PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Pride Talk

In Pride Talk praten bekende LHBTI-ers als NikkieTutorials, Jeangu Macrooy en Jurre Geluk voor het eerst publiekelijk met familieleden over onderwerpen als identiteit, coming out, jeugd, idealen, dromen en acceptatie. Deze podcast is een verdiepende aanvulling op de online YouTube-serie van 9 afleveringen. Hier hoor je de langere versies van de 9 gesprekken.

Afleveringen

 • #9 - Pete Wu & Syreetha Domen

  Jul 31 2020

  Pete Wu groeit op in Tilburg bij zijn traditioneel Chinese ouders. Als hij verliefd wordt op een leraar realiseert hij zich voor het eerst dat hij gay is. In Pride Talk: We are Family blikt Pete - samen met goede vriendin Syreetha - terug op zijn jeugd in Tilburg, zijn studententijd in de Randstad en uit de kast komen tussen twee culturen.

 • #8 - Splinter & Bart Chabot

  Jul 30 2020

  Tijdens een kerstdiner met het hele gezin kondigt Splinter Chabot aan dat hij op jongens valt. Daarna voelt het alsof hij niets meer te verbergen heeft. Samen met zijn vader Bart blikt hij terug op zijn coming out, zijn eerste crush Elvis Presley en reacties op straat.

 • #7 - Bo & Mina Hanna

  Jul 30 2020

  Bo en Mina Hanna groeien op in een dorp in Noord-Limburg. Toen Bo in de brugklas zat ontdekte hij dat hij op jongens valt. Dat was soms lastig, want binnen zijn geloof was homoseksualiteit taboe. In Pride Talk: We are Family praten de broers over hun jeugd, de Koptisch-orthodoxe Kerk, acceptatie en familie.

 • #6 - Froukje & Jetske Veenstra

  Jul 29 2020

  Froukje en Jetske Veenstra groeien open in een open minded gezin en komen er op jonge leeftijd achter dat ze allebei biseksueel zijn. Froukje komt later publiekelijk uit de kast door het nummer 'Same love' te coveren en er een eigen boodschap in te stoppen. In Pride Talk: We are Family praten de zussen over samen opgroeien, acceptatie en liefde.

 • #5 - Nikkie de Jager & Wes van Os

  Jul 29 2020

  Haar coming out werd door ruim 35 miljoen mensen bekeken en was in één klap wereldnieuws. Hoe blikt NikkieTutorials - in het dagelijks leven Nikkie de Jager - terug op deze periode? In Pride Talk: We are Family vertelt ze over het opgroeien als meisje in een jongenslichaam, de angst om haar fans te verliezen en de rolmodelfunctie die ze nu eindelijk echt kan vervullen.

 • #4 - Jurre & Sacha Geluk

  Jul 28 2020

  Op de dansacademie zei men tegen de mannelijke studenten 'Als jullie hier vanaf komen zijn jullie allemaal homo'. 'Echt niet', dacht Jurre Geluk toen. Maar Sacha, Jurre zijn moeder, had stiekem wel verwacht dat hij op mannen zou vallen. In Pride Talk: We are Family praten moeder en zoon over Jurre zijn coming out, zijn eerste grote mannenliefde en over jezelf kunnen zijn.

 • #3 - Jeangu & Xillan Macrooy

  Jul 28 2020

  Jeangu Macrooy en zijn tweelingbroer Xillan groeien op in Suriname en komen er daar allebei achter dat ze op jongens vallen. Aangekomen in Nederland besluit Jeangu dat - wanneer hij uit het vliegtuig stapt - hij op dat moment uit de kast is. In Pride Talk: We are Family praten de broers met elkaar over hun coming out, vriendschap, familie en de verschillen tussen Suriname en Nederland.

 • #2 - Flip Zonne Zuijderland & Inez Derksen

  Jul 27 2020

  Flip’s moeder Inez schrok toen hij vertelde dat hij in transitie wilde. Haar dochter was nu haar zoon. In Pride Talk: We are Family blikken ze samen terug op dat proces. Welke vooroordelen had Inez? Zijn die bijgesteld? En welke tip heeft Flip voor ouders van transkinderen?

 • #1 - Ellie & Marja Lust

  Jul 27 2020

  Ellie Lust en haar tweelingzus Marja groeiden op in een traditioneel gezin. Toen ze beiden op vrouwen bleken te vallen, was dat best lastig voor hen. In Pride Talk praten ze met elkaar over de angst om hun ouders teleur te stellen en over de weg die ze af hebben moeten leggen om henzelf volledig te accepteren.

 • Welkom bij Pride Talk!

  Jul 24 2020

  In Pride Talk praten bekende LHBTI-ers als NikkieTutorials, Jeangu Macrooy en Jurre Geluk voor het eerst publiekelijk met familieleden over onderwerpen als identiteit, coming out, jeugd, idealen, dromen en acceptatie. Deze podcast is een verdiepende aanvulling op de online YouTube-serie van 9 afleveringen. Hier hoor je de langere versies van de 9 gesprekken.