PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Mijn Wereld, Jouw Wereld

Wij mensen hebben een onbedwingbare drang naar ontdekking en vernieuwing. Onze ontdekkingszucht bracht groot succes: we heersen over de aarde, we ontdekken het heelal en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Tegelijkertijd brengt deze drang naar vernieuwing ons regelmatig in de problemen. 'Mijn Wereld, Jouw Wereld' gaat over ons als mens, onze krachten en successen, maar ook onze zwaktes en uitdagingen.

Afleveringen

 • 4. Het Scheppingsverhaal

  Dec 31 2020

  Deze aflevering gaat over het wonderlijke scheppingsverhaal in de Bijbel. Het verhaal, de geschiedenis, de waarde en hoe het relateert aan andere scheppingsverhalen...

 • 3. Complottheorieën

  Oct 17 2020

  Complottheorieën lijken de laatste tijd overal op te duiken.. Maar is het iets nieuws of waren ze er altijd al? Waarom geloven we eigenlijk in complottheorieën? En is het totale onzin of kan er een kern van waarheid in zitten? Het zal je niet verbazen dat er meer dan genoeg wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar deze vragen..

 • 2. Mensen op de Maan

  Aug 20 2020

  Reizen naar de maan.. Waarom eigenlijk? Hoe kwamen de Apollo missies tot stand? En waarom wil NASA in 2024 opnieuw naar de maan? Daarover gaat deze aflevering van 'Mijn Wereld, Jouw Wereld'. Belangrijkste bronnen: Wernher von Braun; raketgeleerde tussen oorlog en ruimtevaart (Sam van Clemen. Uitgeverij Aspekt. 2016). Www.nasa.gov

 • 1. De Zuiderzeewerken

  Jun 17 2020

  Midden in de eerste wereldoorlog werd in Nederland een project in gang gezet om de dreiging van de Zuiderzee in te dammen. In dit megaproject werd de Zuiderzee omgevormd tot een zoet binnenmeer. Daarnaast zouden vier stukken ingepolderd worden. Één van deze polders is tegenwoordig nog steeds het grootste door mensen gemaakte eiland ter wereld.

 • 0. Trailer

  Jun 16 2020

  Welkom bij Mijn Wereld, Jouw Wereld!