PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Sinans Atlas

Sinan Can belicht in een persoonlijk gesprek onbekende aspecten van een buitenland dat in het nieuws is.

Afleveringen

 • #9 - Het Zimbabwe van Job van der Zon

  Aug 01 2020

  Het land Zimbabwe wordt vaak geassocieerd met de bloedige burgeroorlog en Robert Mugabe, maar Job van der Zon heeft veel andere associaties met het land in het zuiden van Afrika. Hij woonde anderhalf jaar lang in een township, waar hij kwetsbare kinderen hielp. Samen met Sinan praat hij over het leven in de township, de demonstraties die op dit moment plaats vinden, en over een slap handje van Mugabe.

 • #8 - Het Kroatië van Iva Bicanic

  Jul 25 2020

  Iva Bicanic is traumapsycholoog, maar heeft nu een sabbatical om een reisdocumentaire te maken over de zeven landen van voormalig Joegoslavië. En zoals haar achternaam al doet vermoeden, heeft ze haar roots ook daar liggen: In Kroatië om precies te zijn. In deze aflevering neemt ze jou en Sinan mee naar het land van lange wegen langs de zee, maar ook waar de wonden van de oorlog nog maar langzaam helen.

 • #7 - Het Italië van Angelo van Schaik

  Jul 18 2020

  Fascinerend vond de kleine Angelo het; op een armlengte afstand staan van de plaats waar Julius Caesar ooit was vermoord. Het was het begin van een fascinatie voor Italië die tientallen jaren later nooit is overgegaan. Nu woont hij al bijna 19 jaar in het land en werkt hij er als correspondent. Samen met Sinan praat hij over de mooiste plekjes, koffiebarretjes en Noormannen op Sicilië.

 • #6 - Het Iran van Marcel Kocare

  Jul 12 2020

  In deze aflevering neemt Marcel Kocare Sinan en jou mee naar Iran; het land waar hij op de ambassade werkzaam was. Vanuit zijn huis vol met Iraanse meubels en schilderijen gidst hij ons door het land. Zo komt het gesprek op het strenge regime in het land, de bijzondere steden, en de dag dat de Nederlandse ambassade in brand stond...

 • #5 - Het Albanië van Aad van der Maas

  Jul 05 2020

  Normaal gesproken woont en werkt Aad van der Maas in de hoofdstad van Albanië: Tirana. Vandaag woont hij in Waddinxveen, waar hij met Sinan in gesprek gaat over dit land op de Balkan. Vanuit Aads theologische achtergrond gaat hij met Sinan in gesprek over de verschillende religies in het land, het leven in Tirana, en vragen ze zich af of ze in een Albanese kernbunker zouden kunnen wonen...

 • #4 - Het Chili van Nejifi Ramirez

  Jun 27 2020

  In deze episode van Sinans Atlas wordt een nieuw continent aangeboord: Zuid-Amerika, en dan in het bijzonder Chili. Onze gast en gids door de regio is Nejifi Ramirez, nieuwslezer en journaliste. Haar vader is Chileen, haar moeder Ecuadoriaans. In een gezellig gesprek blijkt dat er onenigheid tussen Peru en Chili is over een bijzondere druif, en Sinan heeft zelfs in oorlogsgebied beter gegeten dan in Colombia.

 • #3 - Het Spanje van Bas van Teylingen

  Jun 20 2020

  Doodmoe was Bas van Teylingen, fysiek en mentaal op. Na tien jaar met een burn-out te hebben rondgelopen, kón hij gewoon niet meer. Een levensveranderende reis naar Marnes, een klein dorpje bij de Costa Blanca, zorgde dat hij er weer bovenop kwam. Dit bijzondere verhaal, samen met anekdotes van het even zo bijzondere Ibiza, vertelt hij aan Sinan Can in deze derde aflevering van Sinans Atlas.

 • #2 - Het Libanon van Nadia Zerouali

  Jun 13 2020

  In deze aflevering neemt culinair schrijver en tv-kok Nadia Zerouali ons mee naar Libanon. Hoewel Libanon vier keer kleiner is dan Nederland, kent het land veel variatie in landschap, religie en natuurlijk de keuken. Maar ook kent dit land veel moeilijkheden zoals de enorme Syrische vluchtelingenstroom en grote inflatie en voedselschaarste. In deze aflevering passeert dit alles binnen een half uur de revue.

 • #1 - Het Indonesië van Frank Boeijen

  Jun 06 2020

  In de allereerste aflevering van Sinans Atlas is zanger Frank Boeijen te gast. Je kan hem kennen van zijn lofzang op het Nijmeegse Kronenburgerpark, maar hij heeft ook zijn hart verloren aan Indonesië. Bij Sinan aan de keukentafel vertelt hij over zijn reizen in het land, bijzondere ontmoetingen in het land en nog veel meer. Heb jij ook je hart verloren aan een land en wil je dit graag aan Sinan vertellen? Neem contact op met de redactie via [email protected]

 • Trailer

  Jun 03 2020

  Sinan Can belicht in een persoonlijk gesprek onbekende aspecten van een buitenland dat in het nieuws is. Abonneer je nu.