PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

NOS Olympische podcast

Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan op bezoek bij sporters die zich klaar maken voor de Olympische Spelen. In een persoonlijk gesprek vertellen zij over hun leven als atleet en hun voorbereiding op de Spelen van Tokio.

Afleveringen

 • #8 - Lobke Berkhout over haar zeilboot, weer topsporter zijn en haar dochter

  Sep 17 2020

  Ze is de succesvolste zeilster van Nederland. Maar in die volle prijzenkast ontbreekt nog een ding: olympisch goud. Na Londen stopte ze met zeilen. Ze werd moeder, pakte haar leven op. Maar twee jaar geleden kwam er het verzoek: wil je weer gaan zeilen? Ze pakte de kans aan, en vond zichzelf terug. Ze wil in Tokio die ene gouden medaille alsnog halen, voor Belle, haar dochter.

 • #7 - Noël van ’t End over judo, zijn pijnlijke handen en lunchen met de koning

  Sep 03 2020

  Als jongetje kreeg judoka Noël van ’t End een clinic van Anton Geesink. Vorig jaar trad hij al een beetje in de voetsporen van de bekendste judoka van Nederland met de wereldtitel. Volgend jaar wil Van 't End in Japan net als Geesink olympisch goud veroveren. De weg er naar toe is duidelijk. Judo is plan A. Daar moet alles voor wijken.

 • #6 - Annemiek van Vleuten over plezier, winnen, vallen en toekomstdromen

  Aug 27 2020

  Ze wint vaak en veel. Maar het is het avontuur van het fietsen dat lonkt voor wielrenster Annemiek van Vleuten. Ze geniet van fietsen in Colombia, trainen met de mannen, van het winnen van koersen, maar vooral van beter worden dan ze al was.

 • #5 - Eva de Goede over drie keer goud en haar hockeyloze jaar

  Aug 20 2020

  Ze is een van de meest succesvolle teamsporters van Nederland: hockeyster Eva de Goede. Haar prijzenkast is overvol. Ze won onder meer een gouden medaille bij de Spelen van Peking en Londen. Na de Spelen van Rio de Janeiro nam ze bewust afstand van de topsport, maar ze keerde sterker terug dan ooit. Inmiddels is ze de beste speelster van de wereld en klaar om volgend jaar in Tokio haar derde gouden Olympische medaille te winnen.

 • #4 - Kiran Badloe over surfen op Bonaire en de Malediven én Dorian

  Aug 13 2020

  Hij is tweevoudig wereldkampioen en torenhoog favoriet voor olympisch goud volgend jaar: windsurfer Kiran Badloe. Hij begon met surfen op Bonaire, vond het eigenlijk niet zo leuk, maar ging toch door. Onder de vleugels van Dorian van Rijsselberghe groeide hij uit tot wereldtopper. En hij heeft een duidelijke boodschap voor chef de mission Pieter van den Hoogenband: hij wil volgend jaar de vlag dragen.

 • #3 - Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland: samen de succesformule

  Aug 06 2020

  Ze zijn de kopmannen van de baanwielrenploeg. Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland. Ze zijn de motoren van de haast onverslaanbare teamsprint. Maar ook op de individuele nummers verdelen ze de prijzen. Dat belooft wat voor Tokio 2021. Want zo zeggen ze: dat jaar uitstel geeft ons de tijd om nóg beter te worden.

 • #2 - Estavana Polman over WK-goud winnen, moeder zijn en Raf

  Jul 30 2020

  Ze heeft alles voor elkaar. Een mooi leven in Denemarken, ze is moeder, en werd in december voor het eerst wereldkampioen. Estavana Polman sprak - voor corona- uitgebreid met Jeroen Stekelenburg over haar leven en de weg naar de Olympische Spelen.

 • #1 - Pieter van den Hoogenband over drie keer goud, inspireren en Eddie Vedder

  Jul 24 2020

  Het zouden zijn drukste weken van het jaar worden. Maar chef de mission Pieter van den Hoogenband is momenteel niet in Tokio voor de Olympische Spelen, maar thuis in Waalre.

 • We gaan (toch) beginnen!

  Jul 13 2020

  Het zou deze maand beginnen in Tokio: de Olympische Spelen van 2020. Maar ja, corona. De sportwereld ging tijdelijk op slot, de Spelen werden een jaar uitgesteld. Toch gaan wij wél beginnen met de NOS olympische podcast. Er is namelijk genoeg te bespreken.