PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Meer rust in je hoofd

Laat je drukke hoofd even tot rust laten komen. In seizoen 1 deden we dit via een korte meditatie, relaxatie of een verhaal. In seizoen 2 door te kijken vanuit nieuwe, verruimende perspectieven.

Afleveringen

 • S2A5/Zal je een goed leven gehad hebben?

  Mar 04 2021

  Geen tijd hebben voor de dingen die er werkelijk toe doen. Jakkeren en het gevoel hebben dat je leven een rit is op een autosnelweg waar de afritten afgesloten zijn.

 • S2A4/Ga eens anders met je moeilijkheden om

  Jan 09 2021

  Vaak stellen we een probleemoplossend gedrag dat eigenlijk probleemversterkend werkt. In deze podcast leer je dit te herkennen en doorbreken.

 • S2A3/Lezen om intenser te leven

  Nov 27 2020

  Lezen biedt herkenning, laat ons met nieuwe ogen kijken naar wat ons belast en versterkt verbondenheid. Boeken helpen de eenzaamheid te ontstijgen, zijn vuurtorens als het stormt en wie van boeken houdt gaat nooit alleen naar bed!

 • S2A2/Rituelen brengen rust

  Oct 30 2020

  Rituelen helpen los te laten, omdat ze zeggen: ‘tot hier en vanaf nu.’ Ze trekken een streep.Rituelen zijn in de tijd wat thuis is in de ruimte. We komen er tot rust.

 • S2/A1 Tusseninheid

  Oct 20 2020

  In deze aflevering  zou ik een pleidooi willen houden om rigide posities van wat we als het ‘juiste’ noemen wat los te laten en te durven schaatsen naar de tusseningebieden. In relaties, gender, cultuur, gastronomie, politiek, economie … kortom, in het leven.

 • S1/A7 – Tijd voor verandering

  Jul 14 2020

  Stilzitten en braakliggen zijn een natuurlijk groeibed voor verandering en twee bijzondere manieren  om tot rust te komen in je hoofd. Ze worden afgesloten met een stiltemeditatie. (Tekstfragmenten uit Ton Lemaire, Verre Velden, Ambo, en Pico Iyer, De kunst van stilte, Ted/Davidsfonds)

 • S1/A6 – Landen in de natuur

  May 30 2020

  We beginnen met een sensorische relaxatie en vervolgen met de suggesties van enkele natuurminnende schrijvers. Hun woorden zijn de landingsbanen in de tuinen, bossen, bomen en wolken die ons omgeven en waar het goed vertoeven is om het hoofd tot rust te laten komen.

 • S1/A5 – Reizen naar dierbare momenten

  Apr 30 2020

  Deze opname begint met een ademrelaxatie en vervolgt met een reeks korte verhalen over rustgevende, diepe gelukservaringen.

 • S1/A4 – Stappen naar rust

  Mar 21 2020

  Stappen naar de rust, voorafgegaan door een stapmeditatie

 • S1/A3 – Alleen maar zijn

  Feb 29 2020

  Beleving van een natuurervaring van Annie Dillard, voorafgegaan door de ervaring van een prettige plek in je lichaam. (Tekstfragment uit Annie Dillard, Pelgrim langs Tinker Creek, Atlas, 2019)