PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Op Zoek Naar Een Queer Boek

Hi! Wij zijn Anne (zij/haar) en Artemisia (zij/haar), twee studenten die enorm van boeken houden en vooral boeken met lhbti+ personages. Die zijn niet altijd makkelijk te vinden dus vandaar deze podcast. In de podcast reageren we op jullie verzoeken die je kan insturen op www.queerboekpodcast.nl

Afleveringen

 • Boeken Waarvan Je Niet Wist Dat Ze Queer Waren (Afl 21)

  Mar 15 2022

   Deze keer hebben wij het over boeken waarbij je er niet snel achter komt dat het queer is. Het wordt bijvoorbeeld niet in de omschrijving genoemt, en het is ook niet duidelijk aan de cover te zien. Verder hebben we op het eind een mededeling over de voorlopige toekomst van de podcast. Spoiler: we moeten helaas tijdelijk met de podcast stoppen. Er is iets mis gegaan met de mededeling aan het einde dus het volume is raar.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!       

 • Romance Boeken (Afl.20).

  Jan 07 2022

  Vandaag gaat onze aflevering over romance boeken, zowel hedendaagse romans, historische romans en historische fictie waar romance centraal staat. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!    

 • Boeken Uit Nigeria en India (Afl.19).

  Dec 07 2021

  Omdat we het normaliter heel veel over boeken uit de Verenigde Staten hebben, wilden we nu de spotlight op andere landen richten. Daarom heeft Anne het vandaag over boeken uit Nigeria en Artemisia heeft het over boeken uit India. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!      

 • Fantasiewezens

  Oct 05 2021

  Vandaag hebben we  een aflevering over fantasiewezens zoals vampiers en zeemeerminnen .  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!     

 • Geesten en Fake Dating (Afl.17).

  Aug 03 2021

  Deze keer hebben wij het over boeken die wij recent gelezen hebben. Artemisia heeft Elatsoe gelezen, waarin de hoofdpersoon geesten kan oproepen en de geest van haar dode hond altijd bij zich heeft. Anne heeft twee boeken gelezen met de fake dating trope. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!      

 • Middle-Grade Boeken (Afl.16).

  Jul 06 2021

  Vandaag hebben we weer een genre aflevering, namelijk Middle-Grade boeken oftwel kinderboeken voor de leeftijden 8-12. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!      

 • Bekendmaking van onze Readathon (Bonus Aflevering).

  Jun 16 2021

  Vandaag kondigen wij onze readathon , #LeesMetPride, aan! Van 12 Augustus tot 22 Augustus (world pride) kan je via instagram mee doen met onze readathon. We hebben diversiteit challenges en random challenges:De diversiteit challenges:- een boek van een schijver van kleur- een boek met een hoofdpersoon die ouder is dan 40- een boek met een hoofdpersoon met een beperking of chronische ziekte- een vrolijk boek- een non-fictie boek- een LHBTI+ klassiekerDe random challenges:- een boek met een regenb...more

 • Mythologie & Fantasy (Afl.15).

  Jun 02 2021

  Deze week raden wij oude mythologie verhalen met queer thema's aan en gaan we op zoek naar fantasy boeken zonder veel romance.Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd!Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!      

 • Heksen, Tovenaars en Andere Magiërs (Afl 14).

  May 04 2021

  Vandaag hebben wij weer een genre aflvering: we gaan namelijk op zoek naar heksen, tovenaars en andere magiërs.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!      

 • Informatieve Boeken voor Heteros

  Apr 06 2021

  Vandaag gaat onze aflevering over boeken met draken en saffische relaties, en informatieve boeken voor heteros. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!     

 • Nederlandse Lhbti+ Boeken

  Mar 02 2021

  Deze week hebben wij onze eerste thema aflevering! We bespreken Nederlandse Lhbti+ boeken.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!    

 • Podcast Update

  Feb 16 2021

  Deze week hebben we even geen nieuwe aflevering. In plaats daarvan hebben we een update over hoe we de podcast een beetje gaan veranderen.  Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziek. Dankjewel!      

 • Onze Allereerste Gast (Afl. 11)

  Feb 02 2021

  Deze week hebben we onze allereerste gast! We hebben het met Nanouk Kira over haar eerste boek 'Drakenhart', haar favoriete queer boeken en queer representatie. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!     

 • Horror & Musicals (Afl.10).

  Jan 19 2021

  In deze aflevering zijn wij op zoek gegaan naar horror met non-binaire personages en boeken die we als musical zouden willen zien( en andersom).  Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!    

 • Erg Specifieke Verzoeken (Afl. 9).

  Dec 22 2020

  Deze week waren onze verzoeken erg specifiek. We gaan namelijk op zoek naar vriendinnen die mythologie-gek zijn en verliefd worden, en aromantische personen in de middeleeuwen. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!   

 • LHBTI+ Ambachtslieden (Afl. 8)

  Dec 08 2020

  Vandaag reageren wij op een verzoek van Tristan voor LHBTI+ ambachtslieden en op een verzoek van Anne's vader voor een graphic novel met Marten Toonder vibes.  Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!  

 • LHBTI Boeken Die Wij Lezen (Afl.7)

  Nov 24 2020

  Deze week hebben we de aflevering een beetje anders gedaan en bespreken we de boeken die wij recent hebben gelezen en de boeken die we aan het lezen zijn. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!  

 • Found Family (Afl.6)

  Nov 10 2020

  Deze aflevering gaan wij op zoek naar boeken met een found family voor Fieke en naar collecties voor coming out verhalen voor Artemisia's moeder. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel! 

 • LHBTI+ Boeken Voor De Lijst (afl. 5)

  Oct 27 2020

  In deze aflevering zochten wij naar lhbti+ boeken die Veerle op haar lijst kon zetten en lhbti+ kinderboeken waar dat niet het hoofdthema was voor Sjoske. Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro muziekDankjewel!   

 • Fantasy (Afl 4)

  Oct 13 2020

  Deze aflevering gaat over fantasy boeken en boeken over vrouwen in de oudheid (aka Artemisia gaat helemaal wild). Bedankt iedereen die een verzoek heeft ingestuurd! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro Dankjewel!  

 • Personen Die Hun Seksualiteit Uitvinden (Afl 3).

  Sep 29 2020

  In deze aflevering bespreken wij de eerste verzoeken! In deze aflevering hebben we het over geïnternaliseerde homofobie in combinatie met een journey met seksualiteit; een queer detective die hun seksualiteit aan het uitvinden is en Nederlandse young adult fantasy. Bedankt Amy, Maarten en Nanouk voor jullie verzoeken! Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro Dankjewel! 

 • Onze Favoriete LHBTI+ Boeken Deel 2 (Afl 2).

  Sep 15 2020

   In deze aflevering hebben we het over de rest van onze persoonlijke favoriete lhbti+ boeken!Voor een lijst van alle boeken die we noemen in de podcast met trigger warnings en de transcriptie ga naar onze website. Credit gaat naar www.bensound.com voor onze intro Dankjewel!

 • Onze Favoriete LHBTI+ Boeken (Afl 1).

  Sep 01 2020

  In deze aflevering hebben we het over onze persoonlijke favoriete lhbti+ boeken!Voor een lijst van alle boeken die we noemen in de podcast met trigger warnings en de transcriptie ga naar onze website. Opmerking:In deze podcast bevelen we het boek Carry on van Rainbow Rowell aan en inmiddels weten we ook over de problemen met racisme in een ander boek van haar, namelijk Eleanor and Park. Voor de details raden we aan dat je er zelf verder naar kijkt. Een artikel wat je bijvoorbeeld zou kunnen gebr...more

 • Teaser

  Aug 10 2020

  Hier introduceren we onze podcast (en onszelf) en vertellen we hoe de podcast in elkaar steekt.