PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Thank you, boomer

Is Bob Dylan een lyrisch genie of oude zeurende zak? Zijn de mannen van Kraftwerk pioniers in hun genre of maakten ze elektronische rotzooi? Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Hij gaat in gesprek met bekende superfans om te achterhalen of iconische muzikanten gek of geniaal zijn en de stempel 'tijdloos' al dan niet verdienen.

Afleveringen

 • Is Guns N' Roses echt zo tijdloos als Otto-Jan Ham beweert?

  Jun 20 2022

  Guns N' Roses is the most dangerous band in the world. Een bijnaam die ze kregen in de jaren 80. Iedereen kent de band. Óf door gitarist Slash met zijn lederen jas en grote hoed. Óf door de foute bandana’s en snerpende zang van Axl rose. Óf door klassiekers als ‘November Rain’, ‘Paradise City’ en ‘Welcome To The Jungle’. Bepalen hoe tijdloos de band nu echt is doet Thibault Christiaensen samen met superfan Otto-Jan Ham in een nieuwe aflevering van onze podcast ‘Thank you, boomer’.

 • Is Amy Winehouse echt zo tijdloos als Serine Ayari beweert?

  Jun 13 2022

  Amy Winehouse is meer dan een artiest, ze is een begrip. Winehouse werd razendsnel wereldberoemd, en jammer genoeg niet alleen door haar muziek. 'Rehab' en 'Back To Black' kent iedereen. Maar ook alle verhalen over haar verslavingen werden uitgebreid in de media uitgesmeerd. Hoe tijdloos is ze nu echt? Serine Ayari probeert jou en Thibault Christiaensen te overtuigen van haar genialiteit.

 • Zijn The Kinks echt zo tijdloos als Walter Grootaers beweert?

  Jun 06 2022

  Nummers zoals ‘Lola’, ‘Sunday Afternoon’ en ‘You Really Got Me’ kent iedereen. The Kinks verkochten meer dan 50 miljoen platen en hadden invloed op bands overal ter wereld. Maar zijn The Kinks echt zo tijdloos als Walter Grootaers beweert? Thibault Christiaensen zoekt het uit.

 • Is Neil Young echt zo tijdloos als Joost Zweegers beweert?

  May 30 2022

  Is Neil Young een tijdloos icoon of een oude zeurende zak? Thibault Christiaensen gaat op muzikale ontdekkingsreis samen met grote fan Joost Zweegers, aka Novastar! Ze duiken in het oeuvre van de man die blijft rocken in de free world.

 • Is Whitney Houston echt zo tijdloos als Coely beweert?

  May 23 2022

  Whitney Houston, een vrouw met een stem die haar een absurd palmares opleverde. Ze won zowat elke muziekprijs die er bestaat, scoorde als enige zeven opeenvolgende nummer 1-hits en verkocht meer dan 200 miljoen platen. Tien jaar na haar overlijden lijkt het Thibault een goed moment om na te gaan hoe tijdloos Whitney Houston echt is, samen met superfan Coely.

 • Is Prince echt zo tijdloos als Bart Peeters beweert?

  May 16 2022

  Hoe tijdloos is Prince nu echt? Thibault Christiaensen praat over het muzikale oeuvre van His Purple Highness met superfan Bart Peeters.

 • Thank you, Arno

  Apr 26 2022

  Voor één keer zegt Thibault Christiaensen niet Thank you, boomer maar wel Thank you, Arno. In deze podcast praat hij met Bart Peeters, Jan Paternoster, Marc Decock en Zwangere Guy over le plus beau. Laat er geen twijfel over bestaan, Arno is tijdloos.

 • Is Björk echt zo tijdloos als Tijs Vanneste beweert?

  Oct 18 2021

  IJsland is een bron van goeie muziek. Denk maar aan het werk van nationaal boegbeeld en groot artiest Björk. Wereldwijd verkocht ze al meer dan 150 miljoen platen, maar de echte Björk moet Thibault nog leren kennen. En superfan Tijs Vanneste is de geknipte persoon om daarbij te helpen!

 • Is Missy Elliott echt zo tijdloos als Danira Boukhriss beweert?

  Oct 11 2021

  Missy Elliott is een boegbeeld binnen de hiphopwereld. Denk maar aan haar wereldhits als 'Work It' en 'Get Ur Freak On'. Eind jaren '90 en begin jaren '00 speelde ze een prominente rol binnen de muziekwereld, en dat leverde haar vier Grammy's op. Maar is ze dat nog steeds? Superfan Danira Boukhriss probeert Thibault te overtuigen van wel!

 • Is Serge Gainsbourg echt zo tijdloos als Daan beweert?

  Oct 04 2021

  Serge Gainsbourg was één van de bekendste zangers, dichters, componisten, acteurs en regisseurs. De man domineerde van de jaren '60 tot eind jaren '80 de Franse muziekscène en blijft een intrigerend figuur. Zeker voor Daan, die zijn liefde en bewondering voor zijn idool niet wegsteekt. Wat kan hij ons leren over Serge Gainsbourg?

 • Is Pearl Jam echt zo tijdloos als Jasper Steverlinck beweert?

  Sep 27 2021

  Pearl Jam, al jaren bezetten ze de eerste plaats van De Tijdloze. Eddie Vedder en zijn band waren onderdeel van de grunge-explosie in de jaren '90, en werden toen beschreven als één van de meest invloedrijke bands ter wereld. Is hun plaats op de troon nog steeds terecht? Thibault zoekt het uit met Jasper Steverlinck!

 • Is Red Hot Chili Peppers echt zo tijdloos als An Lemmens beweert?

  Sep 20 2021

  Hyperactief en bloot: Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers zijn niet meer weg te denken uit de rockgeschiedenis. Maar kunnen de Peppers anno 2021 nog tijdloos genoemd worden? Thibault twijfelt, maar An Lemmens wilt hem maar al te graag het tegendeel bewijzen.

 • Is Eminem echt zo tijdloos als Joke Emmers beweert?

  Sep 13 2021

  Slim Shady, Marshall Mathers of zoals wij hem kennen: Eminem. Een Amerikaanse rapper en songwriter die je ongetwijfeld kent van 'The Real Slim Shady' en 'Lose Yourself'. Eén van de bekendste rappers ooit, want eind jaren '90 breekt hij als witte jonge gast door in hiphop: een genre die tot dan vooral door zwarte muzikanten werd gedomineerd. De white boy met geblondeerde coupe maakte rap mainstream in Amerika.

 • Is Iron Maiden echt zo tijdloos als Delphine Lecompte beweert?

  Sep 06 2021

  Een heavy metal band opgericht in 1975, en al jaren een vaste waarde in het genre. Ze staan bekend staat omwille van hun sound, uitgesponnen gitaarsolo's en lang (ondertussen grijs) wapperend haar. Ze verkochten meer dan 100 miljoen platen, maar mogen we Iron Maiden daarvoor tijdloos noemen? Thibault legt de vraag voor aan superfan Delphine Lecompte!

 • Is Madonna echt zo tijdloos als Jani Kazaltzis beweert?

  Aug 30 2021

  Wie Queen of Pop zegt, zegt Madonna. De bekendste popzangeres ter wereld is ondertussen 63 jaar oud, maar doorstaat ze de tand des tijds wel? Thibault vraagt het zich af en bepaalt daarom samen met superfan Jani Kazaltzis hoe tijdloos Madonna écht is.

 • Is Wu-Tang Clan echt zo tijdloos als Flip Kowlier beweert?

  Feb 17 2021

  "Wu-Tang Clan ain't nuthing ta f* with": legendarische woorden van het bekendste hiphopcollectief ter wereld. Maar Thibault denkt er duidelijk anders over. Volgens hem zijn het te veel leden met te veel (al dan niet goede) muziek waardoor je het bos niet meer door de bomen ziet. Reden genoeg om samen met superfan Flip Kowlier te bepalen hoe tijdloos Wu-Tang Clan écht is.

 • Is Underworld echt zo tijdloos als Jan Van Biesen beweert?

  Feb 10 2021

  Thibault verdiept zich in de dansvibes van de Britse band Underworld. Een groep waarvan hij toegeeft enkel het nummer 'Born Slippy' te kennen. Het is dus hoog tijd om Underworld eens deftig onder de loep te nemen en daarvoor nodigt hij Jan Van Biesen uit: superfan van Underworld, DJ én netmanager van StuBru. Hopelijk mag Thibault na deze aflevering nog voor StuBru blijven werken.

 • Is Beyoncé echt zo tijdloos als Siska Schoeters beweert?

  Feb 03 2021

  In deze aflevering trekt Thibault een van 's werelds grootste popsterren in twijfel: Beyoncé. Superfan Siska Schoeters is klaar voor een uurtje ruziemaken en probeert Thibault te overtuigen.

 • Is Kraftwerk echt zo tijdloos als Jimmy Dewit beweert?

  Jan 27 2021

  In deze aflevering twijfelt Thibault aan de legacy van grote pioniers in de elektronische muziek: Kraftwerk. Jimmy Dewit komt met sterke argumenten om de muzikale power van Kraftwerk te begrijpen!

 • Is Slayer echt zo tijdloos als Alex Agnew beweert?

  Jan 20 2021

  Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Samen met comedian én liefhebber van de stevige gitaar Alex Agnew praat hij over één van de grootste metalbands ter wereld: Slayer. Eigenlijk vindt Thibault dat een groep enge mannen met leren jassen, maar dat is volgens Alex heiligschennis. Wie heeft gelijk?

 • Is Grace Jones echt zo tijdloos als Ilse Liebens beweert?

  Jan 13 2021

  Thibault praat samen met radiopresentatrice Ilse Liebens over de Jamaicaanse zangeres, model, actrice, ... Grace Jones. Ze is vooral bekend omwille van haar looks, maar hoe zit het nu juist met haar muziek? Een interessant gesprek over haar muziek, opmerkelijk verleden, divagehalte en hoelahoeps.

 • Is Tool echt zo tijdloos als Roos Van Acker beweert?

  Jan 06 2021

  Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Is Tool een tijdloze band of een stel oude rockers die hun nummers veel te lang rekken? Roos Van Acker doet er alles aan om Thibault van het eerste te overtuigen. Maar is Tool wel zo tijdloos als Roos beweert?

 • Is Bob Dylan echt zo tijdloos als Vincent Byloo beweert?

  Dec 30 2020

  Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Is Bob Dylan een lyrisch genie of een oude zeurende zak? Vincent Byloo doet er alles aan om Thibault van het eerste te overtuigen. Maar is Bob Dylan wel zo tijdloos als Vincent beweert?

 • Trailer - Thank you, boomer

  Dec 17 2020

  Is Bob Dylan een lyrisch genie of een oude zeurende zak? Zijn de mannen van Kraftwerk pioniers in hun genre of maakten ze elektronische rotzooi? Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Hij gaat in gesprek met bekende superfans om te achterhalen of iconische muzikanten gek of geniaal zijn en de stempel 'tijdloos' al dan niet verdienen.