PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Over hoop

In 2020 lagen de levens van velen over de hele wereld overhoop, maar in het jaar 2021 gaat het over hoop. Wordt dit het jaar waarin vaccinaties het virus bedwingen, waarin we gewoon weer op het terras kunnen zitten, en waarin we samen kunnen juichen? In de podcast ‘Over hoop’ van De Telegraaf blikken we dagelijks met één gast vooruit op het komende jaar met een centrale vraag: waaruit put jij in 2021 hoop?

Afleveringen

 • ‘Corona heeft het onderwijs ook veel opgeleverd’

  Feb 07 2021

  Na ruim vijf weken thuisonderwijs is het zo ver: de basisscholen gaan maandag weer open. Om dat zo veilig mogelijk te doen, heeft Sharon Martens van het Lerarencollectief samen met het ministerie van Onderwijs richtlijnen opgesteld. Zijn alle zorgen nu weggenomen? In de podcast ‘Over hoop’ blikt Martens vooruit op een spannende week voor het onderwijs en kijkt ze ook verder vooruit. „Ondanks alle leerachterstanden is er ook hoop.”

 • '2021 wordt een mooi jaar voor de ruimtevaart’

  Feb 06 2021

  Op aarde kent 2021 een moeizame start, in de kosmos daarentegen schijnt het een mooi jaar te worden. Van de eerste ruimtetoeristen tot een Nederlandse robotarm. Jasper Wamsteker van het Nederlands Space Office raakt er niet over uitgepraat. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ vertelt hij welke waanzinnige ruimtemissies ons staan te wachten en wat dit oplevert op aarde. En ook hier geldt: waar een klein land groot in kan zijn, want veel onderzoeken hebben een Nederlands tintje.

 • Astrologe Karen over 2021: ‘Iets heel bijzonders aan de hand’

  Feb 05 2021

  De astrologie is in trek in coronatijd. Vooral jongeren zoeken houvast in de stand van de planeten. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ doet astrologe Karen Hamaken-Zondag haar voorspellingen voor het komende jaar: „Er is iets heel bijzonders aan de hand in het universum.” In de podcast vertelt de astrologe wat de huidige planetenstand betekent voor ons, of ze de coronacrisis heeft zien aankomen, en hoe ze kijkt naar influencers die zich steeds meer in astrologie interesseren, zo...more

 • Geluk in crisis: 'Er is licht in de coronatunnel'

  Feb 04 2021

  Het geluk is in de tijden van corona soms ver te zoeken. Toch is er volgens schrijver en gelukexpert Patrick van Hees reden genoeg om optimistisch te blijven. „Uiteindelijk gaat ook dit voorbij.” In deze nieuwe aflevering van de podcast ‘Over Hoop’ staat geluk centraal. Van Hees laat zien hoe mensen een lichtpunt kunnen vinden in deze donkere tijden en hoe zij een lichtpunt kunnen zijn voor anderen.

 • ‘Click & collect slaat he-le-maal nergens op’

  Feb 03 2021

  „Deze kleine geste gaat het verschil in de winkelstraten niet maken.” Aldus retaildeskundige Paul Moers. Moers pleit juist voor strengere maatregelen om het shopgedrag te beperken. Verder vertelt hij in een nieuwe aflevering van de Podcast ‘Over Hoop’ wat de maatregelen doen met de winkels en welke winkels de winnaars zijn van de coronacrisis.

 • Prikken, prikken, prikken: zo voeren we het tempo op

  Feb 02 2021

  Iedereen een prik. Het klinkt eenvoudig, maar de praktijk blijkt anders. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ is Herman van der Weide te gast. In 2009 was hij programmamanager van de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep, en weet dus als geen ander hoe je de juiste strategie bepaalt. Zijn advies: „Haal de politiek ertussenuit.”

 • Dit is de invloed van corona op films

  Jan 31 2021

  Maandag begint de 50ste editie van het Internationaal Film Festival in Rotterdam (IFFR). Anders dan voorgaande edities vindt het evenement online plaats. Volgens de zakelijk directeur van het IFFR, Marjan van der Haar, heeft de coronacrisis de filmwereld ontwricht. Hoe organiseer je een bijzonder jubileum terwijl er zo weinig films zijn uitgebracht? En hoe heeft het coronavirus invloed gehad op de films die wel zijn verschenen? Dat en meer in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’.

 • Koopjesjagers opgelet: ‘Nu kun je je slag slaan’

  Jan 30 2021

  Door de coronacrisis staat de mode-industrie op zijn kop. Shows zonder publiek, weinig fotoshoots, en door de lockdown blijven kledingwinkels met veel voorraad zitten. Toch is modejournalist Kim Querfurth positief. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ vertelt zij over de kentering die het virus teweegbrengt in de kledingindustrie. Betekent dit het einde van de fast fashion, en de collecties die zich razendsnel afwisselen? Ook ziet de styliste dat de trends door corona veranderen. ...more

 • Lucille Werner: ‘Hoezo horen BN’ers niet thuis in de politiek?’

  Jan 29 2021

  ‘Iedereen wordt gezien door de nummer 10.’ Met die campagneslogan hoopt Lucille Werner een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen voor het CDA. In de podcast ‘Over hoop’ stoomt presentator Pim Sedee de televisiepersoonlijkheid klaar voor het politieke spel in Den Haag. Is zij klaar voor het nachtenlange debatteren? Heeft ze do’s en don'ts meegekregen van het CDA? En wat wil ze echt voor elkaar krijgen in de samenleving? Ook reageert de presentatrice op alle ophef rond haar carrièreswitch. „Waaro...more

 • Nu nog strikte avondklok, maar ’in voorjaar hopelijk op terras’

  Jan 28 2021

  In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over Hoop’ vertelt Frankrijk correspondent Eveline Bijlsma over hoe de avondklok het ritme van Frankrijk heeft veranderd. “Onze avondklok is eigenlijk een antiborrel klok.” De Fransen accepteren tot nu toe alle maatregelen zonder enige problemen volgens Bijlsma. Daarnaast gaat ze in op het vaccinatiebeleid van Frankrijk en hoe Frankrijk naar Nederland kijkt.

 • Straatkunstenaar Frankey: ‘Ik zie het straatbeeld veranderen in coronatijd’

  Jan 27 2021

  ‘Dingen die een negatieve associatie oproepen, ombuigen tot iets positiefs.’ Dat is het doel van straatkunstenaar Frank de Ruwe oftewel Streetart Frankey. Juist in tijden van corona wil de kunstenaar zorgen voor een ‘klein tussendoortje waar mensen heel even door glimlachen.’ Als kunstenaar verwierf hij het afgelopen jaar nationale faam met een André Hazes legobeeld op de Dam. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over Hoop’ vertelt de kunstenaar hoe het coronavirus het werk van een straatkun...more

 • Lowlands-directeur: ‘Hoop op nieuwe Summer of Love’

  Jan 26 2021

  Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg moest vorig jaar een klein traantje laten toen er een streep werd gezet door de gehele festivalzomer. Dankzij het nieuwe garantiefonds voor evenementen is hij weer wat optimistischer. ‘De overheid heeft naar ons geluisterd. Ze zien in dat cultuur en evenementen essentieel zijn voor levenswaarde.’ In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ geeft de festivalbaas een inkijkje in de verschillende scenario’s voor Lowlands 2021.

 • Boa-baas zag rellen aankomen: 'Het borrelde al langer'

  Jan 25 2021

  Vanaf vandaag mogen boa's handhaven tijdens de avondklok. Dat is nodig volgens de voorzitter van de BOA bond, Ruud Kuin, met name omdat handhavers als eerste signalen oppikten van de toenemende laksheid ten opzichte van de corona maatregelen in de Nederlandse samenleving. In de podcast ‘Over hoop’ reageert hij op de rellen van dit weekend in verschillende Nederlandse steden. Verder bespreekt hij de rol van boa’s bij het handhaven van de avondklok.

 • ‘Italië verbaasd over traag vaccinatietempo Nederland’

  Jan 24 2021

  Italië begint zich stukje bij beetje te herpakken nadat het dit voorjaar zwaar werd getroffen door het coronavirus. Is die wond al geheeld? En hoe staat het vaccineren ervoor in het land waar corona voet aan de grond kreeg in Europa? In de podcast ‘Over hoop’ blikt correspondent Maarten van Aalderen terug op een surrealistische periode en vertelt hij hoe het er nu voor staat in het Zuid-Europese land.

 • Twee miljoen prikken per week: hoe doen de Britten dat?

  Jan 23 2021

  Het Verenigd Koninkrijk verkeert in een onwezenlijke situatie. Aan de ene kant is er sprake van hoop. Dat heeft correspondent Joost van Mierlo met eigen ogen gezien in de kathedraal van Salisbury, die dienstdoet als vaccinatiecentrum. Aan de andere kant zijn er deze week een recordaantal coronadoden en besmettingen geregistreerd. Lukt het de Britten om de besmettelijke virusmutant te temmen door het vaccinatietempo op te voeren? En waarom zijn zij Europees koploper op het gebied van inenten en b...more

 • Hartverwarmende actie voor kapper: ‘Coronasteun is er niets bij’

  Jan 22 2021

  Een hart onder de riem voor kapper Theo Knoop (62) uit Nijmegen. Ondanks de coronasteun worstelt de ondernemer om het hoofd boven water te houden. „Het potje is leeg.” Zijn klanten schieten hem nu te hulp. In de podcast ‘Over hoop’ vertelt de kapper over deze pittige periode, de bijzondere actie en over zijn alterego op YouTube, waar hij 128.000 volgers heeft. Ook zijn er thuiskniptips voor iedereen met een lockdownkapsel.

 • Hier kennen ze geen corona (en het is dichterbij dan je denkt)

  Jan 21 2021

  Het coronavirus houdt geen rekening met grenzen. Toch is de Vlaamse gemeente Zuienkerke, nabij Brugge, de pandemie bespaard gebleven. Er is niemand gestorven. Er is al tijden niemand meer besmet. Er is geen enkel coronageval geweest op scholen. De afgelopen jaren zijn er zelfs nog nooit zo weinig sterfgevallen geweest als nu. Hoe blijven alle 2.800 inwoners zo gezond? Wat is hun geheim? In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ zoekt burgemeester Alain de Vlieghe naar een verklaring.

 • 'Inhoud van eindexamen moet worden aangepast'

  Jan 20 2021

  Het afgelopen jaar zag eindexamenleerling Tom Kuijpers (17) de leerachterstand groter worden en de kwaliteit van lessen achteruitgaan. Met klasgenoot Pleun Lagerberg (16) stuurde hij deze week een brandbrief naar Minister Slob van Onderwijs. Volgens Kuijpers komen veel leerlingen in de problemen als de eindexamens niet worden aangepast. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over Hoop’ vertelt hij hoe het is als eindexamenleerling in coronatijd.

 • ‘Vanuit deze enclave zal Trump komende jaren Biden aanpakken’

  Jan 19 2021

  Een dag voor de inauguratie van Joe Biden houdt Washington de adem in. De paniek doet denken aan 9/11, zegt Amerikadeskundige Willem Post in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’. Ondanks de chaos in de Verenigde Staten is de historicus hoopvol gestemd. „Ik ken niemand in Washington die zo goed bruggen kan slaan als Joe Biden.” Wat wordt zijn koers? En wat is Donald Trump van plan nu hij is verwijderd van social media? Post voorspelt: „Er zal een Trump-wereldje ontstaan.”

 • Dit moeten Oranjes doen om populariteit terug te winnen

  Jan 18 2021

  2020 was een rampjaar voor het koninklijk huis. Willem-Alexander en Máxima kwamen meermaals onder vuur te liggen vanwege misstappen in de privésfeer. Wat kan het koningspaar in 2021 doen om het vertrouwen te herstellen? Hoe viert koningin Máxima haar 50ste verjaardag in coronatijd en welke mediamomenten staan er nog meer op de planning? Dat bespreekt Pim Sedee met koningshuisdeskundige Pieter Klein Beernink in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’.

 • Kim Holland: ‘Blijf ook in 2021 smullen'

  Jan 17 2021

  Diva van de polderporno Kim Holland vertelt in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over Hoop’ hoe de online pornoindustrie veranderd is tijdens de corona crisis. „Mensen zoeken online veel meer naar contact met andere mensen." Volgens Holland is het ondanks de crisis ook een tijd waar je in elkaar en in je relatie kan investeren.

 • 'Het geld gaat in de zomer in een grote golf de economie in'

  Jan 16 2021

  „In 2020 was de aandelenbeurs de enige plek waar iets positiefs gebeurde”, vertelt beursanalist Jos Versteeg in een nieuwe podcast ‘Over Hoop’. Met de Brexit achter de rug, een voorspelbare Amerikaanse president en een vaccin in het vooruitzicht belooft het een gezond beursjaar te worden volgens Versteeg.

 • ‘Heftig signaal om F1-seizoen zo vol te plannen’

  Jan 15 2021

  Volgens Formule 1-verslaggever Erik van Haren heeft de Formule 1 laten zien dat ze goed kunnen plannen. Toch vindt hij de agenda van dit seizoen wel heel ambitieus. In de podcast ‘Over hoop’ vertelt Van Haren hoe het is om als journalist in dit reizende circus rond te lopen en hoe corona zijn werkwijze als verslaggever heeft veranderd.

 • ‘China kijkt vol verbazing naar Nederland’

  Jan 14 2021

  Lichte paniek in China om het toenemende aantal coronabesmettingen, zo vlak voor Chinees Nieuwjaar. Ruim 900 inwoners zijn nu besmet met het virus, op een bevolking van 1,3 miljard. Woensdag werd de grootste stijging in ruim vijf maanden gemeld: 115 nieuwe gevallen. Het zijn cijfers waar Nederland alleen maar van kan dromen. Toch worden de maatregelen in China flink aangescherpt. Hoe houdt China controle over het virus, terwijl de rest van de wereld worstelt met een tweede golf? Dat en meer in d...more

 • 'Dit is het geheim achter Israëls snelle vaccinatiebeleid'

  Jan 13 2021

  „Het optimisme leeft hier weer een beetje", laat Midden-Oosten correspondent Ralph Dekkers weten vanuit Tel Aviv. Israël is de voorloper op het gebied van vaccineren. In rap tempo is bijna 20 procent van de bevolking gevaccineerd. Voor de verkiezingen eind maart zou het hele land ingeënt moeten zijn. Wat het geheim is van Israëls supersnelle vaccinatiebeleid hoor je in de podcast ‘Over hoop’.

 • Dringende oproep ANVR: ‘Gebruik je vouchers zodra het kan’

  Jan 12 2021

  Januari is bij uitstek de maand om de zomervakantie te plannen, maar op dit moment wordt er nog weinig geboekt. Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR, verwacht dat de last minute populair wordt dit jaar. In de podcast ‘Over hoop’ blikt hij vooruit op 2021. Hoe kunnen we gezond en veilig op vakantie?

 • Wijnbar is langer dicht dan open: ‘Ik mik nu op maart’

  Jan 11 2021

  Op 5 maart 2020 ging wijnbar Clos in Amsterdam voor het eerst open. Tien dagen later kon Rutger de Wit de deuren alweer sluiten vanwege de coronacrisis. De restauranteigenaar heeft geen recht op noodsteun, maar heeft het hoofd tóch boven water weten te houden. Wat voorziet De Wit voor de horeca in 2021? Dat en meer in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’.

 • Ik-vertrek-stel in corona-nachtmerrie: ‘We geven nooit op’

  Jan 10 2021

  Begin januari 2020 zitten Annemiek (30) en Erik (36) van Egmond vol energie om van hun opgeknapte ‘Gasthof’ in het ski- en wandeldorpje Mallnitz een succes te maken. Precies een jaar later zijn de deuren van hun chalet nog steeds gesloten. Oostenrijk zit sinds 3 november in lockdown. In de podcast ‘Over hoop’ vertelt Annemiek over het avontuur tot dusver en hoe zij de komende maanden tegemoet gaan. Komt er nog iets terecht van het wintersportseizoen?

 • Kelly Jonker: ‘Hockey zonder druk van Oranje is heerlijk’

  Jan 09 2021

  Aanvankelijk stopte Kelly Jonker na het gewonnen EK met hockeyen in 2019 vanwege haar zwangerschap. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en staat ze na haar bevalling weer op het hockeyveld als speelster van Pinoké. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over Hoop’ bespreekt zij haar comeback en of zij met een schuin oog kijkt naar de uitgestelde Olympische spelen.

 • Songfestival gaat door: dit zijn de grootste uitdagingen

  Jan 08 2021

  In 2020 zou het Eurovisie Songfestival eindelijk terugkeren naar Nederland. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar in 2021 gaat het hoe dan ook door. In de podcast ‘Over hoop’ bespreekt de uitvoerend producent van het Songfestival, Sietse Bakker, alle mogelijke scenario’s. Hoe kan het liedjesfestijn alsnog op een verantwoorde manier doorgaan?

 • Docent blikt vooruit: ‘Nog twee maanden thuisonderwijs’

  Jan 07 2021

  Het is in de eerste week van 2021 opnieuw aanpoten voor ouders en leraren. Thuisonderwijs is de norm. In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Over hoop’ blikt docent Conrad Berghoef van het ROC Friese Poort in Drachten terug op het zware jaar. Berghoef ging eind vorig jaar viral door een hartverwarmende actie van zijn leerlingen. „Ik heb sommige studenten sinds maart niet meer gezien.”

 • NL’se arts in Londen: ‘Nog nooit zoiets intens meegemaakt’

  Jan 06 2021

  De hoop gloort, want het is V-day: de dag waarop de eerste Nederlanders worden ingeënt tegen het coronavirus. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze ons een kleine maand voor. Hoe verloopt dat? Dat bespreekt Marcel Levi, ziekenhuisbaas in Londen, in een nieuwe podcast van De Telegraaf. Ook gaat het uitgebreid over de Britse variant van het virus. „Het is ongelooflijk hoelang patiënten met de coronamutant ziek blijven.”

 • Geen lockdown én minder coronadoden: ‘Met deze simpele maatregel had het gekund’

  Jan 05 2021

  In 2020 lagen de levens van velen over hoop. Aan het begin van 2021 gaat het in een nieuwe podcast van De Telegraaf over hoop. Ook voor jongeren was het een ongekend zwaar jaar. Had de jeugd meer vrijheid kunnen krijgen? Millennial-expert Talitha Muusse (29) denkt van wel. „De lockdown was niet nodig geweest. Met hele eenvoudige aanpassingen hadden we een hoop leed kunnen voorkomen.”

 • Mick van Wely: ‘Diepste wens dat déze zaak wordt opgelost’

  Jan 04 2021

  Misdaadverslaggever Mick van Wely is gewend om te werken met beperkingen - vanuit veiligheidsoverwegingen. In 2020 kwamen daar de coronamaatregelen bovenop. In een podcast van De Telegraaf vertelt Van Wely over zijn ‘knap lastige’ coronajaar. Want hoe spreek je af met bronnen als het land op slot zit? Ook blikt de misdaadverslaggever vooruit op 2021. Na de arrestatie van topcrimineel Ridouan Taghi zijn de verhoudingen in de onderwereld veranderd. Wie zal er opstaan als de nieuwe man?

 • ‘Nachtclubs dicht tot tenminste augustus’

  Jan 03 2021

  In 2020 lagen de levens van velen over de hele wereld overhoop. Aan het begin van 2021 hebben we het in een nieuwe podcast van De Telegraaf over hoop. Wordt het een zomer vol festivals? Initiatiefnemer van de actiegroep Nachtbelang Jorn Lukaszczyk is realistisch: pas na augustus kunnen we weer los. Mede vanwege die uitzichtloosheid heeft de Utrechtse clubeigenaar besloten de stekker eruit te trekken. Zijn partners gaan door zonder hem.

 • ‘Laat bedrijven als Jumbo, Unilever en Ahold meehelpen vaccineren’

  Jan 02 2021

  In 2020 lagen de levens van velen over de hele wereld overhoop. Aan het begin van 2021 hebben we het in een nieuwe podcast van De Telegraaf over hoop. Met deze keer: Eddy Terstall. De 56-jarige columnist en filmmaker wijst op de door corona uitvergrote cultuurcrisis in ons land, en ziet een belangrijke rol voor het bedrijfsleven in het vaccinatieplan.

 • ‘Ontmiepen en ontklagen in 2021’

  Jan 01 2021

  In 2020 lagen de levens van velen over de hele wereld overhoop. Aan het begin van 2021 hebben we het in een nieuwe podcast van De Telegraaf over hoop. In deze eerste aflevering doet Adjiedj Bakas (57) zijn voorspellingen en waarschuwt voor een scheiding in onze maatschappij.

 • Europa kleurt oranje: hier kun je nog wél nazomeren

  Sep 09 2020

  Nazomeren aan de Middellandse Zee wordt steeds moeilijker nu ook alle Griekse eilanden op slot zijn gezet. Waar kun je nog wel naartoe dit najaar? In een nieuwe aflevering van de corona-update vertelt reisverslaggever Paul Eldering over de lamgelegde reisindustrie en de onbegrijpelijke reisadviezen. Want waarom mogen de Belgen en de Duitsers nog wel naar Kreta, maar wij niet? In de podcast ook het bijzondere avontuur van Lotte van de Ven (25) en haar vriend Nout (28). Het Brabantse stel vertrok ...more

 • Zo ziet het nachtleven eruit als clubs wel open mogen

  Sep 02 2020

  Ondanks dat discotheken langer gesloten blijven, speelt de vraag op: hoe zal het nachtleven eruitzien als clubs wel groen licht krijgen? Belangenvereniging Nachtbelang heeft een uitgebreid plan klaarliggen. In een nieuwe aflevering van de corona-update vertelt Jorn Lukaszczyk, initiatiefnemer van de vereniging en eigenaar van club Basis in Utrecht, over hun ideeën. En een vaccin lijkt steeds dichterbij te komen, zei minister De Jonge in de persconferentie van dinsdagavond. Verslaggever Silvan Sc...more

 • Komt repatriëring in gevaar door ziek vliegpersoneel?

  Aug 25 2020

  Het aantal besmettingen onder luchtvaartpersoneel neemt toe. Welke piloot of stewardess is straks nog bereid om vakantiegangers te repatriëren in oranje gebied? En er staan wachtrijen voor de teststraat op Schiphol, al vraagt luchtvaartverslaggever Yteke de Jong zich in de podcast corona-update af of deze manier van testen effectief is. Veel landen, waaronder Nederland, hebben code oranje afgegeven voor Spanje. Dit is een onverwachte klap voor het Zuid-Europese land en bovendien een nekslag voor...more

 • Kritiek op coronavakantie 87-jarige

  Aug 19 2020

  Afkeurende opmerkingen op social media bij een vakantiekiekje uit Spanje of verwijtende blikken van collega’s als je vertelt dat je naar de camping gaat in Zuid-Frankrijk. Naast vlieg-, vlees- of klimaatschaamte zijn er nu ook eerste tekenen van vakantieschaamte. De reacties die de familie Olde Kalter en de 87-jarige Olga Wallroth kregen op hun vakantieplannen waren niet mals. Verder in de corona-update: Marit van Leeuwen heeft coronaproof vakantie gevierd op Mallorca, maar zie dat maar eens uit...more

 • ‘Zorgen om school? Je kind thuishouden is geen optie’

  Aug 11 2020

  Vanaf volgende week gaan de scholen in het noorden van het land open, maar kan dat wel veilig? Ouders die zich zorgen maken om coronabrandhaarden in de klas vanwege onder meer slechte ventilatiesystemen, mogen hun kind niet thuishouden. Verslaggever Jessy Burgers waarschuwt in de podcast corona-update voor een fikse boete. Ook liggen er geen draaiboeken klaar als het virus op school oplaait. „Zorgelijk”, aldus Burgers. Verder in de podcast: een tragedie dreigt op de Griekse eilanden. Waar Grieke...more

 • ‘Corona leidt tot spanningen tussen jong en oud’

  Aug 07 2020

  Premier Rutte sloeg donderdagavond een opvallend strenge toon aan richting jongeren. Is dit de juiste manier om de jeugd mee te krijgen in het coronabeleid? En is het terecht dat deze groep offers maakt terwijl het virus vooral ouderen en kwetsbaren treft? Dat en meer in de podcast corona-update, met als gast YouTube-verslaggever Jeroen Holtrop en ethisch filosoof Jelle van Baardewijk. Volgens Van Baardewijk is het coronabeleid te eenzijdig. Hij vraagt zich openlijk af of mensen onder de 30 even...more

 • ‘Deurwaarders om vakantie die nooit heeft plaatsgevonden’

  Jul 31 2020

  De zomervakantie is dit jaar anders dan anders. Of je nu een villa huurt in Spanje, een rondreis maakt door Portugal, of op de camping staat in eigen land. Vandaag in de podcast corona-update een bundel vakantieverhalen uit de zomer van 2020. We volgen Margot tijdens haar huttentocht door Italië, Frances die met de bus en haar twee kinderen Portugal doorkruist en Annemieke vanuit een uitgestorven Griekenland. Voor welke uitdagingen staan zij dit jaar? Hoe voorbereid gaan zij op pad en zijn ze bl...more

 • ‘Mijn vakantie was veilig, maar nu tóch in quarantaine’

  Jul 30 2020

  „Als ik dit van tevoren had geweten was ik nooit het vliegtuig ingestapt.” Na een heerlijke vakantie op het relatief veilige Mallorca werd Ilona Schouten op de terugreis verrast met een extra tussenstop in Barcelona. Of er even 80 passagiers uit de Noord-Spaanse stad, waar onlangs code oranje werd afgekondigd, bij kunnen? In de podcast corona-update spreekt Schouten er schande van. „Nu moet ik in zelfquarantaine, alleen omdat Transavia kosten wil besparen.” Verder: de familie Jonker bleef achter...more

 • ‘Nederlanders, wegwezen uit Catalonië, anders heb je een probleem’

  Jul 29 2020

  De kans is groot dat de Spaanse provincie Catalonië opnieuw op slot gaat. In de podcast corona-update waarschuwt verslaggever Marouscha van de Groep de Nederlandse toeristen die in Noord-Spanje zitten. „Zorg dat je over een week weg bent, anders heb je een probleem.” Van de Groep komt net terug uit Lloret de Mar en geeft ons een kijkje in het nachtleven daar. Ondanks dat de clubs zijn gesloten blijft de Spaanse badplaats populair onder jongeren. En hoe gaat het bij onze zuiderburen? In België lo...more

 • Liefdesleed door corona: ‘Ruim 3000 euro voor vakantie van 48 uur’

  Jul 15 2020

  Lot woont in Nederland, haar vriend Matt in Amerika. De twee hebben elkaar sinds maart niet gezien, omdat er vanwege de coronacrisis nog steeds geen vluchten gaan tussen Europa en de Verenigde Staten. Dit weekend sloten ze elkaar tóch in de armen, op Aruba. Het eiland in de Caraïbische Zee biedt een uitkomst voor ‘gemengde koppels’, vertelt Lot Franken in de corona-update. Verder in de podcast: verslaggever Gijsbert Termaat onderzocht of ouderen nog wel op vakantie durven tijdens de coronacrisis...more

 • ‘Wel of niet naar 't buitenland? Het antwoord is simpel’

  Jul 10 2020

  Gaan we wel of niet op vakantie? Veel Nederlanders die een reis naar het buitenland hebben geboekt staan voor een dilemma. In de vakantie-editie van de podcast corona-update bespreekt verslaggever Paul Eldering de ‘oranje vlekken’ in Europa (waar een negatief advies geldt voor toeristen) en geeft hij tips voor als je wél besluit de grens over te gaan. Ook geeft correspondent Hilde Postma een update vanuit Spanje, waar sinds vandaag een mondkapjesplicht geldt in de provincie Catalonië. Uiteraard ...more

 • 'Deze rare coronaregels zijn er in Europese vakantielanden'

  Jun 24 2020

  De coronamaatregelen zijn deze week door het kabinet verder versoepeld, ook andere Europese landen gaan steeds verder 'open'. Met de auto op vakantie kan gewoon, merkten verslaggever Koen Nederhof en cameraman Max van den Broek deze week op roadtrip door Europa. Maar let op: per land kunnen de coronaregels behoorlijk verschillen. In de podcast corona-update gaat het over wat ze allemaal tegen zijn gekomen op reis door België, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

 • Oproep huisarts: ‘Humaner coronabeleid bij tweede golf’

  Jun 17 2020

  Hoe proportioneel zijn alle maatregelen om de coronacrisis te bestrijden? Welke regels hebben het juiste effect gehad en welk beleid heeft alleen schade veroorzaakt? Volgens huisarts Bart Meijman is dit het moment voor een tussentijdse evaluatie van de corona-aanpak, zodat we beter zijn voorbereid bij een tweede golf. Samen met 18 andere medische en maatschappelijke experts deed hij een oproep aan het kabinet. Dinsdag heeft een overweldigende meerderheid van de Tweede Kamer met dit plan ingestem...more

 • Coronateugels laten vieren in zomer? Alsjeblieft niet!

  Jun 10 2020

  Als we denken dat we het in de zomer niet zo nauw hoeven nemen met de coronaregels, zal er in het najaar een nieuwe opleving van het virus zijn. Dat zegt GGD-directeur Sjaak de Gouw in de corona-update. De portefeuillehouder infectieziektebestrijding hoopt dat de scherpte in de samenleving terugkeert. Verder gaat het in de podcast over de problemen rond de grootschalige coronatesten, die elke Nederlander met klachten sinds 1 juni kan aanvragen. „De kinderziektes zijn er inmiddels uit.” En waarom...more

 • ‘Niet iedereen blij met versoepelingen vakantie’

  Jun 03 2020

  Niets staat een vakantie in het buitenland nog in de weg, met uitzondering van het virusgevaar. Het kabinet zal het reisadvies voor de meeste Europese landen vanaf 15 juni versoepelen. Maar niet iedereen is hier blij mee, zegt reisverslaggever Paul Eldering in de corona-update. „Als je pech hebt, kom je in een vol vliegtuig te zitten met zeer weinig beperkingen.” In de podcast zet Eldering alles wat je moet weten over de naderende zomervakantie op een rij.

 • 'Blijf met corona weg bij deze huisdieren'

  May 27 2020

  Welke rol spelen dieren in de verspreiding van het coronavirus? Nu een nerts voor de tweede keer een mens heeft besmet nemen de zorgen toe. Ook katten gaan niet vrijuit en hoe zit het met die enorme corona-uitbraak in een slachthuis in Groenlo deze week? In de podcast corona-update stelt Ab Osterhaus alle dierenbezitters gerust. De viroloog legt uit hoe het nu echt zit met de besmetting van dier op mens. Verder is er goed nieuws voor sportliefhebbers. Na maanden zonder voetbal op televisie zijn ...more

 • 'Tweede golf wordt heftiger: corona zal hele winter huishouden’

  May 20 2020

  Ben je als hooikoortspatiënt minder vatbaar voor het coronavirus? Onderzoekers van het Erasmus MC en het Jeroen Bosch ziekenhuis zien een duidelijk verband tussen pollen en covid-19. Dat wil zeggen: hoe meer pollen in de lucht, hoe minder het virus om zich heen grijpt. Hoofdonderzoeker Martijn Hoogeveen licht zijn bevindingen toe in de podcast corona-update. Kunnen we met deze kennis het volk beschermen tegen het virus? Wat betekent dit voor astmapatiënten en komt er een tweede golf als het poll...more

 • ‘Waarschijnlijk tóch naar Ibiza vanaf juli’

  May 12 2020

  In de nieuwste corona-update neemt verslaggever Paul Eldering ons mee op coronavakantie, een all-inclusive concept van Corendon waar geen risico op besmetting zou zijn. Hoe ziet zo’n reis eruit en belangrijker nog, moeten we dit wel willen? Ook tipt Eldering wat mogelijke vakantiebestemmingen voor juli en augustus. Een bezoek aan het voetbalstadion zit er voorlopig niet in en dus speelt de vraag of trouwe voetbalsupporters gecompenseerd moeten worden. „Er komt een regeling”, vertelt voetbalversl...more

 • Hierom lopen de voorspellingen over coronavaccins zo uiteen

  May 06 2020

  In de nieuwste podcast corona-update gaat het uiteraard over de versoepelde maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd woensdagavond. Maar coronaminiser De Jonge benadrukt ook dat het ‘nieuwe normaal’ geldt zolang er geen vaccin is. Juist daar is nogal wat verwarring over, want kunnen we de eerste miljoenen doses al in september verwachten of duurt het nog jaren voordat er een behandeling tegen corona is? Verslaggever Silvan Schoonhoven heeft uitgezocht waarom de voorspellingen van deskundig...more

 • ‘Straks overlijdt patiënt KLM door al die voorwaarden’

  Apr 29 2020

  Hoe verder we het coronavirus indammen, hoe langer het duurt voordat er een vaccin op de markt is. Verslaggever Silvan Schoonhoven vertelt over die opmerkelijke paradox in de wekelijkse podcast corona-update. Desalniettemin zijn er hoopgevende berichten uit het Verenigd Koninkrijk waar deze week de eerste proefpersonen zijn ingespoten met een coronaremmend medicijn van de universiteit van Oxford. Verder: luchtvaartverslaggever Yteke de Jong over vliegen in de toekomst, de miljardensteun aan KLM ...more

 • ‘Scholen moeten dicht blijven, ouders regel het zelf!’

  Apr 22 2020

  In de wekelijkse podcast corona-update doet lerares Maja Mischke een beroep op het gezonde verstand van directies, leerkrachten en ouders. Volgens de juf is het nog te vroeg om de basisscholen te openen en ook heeft ze weinig vertrouwen in het testen van docenten. En Pim Sedee spreekt met de familie Mensing over hun Ik vertrek-avontuur naar Italië. Precies op het hoogtepunt van de uitbraak in het Zuid-Europese land stapt het gezin in de auto en verlaat Nederland.

 • ‘Britten krijgen coronaboomerang in gezicht terug’

  Apr 17 2020

  De verwachting van onderzoekers is dat het Verenigd Koninkrijk de meeste coronadoden in Europa zal krijgen. In de podcast corona-update vertelt correspondent Joost van Mierlo over de zorgen bij de Britten. Inwoners van Wuhan zijn ‘een stap dichter bij de waarheid’, nu blijkt dat er veel meer patiënten zijn overleden aan het coronavirus dan tot nu toe naar buiten is gebracht. Correspondent Cindy Huijgen vertelt erover.  Verder in de podcast: premier Rutte tempert de verwachtingen voor de periode ...more

 • Vakantie na corona: geen vliegtuig, maar de bus

  Apr 16 2020

  Hoe gaan we straks op vakantie in een 1,5-meter-samenleving? Reisorganisaties spelen daar massaal op in en komen met de origineelste uitjes, vertelt verslaggever Paul Eldering in de podcast corona-update. Eén ding is zeker: we zullen voortaan wat dieper in de buidel moeten tasten. Ook gaat het uitgebreid over de discussie in de Tweede Kamer over het al dan niet dragen van mondkapjes op straat, over ondernemers die dreigen failliet te gaan, en over de 28-jarige Bas Zierikzee die overdonderd is do...more

 • ‘Wijnen, wijnen, wijnen om de pijn te verzachten’

  Apr 15 2020

  Vandaag in de podcast corona-update al het laatste nieuws uit de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid.  We hebben het met wielerverslaggever Hans Ruggenberg over de Tour de France, die waarschijnlijk toch doorgaat dit jaar. En welke bekende Nederlander vreest in deze coronacrisis voor zijn chateau? Dat, en veel meer nieuws door thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee...

 • Zo denkt Apple problemen corona-app op te lossen

  Apr 14 2020

  Vandaag in de podcast corona-update techjournalist Raymon Mens over de rol die techgiganten Apple en Google mogelijk gaan spelen bij de ontwikkeling van corona-apps. Verslaggever Edwin Timmer over de woede bij verzorgenden en verplegers over het uitblijven van tests en Amerika-correspondent Jan Postma over de strijd van Trump met gouverneurs en de media.   Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • ‘Tijdpad voor coronavaccin lijkt aanzienlijk versneld’

  Apr 13 2020

  In de nieuwste corona-update hoopgevende berichten over een vaccin tegen het coronavirus. Volgens de universiteit van Oxford is de kans groot dat er binnen vijf maanden een werkend vaccin is, een stuk sneller dan tot nu toe werd gedacht. Verslaggever Silvan Schoonhoven heeft de details. Verder in de podcast: waar het andere Europese landen wél lukt om burgers terug te halen uit Marokko zitten zo’n 3000 Nederlanders nog steeds vast in het Noord-Afrikaanse land. Eén van hen is Angélique van Hoek-F...more

 • Naar school na corona-break: ‘Koortscontrole en gescheiden pauzes’

  Apr 12 2020

  In de nieuwste corona-update hoort u over alle incidenten op paaszondag. Hoewel het lange tijd goed leek te gaan dit weekend, had een kleine groep in het land vandaag toch maling aan de veiligheidsvoorschriften. Verder in de podcast: wat kunnen we leren van China nu er daar weer scholen opengaan? Correspondent Cindy Huijgen vertelt. En onze correspondent in het Verenigd Koninkrijk, Joost van Mierlo, deelt opmerkelijke details over Boris Johnsons’ tijd in het ziekenhuis. Verder brengen thuiswerke...more

 • ‘Italiaanse maffia speelt handig in op lockdown’

  Apr 11 2020

  In de podcast corona-update heeft verslaggever Wierd Duk zijn licht opgestoken bij een Duitse viroloog over een mogelijke uitweg uit de lockdown. ‘Smart distancing’ zou de oplossing zijn, en dat voor hele lange tijd. Verder zijn er in het zuiden van Italië grote zorgen om een neveneffect van corona. ‘Geef geen geld aan Italië want het komt bij de maffia terecht’, zo klinkt het in Duitsland. Italië-correspondent Maarten van Aalderen legt uit waarom in de praktijk precies het tegenovergestelde aan...more

 • ‘Verschrikkelijk om door een ruit naar je moeder te kijken’

  Apr 10 2020

  Een speciale corona-update podcast die volledig in het teken staat van het aankomende paasweekend. Telegraafverslaggevers én luisteraars steken alle mensen die eenzaam zijn door de coronacrisis een hart onder de riem. En Ali B vertelt over de alleenstaande ouderen die hij deze week heeft opgevrolijkt met een bloemetje en de bijzondere momenten die hem zijn bijgebleven.

 • ‘Hoopgevende behandeling geeft mogelijk boost tegen corona’

  Apr 09 2020

  In onze dagelijkse podcast corona-update hoort u uiteraard het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Het ziet er niet naar uit dat de maatregelen snel worden versoepeld. Verslaggever Silvan Schoonhoven over een opmerkelijke behandeling die mogelijk werkt tegen corona en over een Limburgse huisarts die op de vingers is getikt, omdat hij met geneesmiddelen experimenteerde. Verder vertelt luchtvaartverslaggever Yteke de Jong over de bijzondere rentree van een legendarisch vliegtuig, en dat is hard ...more

 • ’Bang dat pooiers meisjes dwingen tot seks ondanks corona’

  Apr 08 2020

  Goed nieuws in onze dagelijkse podcast corona-update, want het aantal corona-patiënten op de ic neemt voor het eerst af. Verslaggever Martijn Schoolenberg legt uit wat dit betekent voor de strikte maatregelen in ons land. Philips heeft een opvallende mega-order binnengesleept in de Verenigde Staten. En Leefbaar Rotterdam wil meisjes beschermen die ondanks corona toch tot sekswerk worden aangezet. Verder brengen thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee veel meer coronanieuws.

 • ‘Met corona-app al snel enorme inbreuk op privacy’

  Apr 07 2020

  In onze dagelijkse podcast corona-update hoort u van correspondent Joost van Mierlo alles over de toestand van de Britse premier Boris Johnson, die corona heeft en op de ic in Londen ligt. Heeft een Limburgse huisarts het wondermiddel tegen corona gevonden? Hij zegt al patiënten te hebben genezen. En tech-expert Raymon Mens over de plannen van het kabinet om een corona-app te ontwikkelen. Verder brengen thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee veel meer coronanieuws.

 • Oostenrijk als eerste uit lockdown: dit mag weer

  Apr 06 2020

  Alle ogen zijn op Oostenrijk gericht, het eerste Europese land waarbij het einde van de maatschappelijke lockdown in zicht is. In de nieuwste corona-update vertelt correspondent Rob Savelberg in hoeverre Wenen de teugels laat vieren. Ook gaat het in de podcast over de risico’s van werken aan de keukentafel. Want hoe tegenstrijdig het ook klinkt, thuiswerken kan de kans op een burn-out vergroten. En chef voetbal Valentijn Driessen weet waarom de KNVB juist op maandag met een steunpakket kwam. Ver...more

 • BBQ’en met 100 man: ‘Idioot, onacceptabel en levensgevaarlijk’

  Apr 05 2020

  In de nieuwste corona-update reageert burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem woedend op de corona-aso’s die in zijn stad het samenscholingsverbod negeerden en met zijn allen dachten te gaan bbq’en zaterdagavond. VROUW-journaliste Sabine Leenhouts deelt gouden tips om het beste uit je relatie te halen in tijden van corona. En hoe doen mensen met een lange afstandsrelatie dat eigenlijk? Ook horen we wielerjournalist Hans Ruggenberg over de virtuele Ronde van Vlaanderen. Welke kansen biedt deze tec...more

 • ‘Verslaafden, word niet extra vatbaar voor corona’

  Apr 04 2020

  ‘Bescherm jezelf tegen corona, zet een rem op je verslaving’. Die oproep doet verslavingsarts Robert van de Graaf in de nieuwste corona-update. Verder in de podcast: luchtvaartverslaggever Yteke de Jong vertelt hoe onze vakanties eruit kunnen gaan zien na corona en onze correspondent in China, Cindy Huijgen, is terug in Wuhan, de stad waar de eerste coronabesmetting werd vastgesteld. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland...more

 • BN’ers zetten privéjets in voor repatriëring Nederlanders

  Apr 03 2020

  Komt het levensreddende coronavaccin straks uit handen van een tabaksfabrikant? Hoe ironisch het ook klinkt, het is mogelijk. In de nieuwste corona-update vertelt verslaggever Silvan Schoonhoven over deze opmerkelijke nieuwe speler in de strijd tegen corona. Verder in de podcast: hoe brengen we het warme weekend door? Mike Muller praat je bij over wat wel en niet is toegestaan in en rond Amsterdam. BN’ers zetten zich in voor Nederlanders die vastzitten in het buitenland. Eén van hen is collega E...more

 • ‘Foute mondkapjes? Niet de schuld van China!’

  Apr 02 2020

  Terwijl de ic bedden tekort komt, is het ongekend stil op de spoedeisende hulp. In de nieuwste corona-update vertelt verslaggever Arianne Mantel hoe dit komt en waarom dat levensgevaarlijk is. Verder horen we Marcel Vink over de mondkapjesrel met China, parlementair verslaggever Alexander Bakker over de commotie rondom vluchten vanuit de VS en gaat er definitief een streep door dit Eredivisie-seizoen? Ajax-volger Mike Verweij vertelt. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog vee...more

 • ‘Krijgen belangrijke mensen straks voorrang op ic?’

  Apr 01 2020

  In de podcast corona-update bespreken we een moeilijk thema. Hoe moet je de zorg inrichten als we in een ‘zwart scenario’ terechtkomen. Verslaggever Edwin Timmer sprak erover met een medisch ethicus. Verder: Europese voetbalcompetities kunnen nu tot 3 augustus worden uitgespeeld. Chef voetbal van de Telegraaf Valentijn Driessen over de haken en ogen. In de podcast ook bericht vanuit het Zweedse Stockholm, waar het leven gewoon door lijkt te gaan. En Pim Sedee en Kamran Ullah brengen veel meer ni...more

 • ‘Vertrouwen EU dramatisch gekelderd door corona’

  Mar 31 2020

  In de dagelijkse podcast corona-update wordt u bijgepraat over de verlenging van alle corona-maatregelen tot en met dinsdag 28 april. U hoort politiek commentator van de Telegraaf Wouter de Winther en viroloog Ab Osterhaus. Onze correspondent in Italië Maarten van Aalderen over het exclusieve interview met de Italiaanse premier Conte. Verder: bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland, en Pim Sedee en Kamran Ullah brengen nog meer nieuws.

 • ‘Coronavirus in VS voelt als naderende tsunami’

  Mar 30 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt een verpleegkundige over de zware werkdagen, horen we Wouter Zantinge over zijn leven in de Verenigde Staten waar corona ‘als een tsunamigolf dichterbij komt’, en vertelt F1-volger Erik van Haren over een bizar incident bij Red Bull, want had Max Verstappen corona moeten krijgen? Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • Skileraren muurvast door corona: ‘We worden gek hier’

  Mar 29 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Mark Mensink over coronahaard Nunspeet, praat parlementair verslaggever Niels Rigter je bij over de regelingen voor ondernemers, en ziet China-correspondente Cindy Huijgen hoe het leven in Wuhan weer op gang komt. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • Bizarre oproep Braziliaanse president: 'Ga gewoon werken'

  Mar 28 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Wierd Duk wat we kunnen leren van eerdere pandemieën en horen we Zuid-Amerika correspondent Sandra Korstjens over de verrassende aanpak van de Braziliaanse president Bolsonaro. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • Italianen woest: ‘Nederland vindt portemonnee belangrijker dan hart’

  Mar 27 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt Italië-correspondent Maarten van Aalderen over de furieuze reacties na de EU-top van donderdagavond. Ook tips over hoe om te gaan met angsten in deze woelige tijden. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • 'Coronahufters door het lint: spugen, schelden, kapotgooien'

  Mar 26 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt politiek commentator Wouter de Winther over het debat in de Tweede Kamer, verslaggever Olof van Joolen over een team van het leger dat in actie kwam en hoe zeldzaam dat is, én financieel verslaggever Ertan Basekin over coronahufters bij supermarkten. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • 'IJspaleis Madrid ingericht als noodmortuarium'

  Mar 25 2020

  In de dagelijkse corona-update rechtbankverslaggever Saskia Belleman over een zaak tegen een corona-hoester die tien weken de cel in moet, onze parlementair verslaggever over de verwarring tijdens de technische briefing in de Tweede Kamer, en correspondente Hilde Postma over het snel stijgende dodental in Spanje. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • ‘Coronaremmend medicijn al ei van Columbus’

  Mar 24 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Silvan Schoonhoven over de ontwikkeling van coronamedicijnen, scholieren balen van schrappen eindexamens, en sportverslaggever Willem Held over het uitstellen van de Olympische Spelen. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • 'Wildwest-praktijken op Schiphol door corona'

  Mar 23 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Yteke de Jong over de wildwest-taferelen bij de bagagebanden op Schiphol, alle maatregelen van het kabinet op een rij, en verslaggevers Roy Klopper en Rick de Graaff namen een kijkje bij de grenzen met Duitsland en België. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • Leger is voorbereid: ‘Maar verwacht geen tanks op straat’

  Mar 22 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Olof van Joolen over de voorbereidingen die het leger treft. Camerajournalist Daan Wallis vanuit een ‘leeg’ New York. En collega Erik Nusselder is gestrand in Nieuw-Zeeland: ‘Al voor 2000 euro proberen om te boeken.’ Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • Bizar! Bootcampen en picknicken alsof het een normale zaterdag is

  Mar 21 2020

  In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Daniël van Dam over de laconieke houding die hij op straat zag. Frankrijk-correspondente ziet hetzelfde negeren van de regels in de banlieues van Parijs. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Zo is er de hartverwarmende actie van Ajax en Feyenoord die samen vandaag het land introkken, voetbalverslaggever Mike Verweij vertelt erover. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

 • Corona in Italië: ‘Schrikbarend en steeds erger’

  Mar 20 2020

  In de dagelijkse podcast ‘corona-update' gaan we natuurlijk in op de bijzondere toespraak van koning Willem-Alexander vrijdagavond. U hoort hierover politiek commentator en volger van het koninklijk huis, Wouter de Winther. Naast de nieuwe maatregelen van het kabinet, kijken we over de grens. De situatie in Italië wordt met de dag schrijnender, vertelt correspondent Maarten van Aalderen. En waarom overlijden er in Duitsland zoveel minder patiënten aan corona dan in andere landen? Veel grote even...more

 • ‘Terughalen NL’ers monsterklus door lokale agressie’

  Mar 19 2020

  In deze fase van de coronacrisis is de stroom aan informatie nauwelijks bij te houden en dus zetten thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah elke dag de belangrijkste nieuwsfeiten op een rij. Vandaag in de corona-update: Wouter de Winther over het ontslag van minister Bruins, F1-verslaggever Erik van Haren over het uitstellen van de Grand Prix in Zandvoort en luchtvaartjournalist Yteke de Jong over de repatriëring van honderdduizenden Nederlanders.

 • ‘Kerken in Italië vol met lijkkisten’

  Mar 18 2020

  In deze fase van de coronacrisis maakt De Telegraaf een dagelijkse podcast met de belangrijkste nieuwsfeiten van die dag op een rij. Met vandaag het debat in de Tweede Kamer, de lijkwagens die af en aan rijden in de Noord-Italiaanse stad Bergamo en de verwarring over het slikken van ibuprofen. Verder praten thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah je bij over het afgelaste Eurovisie Songfestival en alle andere evenementen die niet door kunnen gaan vanwege het virus.

 • Indringende oproep huisarts: ‘Geef ons je mondkapjes’

  Mar 17 2020

  In deze fase van de coronacrisis maakt De Telegraaf een dagelijkse podcast met de belangrijkste nieuwsfeiten van die dag op een rij. Met vandaag Valentijn Driessen over het uitgestelde EK voetbal, de kabinetsmaatregelen rondom de economische gevolgen, en het nijpende tekort aan mondkapjes in de zorg.