PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Searching for the Soul

In Searching for the Soul duiken Henk en Giovanca in de ziel van de black gospel. Hoe komt het dat deze muziek de ziel zo beroert? Bekende namen als Shirma Rouse, Michelle David en Berget Lewis vertellen over hun liefde voor deze muziek.

Afleveringen

 • #5 - De gospel sleept Shirma Rouse door het leven

  Jan 11 2021

  Shirma Rouse werd nog net niet door haar oma meegetrokken naar de kerk. Gelukkig maar, want die zondagochtend bij het Hammondorgel van haar oma zijn nu een dierbare herinnering. Het zorgt ervoor dat ook Shirma van jongs af aan de gospel mee krijgt. In de laatste aflevering van Searching for the Soul vertelt Shirma Rouse aan Giovanca en Henk over die zondagen op Curaçao, haar Leidse studentenhuis en hoe deze muziek ook nu nog heel belangrijk is voor haar geloof.

 • #4 - Elvis E over Nigeriaanse gospel en werken met Dwight Dissels

  Jan 04 2021

  Volgens Berget Lewis moet je behalve kunnen zingen ook affiniteit hebben met het geloof, volgens Michelle David moet je menen wat je zingt over je leven en er moet een zekere ‘Connection’ zijn. Shirma Rousse horen we in de volgende aflevering, maar Gospelproducer & zanger Elvis E. zegt dat de ‘Connection’ vooráf, is wat een echte gospel song tot stand brengt. We’re searching for the Soul of Gospel met in deze aflevering Elvis E. over bringing the Gospel van Benin City tot Almere, werken met ...more

 • #3 - Michelle David nam uit Amerika de gospel mee

  Dec 28 2020

  In de derde aflevering van Searching for the Soul praten Giovanca en Henk met Michelle David. Zij groeide op in Amerika en gospel is vanaf haar geboorte altijd aanwezig in haar leven. Een gesprek over de ziel van gospelmuziek in Amerika, maar zeker ook in Nederland

 • #2 - Berget Lewis komt altijd weer uit bij de gospel

  Dec 21 2020

  In de tweede aflevering van Searching for the Soul ontvangen Giovanca en Henk hun eerste gast: Berget Lewis. Een absolute powerhouse die de Ziggo Dome plat zingt met de Ladies of Soul. Maar haar roots liggen in de gospel. Dat zit in haar en in deze aflevering vertelt Berget over haar liefde voor de muziek en hoe ze toch altijd weer terug komt bij gospel.

 • #1 - Op zoek naar de ziel van gospel

  Dec 14 2020

  In de eerste aflevering van Searching for the Soul beginnen Henk van Steeg en Giovanca aan hun zoektocht naar de ziel van de gospelmuziek. Dat begint met hun muzikale opvoeding en die is voor beiden nogal verschillend. Waar in huize Van Steeg Jim Reeves klonk, luisterde de jonge Giovanca naar Mahalia Jackson. In de volgende afleveringen vertellen onder andere Michelle David, Shirma Rouse en Berget Lewis hun verhaal over black gospelmuziek.