PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

RADIO

De RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) biedt cursussen en diverse digitale leervormen aan voor Rijksambtenaren om meer inzicht te krijgen in en ervaring op te doen met digitalisering en informatisering.

Afleveringen

 • Privacy in de praktijk II, Afl. 3 Wie is nu eigenlijk een verwerker?

  Apr 29 2022

  Over dit onderwerp praten host Robin Rotman en Alex Commandeur, managing consultant bij BMC. Er wordt genoeg gepraat en geschreven over verwerkingsovereenkomsten. Voordat die kan worden opgesteld, moet worden bepaald wat ieders rol is. Ben je verwerker of niet? Het antwoord op die vraag heeft behoorlijke potentiële consequenties, zo vindt ook de Autoriteit Persoonsgegevens. Dus voordat je daarover een positie inneemt: ‘Denk goed na, aan welke kant je staat’.

 • Horden op weg naar een goede DPIA

  Apr 19 2022

  Functionarissen Gegevensbescherming zijn niet altijd tevreden over de DPIA’s die zij krijgen aangeboden. Hoe voorkom je dat dit gebeurt? Maurice Reedijk, socioloog en team manager bij Privacy Management Partners betoogt hoe je niet-juridisch een DPIA kunt uitvoeren, die juristen ook weten te waarderen. Hij legt uit aan host Robin Rotman: ‘Privacy gaat niet over (alleen) regels, maar (vooral) over mensen’.

 • Privacy in de Praktijk II, afl. 1: Data delen met landen buiten de EU

  Apr 14 2022

  In deze eerste aflevering van de nieuwe CIP podcastserie 'Privacy in de Praktijk II' neemt host Robin Rotman je mee in het verhaal van Peter Kager. Peter is privacy- en ICT-jurist bij ICT Recht en vertelt over het delen en opslaan van data buiten de EU, waar de AVG/GDPR niet geldt. Hoe ga je daarmee om? En voor welke data moet je daarmee rekening houden? Niet zo eenvoudig, want deze situatie speelt zelfs als er van buiten de EU naar data wordt gekeken, die binnen de EU is opgeslagen. Zoals Peter...more

 • Trailer Podcastserie Privacy in de Praktijk, deel II

  Apr 14 2022

  Het CIP lanceert een nieuwe podcastserie: Privacy in de Praktijk II. De serie bestaat uit zeven afleveringen en acht sprekers. Dit keer is de samenwerking gezocht met de privacy adviseurs van de directie CIO Rijk van het Ministerie van BZK.

 • Tax Talk 4 - MCC, meer dan alleen apps voor de Belastingdienst

  Feb 08 2022

  Miljoenen mensen gebruiken de apps waaraan het Mobile Competence Centre (MCC) van de Belastingdienst heeft meegewerkt. Denk aan de app Aangifte inkomstenbelasting van de Belastingdienst, de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane en de bekendste: DigiD, die het MCC samen met eigenaar Logius en het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontwikkelde. Wat komt er kijken bij een goede app? En hoe zorg je ervoor dat de apps aansluiten op de wensen van de opdrachtg...more

 • Tax Talk 3 - Wendbare wetsuitvoering

  Feb 01 2022

  Omdat belastingwetgeving vaak en snel verandert, is het voor de IV-organisatie van de Belastingdienst zaak wendbaar te blijven. Hoe doe je dat wanneer je 1.000 IT-systemen beheert? En hoe zorg je ervoor dat de regels die uiteindelijk in de ICT terechtkomen geen onbedoelde effecten hebben op burgers en ondernemers? In deze aflevering staan we stil bij de werkwijze Wendbare wetsuitvoering die de Belastingdienst gebruikt om van wet- en regelgeving te komen tot goed werkende ICT. Te gast zijn Mari...more

 • Tax Talk 2 - Cybersecurity bij de Belastingdienst

  Jan 25 2022

  Als een ethisch hacker een zero-day kwetsbaarheid meldt, staan ze bij het Security Operations Center (SOC) van de Belastingdienst klaar om hun systemen goed door te lichten. Zo ook toen internetcriminelen pasgeleden toegang tot de systemen konden krijgen door een kwetsbaarheid. SOC Technical Lead Karl Lovink en zijn team gingen direct aan de slag om beveiligde bedrijfsvoering te garanderen. Wat volgde waren drie dagen van weinig slaap, samenwerkingen met het Nationaal Cyber Security Centrum en d...more

 • Tax Talk 1 - IV Op Orde V2

  Jan 18 2022

  7 petabyte aan data. 5.000 afgeweerde DDoS-aanvallen per jaar. 38.000 werkplekken en ongeveer 1.000 IT-systemen om te beheren. De IV-organisatie van de Belastingdienst is er een van grote getallen én grote plannen. Zo wil de Belastingdienst zich ontwikkelen van procesorganisatie naar gegevensorganisatie en sneller meebewegen met veranderingen. Wat dat betekent voor burgers, ondernemers en medewerkers van de Belastingdienst, bespreken we in de eerste aflevering van Tax Talk. Te gast zijn Wouter B...more

 • Let's talk about hacks #8 Wat kunnen we verwachten van cybercriminelen in de toekomst?

  Dec 13 2021

  Welke uitdagingen verwacht Inge Bryan van Fox-it voor de toekomst? Hoe kunnen we ons wapenen tegen de steeds geavanceerdere technieken van cybercriminelen? En welke tips wil ze organisaties meegeven om de cyberweerbaarheid te verhogen? Dat hoor je in aflevering 8 van “Let’s talk about hacks”.

 • Privacy in de praktijk #8 Better safe than sorry?

  Nov 30 2021

  In de laatste aflevering in deze podcastserie (nr. 8) is het onderwerp de ruimte binnen de AVG. Better safe than sorry? Dient er vooral te worden gekeken naar de letter of naar de geest van de wet? Hierover praten Arjen Deenen (FG bij de RijksUniversiteit Groningen) en Sergef Katus, (Privacy Management Partners, onder leiding van Robin Rotman. Je kunt ook de andere podcasts in de serie (in totaal acht afleveringen) beluisteren op dit kanaal..

 • Let's talk about hacks #7 Evaluatie ransomware aanval

  Nov 29 2021

  In september 2020 werd de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) getroffen door een aanval met ransomware. Het Instituut Fysieke Veiligheid evalueerde de aanval. Wat is er geleerd, wat moet anders en welke lessen kunnen worden gedeeld? Diemer Kransen (VNOG) en Laurens van der Varst (IFV) gaan hierover in gesprek tijdens de 7e aflevering van “Let’s talk about hacks”.

 • Privacy in de praktijk #7 Is de ideale FG ook CISO?

  Nov 24 2021

  Aflevering 7 besteedt aandacht aan twee soorten functies en de verhouding daartussen. Is de ideale FG ook CISO? De meningen verschillen. Het gesprek wordt hier gevoerd door Bart van Rijn (FG én CISO bij UMC Utrecht) en Mabel de Vries (FG bij diverse organisaties), onder leiding van Robin Rotman.

 • Privacy in de praktijk #6 Wat weegt zwaarder, de werkgever of de burger?

  Nov 16 2021

  Deze zesde aflevering gaat over loyaliteit. Wat weegt voor een FG zwaarder, de werkgever of de burger? In gesprek hierover zijn Aramis Jean Pierre (FG bij DUO en bestuurslid NGFG) een Sergej Katus (vanuit Privacy Management Partners FG bij diverse organisaties). Het gesprek wordt geleid door Robin Rotman.

 • Let's talk about hacks 6 - Opsporen en voorkomen van cybercrime

  Nov 15 2021

  Het Nationaal Detectie Netwerk (NDN) bestaat alweer 10 jaar. Maar wat gebeurt er in de wereld van het speuren naar cyberdreigingen? Wat komt men tegen en hoe gaat het NDN daar mee om? En op welke manier wordt er samengewerkt met het NCSC? Noortje Henrichs (NDN) en Hans de Vries (NCSC) gaan in de zesde aflevering van de podcast “Let’s talk about hacks” in op deze en vele andere vragen.

 • Privacy in de praktijk #5 FG verantwoordelijk voor de hele keten

  Nov 09 2021

  In aflevering 5 praten Mabel de Vries (FG bij diverse organisaties) en Bart Schermer (privacydocent en mede-oprichter van Considerati) over de grenzen van een FG in samenwerkende ketens. Wie is nu waarvoor verantwoordelijk?

 • Let's talk about hacks 5 - Hack The Hague

  Nov 02 2021

  Jaarlijks laat de gemeente Den Haag haar systemen testen door ethisch hackers. Wat leert de gemeente Den Haag van deze jaarlijkse test en hoe kun je als organisatie zelf zo’n hackwedstrijd organiseren? Robin Rotman gaat hierover in gesprek met Chris van ’t Hof, Jeroen Schippers, de CISO van de gemeente Den Haag en Thijs Bosschert, één van de deelnemers aan Hack the Hague

 • Privacy in de Praktijk #4 Privacy en bestuurder, liever de wortel of de stok

  Nov 02 2021

  De vierde aflevering is gewijd aan het bereiken van bestuurders over privacyonderwerpen. Hoe doe je dat, met de wortel of met de stok? In gesprek over dit onderwerp zijn Hatiçe Dogan (FG bij de Sociale Verzekeringsbank) en Marjolein Louwerse (senior inspecteur bij de Autoriteit Persoonsgegevens), wederom onder leiding van host Robin Rotman. Je kunt ook de andere podcasts in deze serie (in totaal acht afleveringen) beluisteren op dit kanaal. Iedere week komt er eentje bij.

 • Privacy in de praktijk #3 Wat moet ik als FG met niet correcte DPIA’s

  Oct 26 2021

  De derde aflevering in deze podcastserie Privacy in de Praktijk gaat over onacceptabele DPIA’s. Wat kun je daar als FG nu mee doen?

 • Privacy in de praktijk #2 Beschermer of klokkenluider?

  Oct 19 2021

  In de tweede aflevering van deze podcastserie `Privacy in de Praktijk' deelt Daniëlle Oudhuis, onder meer FG bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, haar dilemma: 'Is de FG nu beschermer of klokkenluider? Over dit gevoelige, maar (te) weinig besproken thema gaat ze in gesprek met Mabel de Vries, ook FG bij meerdere organisaties, onder leiding van host Robin Rotman.

 • Privacy in de praktijk #1 Werkvloer wortel of stok

  Oct 12 2021

  In deze eerste aflevering deelt FG Magdalena Magala, Functionaris Gegevensbescherming bij de gemeente Zaanstad, haar dilemma: 'Privacy op de werkvloer het beste: met de wortel of de stok?' Over dit thema gaat ze in gesprek met privacydeskundige Bart Schermer van Considerati, onder leiding van host Robin Rotman.

 • Digicafé 4 met Kees Verhoeven

  Sep 08 2021

  Robin Rotman bespreekt in het vierde Digicafé van RADIO het digitale nieuws met het voormalig Tweede Kamerlid van D66 Kees Verhoeven over de macht van de techreuzen, de overheid als dataverzamelaar en ICT-projecten van de overheid in relatie met security by design.

 • Digicafé 3 met Brenno de Winter en Nanette van Schelven

  Jul 08 2021

  Nanette van Schelven (DG Douane) vertelt in het Digicafé over de afwegingen die gemaakt worden om 1.000.000 aangiftes per dag (!) te kunnen verwerken. Brenno de Winter, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Corona apps, schetst de dilemma’s: snelheid, geen concessies doen aan veiligheid, transparantie én de menselijke maat in het oog houden.

 • Het Digitale Dilemma 4 - Integriteit by Design

  Jun 25 2021

  In deze vierde en laatste podcast uit de serie Het digitale dilemma, neemt Valerie Frissen ons mee in de vraagstukken rondom data en integriteit. Denk hierbij niet alleen aan privacy maar ook aan zelfbeschikking en autonomie. Wij genereren steeds meer data en die data – en daarmee ons leven - worden steeds meer geëxploiteerd. Hebben we daar nog grip op en zelfbeschikking over? Van wie zijn die data eigenlijk en welke rol speelt de overheid hierin?

 • Het Digitale Dilemma 3 - Mens-machine-interacties met Haroon Sheikh

  Jun 08 2021

  In de derde podcast uit de serie Het digitale dilemma, neemt filosoof en schrijver Haroon Sheikh ons mee in de wereld van mens-machine-interacties. Belangrijke kwestie in deze podcast is: hoeveel controle willen we hebben over machines en slimme systemen? Neem vijfentwintig minuten de tijd en word je bewust van de vraagstukken. Ongeacht je functie: deze podcastserie zet je aan het denken.

 • Digicafé 2 - Transparantie

  Jun 01 2021

  Heb je het over informatiehuishouding van de overheid dan gaat het gesprek over openbaarheid en transparantie. Tegelijkertijd is informatiehuishouding ook een digitaliseringsvraagstuk. In het tweede Digicafé gaat Robin Rotman hierover in gesprek met Ivonne Jansen (Code for NL/ Strategisch Adviseur provincie Zuid-Holland) en Bauke Jonkmans (integriteitscoördinator van het ministerie van EZK) en geven zij een kijkje in de keuken: wat is dat nou 'transparantie bij de overheid?

 • Let's talk about hacks 4: Voorbereiden op de toekomst

  May 18 2021

  Voor verstoringen in de fysieke wereld bestaan professionele crisisorganisaties en uitgebreide wet- en regelgeving. De voorbereiding op een digitale ontwrichting krijgt echter nog te weinig aandacht. Hoe kunnen we ons voorbereiden, hoe kunnen we escalatie voorkomen en wat kunnen we verwachten van de ontwikkelingen in de toekomst? Dit is alweer de vierde en laatste podcast in de serie 'Let’s talk about hack’s live', die RADIO heeft gemaakt met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijks...more

 • Het Digitale Dilemma 2 - Gezichtsherkenning en privacy

  May 17 2021

  Na de podcast ‘Algoritmen en sociale cohesie’ is nu ook ‘Gezichtsherkenning en privacy’ te beluisteren. In deze tweede podcast in de serie ‘Het digitale dilemma’ neemt Pim Haselager je mee in de wereld van gezichtsherkenning. Wat zijn de ontwikkelingen op dit gebied en wat betekent dit voor onze privacy? Want die staat op het spel…

 • Let's Talk About Hacks 3 - Strategische keuzes rondom cybersecurity

  May 04 2021

  Welke strategische keuzes maakt de NCTV om Nederland digitaal veilig te maken en te houden? En welke maatregelen moeten er worden genomen om cyberdreigingen het hoofd bieden? Welke noodzakelijke stappen moeten we zetten om de vitale belangen van Nederland en de Nederlandse economie te beschermen? Op deze en vele andere vragen geeft Hester Somsen, plaatsvervangend NCTV antwoord.

 • Digicafé 1

  Apr 29 2021

  Digitalisering is meer dan ooit in het nieuws. In het DigiCafé van RADIO doen we een poging dit nieuws te duiden. Zodra het weer mag in een echt café, tot die tijd in de vorm van een opgenomen podcast. In de eerste aflevering bespreken oud-schaatser en techcommentator Ben van der Burg en Nizanne Kruithof, domeindirecteur I-interim Rijk, hun nieuws van de maand. Kijken analisten van buiten de overheid anders naar het nieuws dan onze collega’s? Aan de orde komen onder andere: moet er een ministeri...more

 • Het Digitale Dilemma 1 - Algoritmen en sociale cohesie

  Apr 28 2021

  In de eerste podcast, in de serie "Het digitale dilemma, praat Robin Rotman met Siri Beerends, cultuursocioloog en onderzoeker bij MediaLab SETUP, die de impact van digitalisering op de samenleving onderzoekt. Zij spreken elkaar over de informatiebubbel waarin wij ons bevinden. Wellicht heb je gehoord over de door Arjan Lubach geïntroduceerde term ‘fabeltjesfuik’. Wat is dat eigenlijk? En wat kunnen we leren van de Netflix-documentaire ‘The Social Dilemma’? Laat je bijpraten over de ‘filterbubbe...more

 • Trailer Let's talk about hacks 2 - Hof van Twente

  Apr 20 2021

  Het is de nachtmerrie van iedere (overheids)organisatie, gehackt worden. Al je ICT-systemen liggen plat en mogelijk liggen er gevoelige gegevens op straat. Helaas gebeurt het nog steeds en ook steeds vaker. Wat doe je als je met cybercriminaliteit te maken krijgt. Hoe handel je, wie bel je en wat communiceer je naar buiten? Sprekers: Dave Maasland - CEO ESET Nederland, Dennis Lacroix - Gemeentesecretaris Hof van Twente.

 • Let's talk about hacks 2 - Hof van Twente

  Apr 20 2021

  Het is de nachtmerrie van iedere (overheids)organisatie, gehackt worden. Al je ICT-systemen liggen plat en mogelijk liggen er gevoelige gegevens op straat. Helaas gebeurt het nog steeds en ook steeds vaker. Wat doe je als je met cybercriminaliteit te maken krijgt. Hoe handel je, wie bel je en wat communiceer je naar buiten? Sprekers: Dave Maasland - CEO ESET Nederland, Dennis Lacroix - Gemeentesecretaris Hof van Twente.

 • Trailer Let's talk about hacks 1

  Apr 06 2021

  Let’s talk about hack’s is een podcastserie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kader van de Overheidsbrede Cyberoefening. Kijk voor meer informatie op www.weerbaredigitaleoverheid.nl

 • Let’s talk about hacks 1 - Ethisch hacker Ricky Gevers

  Apr 06 2021

  Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk komt een hacker de systemen binnen van de overheid? En welke schade kan daar worden aangericht? Ethisch hacker Rickey Gevers geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Let’s talk about hack’s is een podcastserie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kader van de Overheidsbrede Cyberoefening. Kijk voor meer informatie op www.weerbaredigitaleoverheid.nl

 • Digitaliseringsepidemie: De schaduwkanten

  Dec 11 2020

  Corien Prins, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en hoogleraar Recht in Informatisering, bespreekt in de laatste aflevering van de podcastserie De digitaliseringsepidemie, de schaduwkanten van digitalisering.

 • Trailer Digitaliseringsepidemie

  Dec 03 2020

  Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van COVID-19 zijn veel digitaliseringsprocessen in een stroomversnelling gekomen, ook binnen de Nederlandse overheid. Zo moesten gemeenteraden kunnen blijven vergaderen, kinderen vanuit huis onderwijs kunnen volgen en was er de behoefte het aantal COVID-besmettingen in kaart te brengen. In deze vier podcasts zoomt RADIO in op de ontwikkeling van de CoronaMelder app, het organiseren van onderwijs op afstand en het implementeren van de Tijdelijke wet digitale...more

 • Trailer Data Naar Succes!

  Dec 01 2020

  In de serie podcasts ‘Data naar succes’ gaat RADIO, samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), in vier afleveringen op zoek naar voorbeelden van datagedreven werken door de overheid. In iedere aflevering is de verantwoordelijk beleidsmedewerker van een ministerie gekoppeld aan zijn of haar counterpart bij het CBS, waardoor zowel de beleids- als data-aspecten uitgebreid belicht worden.

 • Data naar succes: De staat van de Volksgezondheid en Zorg

  Nov 04 2020

  Catherine Crum, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Opdrachtgever van dit project. Onno van Hilten, expert gezondheidsstatistieken bij het CBS vertellen over De Staat van Volksgezondheid en Zorg.

 • Data naar succes: Zicht Op Ondermijning

  Nov 04 2020

  Marc Noordhoek, beleidsverantwoordelijke voor de City Deal “Zicht op Ondermijning” bij het ministerie van BZK en Ruben Dood, directeur Beleidsstatistiek en Dataservices bij het CBS vertellen hoe het dashboard Zicht op ondermijning is ontstaan.

 • Data naar succes! Barometer Culture Diversiteit

  Nov 03 2020

  Marina Lacroix, projectleider van de Barometer bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Sita Tan projectleider van de Barometer bij het CBS. Sinds 1 juli 2020 kunnen werkgevers zich aanmelden om gebruik te maken van de barometer om inzicht te krijgen in de culturele achtergrond van hun werknemers. Daarvoor was het voor werkgevers lastig om een objectief beeld te krijgen van de mate van diversiteit van hun personeelsbestand. In de podcast vertellen de projectleiders hoe d...more

 • Data naar succes: Monitor Brede Welvaart & de Sustainable Development Goals

  Nov 03 2020

  Sandra Pellegrom, SDG-Coördinator bij Buitenlandse Zaken en Jan-Pieter Smits, bij het CBS inhoudelijk projectleider vertellen bevlogen over hoe het mogelijk is in de monitor 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld, concreet te maken. En hoe belangrijk dat is. Niet alleen voor Nederland, maar ook internationaal. De monitor komt ieder jaar op Verantwoordingsdag uit en geeft de stand van het land met doorkijkjes richting toekomst en de rest van de wereld.

 • Code naar succes! - Het Persoonsgebonden Budget (PGB)

  Oct 22 2020

  Hoe staat het, een jaar na het kritische BIT-advies, met het systeem van het Persoonsgebonden Budget? Bianca Rouwenhorst, project-/programmadirecteur PGB en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO VWS, leggen het uit. Aan de orde komen onderwerpen als het durven werken in kleine stappen en niet direct alles uit te rollen. Ook gaat het over het omgaan met risico's in grote projecten. En welke problemen moet het PGB-systeem oplossen?

 • Digitaleringsepidemie - Onderwijs op afstand (Kennisnet)

  Oct 13 2020

  Steeds meer scholen gaan weer over op (gedeeltelijk) afstandsonderwijs. Hoe ervoor te zorgen dat alle leerlingen thuis les kunnen krijgen? En wie helpt scholen om afstandsonderwijs vorm te geven? Tijdens deze podcast hoort u Frans Schouwenburg, strategisch adviseur onderwijsvernieuwing met ICT. Samen met Laura Westerveld, beleidsadviseur bij Kennisnet en projectmanager Les op Afstand.

 • Digitaleringsepidemie: Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming

  Oct 08 2020

  Nu er door de nieuwe maatregelen weer zoveel mogelijk thuisgewerkt moet worden, zijn ook gemeenteraden weer over aan het stappen op digitale vergaderingen en besluitvorming. Maar moesten gemeenten dat niet altijd fysiek doen? Wat was ervoor nodig zodat gemeenten digitaal besluiten mogen nemen? En waarom is dat na COVID-19 nog steeds belangrijk? Hoor het in de nieuwe podcastaflevering van RADIO waar we in gesprek gaan over de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming met Hans Rijs, ...more

 • Digitaliseringsepidemie : De Coronamelder

  Oct 08 2020

  Door het hernieuwde oplaaien van het virus is het in gebruik nemen van de CoronaMelder app van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wellicht nog noodzakelijker geworden. Vanaf zaterdag 10 oktober werkt de app in het gehele land nu de Eerste Kamer ook akkoord is gegaan. Maar hoe zorgt de app ervoor dat jouw privacy gewaarborgd wordt? En hoe is die app eigenlijk tot stand gekomen? Hoor het in de nieuwe podcastaflevering van RADIO waar we in gesprek gaan met Edo Plantinga, community...more

 • Trailer Code Naar Succes!

  Apr 01 2020

  Introductie tot de serie De Code naar succes.

 • Code naar succes! Bert Jan Geveke over systeem studiefinanciering

  Mar 19 2020

  Het programma vernieuwing studiefinanciering. Bijna vijf miljoen mensen moesten voor alle zaken rond hun studiefinanciering worden overgezet van een oud, misschien wel bijna prehistorisch systeem, naar een nieuw systeem. En hoe spannend dat was wordt besproken met Bert-Jan Geveke, CIO van DUO, Dienst Uitvoering Onderwijs.

 • Code naar succes! Koos Veefkind over informatievoorziening Nationale Politie

  Mar 19 2020

  Koos Veefkind vertelt over hoe de Nationale Politie bij de start de informatievoorziening heeft georganiseerd. Hoe breng je systemen samen, hoe zorg je ervoor dat wat nodig is op straat ook snel wordt ontwikkeld en hoe introduceer je een nieuwe werkwijze? Luister deze podcast en ontdek wat hier de code was naar succes! Koos Veefkind is directeur Informatievoorziening en Chief Information

 • Code naar Succes! Ric de Rooij over ontwikkeling cloudwerkplek

  Mar 19 2020

  Hoe het ministerie van EZK zelf een cloudwerkplek ontwikkelde en hoe nu 13.000 mensen gebruik maken van deze nieuwe werkplek. Waar begin je, hoe zit het met oude werkplek en wat zijn de grootste uitdagingen? Luister deze podcast en ontdek wat hier de code was naar succes! Ric de Rooij was CIO bij EZK.

 • Code naar succes! Gerdine Keijzer - Baldé, over de Toegangsverleningsservice

  Mar 19 2020

  Podcast met Gerdine Keijzer-Baldé, Algemeen directeur DICTU. Zij wordt geïnterviewd over de Toegangsverleningsservice. De dienst die zorgt dat burgers, bedrijven en dienstverleners zaken kunnen doen met de overheid.

 • Code naar cucces! Ron Kolkman over Elias, het primaire processysteem van de landmacht

  Mar 17 2020

  Ron Kolkman Director Joint IT Command Ministerie van Defensie. "Als Nederland stilvalt dan moeten onze ideeën toch blijven bestaan en dat houdt me op de been zullen we maar zeggen in de zingeving. Dat vind ik wel mooi om daar elke dag voor uit mijn bed te komen". Ron vertelt over Elias, het primaire processysteem van de landmacht. Het geeft militairen en commandanten meer grip op situaties.

 • Code naar succes! Mobiele Inspectie Applicatie met Nienke Weegink

  Mar 17 2020

  Nienke Weegink, CIO bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), vertelt hoe de inspectie SZW de overgang aan het maken is van werken met audiorecorders, papier en camera's naar een applicatie op een smartphone waarin alle functies zijn geïntegreerd. Waarom moest de werkwijze veranderden, wat gaat er nu beter en welke hobbels werden overwonnen?