PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Tekst uit de la

Welkom bij 'Tekst uit de la', de podcast waarin je fragmenten hoort uit hedendaagse scripts die nog nooit zijn verfilmd of uitgevoerd, van bekende en minder bekende schrijvers, door professionele acteurs en met een interessant nagesprek met een regisseur.

Afleveringen

 • Seizoen 2 - Aflevering 2 - Tekst Uit De La van Saar Ponsioen - NFF special

  Dec 09 2021

  In deze vrolijke aflevering, waarvoor we wederom te gast waren op het NFF, hoor je een fragment uit het scenario van BLOOMER, geschreven door Saar Ponsioen. Het fragment wordt gelezen door Julia Akkermans, Rosa van Leeuwen en Yannick de Waal en als regisseur schoof schrijver en regisseur Joosje Duk aan. 

 • Seizoen 2 - Aflevering 1 - Tekst uit de la van Ilse Ott - NFF special

  Oct 06 2021

  In deze aflevering hoor je een fragment uit het scenario van 'Never A Mule' van scenarist en actrice Ilse Ott, dat zij ontwikkelde i.h.k.v. de Vrijplaatsregeling van het Filmfonds. Het fragment wordt gelezen door Anne Fé de Boer, Evrim Akiyigit en Huub Smit en voor het nagesprek schuift regisseur Marit Weerheijm aan. 

 • Aflevering 9 - SPECIAL - Tekst uit de la van Eva Jansen Manenschijn

  Jun 29 2020

  In deze aflevering hoor je een fragment uit het stuk 'Dubbelgangers' van Eva Jansen Manenschijn, winnares van het Charlotte Köhler Stipendium, gelezen door Hadewych Minis en Jacob Derwig.  Het Charlotte Köhler Stipendium is een aanmoedigingsprijs voor beginnende schrijvers in een jaarlijks wisselend genre. Deze aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met de Auteursbond.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus like ons gerust of abonneer je via je favoriete podcastapp. Fo...more

 • Aflevering 8 - VERSE TEKST SPECIAL - Tekst uit de la van Sarah Blok

  Jun 22 2020

  In deze  speciale aflevering hoor je een fragment uit het voor Verse  Tekst  geselecteerde ‘Het Gemoed Van Ricardo’.  Geschreven door Sarah Blok  en gelezen door Hadewych Minis, Jacob Derwig en Joy Delima. Hele tekst bestellen? Check:  https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books#565 Eerst wat meer over de tekst lezen? Check de leesverslagen van jurylid Joris van der Meer:   https://www.theaterkrant.nl/category/declaus-theatertekstkritiek/ Verse Tek...more

 • Aflevering 7 - VERSE TEKST SPECIAL - Tekst uit de la van Bruno Mistiaen

  Jun 15 2020

  In deze speciale aflevering hoor je een fragment uit het voor Verse  Tekst geselecteerde ‘De Golem van Molenbeek’.  Geschreven door Bruno Mistiaen en gelezen door Hadewych Minis en Joy Delima. Hele tekst bestellen? Check:  https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books#564  Eerst wat meer over de tekst lezen? Check de leesverslagen van  jurylid Joris van der Meer:  https://www.theaterkrant.nl/category/declaus-theatertekstkritiek/ Verse Tekst is de open inzendronde v...more

 • Aflevering 6 - VERSE TEKST SPECIAL - Tekst uit de la van Vincent van der Valk

  Jun 08 2020

  In deze speciale aflevering hoor je een fragment uit het voor Verse Tekst geselecteerde ‘En zo zou het een nooit meer het ander zijn’. Geschreven door Vincent van der Valk en gelezen door Hadewych Minis, Jacob Derwig en Joy Delima.  Hele tekst bestellen? Check: https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books?fbclid=IwAR1rFsICvE2tMlBMN44hjnNRic6OmNcEH5xmRJsm2ZenboWOHl9HxGpJqZo#563 Eerst wat meer over de tekst lezen? Check de leesverslagen van jurylid Joris van der Meer: https://www.theaterkra...more

 • Aflevering 5 - Tekst uit de la van Karin van der Meer

  Feb 07 2020

  In deze aflevering lezen we het pitchdocument van de serie 'Sozwiet & Norman', geschreven door Karin van de Meer, gelezen door Keja Klaasje Kwestro en nabesproken met Jamille van Wijngaarden. 

 • Aflevering 4 - Tekst uit de la van Emily Reekers

  Nov 29 2019

  In  deze aflevering hoor je een fragment uit het filmscript 'Tarantula', geschreven door Emily Reekers en gelezen door Hanneke Scholten,  Yannick de Waal en Martijn van der Veen, gevolgd door  een nagesprek met Koert Platvoet.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus als je deze podcast interessant vindt, like ons!

 • Aflevering 3 - Tekst uit de la van Jannemieke Caspers

  Sep 13 2019

  In deze aflevering hoor je een fragment uit de theatertekst 'Vlinders van sneeuw', geschreven door Jannemieke Caspers en gelezen door Martijn Nieuwerf, Esther ter Horst, Audrey Bolder en Abdelkarim El Baz,  gevolgd door een nagesprek met regisseur Christiaan Mooij.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus als je deze podcast leuk  vindt, like 'm!

 • Aflevering 2 - Tekst uit de la van Michiel Cox

  Jul 23 2019

  In deze aflevering hoor je een fragment uit de theaterteks 'Voor je wordt herboren', geschreven door Michiel Cox en gelezen door Hanneke Scholten, Sarah van der Vlerk, Martijn van der Veen en Bart Harder, gevolgd door een nagesprek met Peter Sonneveld.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus als je deze podcast leuk vindt, like 'm!

 • Aflevering 1 - Tekst uit de la van Don Duyns

  Jun 14 2019

  In deze aflevering hoor je een fragment uit het filmscript 'De Woede', geschreven door Don Duyns, gelezen door Debbie Korper, Hans Dagelet en Wouter Zweers. Regisseur Eva Zanen vertelt waarom zij Don een goede schrijver vindt en hoe zij met zijn tekst aan de gang zou gaan.