PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Tweakers Partners - Podcast over Technologie

Podcast by Tweakers Partners

Afleveringen

 • EY Tech Transformers - Cybersecurity met Jim Stolze

  Apr 25 2022

  Tweakers Partners introduceert een nieuwe podcastserie: EY Tech Transformers. Een serie over technologie en verandering met een centrale vraag: ‘Hoe draagt technologie bij tot een beter werkende wereld?’. In de eerste aflevering van dit drieluik staat Cybersecurity centraal. Digitale transformatie is natuurlijk geen eindig - maar een continu proces. Daarom is het goed om verder te kijken dan de bekende buzzwords en de theorie, door voorbeelden uit de praktijk te bespreken en deze te...more

 • Tweakers & Politie - De cybercrime podcast #1

  May 19 2020

  De toename van het aantal digitale delicten heeft ertoe geleid dat de politie hier de laatste jaren meer aandacht aan is gaan besteden. Speciale teams zijn ingericht en er is inmiddels veel ervaring opgedaan. Wat zijn de meest voorkomende zaken en waar lopen de cybercrime-bestrijders nog tegen grenzen aan?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Tweakers & Politie - De cybercrime podcast #2

  May 19 2020

  Het kan snel gaan in de loopbaan van een cybercrimineel. Het ene moment ben je in volledige anonimiteit aan het phishen en scammen, het volgende moment zit je in de handboeien en zie je dat agenten jouw devices in beslag nemen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Tweakers & Politie - De cybercrime podcast #3

  May 19 2020

  In cybercrime-zaken, maar ook bij andere misdrijven, neemt de politie soms veel digitale apparatuur van de verdachte in beslag. Aan specialisten van de politie de uitdaging om deze devices te doorzoeken op bewijsmateriaal. Daarbij is zeker niet alles zomaar toegestaan, vertelt cybercrime-specialist Erwin. Toch zijn hij en zijn collega’s criminelen regelmatig te slim af.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Tweakers & KPN - Smart Industry

  Jun 12 2019

  Bij Shell Pernis in de Rotterdamse haven worden tests uitgevoerd met 5g, ar, machine learning en robotisering. Deze technieken maken het onderhoud aan bijvoorbeeld drukvaten en opslagtanks veel efficiënter. Zo kan een inspecteur via zijn ar-bril realtime in contact staan met een expert, die meekijkt op een scherm en waar nodig instructies geeft. Smart industry zal de arbeidsmarkt flink veranderen, met veel nieuwe banen. Perry Jackson, directeur bij KPN Technology Labs, heeft het in deze podcast ...more

 • Tweakers & KPN - De toekomst van automotive

  Jun 03 2019

  Op de A270 tussen Helmond en Eindhoven wordt geëxperimenteerd met cooperative adaptive cruise control. Hierdoor kunnen auto’s dichter op elkaar rijden, met minder files én minder ongelukken tot gevolg.Welke techniek komt hier bij kijken en wat is de maatschappelijke impact hiervan? Een ding staat vast: autorijden zal de komende jaren revolutionair veranderen, of het nu gaat om zelfrijdende auto's, dronetaxi's of autovrije hoofdsteden. Daarover én meer gaan we in gesprek met Perry Jackson, direct...more

 • Politiepodcast #3 AI

  Apr 09 2019

  De Nationale Politie heeft het druk. Zo zijn er bijna 1800 ernstige zaken die, soms al dertig jaar, wachten op een oplossing. De ontwikkeling van een AI-tool moet in de toekomst zorgen voor doorbraken in deze 'cold cases'. Op de kortere termijn ziet de politie er een manier in om objectiever te bepalen welke oude zaken heropend worden.Support the show.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Politiepodcast #2 cyber crime

  Feb 21 2019

  Het gezicht van criminaliteit verandert. Bendes van oplichters en fraudeurs opereren steeds vaker vanachter een toetsenbord en bevinden zich meestal in het buitenland. Dit maakt cybercrime lastig, maar niet onmogelijk, om te bestrijden. De politie heeft daarbij wel de hulp van burgers nodig. Vrijwilligers helpen onder meer als surveillant op het dark web.Support the show.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Politiepodcast #1 data science

  Nov 16 2018

  "De zedenzaak met Robert M. heeft bij de politie het besef gebracht dat we anders met grote hoeveelheden bewijsmateriaal moeten omgaan en dat datascience hiervoor heel bruikbaar is." Dominique Roest, coördinator forensische data-analyse bij het team digitale opsporing van de politie, noemt de geruchtmakende zaak uit 2010 als belangrijk ijkmoment als het gaat om de 'doorbraak' van datascience binnen de opsporing.https://tweakers.net/plan/1863/politie-vangt-boeven-met-datascience.htmlSupport the s...more

 • Mission Critical #3 - 900.000 pakketjes bezorgen op één dag vereist veel agility

  Jul 03 2018

  Brieven bezorgen was bijna een eeuw lang de core business van PostNL en zijn voorlopers. Dat landschap is totaal veranderd. Niet alleen willen klanten snel pakketjes bezorgen, bezorgd krijgen en alles online kunnen volgen, ze willen bij vlagen ook nog eens heel veel pakketten bestellen, zoals rond Sinterklaas en Kerst.Support the show.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Mission Critical #2 - Hoe de cloud helpt bij de energietransitie

  Jun 15 2018

  Alle energiemaatschappijen krijgen ermee te maken: duurzame energiebronnen, decentrale opwekking van elektriciteit, elektrisch rijden en minder gasgebruik. Dat vraagt om veel aanpassingen voor de grote netbeheerders in Nederland, zoals Enexis Groep.https://tweakers.net/plan/1651/hoe-de-cloud-helpt-bij-de-energietransitie.htmlSupport the show.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Mission Critical #1 - Van datawarehouse naar datalake

  May 29 2018

  Het integreren van diverse datastromen lijkt een dagelijkse gang van zaken voor veel bedrijven, maar het kanaliseren van die datastromen vereist veel kennis en bovenal: creativiteit. Uiteindelijk wil iedereen naar de public cloud, maar die stap is niet voor elk bedrijf direct haalbaar.https://tweakers.net/plan/1581/van-datawarehouse-naar-datalake.htmlSupport the show.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Tweakers Techpodcast Festival

  Feb 27 2018

  Zaterdag 17 maart 2018 presenteert Tweakers het allereerste podcastfestival van Nederland. Dit mag je niet missen!Support the show.See omnystudio.com/listener for privacy information.