andere De Lachende Vagebond en de Club Snorkels. Onder de Twentsche Zandhaas draait hij tegenwoordig iedere 14 dagen bij de online zender 'Oude Piraten Hits'. In deze podcast neemt Huub ons mee naar hoe de hobby voor hem is begonnen en hoe het vanaf dat moment tot en met 2020 is verlopen. 

 • #30 Twee anonieme piraten van Piraten Team Echten

  Aug 09 2020

  Eind juli kwam het nieuws naar buiten dat een piraat uit Echten zou storen op het C2000 netwerk en op vliegverkeer van Lelystad Airport. Maar kloppen de berichten in de media wel? Twee anonieme piraten van het station vertellen hun kant van het verhaal. Hierbij lijkt het verhaal van de verschillende overheidsdiensten niet te kloppen. 

 • #29 Patrick Kicken over Etherpiraten

  Aug 02 2020

  Sommigen kennen hem als DJ bij 3FM en Veronica. Anderen van zijn kritisch columns over wat er mis is met Nederlandse radiostations en DJ's. En weer anderen van zijn voormalige website kicken.com of zijn podcast Leven zonder Stress. Patrick Kicken is een duizendpoot die een haat-liefdeverhouding heeft met radio. In deze podcast praten we met Patrick over Nederlandse etherpiraten.

 • #28 Rob Oude Griep de Radio Decibel uit Denekamp

  Jul 26 2020

  Rob Oude Griep draait al 40 jaar mee in de piratenwereld. Bekend van zijn originele programma's met veel eigen jingles. Rob vertelt in deze podcast over wat hij zo leuk vindt aan zijn hobby, over verschillende inbeslagnames, over zijn passie voor muziek en meer. 

 • #27 Bonnie St. Claire over etherpiraten en piratenmuziek

  Jul 19 2020

  70 Jaar en nog steeds actief als zangeres. In de jaren 60 brak Bonnie St. Claire door. Ze begon met Engels en Duitstalige muziek en werkte toen al samen met de piraten op zee. Daarna ging ze Nederlandstalig zingen en tegenwoordig staat ze nog steeds vaak op te treden op piratenfeesten. In deze aflevering kijken we met Bonnie terug en zoomen we in op de rol die piraten tijdens haar carrière hebben gehad. 

 • #26 Jacob Postma de zender Powerline uit Sneek

  Jul 12 2020

  Komt uit Friesland, maar komt bij piraten uit heel Noord en Oost nederland over de vloer! In deze aflevering vertelt Jacob Postma over zijn hobby als piraat, over gepakt worden over mobiele masten en meer. 

 • #25 Martien en Tineke van Harten 10

  Jul 05 2020

  Martien en Tineke worden als duo Harten 10 niet alleen veel door piraten gedraaid. Ze zijn zeer regelmatig bij piraten in de studio te vinden. Van plaatjes draaien tot de aggregaat aftanken, niks is ze te gek. In deze podcast zoomen we in op de relatie die Harten 10 heeft met piraten. 

 • #24 Arjan Duursma - De Schrik van Zwartemeer

  Jun 28 2020

  Van onbemande projecten, tot vinyl verzamelen en vast draaien. Arjan Duursma uit Zwartemeer is een bekend gezicht in de piratenwereld. In deze podcast neemt hij ons mee met mooie verhalen over zijn hobby als etherpiraat. 

 • #23 Jeroen van Station Buisgigant uit Denekamp

  Jun 21 2020

  Jeroen Broenink van Station Buisgigant uit Denekamp vertelt in deze aflevering over bemand en onbemand draaien, mobiele masten, pech met masten, gepakt worden in Duitsland met een mega boete en over hoe hij met zijn hobby als piraat begon.

 • #22 PCBS (Piet Piraat, Cochie, Bossie en Surprise) uit Staphorst

  Jun 14 2020

  Enkele jaren geleden bundelden 4 piraten uit Staphorst hun krachten onder de naam PCBS. De C (Cochie), B (Bossie) en S (Surprise) zijn deze aflevering te gast en vertellen over hoe ze zijn begonnen als piraat en hoe ze tegenwoordig onbemand draaien en weerstand bieden tegen het AT.

 • #21 Tom Wichman van Piraten Team Vasse en het Geweld van Vasse

  Jun 07 2020

  Tom Wichman begon ook al jong met de hobby als etherpiraat. Hij draaide bij Piraten Team Vasse en het Geweld van Vasse vanaf één van de hoogste punten uit Twente. In deze podcast vertelt hij onder andere over de inbeslagnames in Nederland en Duitsland.Tegenwoordig is Tom ook actief bij de legale zender Accent FM. 

 • #20 Niek uit Vroomshoop: NUV, Super Tukker, Condor Sekte, Snorkels en meer

  May 31 2020

  Niek (NUV) is piraat in hart en nieren. Hij was actief bij verschillende stations in de omgeving van Vroomshoop in Twente. Onder andere Station Super Tukker, de Condor Sekte, De Zwarte Pannenkoeken Parade, Station Nuv en Muv en Club Snorkels. In deze podcast vertelt Niek over zijn hobby als piraat en zijn vinyl verslaving. 

 • #19 Familie Hamberg van o.a. Club Mongols, Station MTH en Radio Kameleon

  May 24 2020

  Vader Bennie en zoons Marc en Erwin. Drie piraten uit Schuinesloot die al in veel verschillende samenstellingen gedraaid hebben. Je hoeft John Williams hier niet op af te sturen, want deze mannen weten hoe ze moeten klussen. Ze bouwen al hun (mobiele) masten zelf. Ook werden ze al meerdere keren uit de lucht gehaald. Hierover en meer vertelt de familie Hamberg in deze nieuwe aflevering. 

 • #18 Jan Nijkamp - Radio Zilvervos Westerhaar

  May 17 2020

  Jan van de Radio Zilvervos begon in de jaren 90 met vaste uitzendingen vanuit Almelo en Westerhaar. Hij draaide verschillende marathon uitzendingen en zette één van de eerste online piratenzenders via internet op. In deze podcast vertelt Jan zijn verhaal over de hobby als etherpiraat. 

 • #17 Robert Raatjes van Clubje MikMak & Vrolijke Grolsch Drinkers

  May 10 2020

  Robert Raatjes is een veel geziene gast bij piraten in Salland en Drenthe. Zelf is hij actief bij het Clubje MikMak en De Vrolijke Grolsch Drinkers uit de omgeving van Beilen (Drenthe). In deze podcast vertelt hij over zijn avonturen als piraat. Van vaste uitzendingen tot onbemand en grote marathons. 

 • #16 Toine Potkamp uit Heerde

  May 03 2020

  Toine is voor veel mensen een bekend gezicht in de piratenwereld. Hij is af en toe te horen op de FM en is daarnaast erg druk met zijn hobby vinyl verzamelen. 

 • #15 Jeroen Niburg - Talentoteam, Station T.D.R & De Musicpower

  Apr 26 2020

  Jeroen Niburg uit Slagharen, welke piraat en AT medewerker kent hem niet. In deze aflevering vertelt Jeroen verhalen over wat hij de afgelopen 20 jaar allemaal als piraat heeft meegemaakt. Van het Talentoteam waar hij jaren bij draaide, tot de marathon uitzendingen van Station T.D.R. en problemen met het Agentschap Telecom.

 • #14 3D Team Oudega Friesland

  Apr 19 2020

  Klaas, Siebren en Jitse zitten in deze aflevering voor de podcast microfoon. De 3 mannen uit Friesland zijn actief bij het 3D Team. De locatie voor deze opname is bijzonder. Het 3D Team is namelijk de enige Nederlandse piraat die nog op het water actief is. Ze vertellen vol passie over hun hobby, het begin, vinyl en de toekomst.

 • #13 Freddy Sallomons over 6 jaar Olympia Radio

  Apr 12 2020

  Eind 2013 leek het nieuwe beleid van het Agentschap Telecom steeds meer zijn vruchten af te werpen. Torenhoge boetes en dwangsommen zorgden voor het eerst sinds lange tijd weer voor een daling in het aantal FM piraten. Freddy Sallomons raakte eind jaren 90 besmet met het piratenvirus. Eerst via de piratenzender van zijn neef in Nieuwlande. Maar al snel daarna ook vanuit zijn eigen studio in Nieuweroord. Ook Freddy ontsprong niet de dans. Na verschillende opgelegde boetes en dwangsommen werd...more

 • #12 Jordie Arkes - A&S Combinatie en Club Snorkels

  Apr 05 2020

  Jordie begon thuis in Slagharen in de schuur in z’n eentje met draaien. De meeste mensen kennen Jordie van de A&S Combinatie en de Club Snorkels. Maar naast deze twee stations draaide hij ook veel marathons onder verschillende namen en in verschillende samenstellingen. In deze aflevering vertelt Jordie over zijn hobby als etherpiraat. 

 • #11 John de Gram van Station MAD uit Nieuwleusen

  Mar 29 2020

  John de Gram begon al op jonge leeftijd met draaien. Eerst met een klein zendertje met Engelstalige popmuziek vanuit Zwolle. Later met groot vermogen met piratenhits vanuit Nieuwleusen. John vertelt in deze aflevering over de vele inbeslagnames, over hoe hij begonnen is met de hobby en wat er in de loop der jaren allemaal veranderd is. 

 • #10 Herbert Visser - Van Piraat op land en zee tot Directeur van SLAM! en 100%NL

  Mar 22 2020

  De carrière van Herbert Visser is op z’n zachts gezegd bijzonder te noemen. Als piraat was hij op het land actief in Nederland en België. Daarbij werd hij 16 keer uit de lucht gehaald. Om een gevangenisstraf te ontlopen vluchtte hij als piraat het water op. Zodra het mogelijk werd maakte hij de stap naar het legale radio circuit. Eerst als nieuwslezer. Vervolgens zette hij Radio 10 terug op de kaart. En inmiddels als directeur en eigenaar van 100%NL en SLAM! In deze aflevering van 1 uur en 50 mi...more

 • #9 Hans Geurtsen van Radio Keizerstad uit Nijmegen

  Mar 16 2020

  Hans Geurtsen was in de jaren 80 DJ bij de Nijmeegse piraat Radio Keizerstad. Radio Keizerstad was vanaf september 1982 een veelbeluisterde radiopiraat die in grote delen van Gelderland, Noord-Brabant en Limburg te beluisteren was. Radio Keizerstad had haar studio en zond toen uit vanuit een flat in de wijk Dukenburg/Lankforst te Nijmegen. Hans blikt in deze aflevering terug op hoe hij deze tijd ervaren heeft en hoe Keizerstad destijds op een erg innovatieve manier radio maakte. 

 • #8 Reitze de Radio Caroline uit Balk (Friesland) & zoon Jelle

  Mar 08 2020

  Reitze en zijn zoon Jelle zitten in deze aflevering voor de podcast microfoon. Twee piraten uit Friesland. Reitze is al tientallen jaren actief als piraat. Zowel op de FM als op de AM. Slechts één keer werd Reitze uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Beide mannen vertellen over hun hobby. Van het begin met klein vermogen, tot de latere jaren en de inbeslagname.

 • #7 Robin de Niet - De zender Megafoxx uit Dedemsvaart

  Mar 01 2020

  Robin de Niet begon al jong als piraat. Hij leerde plaatjes draaien bij de zender Willie staat op uit Dedemsvaart en draait inmiddels vaak met groot vermogen zelf vanuit Dedemsvaart en Vroomshoop. In deze aflevering vertelt Robin hoe hij begon met draaien en op welke manier hij momenteel actief is als piraat.

 • #6 Jan Benjamins - De zender JB & De Boemerang uit Kloosterhaar

  Feb 23 2020

  Jan Benjamins heeft vanaf de jaren 90 in verschillende samenstellingen als piraat gedraaid. Vooral de Firma Boemerang uit Kloosterhaar is een bekende naam in de regio. In deze aflevering blikt Jan terug op de beginjaren in 1993 en deelt hij mooie herinneringen. De tijd dat je met een 4x Mosfet nog naar Engeland toe draaide bij goede condities. 

 • #5 Jordy Engels over het Asbest Trio uit Elim

  Feb 16 2020

  Op zondag 19 maart 2017, om 14.09 uur ’s middags werden er in het Drentse Elim drie etherpiraten betrapt bij een zendmast van KPN. Ze zouden een onderdeel zijn van de piratenzender ‘Het Asbest Trio’. De arrestatie was het gevolg van een uitgebreid vooronderzoek met onder andere diverse camera’s om de verdachten op heterdaad te betrappen. Na de arrestatie kwamen de verdachten vast te zitten en kreeg het onderzoek een vervolg. Niet lang daarna legt een medewerker van het Agentschap Telecom ee...more

 • #4 Zingende trucker Henk Wijngaard

  Feb 10 2020

  Niet alleen in zijn muziek zitten mooie verhalen. Henk Wijngaard vertelt in deze podcast de verhalen achter zijn muziek. Over zijn nicht Shania Twain, zijn muzikale opvoeding, zijn band met piraten en meer. In deze aflevering zoomen we in op oude hits, maar luisteren we ook naar nieuw, verrassend werk van Henk Wijngaard. 

 • #3 Jan van de Beld (van duo Jan & Zwaan) en Hennie Dogger

  Feb 06 2020

  Jan van de Beld brak samen met Zwaan door als het zangduo Jan en Zwaan. In deze aflevering blikt Jan terug op vroeger. Op hoe hij met Zwaan op de accordeon begon en hoe hun carrière een boost kreeg na hun hit over de piraat Radio Veronica. Jan is nog steeds actief en heeft recentelijk een aantal nieuwe platen uitgebracht met Hennie Dogger. 

 • #2 The Evening Stars - al 50 jaar actief als piratenband

  Jan 29 2020

  De piratenband The Evening Stars traden in 1970 voor het eerst op. Inmiddels zijn we 50 jaar verder en staan ze nog steeds zeer regelmatig op de planken. Het format is nooit veranderd: gezellig piratenhits op feesten in Noord-, Oost- en midden Nederland. In deze aflevering nemen The Evening Stars ons mee naar hoe het allemaal begon. 

 • #1 Bart Bouwman de zender Flierefluiter uit Nieuwleusen

  Jan 23 2020

  Bart Bouwman vertelt in deze eerste aflevering van de LOMP podcast over zijn hobby als etherpiraat. Bart is inmiddels 28 jaar oud, maar begon al op jonge leeftijd als FM piraat. Op zijn 16e werd hij voor het eerst uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Hier liet Bart zich echter niet door stoppen.