PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

ScienceGuide podcast

ScienceGuide is het podium dat iedereen in het hoger onderwijs, de wetenschap en de kennissector verbindt. Het is de plaats voor nieuws, onderzoek en opinie. De redactie volgt het nieuws en bewaakt de kwaliteit van alle artikelen, of ze nu van eigen hand zijn of van derden. Redactionele onafhankelijkheid is daarbij vanzelfsprekend voor een open dynamiek in het debat.

Afleveringen

 • De (on)houdbaarheid van het binaire stelsel

  Nov 13 2018

  De strikte scheiding tussen hbo en wo is niet meer van deze tijd. Het ministerie verzaakt al veel te lang om hier iets aan te doen en het wordt hoog tijd dat hier verandering in komt. Dit zeggen Anka Mulder (Saxion) en Barend van der Meulen (Rathenau Instituut) in de nieuwe ScienceGuide podcast over het binaire stelsel in het hoger onderwijs.

 • ScienceGuide Podcast Nadine Akkerman

  Jul 03 2018

  Lange tijd werd aangenomen dat ze niet voorkwamen in de geschiedenis: vrouwelijke spionnen. Een totaal onterecht beeld, zo blijkt uit het onderzoek en het boek Invisible Agents van Nadine Akkerman. “Zelfs in het aangezicht van het bewijs weigerden mensen te geloven dat vrouwen zich ooit in zouden kunnen laten met zulke praktijken – en naderhand heeft de geschiedenis zich daar naadloos toe gevoegd.” Met haar praten wij in de nieuwe podcast van ScienceGuide door over het herstellen van een moeili...more

 • Scienceguide podcast Lector van het Jaar

  Jun 05 2018

  ScienceGuide-redacteuren Sicco de Knecht en Tim Cardol in gesprek met Fontys-lector Gerard Schouten. In maart werd Schouten door het ISO en ScienceGuide uitgeroepen tot Lector van het Jaar.